2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yogurda 3 hafta kadar sonra baslayacagiz. Stokda sutum yok maalesef. Bu sagma isini ya ben beceremedim ya sutum sagacak kadar yok. 3 ayri makina kullandim cikan 10 ya da 20 cc.
SABHA ÇIKMADAN EMİRİRSİN sonra meyve püresi çorba mama versin bakcak kişi gündüz eve gidip ezirme şansın varmı acaba.olsa iyi olur ama olmadı böyle olacak gündüz ek gıda işten gelince bol bol emzirme.İş arkdaşım böyle yaptı maşlalh çok sağlıklı bir bebeği var.

canım ek gıda başlayınca değişecek bazen sık sık yaprken bazen birkaç günde bir kez.yediklererine göre değişecektir.aynen bi,izm gibi olacaklar:)

a evet hep ön sütü içmiş yvaru ondan az kilo almış.ben biryerde okumuştum eğer 2 saat içinde bebek tekrar mek istiyorsa en son verilmiş göğüsten başlamak lazım iyice boşaltıp sonra diyer göğüse geçmek lazım.benimkji sık emerdi ben de öyle yaptım belki ondan iyi kilo aldı hep.ama bundan sonra çok alasalar da endişelememk laızm gayet normal.

canım 4 aylık daha henüz çok küçük benim bildiğim kadarıyla 4 aylkken ek gıda balanırsa püreile değil meyve suyula başlamaktan fayda var.daha küçükler kaşığı da memeyi emiyormuş gibi alıyorlar.bide pürelri dışıraya itiyopr diye yemeği beğnemdi anlma gelmez sadece hneüz küçük dil ve ağız gelişimi hala gelişmemiştir.bakacak kişi ilk önce kaşıkla versin kaşığa alışsın diye daha sonra bi yarım saat geçince biberonla versi aç kalmasın yavru.zamanla kaşığa alışacak ve yavaş yvaş biberonu da kaldırcaksınız.acele etme herşey zamanla kendinden çözülüyor inan.

Kızlar biri cvp versin lütfenn
canım ek gıda alınca bebk kakası yedikjlerine benzemey başlayacaktır.bizm dr dediği şuydu ek gıda en baştan bi 8 -9 aylığa kdar bebeği beslmek için değil midesi barsaklar böbrekler karaçğieri yeni gıdalara alışmak içindir.Bunu da mercimek verebilirmiyim diye sorduğumda anblatmıştı.gazlı bebek değildi oğlum ondan vereceklerimden korkmuyordum.verebilirsin demişti ama beklediğin kadar faydsı olmayacak çünkü bu ayd(6 aylık bitirmiş bebk için bahsediyoruz)bebek midesi bu gıdayı sindirecek kadar gelişmemişti.ve gerçekten mercimek pürsi vermiştim aynene ona benzeye bir şeklinde de çıkmıştı:)hata mercimek taneler de vardı(9:

Aybike benim doktorum suan sebze puresine ispanak ve patlican koyma dedi. Yegeninin ilk sebze corbasinda mi vardi ispanak? Yoksa biraz daha buyuyunce mi?
Bir de pirinc besleyici olmadigindan pirinc yerine irmil ya da yulaf unu kullan dedi

pardon ya büyük bir hata yaptım, söylemeyi unuttum yiğitalp 6. ayda başladı ek gıdaya. ıspanak 6. ayda yenbiliyor doğru
bana doktorum kereviz demişti, dün kereviz aldım (yaprağı)
canım yulaf unu en faydalısı hatta süper ama bulmak çok zor ben hala bulamadım aratıyorum

Nerelerde yanlış yaptım yazayım da sizde yapmayın.
Hata 1 . Oğlum meme ve mama ile beslenmeye başlamıştı. Ben emzireceğime o kadar emindim ki mama öcü gibi. Zehir veriyormuşum gibi geliyordu. Sütümün yetmemesi benim suçummuş gibi suçluluk psikoljisine girmiştim. Her beslemede önce emzirip sonra minimum maamveriyordum.
2. 4. Ayını doldurunca çokhızlı bir şekilde ek gıda işine giriştim. Bir kaşık daha yesin diye didindikçe didindim. Sanırım acıkmasına fırsat vermiyordum hiç iştahla yemek yemiyordu.
3. İştahla yemeğe saldırmadığı için tv yi açıp karşısında yedirdimm.
4. Tv kesmedi dolap içlerinde. Parklarda. Balkonda. Camda kapıda lavabonun içinde neresi aklınıza gelirse orada yedirdim. Ama masada kesinlikle değil.
5. Bu zorla yedirmeler yordu tv seyretme alışkanlığı olamyan çocuğa zorla oturtarak tv karşısında yemek yedirdim. Tv manyağı oldu.
6. Şimdi tv alışkanlığından kurtardım ama masada iştahla yemek yiyen bir çocuk hala bnenim için hayal.

