- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.241
Selam kızlar,
Bugün mama sandalyesi araştırdım biraz. Uygun fiyatı 2 model beğendim. Biri ağır ama çok fonksiyonu diğeri de fonksiyonel bir iki özelliği eksik ama hafif. Ağır olan 8.2 kg diğeri 5.7 kg
Ağır model Babymax Loco Mama Sandalyesi ( NDRML RN ) - Bebefix.com-Bebeinin Hereyi Burada,bebek arabas,bebek beik
Hafif model Chicco Jazzy Mama Sandalyesi Fuchsia Wave - Mama Sandalyesi - kliksa.com
Chicco Jazzy Highchair - YouTube
Burda da bi anne anlatmış
Bebek arabası alırken hafifliği önemsemiş ve Mclaren quest almıştım. Şimdi keşke bir kilo fazlası olan ama tentesi kapanıp ana kucağı monte edilen aynı omuz askısı bunda da olan hemde daha ucuz cybex onyx alsaymışım diyorum. Memnunum pratik rahat kullanıyorum ama eşimi ikna edememiştim. 1kg için vazgeçtik. Şimdi bunda daha mantıklı karar vermek istiyorum. Ama burda aradaki kilo farkı 2,5kg(
Fikri olan var mı?[/QUOTE
canım biz mama sandalyesi kullanıyoruz ağırlıgının pek önemi olmuyor katlayıp odada tekerleğiyle kaydırıp kenara koyuyoruz ... bebek arabasında arabanın bagajına koyma derdinden dolayı kg önemli bence
SABHA ÇIKMADAN EMİRİRSİN sonra meyve püresi çorba mama versin bakcak kişi gündüz eve gidip ezirme şansın varmı acaba.olsa iyi olur ama olmadı böyle olacak gündüz ek gıda işten gelince bol bol emzirme.İş arkdaşım böyle yaptı maşlalh çok sağlıklı bir bebeği var.Yogurda 3 hafta kadar sonra baslayacagiz. Stokda sutum yok maalesef. Bu sagma isini ya ben beceremedim ya sutum sagacak kadar yok. 3 ayri makina kullandim cikan 10 ya da 20 cc.
Bebekleriniz gunde kac defa kaka yapiyor?
Kayra bundan 2 hafta oncesone kadar gunde 1 kere yapiyordu. Simdi gunde 5-6 defa yapiyor. Gecen hafta doktora gittigimizde doktor normal dedi. Ama emin olmak icin kaka tahlili yaptirdi. Tahlil de temiz cikti.
Ilk dogdugunda cok kaka yapiyordu yeni dogan icin normalmis. Sonra yavas yavas 1 e dustu uzunca sure gunde 1 kaka ile devam ettik simdi 5-6 oluyor. C
a evet hep ön sütü içmiş yvaru ondan az kilo almış.ben biryerde okumuştum eğer 2 saat içinde bebek tekrar mek istiyorsa en son verilmiş göğüsten başlamak lazım iyice boşaltıp sonra diyer göğüse geçmek lazım.benimkji sık emerdi ben de öyle yaptım belki ondan iyi kilo aldı hep.ama bundan sonra çok alasalar da endişelememk laızm gayet normal.Bizimki 3, bazen 4 kez yapıyor , hep boyle , ek gıdalara geçince azalır diye umut ediyorum
Birde ben her emzirmede bir göğüs veriyordum , anladimki bizimki tam boşaltamiyormus, yeşil kaka yapıyordu ve az kilo aldı
Simdi yine bir öncekini veriyorum , kaka rengi sarıya dondü 1 haftadır , sayısı da max 3 oldu (azaldı )
Oglum kati gida olayina alisamadiNe yapicam bilmiyorum 2 gun sonra ise baslayacagim.
Bugun tekrar elma verdim yemiyor. Yutma olayini sevmedi sanirim bizimkisi. Cunku aksam da kasik mamasi yaptim. Onu da yemedi. Kasik mamasini sulandirip biberona koydum o zaman icti.
canım ek gıda alınca bebk kakası yedikjlerine benzemey başlayacaktır.bizm dr dediği şuydu ek gıda en baştan bi 8 -9 aylığa kdar bebeği beslmek için değil midesi barsaklar böbrekler karaçğieri yeni gıdalara alışmak içindir.Bunu da mercimek verebilirmiyim diye sorduğumda anblatmıştı.gazlı bebek değildi oğlum ondan vereceklerimden korkmuyordum.verebilirsin demişti ama beklediğin kadar faydsı olmayacak çünkü bu ayd(6 aylık bitirmiş bebk için bahsediyoruz)bebek midesi bu gıdayı sindirecek kadar gelişmemişti.ve gerçekten mercimek pürsi vermiştim aynene ona benzeye bir şeklinde de çıkmıştı:)hata mercimek taneler de vardıKızlar biri cvp versin lütfenn
Aybike benim doktorum suan sebze puresine ispanak ve patlican koyma dedi. Yegeninin ilk sebze corbasinda mi vardi ispanak? Yoksa biraz daha buyuyunce mi?
