- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.321
benim bebeğimde yüzüne su gelince ağlıyordu biz duş şapkası aldık şimdi sanki kumsalda güneşleniyor gb
herkese merhabalar...
geçenlerde uyku düzeniyle ilgili bir yazı paylaşmıştım gece 2den 10:30a çektim diye..
bununla ilgili özelden mesajlar aldım nasıl yaptığımla ilgili.. ve bunu paylaşmak istedim..
burası birçok anne için okunan bir site ve eğer birkaç kişiye yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
çünkü bende birçok konuda burdan bilgi ediniyorum...
ben uyku konusunda zor bir bebeğe sahibim... bir kere bunu kabul ettim en başta..
ilk aylar kolik den çok çektik sabahlara kadar ağladığını bilirim.. bu sıkıntımız geçene kadarda uyku düzeni diye bişey kalmadı tabi haliyle..
ben ilk önce bebeğimin tüm herşeyini saati saatine not ettim. bu saatler tamamen bebeğimin kendi istediği saatlerdi ben müdahalede bulunmadım...
sonra bu günlük saatlerimize bakıp nerede hata yaptığımı gördüm..
bebeğimin keç kez ve hangi saatlerde emdiğini, gece uykusuna 2 ve hatta 3 de yattığını gördüm..
ve acil önlem planımı hazırladım :)
öncelikle kızımın uyku ve beslenme saatlerini planladım.. bu planda Tracy Hogg'un EASY rutininden yararlandım..
kızımın ayına göre 3 saatlik rutin uygun olduğu için kızımı 3 saatlik rutine soktum...
şuan 5 gün bitti ve uyku saatimizi gece 2 den 10 a çektim..bu benim için mucize gibi bişey
çalışmalar bitmedi tabi her gün daha da erkene çekicem kızımın uyku saatini...
şimdi rutinimizi paylaşayım...
( E-EAT A-AKTİVİTE S-SLEEP Y-YOUR TİME )
E- 08:00 güne başla uyandır ve besle
A- 08:30
S- 09:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 11:00
A- 11:30
S- 12:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 14:00
A- 14:30
S- 15:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 17:00
S- 18:00 - 19:00 arası 40 dk lık şekerleme
E- 20:00
A- banyo
S- 20:30 gece uykusuna yatış
Y-
E- 22:00 süt yada mama yüklemesi ve 23:00 uyku öğünü
Tracy Hogg güne 7de başlayıp 7:30 da bitiriyor ama ben bu şekilde uyguluyorum..
bu saatler bir taslak oldu bizim için ve bunalara uygun şekilde kızımın gününü düzene soktum..
tabi her zaman dakikası dakikasına işlemiyo plan ama yine de ana hatlarımız bunlar..
gece uykusu öncesi hap aynı şeyleri yapıyorum.. bunlar bebeğime uyku habercisi oluyor..
gece uykusu hazırlığımız alt değiştirme, pijamalarımızı giyme, ortamı karanlıklaştırma, yarım kundak yapma gibi..
birde fiziksel tüm ihtiyaçlarının giderilmiş olması gerekiyor.. tokluk, oda ısısı gibi ama bide şu varki eğer kakası varsa uyumuyor bebeğim..
uykuya geçene kadar şşş sesi ve ninni söylüyorum bunlar da onu rahatlatıyor.. veee gece uykusuna dalıyor... :)
Biz gece uykusunu oturttuk ama gündüz sıfır uyku ile gidiyoruz
biz 4. ay aşımızı olup geldiiikk.çok ağladdı küçük meleğim çooookhatta ebe külotlu çorabını indirir indirmez ağlamaya başladı sanki anladı yavrucum başına gelecekleri. şimdi yenice uyudu inşallah ateş yapmaz ebe artık elma suyu ve yoğurt verebileceğimi söyledi.
Kız bebeği olan anneler yardım edin lütfen.
Kızımın kakası üst tarafınada bulaşmıştı sildim temizledim aradan biraz zaman geçti yine kaka yaptı her yerini batırınca banyo yaptırıp geldim bezini bağlarken farkettimki genital bölgesi kıpkırmızı olmuş üst kısmında da kesik gibi bişi olmuş yani tahriş olmuş napmalıyım bugün bekleyip yarın geçmezse doktoramı gidiyim ya da bişi mi sürsem çok üzgünüm yaa
Bebeklerinize su içirmeye başladınız mı kızlar,çocuk doktorumuz ilk 6 ay içirme demişti ama bi öğün 120cc mama verdiriiyorum susar mı acaba ?
Meltem'cim Hiç mi uyumuyor yani şekerleme de mi yapmıyor.? Sabah kaç gibi uyanıyor?