Şimdi oğlum 5 yaşında. Sevdiği yemek sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Kilosu sınırda. Ama ben artık zorlamıyorum. Sadece istediğini istediği kadar yiyor.

canım panik yapma henuz hazır olmayabilir, alışır...Atahanda iki gün kaşıktan almadı, parmağımla veriyordum parmağımı emerek yiyiyordu. bugün yemeğinin yarısında nihayet kaşığı kabul etti

Iternette organik yulaf unu satisi yapan yerler var. Belki biliyorsundur yulaf unu en faydalisi ama en cabuk bozulaniymis. Bilgin olsun

Himmm iyi oldu paylastigin. Cok saol

Mama konusunda benzer duygulari ben de yasadim. Gunde 1 defa mama veriyordum. Onun disinda hep anne sutu verdim. Aslinda mama daha versem alacakti oglum ama gerek buradaki muhabbetler gerek cevredeki konusmalar uzerimde inanilmaz mahalle baskisi yapmis. Mama kotu cocugu zehirliyorsun icinde ne oldugu belli degil tarzi. Bu ay doktora gittigimizde doktor kilo artisi ile ilgili Kayra kabul ediyorsa mama ver kilosu daha iyi olabilirdi doymuyor demek ki dedi. Cok uzuldum. Kendim resmen mama vermemek icin direndim. Ama bu anne sutu konusunda cidden farkedilmeyen bir baski var ve ben de bundan etkilenmisim. Suan oyle degilim ama.

Mama sandalyesinde ağırlık neden o kadar öenmli cnm? Ben olsam chicco alırdım.

slm kızlar.sözde2 gün stres atıp tatil yapacaktık giderken kaza yaptık.karşıdan gelen bi arabaya çarptık kuzum çok korktu.beni hiç sormayın zaten.kabus gibi bi gündü geçti allaha şükür

Allah korumuşşş, çok büyük geçmiş olsun.

Kızlar bu ana kucağı dediğiniz nedir anlamadım, oto koltuğu mu? İkisi farklı şeyler değilmi?

Aman bebeklerinizi oto koltuklarına düzgünce oturtup, oto koltuğunun kemerlerini bağlayıp, koltuğuda arabaya sıkıca bağlamadan start a basmayın, en ufak bir kaza bile onlar için çok büyük tehlike arz eder.

Ivy'cim meyve sularini ve sebzeleri bu yontemle suzersen meyve suyu ya da sebze cok putursuz olacak ki bircok okudugum yerde ve ayni zamanda kendi doktorumda meyvelerin pure olarak verilmesi soyleniyor.

Bu arada ben de cok kullaniyorum bu bezi

Evet canım annemde bu konuda uyarmıştı, ben ek gıdaya 6. Ayda geçmeyi planlıyordum, şimdi ufak ufak tattıracağım senin verdiğin listedekileri. Bu süreçte birden pütürlü vermek istemiyorum zaten, benim kızım kaşığı alıyor, yutuyorda ama yediklerinin hem tadını hemde kıvamını birden değiştirmek istemedim. Mesela yoğurt verdiğimde ağzını şapırdatarak bir güzel yedi bugun, bu sefer anne memesini tamamen bırakmasından korkuyorum ki zaten çok istekli emmiyor eskisi gibi. 6. Aydan sonra meyve suyunu bunla yaparım diye düşünöüştüm zaten suluk ile vereceğim onları, sebzeleri şimşir çatalla ezerim diye düşünmüştüm olmassa.

Canım acele etme, onlar için çok büyük bir adım bu, biraz sabır, sonra yeniden denersin. Bence bebeğini zorlamak ve katı gıdaya tatsız bir giriş yapmaktansa mama vermen daha sağlıklı olur.

Benimkisi gunde 1 veya gun asırı yapıyor canım, sonrasında mutlaka banyo yapıyoruz :)))))

Bu süreçte doktorum veya ailen uyarmadı mı canım seni? Aslında bebeğini beslemek isteyen ve bunun için her yolu deneyen bir anne modeli gördüm ben okuduklarımda, ama bir hatalı başlangıç çocuklarımızın hayat boyunca beslenme alışkanlıklarını etkiliyor bir kez daha görmüş olduk. Benim kız kardeşimin ilk bebeğide bu şekildeydi, şimdi çok keyifsiz yiyor herşeyi maalsef.

