- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.221
Bezini söküp kafasına oturtaydın. Ayıltırdı o zaman
Bu gece benim kızımda çok kötü çığlıklar atıyor ağlama krizleri kucakta bile durmama :s uyuyamıyor napcam hiç bilmiyorum :/
canım benimki öyle olunca çareyi bi battaniyeye koyup babasıyla sallamakta buluyoruz.bir taraftanda sevdiği bi ninniyi mırıldanırsan iyi olur.emiyorsa emziğinide ağzına koydun mu biraz rahatlar uyur inşallah.kolay gelsin
Kızımın yürüteç aşkı :)
Hoşgeldin, ne güzl derlemiş ve yazmışsın, teşeklürler. Her öğünde 120 ml verdiğin taktirde öğün aralıklarnı kaç saat tutacaksın bebeğine? Benim doktorumda demir kullanımı ile ilgili açık birşey söylemedi, hatta daha öncesinde süt ve süt ürünleri tükentenlerin demir takviyesi almasının zararlı olduğunu söylediğini hatırlıyorum, gider gitmez doktoruma detaylı soracağım nedenleriyle birlikte, sonra sizinlede paylaşırım yanıtını.
Formul mamayla yoğurt nasıl oluyor canım? Süt niyetine formül mama mı kullanıyoruz? Ve evet, 1 yaşa kadar inek sütünden uzak durmalıyız, inek sütüyle yapılan yoğurtda buna dahil olmalı. Keçi sütü anne sütüne en yakın süt, keçi sütüyle yoğurt mayalayacağız 1 yaşına kadar.
maşallah çirkin yakışıklıya :)
kızımda çok az uyuyordu eskiden. bir kaç aydır çingene salıncağında yatırıyorum salladıkça uyuyor. 1 - 1.5 bazen de 2 saat uyuduğu oluyor.
bize de salı günü sağlık ocağından verdiler demir damlası 6 damla kullanacaksın dediler. tahlil yapmayacak mısınız diye sordum. aldığım cevap şu ; " bebek anne karnındayken anneden aldığı demirle depolarını dolduruyor, depolarıda 4. aydan itibaren boşalmaya başlıyor ve bunun için 4. ayda tahlil yapmadan bütün bebeklere veriyoruz. tahlili 8. ayda yapacağız dedi." 4 gün kullandım ama kızım salı günüden beri kabızbugün kullanmadım. nasıl yapsak bilemedim kızımın kabız olmasını istemiyorum. bir gün kullanıp bir gün kullanmasam olur mu acaba :26: sizin kullandığınız demir ilaçlarının adı nedir? olmazsa başka marka demir ilacı kullanmayı denerim.
Angy canım sen normal doğum mu yapmıştın ? Ben sezeryan oldum ama hala adet olurken ilk gün ağrım çok oluyor dizlerim kesiliyor sanki.
Ang ne guzel degismis senin ins benimde oyle olur ki sanmiyorum birde ustune sezeryan yarasinin agrisini bindirmesinde raziyim.
Keçi sütüne de yoğurduna da bayılırım çok kıvamlı be lezzetli olur
Ama maalesef burada keçi sütü bulmak imkansız bulsam da kesin temiz olmaz
O yüzden mecburen inek sütünden evde mayaladığım yoğurttan yedirmeyi planlıyorum
Umarım bi sorun olmaz bebeğim için
Annem ben küçükken geceleri daha uzun uyuyayım diye inek sütünü suyla karıştırıp verirmiş 6 aylıkken annemle bazen dalga geçiyorum iyiki süt alerjim yokmuş yoksa şu an yaşamıyo olacaktım
Eskiden bilinçsizce herşey verilirmiş çocuklara ve bebek ölüm oranları çok yüksekmiş
Annem bazen kızıyo bana çok şey bilmek de iyi değil diye
Ama iyiki çok şey biliyor şimdi ki anneler o yüzden bebekler artık daha sağlıklı
iyi akşamlar güzel anneler ben geldim ama hiç hoş gelmedim sinirliyimbebeğinizi sarhoş bir adamla aynı yatakta yatırır mısınız allah aşkına.benim kv sarhoş kocasının yanına oğlumu yatırdı neymiş bebek onu ayıltırmış.adamda elini çocuğun ağzına soktu tabi farkında bile değil.oğluşum ağladı hemen gidip aldım.ama eşim bişiy dedi mi ne gezer...................
Ben de kac zamandir ornek vericem kismet senin posta atlamammiskendimizi hatirlarsak ferrk sanol demiri hamileyken ya kahvaltidan 45dk once ya da 2saat sonra aliyorduk, sut ve cay ile uzak saatler olmasi gerekiyordu. Ayni sey aslinda... Oh lafa atladim rahatladim :))))
₺-kalan kilolarını da regl olduktan sonra verirsin benim öle oldubn daha hiç olmadım bi yılı geçtibi ben mi kaldım ki..iştah bnde her daim aşırı açık cnm son 3 kilom kaldı ama veremiyorum aslında şu durumda almadığıma da şükrediyorum
Yaaaa ben veremem ellerin kızına oğlumuuuuubu kuzunun sevgisi nasıl paylaşılır yahu
kvlerin gelin düşmanlığını anlamaya başlıyorum galiba :)))
Benim de ağrılı olurdu ilk ve son günBen henuz olmadim.
