2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

biz 4. ay aşımızı olup geldiiikk.çok ağladdı küçük meleğim çooook hatta ebe külotlu çorabını indirir indirmez ağlamaya başladı sanki anladı yavrucum başına gelecekleri. şimdi yenice uyudu inşallah ateş yapmaz ebe artık elma suyu ve yoğurt verebileceğimi söyledi.

Iyi haftalar herkeslere. Cok sukur bugunde esim ve kızım ile uyandim. Mutlu bir günün gecmesi icin yeterli bir sebep. Kizima bici bici yaptirdim. Misler gibi okdu melekler gibi uyuyor. Dun kizima ne aldik kizlar bakin bayildim ben bunlara bayildim...

Kızımın yüzüne su geldiğinden beri çığlık çığlığa yaptırdığımız banyomuzu dün yüzdürerek file koymadan yaptık kim yazdıysa Allah razı olsun harika bir banyo zamanıydı. Küvet filesini zıpıtıp attım valla :)

çok beğendim. canım güzel günlerde giydirin inşallah

herkese merhabalar...
geçenlerde uyku düzeniyle ilgili bir yazı paylaşmıştım gece 2den 10:30a çektim diye..
bununla ilgili özelden mesajlar aldım nasıl yaptığımla ilgili.. ve bunu paylaşmak istedim..
burası birçok anne için okunan bir site ve eğer birkaç kişiye yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
çünkü bende birçok konuda burdan bilgi ediniyorum...

ben uyku konusunda zor bir bebeğe sahibim... bir kere bunu kabul ettim en başta..
ilk aylar kolik den çok çektik sabahlara kadar ağladığını bilirim.. bu sıkıntımız geçene kadarda uyku düzeni diye bişey kalmadı tabi haliyle..

ben ilk önce bebeğimin tüm herşeyini saati saatine not ettim. bu saatler tamamen bebeğimin kendi istediği saatlerdi ben müdahalede bulunmadım...
sonra bu günlük saatlerimize bakıp nerede hata yaptığımı gördüm..
bebeğimin keç kez ve hangi saatlerde emdiğini, gece uykusuna 2 ve hatta 3 de yattığını gördüm..
ve acil önlem planımı hazırladım :)

öncelikle kızımın uyku ve beslenme saatlerini planladım.. bu planda Tracy Hogg'un EASY rutininden yararlandım..
kızımın ayına göre 3 saatlik rutin uygun olduğu için kızımı 3 saatlik rutine soktum...
şuan 5 gün bitti ve uyku saatimizi gece 2 den 10 a çektim..bu benim için mucize gibi bişey
çalışmalar bitmedi tabi her gün daha da erkene çekicem kızımın uyku saatini...
şimdi rutinimizi paylaşayım...

( E-EAT A-AKTİVİTE S-SLEEP Y-YOUR TİME )

E- 08:00 güne başla uyandır ve besle
A- 08:30
S- 09:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 11:00
A- 11:30
S- 12:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 14:00
A- 14:30
S- 15:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 17:00
S- 18:00 - 19:00 arası 40 dk lık şekerleme
E- 20:00
A- banyo
S- 20:30 gece uykusuna yatış
Y-
E- 22:00 süt yada mama yüklemesi ve 23:00 uyku öğünü

Tracy Hogg güne 7de başlayıp 7:30 da bitiriyor ama ben bu şekilde uyguluyorum..
bu saatler bir taslak oldu bizim için ve bunalara uygun şekilde kızımın gününü düzene soktum..
tabi her zaman dakikası dakikasına işlemiyo plan ama yine de ana hatlarımız bunlar..

gece uykusu öncesi hap aynı şeyleri yapıyorum.. bunlar bebeğime uyku habercisi oluyor..
gece uykusu hazırlığımız alt değiştirme, pijamalarımızı giyme, ortamı karanlıklaştırma, yarım kundak yapma gibi..
birde fiziksel tüm ihtiyaçlarının giderilmiş olması gerekiyor.. tokluk, oda ısısı gibi ama bide şu varki eğer kakası varsa uyumuyor bebeğim..
uykuya geçene kadar şşş sesi ve ninni söylüyorum bunlar da onu rahatlatıyor.. veee gece uykusuna dalıyor... :)

Bizde ferrum kullanıyoruz. 9 damla ver dedi bana hemşire???[/QUOTE]

cnm bızede 8 damla dedı ama karın agrısı yaptı bende bırakmıatım 20 gun oldu verelı ebe uc gundur 3 damla verıyorm ay sonu dr kontrlmz var bakalım o ne dıcek.

Kız bebeği olan anneler yardım edin lütfen.

Kızımın kakası üst tarafınada bulaşmıştı sildim temizledim aradan biraz zaman geçti yine kaka yaptı her yerini batırınca banyo yaptırıp geldim bezini bağlarken farkettimki genital bölgesi kıpkırmızı olmuş üst kısmında da kesik gibi bişi olmuş yani tahriş olmuş napmalıyım bugün bekleyip yarın geçmezse doktoramı gidiyim ya da bişi mi sürsem çok üzgünüm yaa

Senin icin cok sevindim Canim artık sende rahat bir nefes alacaksın inci de sist pat uyguladığından beri daha mutlu farkı göreceksin :)

Biz saat dokuzda uyumaya alıştık . Sabah ta yedi gibi uyanıyor genelde .
Ama hala uyutma calismalarina saat sekizde başlamam gerekiyor . Umarım bu sürede düşecek .