Canım bence asıl mamanın içind ne miktarda ne olduğu belli :)))

Vee yazdıklarına katılıyorum, bend aynı şekild baskı altında hissetmiştim, hatta bebeğini 2 yaşına kadar emziren guvendiğim birisi, 1 çay kaşığı anne sutu 50 ml mamaya bedel demişti, ondan çok etkilenmiştim. Sonra bu dayatmacı yaklaşımlardan etkilenmemeyi öğrendim. Ben mama vermeden önce bebeğim gereksiz ağlar, uykuya dalamaz, sık uyanır ve mızmızlanırdı. Herşeyi denedim, düşündüm. Sonra yeteri kadar doymadığına karar verdim, sonra beslenmesini düzene soktum, aynı saatlerde ve 3 saat aralıklarla anne sutu ve mama vermeye karar verdim. Gunde 2 veya 3 ogun mama veriyorum bazen, sutum azalınca bebeğimin düzenini bozmuyorum. Yeterki o saatinde gereken miktarı alsın, huzurlu bir uyku çeksin, uyanınca bıcırdasınn :) kızım mutlu ben mutlu... Elimizde olmayan nedenlerden dolayı oluyor tabii ama ben bebeğimi ağlatmak taraftarı değilim illa anne sütü vericem diye.

slm kızlar.sözde2 gün stres atıp tatil yapacaktık giderken kaza yaptık.karşıdan gelen bi arabaya çarptık kuzum çok korktu.beni hiç sormayın zaten.kabus gibi bi gündü geçti allaha şükür

ayyy Allah korumuş cnm beterinden esirgesin inş.

bnm oğluşum 4-5 yapıyo cnm sürekli :) bnde sordum her çocuğun rutini farklıdır dedi. bzm için normali buymuş

Ben sunu tecrube etmis oldum. Yemek konusynda herbkonuda oldugu gibi cocugun tercihlerine saygi duymak gerekiyor. Onlarin ritmini yakalamk gerekiyor. Cok aceleci davranmisim.
Sanirim ben cocuguma yemek yeme keyfini yasatamadim. Ozumseyerek yemesini saglayamadim.

Ama dogru yaptigim seylr de var. Hic bir sekilde abur cubur cikolata vs aliskanligi edindirmedim. Kola meyve suyu icirmedim. Hala icmez. :))

ayyy Allah korumuş cnm beterinden esirgesin inş.

bnm oğluşum 4-5 yapıyo cnm sürekli :) bnde sordum her çocuğun rutini farklıdır dedi. bzm için normali buymuş

Normalse yapsin hic onemli degilde bizim ki gece uykusunda yapiyor. Altini actiktan sonra uykusu iyice kaciyor hadiiii bir daha uyutmaya calis.

Ay bugun cok soylendigimi farkettim, tamam bugunluk vidi vidilarim bitti :)

Eve mi kola meyve suyu girmiyor? yoksa giriyorda icmiyor mu? Benim esim agzina su surmez varsa yoksa meyve suyu ve kola. Kayra' ya rol model olmasi gerektigini soyluyorum ama bakalim umarim basarili olabilirim.

Eve mi kola meyve suyu girmiyor? yoksa giriyorda icmiyor mu? Benim esim agzina su surmez varsa yoksa meyve suyu ve kola. Kayra' ya rol model olmasi gerektigini soyluyorum ama bakalim umarim basarili olabilirim.

Eve girmiyor. Cunku evde iciyorken ona icirtmemek cok zor. Esin simdiden azaltmali surda emeklemelwrine buzdolabina ulasmalarina ne kaldi:)

Canım ben de 1 öğün veriyordum şimdi doymuyor 2 - 3 istiyor. Beni emmez diye korkuyorum. Böyle sorunun oldu mu? İsteksiz emiyor gibi...

Canım ben de 1 öğün veriyordum şimdi doymuyor 2 - 3 istiyor. Beni emmez diye korkuyorum. Böyle sorunun oldu mu? İsteksiz emiyor gibi...

Oldu maalesef. Ben natural biberon almıştım, onunla emerken ilk hafta memeyide aldı, hiç sorun etmedi. Ama zamanla zamanla biberonu daha çok tercih eder oldu. Bence bu bebekten bebeğe değişebilir, benim kızım çok hareketli, mama yerken kafasını surekli sağa sola ceviriyor etrafa bakıyor, bir yandan aguluyor, bir yandan guluyor, bacaklar kollar zaten hep oynar, durmaz. Boyle bir bebeğin anne memesinde kalmasıda tabii zor oluyordu. Doktorumda algılarının çok açıldığını, anne memesinde tutmanın zor olacağını söylemişti zaten. Ben hep uykudan uyandığı anı kolluyordum emzirmek için, şimdide sutum azaldı artık kızım tam doymuyordu mamayı çoğalttım ve kızım acıkınca göğsüme hamle yapmak yerine ellerini biberon tutar gibi yapıp ağzına götürüyor şimdi. Biberonu görünce atlıyor seviniyor. Bunu kabullenmek ilk başlarda zor oluyor, senin kaygılarını anlıyorum. Benim mama tecrübem böyle oldu işte, umarım senin bebeğin anne sütüyle devam edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…