2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım aynı durum bizde de var. oda klimayla ısınıyor haliyle çok kuru
ben buhar mak. aldım kullanıyorum benim kp astım hastası geçen bu makina bana bile çok iyi geliyo diyo ama astım yapar mı bilemiyorum açıkcası.. yani o zararlı bu zararlı ne ile nemlendireceğiz biz içeriyi o zaman ?

Evet tatlım valla o da mutlu ben de artık :) yok sallamayi tamamen çıkardık hayatımızdan kucağımda biraz dolaştırip evin icinde yatağa yatırıyorum .

Öyküye sevgiler :)

maşallah size o zaman ben beşiğinde sallıyorum biraz çünkü hem saatlerini değiştirmek hemde sallamayı kesmek ağır geldi ilk deneme de sallamadan yapayım dedim ağlamaktan morardı ben de ilk etapta saatlerini düzene sokayım ondan sonra da sallamayı bıraktırırım diye düşünüyorum..
zaten bizde şöyle bir durum var ebebekte sepet beşik varya öykü onda yatıyor daha ama odasındaki büyük beşiğe geçme zamanım yaklaştı çünkü buna sığmıyor artık.. sepet beşikle benim odamda yatıyor..
eşimde kv de kışı atlatın ondan sonra geçir odasına diyor.. üşür diye...
bebekler değişim konusunda çok hassas bende önce uyku saatleri ve rutin ile işe başladım sırada şşş-pat ve odasını ayırma var..
kolay gelsin valla hepimize..
bu arada sen odasında mı yatırıyorsun canım inci taneni?

Biz gece uykusunu oturttuk ama gündüz sıfır uyku ile gidiyoruz

Son 10 gündür hiç uyumuyor. Öncesinde yarım saat da olsa uyurdu. Şimdi o da bitti

allah allah acaba bi sıkıntısı mı var?
gündüz uykusunu alan bebek gece daha kaliteli uyku uyur diyo tracy teyzemiz :)) o yüzden ben kızımın gündüz uyku saatlerine daha da önemlisi uyku işaretlerine çok dikkat ediyorum
acaba o işaretlerimi kaçırıyorsun canım ya ? gündüz uyusa daha da keyifli olur minik

bu arada alıntılar eskiden mesaj kutumuza düşerdi artık tek tek bakmamaız gerekiyor ve bu çok kötü çünkü bize verilen cevapları ben hep bu şekilde kaçırıyorum
bu foruma sabahları 15 dakika akşamları 15-20 dakika girebiliyorum, ve hemen son yazılanalrı okuyup sorum varsa ya da yorumum varsa yapıp çıkıyorum
ama sonra giridğimde sayfalar o kadar çok ilerlemiş oluyorki soruma cevap verilmiş mi bulamıyorum ve herşey hava da kalıyor
alıntı uygulaması tekrar başlatılsa ne güzel olur

Bebeklerinize su içirmeye başladınız mı kızlar,çocuk doktorumuz ilk 6 ay içirme demişti ama bi öğün 120cc mama verdiriiyorum susar mı acaba ?

bizim doktor sadece anne sütü almasına rağmen içir dedi hem de içebildiği kadar dedi ben içiriyorum 15 gündür kakasını daha sık yapıyor sanki bu sayade

canım bebekler 4 ile 6 ay arasında 1.5-2 saatte bir uyurmuş benimki de bazen 1 saatte bir uyuyor

Aynen benim oğlumda uyandıktan 1.5 saat sonra kıyameti koparıyo sanki saatlerdir uykusuzmuş gibi.. 1.5-2 saat uyuyo sonra 2 saat sonra yine uyuyo bende merak ediyodum çok mu neden bukadar çabuk uyuyo diye ama tek değilmişiz

uzmanların görüşü canım internette okuduydum normal yani

Canim ben tracy hoggun kitabini dogumdan 1hafta oncw aldim okudum onemli kisimlari not aldim dogardogmaz uygulayacaktim sozde.ama lohusa bunalimina girdim cocugumun yuzunu bile gormek istemiyordum annem sagolsun o bakti cocuguma sonra 40imiz ciktiginda benim de bunalimim bittiginde bunlari uygulamaya basladim ve sukurler olsun oyle rahat ettim ki hem gunduz uyuyor hem gece kendi kendine uyuyor kuzum.cok memnunmum uygulamak ilk baslarda zor oldu ama simdi cok rahatim.uyku problemi olanlar mutlaka deneyin ama sabir sart.

Kızlar birde bebek telsizi kullananlar ne marka kullanıyorsunuz memnun musunuz?
canim ben weewell kullaniyorum cok memnunum cizirti yok en ufak sesi bile duyuyoroz

Modeli ne peki canım ?