Ben kizariklik arttiginda ozellikle pamukla kurulayip hametan suruyorum. Ama kesik demissin o kisma zarari olur mu bilemedim.

Geçmiş olsun canım, yoğurt meselesini bilmiyordum benim annemde inek sütünden her şekilde uzak durmamı söylemişti, doktoruma yeniden soracağım bunu. Ayrıca Benim doktorum bu konuda pek esnek davranmadı maalesef. Laktoz toleransı soz konusuysa zaten anneden aldığına reaksiyon gösterebilir bebek ama onun dışında karaciğere ve mideye de zararları da mevcut, yani bazı çocuklar inek sutune aşırı tepki gösterebiliyor. Bir bebek inek sütünü kolayca sindirebilir belki ama bir başka bebek ise aşırı tepki gösterebilir, sindirimde zorlanabilir, demir eksikliği veya bağırsaklarda aşınma meydana gelebilir. Aynı şekilde inek sutune ilk seferde reaksiyon göstermeyen bebek belki 2. veya 3. İçişinde zararını görebilir. Benim doktorum çok katıymış bu konuda :)

Ne iyi yapmışsınız canım, bende burada daha önce anlatmıştım, kızımı yüzdürerek yıkıyorum ve acaip keyif alıyoruz ikimizde. Zamanla buyuk kuvete veya kuvetin yoksa şu sosyal medyada falan gırgırı yapılan buyuk legenlere gecersin, nasıl yuzuyor bebeğin inanamayacaksın.

Ben içine değil ama dış yüzeye saf zeytinyağı sürüyorum canım. Kızımın şimdiye kadar bir sorunu olmadı zeytinyağıyla, bende kulak arkası da dahil özellikle banyo öncesi iyice yağlayıp öyle yıkıyorum kızımı.

Ben kizariklik arttiginda ozellikle pamukla kurulayip hametan suruyorum. Ama kesik demissin o kisma zarari olur mu bilemedim.

Yani tam kesik denemez cnm çizik gibi sanırım ıslak mendille temizlerken öyle oldu :/ hametan sürerim ama iç kısımdan bahsediyorum aynı yerden bahsediyoruz deil mi

aynen canım o süre daha da düşecek inşallah bende ona çalışıyorum şuan
uyuyan bebek ne iyi bişeymiş yaw
canım sen sallıyormusun peki şş-pat yaparken?
senin inci tanenede maşallah hep uyusun böyle

Benim kızın iç kısım kırmızı dış taraftada çizik var pfff bakamadın kızıma yaa

Evet tatlım valla o da mutlu ben de artık :) yok sallamayi tamamen çıkardık hayatımızdan kucağımda biraz dolaştırip evin icinde yatağa yatırıyorum .

Öyküye sevgiler :)

Hangi modelini kullanıyorsun. cızırtı filan yapmıyor değil mi ?

bunu bize bir arkadaşımız verdi biz alacaktık almayın bunu kullanın dedi çocukları şu an 6 yaşında 6 yıl önceki bir model olmasına rağmen çızıltı faaln yapmıyor bebeğin yanındakinin pili biteceğinde bile uyarı veriyor bebk tarafındakinde bi ses olmuyor tabiki ister kablo ile kullan ister pille

beklecim, aklıma geldi de snein minnoşun emme sorunu için
ben biberon olarak medela calma biberon almıştım ve yorumları okurken pek çok kişi bebeğim bu biberon sayesinde tekrar beni emmeye başladı gibi şeyler yazıyordu, bir dene istersen
bir de tracy hogg'un kitabında okumuştum, bebeğin memeyle biberonu karıştırmmaması için hogg haberman tipi biberonları öneriyorum diyor
haberman da medelanın ve aynı calma biberone benziyor
inşallah bu durum geçicidir ve tekrar emer kuzucun,
bi arkadaşımın oğlu da silikon göğüs ucuyla emmeye başladı tekrar o da bir çözüm olabilir

Bizim doktor bi uyarida bulunmadi bende boyle bildigim icin sorma geregi duymadim. Sorduktan sonra paylasirsan sevinirim. Keci sutu anne sutune yakin diye tercih edildigini dusunuyordum. Bizimkj yogurdu sevmesede ben hergun mayalayip deniyorum cunku merak ettim simdi.

benim bebeğimde yüzüne su gelince ağlıyordu biz duş şapkası aldık şimdi sanki kumsalda güneşleniyor gb

Yani tam kesik denemez cnm çizik gibi sanırım ıslak mendille temizlerken öyle oldu :/ hametan sürerim ama iç kısımdan bahsediyorum aynı yerden bahsediyoruz deil mi

Himmm ben dis dudaklarin ic kisminda bahsttim canim. En ic kisimsa bilmiyorum. Ne kadr komplike yapimiz var yahu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…