Son 10 gündür hiç uyumuyor. Öncesinde yarım saat da olsa uyurdu. Şimdi o da bitti
Günaydın sevgili anneler ve aşk böcekleri
Son tartışmalardan sonra topiğe biraz ara verdim çünkü sebepsiz yere gerginlik yaşadım :105: Hepiniz iyisiniz inşallah..geçmişi pek okuyamadım,bayaa birikmiş yanii..koca çeneliler sizi
Söylemeden geçemeyecem..
arasta; cocopops olayını denemeye başladım sonuç bildirecem.
abike; Allah senden razı olsun..yazdıklarından yola çıkarak oğluma uyku düzeni oluşturdum.Akşam 9'da uyumuş oluyor artık. 12-1 nereee 9 nereAslında söylemek hatta düşünmek bile istemiyorum bunu..çünkü ne zaman misal 'oğlan çok iyi emdi' vb bişi desem dakikasında bırakıyor. Ben nazar ediyom çocuğu yaa
eadem; uyku tulumuna baaa yıııl dıım! güle güle kullansın tatlı biber
emelbaha; tatlım ömrü uzun olsun inşallaaah! Evrene olumlu sinyaller gönderelim ki olumlu şeyler için çalışsın. Olumsuz düşünürsek çakralar olumsuz şeyi gerçekleştirmek için açılıyor. Benim ve bir çok düşünürün inancı böyle
Bu ara biraz stresliyim..oğlan 15 gündür gr almadı.. Zorla besliyorum. Uyurken sıkıntı yok ama uyanıkken..zaten beni emmiyo mamayıda reddediyo..Sağlığı yerinde şükür.Sonumuz hayrolsun..
Peki huzursuzluğu var mı benim kız mesela uyku saatleri gelince huzursuzlaşıyor. Öyle 1,5 saat uyumuyor ama 40 dk uyuyor bazen 1 saat
beklecim, aklıma geldi de snein minnoşun emme sorunu için
ben biberon olarak medela calma biberon almıştım ve yorumları okurken pek çok kişi bebeğim bu biberon sayesinde tekrar beni emmeye başladı gibi şeyler yazıyordu, bir dene istersen
bir de tracy hogg'un kitabında okumuştum, bebeğin memeyle biberonu karıştırmmaması için hogg haberman tipi biberonları öneriyorum diyor
haberman da medelanın ve aynı calma biberone benziyor
inşallah bu durum geçicidir ve tekrar emer kuzucun,
bi arkadaşımın oğlu da silikon göğüs ucuyla emmeye başladı tekrar o da bir çözüm olabilir
benim bebeğimde yüzüne su gelince ağlıyordu biz duş şapkası aldık şimdi sanki kumsalda güneşleniyor gb
Söyle huzursuzluğu var. Biz Kayra'yı maalesef kucak çocuğu yaptık. Kucaktaysa ve dolaşıyorsa çok mutlu. Onun dışında yere koyduğunda memnuniyetsiz
Sgol canim dusunmussun beni. Ya evde tek eksik biberon medela calma gercekten. Kesin sonuc alacagimi bilsem hemen alicam ama esim laf eder cunku her farkli biberon alisimda yine almicak bu biberonu emzigi gorursun filan dedi. Bilmiyorum yani.. Silikon ucunda annem soylemisti bi ciktigimda alayim madem.
Bir yakınım bir site tavsiye etti, komşusu bebek kıyafetleri ithal edip internet üzerinden satıyormuş, özel günler için bebeklere çok şık şeyler var ve fiyatları çok uygun. Siteye bakınca modellerden kıyafetlerin uzak doğudan olduğunu tahmin ettim, kalitesinden emin değilim o yuzden. Belki beni yanıltır. Kızım için sipariş verdim bir takım elbise (60tl) gelince kalitesini de yazarım size.
Yakında özel davet, düğün, doğum günü falan olanlar varsa, özelden site adını verebilirim. Kendi alışverişim tamamlanmadan genelden reklam yapmak istemem.
Bu arada bu boncuk gözlü emirin annesi kim utanarak soruom ig nick yazmıo ayy kusura bakma nolur annesi valla hatırlayamadım
Söyle huzursuzluğu var. Biz Kayra'yı maalesef kucak çocuğu yaptık. Kucaktaysa ve dolaşıyorsa çok mutlu. Onun dışında yere koyduğunda memnuniyetsiz
beklecim medela calma normalde 75 tl fiyatı ben internetten enucuzu com dan girip en ucuz fiyat veren siteden sipariş vermiştim 35 tl ye almıştım, ve sorunsuz bi şekilde 1 günde teslim ettiler. eğer ona uyumlu biberon şişen varsa sadece emzik kızmını da alabilrisin, emziği daha da uygundu 17 tl falan yanlış hatırlamıyorsam. en azından denemeye değer. ama haklısın eşler bu konularda daha dikkatliler, bana kalsa herşeyi deneyip çöpe atabilrim ama eşim saolsun çok dikkatli bana da kızar hep israf ediyosun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?