- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.121
Canım sana instagram hesabı aç diyoruz bak gündemin gerisinde kalıyorsun :)
Kuş ağızlı paşamız.
Tarhana çok faydalı ve besleyici diye biliyorum ama heniz bizim doktorumuz çorba verebilirsin demedi. Sadece meyve ve sebze püresi ve yoğurda izin var. Önümüzdeki ay çorba verir mi bilmiyorum.
Bu arada daha önce deneyen var mı bilmiyorum ama favorim kıbrıs tarhanası. İçine hellim de doğruyor kıbrıslılar müthiş oluyor.
Gece yarım oldu benim aklım yine midemde yaaaaa
Tarhananın içinde baharatda olmuyor mu peki? Her yörenin farklı tarifi var, çok besleyici ve yapımıda kolay, bebek magazalarında da satılıyormus sanırım ama ben tarhana deyince bir durdum :) zaten daha mandalinadan başka birşey veremedim kızıma onuda yanlış tercih etmişim iyice cesaretim kırıldı. Senin listeni yazdım cnm, 12 ocakta aynı şekilde başlayacağım, umarım geç kalmış olmam.
Teşekkürler canım, kızım çok farklı göründü bana :) başkası koysa aaa bu benim yavru değil mi demem yani :)
Ahahah Atahan da resimlerde çok farklı çıkıyor, yerimm
Kefiri kendim yapmadım. Tutturamıyorum o yüzden bizim içtiğimizden verdi. Altınkılıç marka.arata açtı canım oraya da bakarız.
ben de bununl ailli nette rastlanmıştım aslındasüt bozuk değil tadi deşmemmesi için buzlukta koymadan önce ısıtılır pastöriz edilmiş giib bişey oluyormuş sonra buzlua kaldırılıyor böyle tadı değişmesini engeliyor.o sayfayı bulsam tekrar peyleşırım.
maşallah çok güzel ya işteböyle anlariçin tüm fedakarlıklara rızayim:)öp o kuşu benden.
canım birçok arkdaşlar mandalidan başlıyorlar ama biizm dr genelde bu tropikal meyveleri 1 yaşından sonra başlattı.mandalina .portakal.kivi.nar.deftere bakmam lazım fırsatım olunca ayrıntılı yazarım.ama hatıladığım kadarıyla biizm ilk meyvelerimiz ema armut üüzm ayva.
çok iyiy düşünmüşsün canım ben de tutum büyük oğlumda sonra bıraktım pc de devam ettim ama bir kaç sorun yaşadık hepsi gitti.şimdi seviniyorum ilk yazdıklarım var diye.hergün yaz çünkü unutuluyor.sonradan okumak çok zevk veriyor.
kefiri kendin mi yaptın canım ben hiç yamadım ama denemek istiyorum becerebisem çok iyiy olur kefir çok faydalı çocuklar için hepiiz için.
Türkiye de tek başınasın diye algılamıştım.2. cocugu yapacak kadar iyi olmadık henuz canım :) daha kızımızı nasıl ve nerede buyuteceğimizle ilgili birsürü uyuşmazlığımız var.