Herkese merhaba... Bende bu siteyi hamileligimden beri takip ediyorum ve gerçekten çok yararlandim hepinizi neredeyse tanıyorum diyebilirim :) ve hepinizi ve meleklerinizi ayrı ayrı seviyorum . Ben 31 temmuz da doğum yaptım ağustos annesi olamadım yani :) oğlum bir hafta sonra beş aylık olacak gecen hafta 8 kiloydu anne sütu alıyor geceleri yatarken 120 cc mama veriyorum ama bu günlerde sutum çok azaldı su içiyorum incir kaynatip içiyorum dere otu yiyorum ama pek bir artış yok daha çok mama vermek zorunda kalicam diye korkuyorum ek gıdalara geçene kadar ne yapsam acaba? Bu arada elma puresi veriyorum ve yemeklerden çok az tattiriyorum . Bide şunu soracaktım gece uykusu konusu var bu aralar. Benim oğlum gece 12 de yatıyor çok az ayağımda salliyorum hemen uyuyor sabah 6 da kalkıp emiyor sallamadan uyuyor 8 de kalkıyor emiyor sallamadan uyuyor sonra 11 de kalkıyor . Gün içerisinde çok fazla uyumuyor sadece sallarsam ve yanında olursam uyuyor sorum su gece kendi kendine uyuması için uğraşıyorum bir gün uyursa ikinci gün uyumuyor sallamadan uyuması için ısrar etmelimiyim acaba . Hepinizi öpüyorum biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

valla canım sen kitabı erken okuyan şanslı kısımdansın diyelim o zaman ama tabi şartların el vermemiş erken uygulayamamışsın yinede maşallah zorlanmadan kabul etmiş kuzun uygulamaları..
ben hamileyken bu kitaptan haberdar değildim zaten sonra da erken ve plansız bir doğum yapınca hiç haberdar olamadım zor bir lohusalık geçirdim bebeğimin gaz ve kolik sorunları olunca araştırmalar sonucu tanıştım bu kitapla ve gerçekten güzel bilgiler varmış keşke daha önceden haberim olsaydı ...

ek gıda hakkında bilgi veremicem ama uyku konusunda en başta çok geç yatırıp geç kaldırdığını fark ettim
gece uykusunu 12 de başlatıp öğlen 11 de bitiriyor senin kuzun ve bu yüzden gündüz uyumaması normal.. nacizane tavsiyem akşam erken yatırım sabah erken kaldırman..
gece uykusunda bebeğinin sallanma istememesi gayet normal benimkide istemiyor sadece gece ilk uykusuna dalma aşamasında beşiğinde sallıyorum.. bu sallamayı kesme araştırmalarım devam ediyor bilgi edindikçe buradan paylaşacağım ama ilk önce bebeğinin saatlerini düzene oturtman sana daha kolaylık verecektir...

ilk önce teşekkür ederim cevapladigin için geç yatıyor evet ama erken yatirmayi denedigimde tam olarak uyumuyor sürekli uyanıyor sanırım evde ses olduğu için hepimiz o saatte yatiyoruz bi ablası var dokuz yaşında onun sesini falan duyuyor herhalde ama uyutmaya ugrasicam çünkü kendime hiç vakit ayiramiyorum ve kendimi çok mutsuz hissediyorum

Emel'cim niye yanlis anliyayim. Iyiligimiz icin soyluyorsun. Birsekilde ogretmemiz gerekiyor.

Bizim babamiz biraz yapti acikcasi. O bebek, cok savunmasiz, cok farkli bir yerde gozunu acti, sarilmak istiyor diye diye kuak cocugu oldu. Benim de tabiki hatam var.

Eskiden sacini kulagini tutardi uykusu gelince simdi artik onu da yapmiyor

Evet ama 3 aylığa kadar birşey anlamıyorlarmış çocuklar 3 aylık olduktan sonra herşeyin farkındalarmış. 3 aydan sonra öğreteceğimiz şeylere hemen alışıyorlarmış işte kucak yada memede uyuma gibi. Doktorum söylemişti ilk 3 ay hep kucağında taşı ama 3 aydan sonra bırak demişti. Gerçi 3 ay taşımadım ben. Sadece gazımız olunca geziyorduk evde.

Himmm ben dis dudaklarin ic kisminda bahsttim canim. En ic kisimsa bilmiyorum. Ne kadr komplike yapimiz var yahu :))

kızlar ıslak mendilleri sakın direk kullanmayın üstelik kız bebekler için ilerde kısırlık sebebi olabiliyormuş organik alkolsüz parabensiz inanmıyorum bunlara biz şöyle yapıyoruz yaklaşık 20 paket ıslak mendil alıyoruz onları bir leğene sıcak suyla ıslatıyoruz sonra durulayıp makinaya atıyorum 50 derecede hijyen programında deterjansız yıkayıp kurutup buzdolabı poşetlerine paketliyorum. altını değiştirirken kullanacağım kadarını suyla ıslatıp altını temizliyorum hiç normal ıslak mendil kullanmadım o mendiller yıkanırken o kadar çok köpük çıkıyor ki düşünsenize yağlı ellerimizi bile temizleyen o kadar kimyasal içeren şeyler tazecik ciltlere neler yapmaz

Arkadaşlar bizim bu haftasonu otobüsle 6 saatlik bir yolculuk yapmamiz gerekiyor gece yolculuğu yapalım diyoruz bebeğimiz uyur diye sizden böyle şehirlerarası yolculuk yapan var mi arkadan mi koltuk alalım on taraftan mi bilemedik tavsiyeleriniz var mi

Cok teşekkür ederim tekrar iyi dileklerim icin . Biz odayı 3. Ayda ayırmıştık ilk ayırdığında biraz zorluk çekiyor o yüzden ne kadar erken o kadar iyi diye duymuştum ben . Tracy yavaş yavaş mı diyor ? Yoksa sen kendin mı böyle uygun gördün ? Daha sonra tekrar sil bastan yapmak zorunda kalmayasın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…