Bazen aklima takiliyor olsam daha iyi diye sonra agrili gectigi icin iyiki olmadim diyorumyatmadan geciremiyorum cunku ilk iki gunu
Yaaa o nası iğrenç bi his deli gibi ksşınıo ama kaşıysmıosun hissedemiom kiCnm bnde korkuyodm ama oyle olmadi sukur...usuttugumde bde kabiz oldugumda dikis yetlerim szliyo geriliyo bnm cok.hla dokundugmda aciyo ve hissiz :-(
Napıcaksın onu püre fln mı yoksa çorba mı:26:canım ne yaptın, başladın mı tattırmaya?
bahçede ebegümeci çıkmış bizim, yarın onunla başlıyorum ben
Ben üflediği yere koyuom havluyuKızlar yatağa girdim ama size bişey sormak için geldim pc başına. Oğlumun odası klimayla isiniyor ve buhar makineside sabaha kadar açık . Nemli bezi kaloriferin üstüne koyun diyenlere şunu soruyorum havluyu odanın herhangi bir yerine koyunca yeterlimi malum petek yok. Kimisi buhar makinesi astim yapar diyor ne yapmalıyım ben?
merhaba..bizimki de öyleydi..geçenlerde yazmıştım kendi kendine uyumayı başarıyor diye..aslında uyuma olayı kucaktan bırakınca başladı.. sürekli gezmek istiyordu.evden de sıkılmıştı:)banyoya girince mutlu oluyorsu(fazla görmediği için)bütün gün evde tur atıyordum..artık pes ettim derken..bi kuvvet yeniden dolaşıyordum..totoyu yere yaklaştırdıkça ağlıyordu,koyamıyordum bile..ama ben artık yeter dedim. bi gün koydum battaniyenin üzerine..ağlarken alkış felan yaptım..sesli oyuncağından ses çıkardım ve hiç emzik almayan kızıma emzik verdim(bikaç denemeden sonra aldı)..bu şekilde ilk bikaç dakika ağlamasına müsaade ettim. sonra oyun halısına koydum ve emziği verdim..bu ikinci hafta ve şimdi(maaşallah sübhanallah) gündüz kendi kendine oynuyor.bn beğendim, pek araştırma yapmadım daha ama fiyatı ve tipi güzel sanki cnm..
kucak bağımlılığına çare bulursanız bna da söleyin:26: ymk yerken arabada ağlıyo hemde nası yalvarır gibi ya kucağa gelecek ya da herkes başına toplanıp onunla ilgilenecek konuşacak, güldürecek..
Aynen minnoşcum nerdeyse her saat başı uyanıyor diyebilirim
Hemen müdahele etmiyorum bakalım kendi başına uyuycak mı diye ama nafile eğer kalkıp düzeltmezsem ya da pışpışlamazsam olay ağlamaya dönüyor
benimkide geçen ay öyleydi yaa.. az emdiği için uyanıyordu benim ki..uyumadığı için emerken çabuk yoruyordu..ben de artık dayanamıyordum..gece en son yatarken bir iki gün sütü sağıp kaşıkla ağzına tıktımama işe yaradı..normale döndü..(tabi altı kuru ve gazı da yoktu)
benim kız da 16 ağustos doğumlu angy'nın kızı ile aynı gün doğmuş..ve sürekli yemek yerken biz ağzını şapırdatıyor ve vermezsek ağlıyor ben de çay kaşığı ucuyla yoğurt verdim...ne yapsam acep?
Belim 2 ye ayrılacak yakında zaten minyonum kucağımda 7 kiloya yaklaşmış bi Bebekle bel fıtığı olmadan iyidir
₺-kalan kilolarını da regl olduktan sonra verirsin benim öle oldu
Yaaaa ben veremem ellerin kızına oğlumuuuuuüff zor iş Kv olmak valla
merhaba..bizimki de öyleydi..geçenlerde yazmıştım kendi kendine uyumayı başarıyor diye..aslında uyuma olayı kucaktan bırakınca başladı.. sürekli gezmek istiyordu.evden de sıkılmıştı:)banyoya girince mutlu oluyorsu(fazla görmediği için)bütün gün evde tur atıyordum..artık pes ettim derken..bi kuvvet yeniden dolaşıyordum..totoyu yere yaklaştırdıkça ağlıyordu,koyamıyordum bile..ama ben artık yeter dedim. bi gün koydum battaniyenin üzerine..ağlarken alkış felan yaptım..sesli oyuncağından ses çıkardım ve hiç emzik almayan kızıma emzik verdim(bikaç denemeden sonra aldı)..bu şekilde ilk bikaç dakika ağlamasına müsaade ettim. sonra oyun halısına koydum ve emziği verdim..bu ikinci hafta ve şimdi(maaşallah sübhanallah) gündüz kendi kendine oynuyor..bir veya iki defa gezmek istiyor..akşamda uyusa da uyumasa da beşiğine koyuyorum emziğini veriyorum yarım saat konuşuyor, çiçekle böcekle sonra uykuya dalıyor..
Zaman çabuk geçiyor hep derdim ne zaman büyüyecek benim kızım diye büyüdü bile :) Henüz 6 aylık olmadık ama olacağız az kaldı :)Emelcim kuzucun çooook tatlı ne çabuk büyüdü ya maşallah 6 ay ne çabuk geçti
Yok cnm sezeryan oldm.normalde adetimin ilk gunu qksama kadar 3 qgri kesiciyle ayakta zor dururdum acile gittigm cok olmustr sancidan...ama 3 sferdr rahatm agrim var tabiki ama eskiye bakinca dayanilir duzeyde..ama cok yogun oluyrm bnde bide parcaciklar oluyo hala...ilkinde korktum doktorq sordum atrayip rahim temizleniyo korkma dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?