Canım avakado yumusayınca yenebiliyor. Genelde marketlerde sert satılıyor. Dışarıda bırak birkaç güne yumusuyor. Iyıce yumusaması lazım. Kesilen avakado kaldımı bir halta yaramaz kararır at gitsin. Bir yemek programında kalanı çekirdeği ile saklarsanız kararmaz denmişti ama eşim o kadar seviyor ki biz de kaldığı görülmemiştir. O yüzden bilmiyorum. Yanlamasına kesiyorsun bıçağı çekirdeğe batır çıkar sonra da kaşıkla içini etli yerini aliyorsun. Zaten yumusak olduğu için çok kolay geliyor. Dış kabuğu bitince deri gibi kalıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Honeycim gazeteye sar kalorifer peteğinin yakınına koy 2 güne olgunlaştı
Ben de verdim berile bugün elinden alamadık gerçekten 2 tatlı kaşığı yedi
İçine de çok az zeytinyağı koymuştum
Kızıma verdiğim ilk meyve avakado oldu ve çok sevdi arkasından çok güzel kakasını yaptı
Daha vereyim diye ağlıyordu vermedim bi anda çok olur diye bu hafta hep 2 tatlı kaşığı vericez
Bu arada kızım ağzında çevirip yuttu çok şaşırdım anneannesinin kucağında dik duruyordu o sırada
Ben çok severim avakadoyu umarım kızımda sever ilk sefer de çok sevdi ama bakalım sonra ne yapacak
Tarhananın içinde baharatda olmuyor mu peki? Her yörenin farklı tarifi var, çok besleyici ve yapımıda kolay, bebek magazalarında da satılıyormus sanırım ama ben tarhana deyince bir durdum :) zaten daha mandalinadan başka birşey veremedim kızıma onuda yanlış tercih etmişim iyice cesaretim kırıldı. Senin listeni yazdım cnm, 12 ocakta aynı şekilde başlayacağım, umarım geç kalmış olmam.
Teşekkürler canım, kızım çok farklı göründü bana :) başkası koysa aaa bu benim yavru değil mi demem yani :)
Ahahah Atahan da resimlerde çok farklı çıkıyor, yerimm
o da seni yer teyzesi :) bu aralar yabancılara ağlamay başladı ama hayret ettim bir tek sende yapmadı, elektriğiniz güzel tuttu demek ki
Gece gece çenemiz düştü yine. Ben kaçıyorum. Iyi geceler. Sabaha kadar kesintisiz uyursunuz inşallah
Gece gece çenemiz düştü yine. Ben kaçıyorum. Iyi geceler. Sabaha kadar kesintisiz uyursunuz inşallah
Kefiri kendim yapmadım. Tutturamıyorum o yüzden bizim içtiğimizden verdi. Altınkılıç marka.
Türkiye de tek başınasın diye algılamıştım.
Umarım herşey senin için çok güzel olur.
çok sağol. Değişik birşey. Oğluma denediğimi hatırlıyorum. Hiç yenmedi bizde.
İki çay kaşığı alıp çöpe atmak hiç işime gelmiyor. Dediğin gibi çekirdeyle saklamayı denemek lazım.
Oyyyy çok tatlı bunlar. Maşallahhh.
o da seni yer teyzesi :) bu aralar yabancılara ağlamay başladı ama hayret ettim bir tek sende yapmadı, elektriğiniz güzel tuttu demek ki
Evet canım, ona arkadaş getirdim işte beni sevmeyip kimi seveceek zaten :) şaka bir yana bence çok uyumlu bir bebek Atahan, maşallah.
Uyku mu??
bugün iki kahve, üç kupa çay içtim. Ayılmak için. Ayılış o ayılış.
Uyuyamıyorum.
Uyku mu??
bugün iki kahve, üç kupa çay içtim. Ayılmak için. Ayılış o ayılış.
Uyuyamıyorum.
İlk başlarda tek başımaydım canım evet doğru algılamışsın, eşim sonradan geldi.
Evet canım, ona arkadaş getirdim işte beni sevmeyip kimi seveceek zaten :) şaka bir yana bence çok uyumlu bir bebek Atahan, maşallah.
ay teşekkür ederiz :))
şimdi farkettim de bu annelik ne garip bişey...yavrun hakkında söylenen bir güzel söz seni bir anda dünyanın en mutlu insanı yapıyor
Acaba bebklerin diyeti de bizim gibi karbonhiddrat - protin dengelemek zorundamı. Yoksa sadece damak tadı için mi meyve sebze yiyorlar. Çünkü onları protein büyütüyor. Kalori hesabında da sebze ve meyvelerin pekbi kalori değeri yok.
Çorbalarla karbonhidrat ve tahıl ihtiyacı karşılanır diye düşünüyorum. ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?