Bir de pirinc besleyici olmadigindan pirinc yerine irmil ya da yulaf unu kullan dedi
Ivy'cim meyve sularini ve sebzeleri bu yontemle suzersen meyve suyu ya da sebze cok putursuz olacak ki bircok okudugum yerde ve ayni zamanda kendi doktorumda meyvelerin pure olarak verilmesi soyleniyor.
Bu arada ben de cok kullaniyorum bu bezi
Oglum kati gida olayina alisamadiNe yapicam bilmiyorum 2 gun sonra ise baslayacagim.
Bugun tekrar elma verdim yemiyor. Yutma olayini sevmedi sanirim bizimkisi. Cunku aksam da kasik mamasi yaptim. Onu da yemedi. Kasik mamasini sulandirip biberona koydum o zaman icti.
pardon ya büyük bir hata yaptım, söylemeyi unuttumyiğitalp 6. ayda başladı ek gıdaya. ıspanak 6. ayda yenbiliyor doğru
bana doktorum kereviz demişti, dün kereviz aldım (yaprağı)
canım yulaf unu en faydalısı hatta süper ama bulmak çok zorben hala bulamadım aratıyorum
Nerelerde yanlış yaptım yazayım da sizde yapmayın.
Hata 1 . Oğlum meme ve mama ile beslenmeye başlamıştı. Ben emzireceğime o kadar emindim ki mama öcü gibi. Zehir veriyormuşum gibi geliyordu. Sütümün yetmemesi benim suçummuş gibi suçluluk psikoljisine girmiştim. Her beslemede önce emzirip sonra minimum maamveriyordum.
2. 4. Ayını doldurunca çokhızlı bir şekilde ek gıda işine giriştim. Bir kaşık daha yesin diye didindikçe didindim. Sanırım acıkmasına fırsat vermiyordum hiç iştahla yemek yemiyordu.
3. İştahla yemeğe saldırmadığı için tv yi açıp karşısında yedirdimm.
4. Tv kesmedi dolap içlerinde. Parklarda. Balkonda. Camda kapıda lavabonun içinde neresi aklınıza gelirse orada yedirdim. Ama masada kesinlikle değil.
5. Bu zorla yedirmeler yordu tv seyretme alışkanlığı olamyan çocuğa zorla oturtarak tv karşısında yemek yedirdim. Tv manyağı oldu.
6. Şimdi tv alışkanlığından kurtardım ama masada iştahla yemek yiyen bir çocuk hala bnenim için hayal.
Şimdi oğlum 5 yaşında. Sevdiği yemek sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Kilosu sınırda. Ama ben artık zorlamıyorum. Sadece istediğini istediği kadar yiyor.
Selam kızlar,
Bugün mama sandalyesi araştırdım biraz. Uygun fiyatı 2 model beğendim. Biri ağır ama çok fonksiyonu diğeri de fonksiyonel bir iki özelliği eksik ama hafif. Ağır olan 8.2 kg diğeri 5.7 kg
Ağır model Babymax Loco Mama Sandalyesi ( NDRML RN ) - Bebefix.com-Bebeinin Hereyi Burada,bebek arabas,bebek beik
Hafif model Chicco Jazzy Mama Sandalyesi Fuchsia Wave - Mama Sandalyesi - kliksa.com
Chicco Jazzy Highchair - YouTube
Burda da bi anne anlatmış
Bebek arabası alırken hafifliği önemsemiş ve Mclaren quest almıştım. Şimdi keşke bir kilo fazlası olan ama tentesi kapanıp ana kucağı monte edilen aynı omuz askısı bunda da olan hemde daha ucuz cybex onyx alsaymışım diyorum. Memnunum pratik rahat kullanıyorum ama eşimi ikna edememiştim. 1kg için vazgeçtik. Şimdi bunda daha mantıklı karar vermek istiyorum. Ama burda aradaki kilo farkı 2,5kg(
Fikri olan var mı?
slm kızlar.sözde2 gün stres atıp tatil yapacaktık giderken kaza yaptık.karşıdan gelen bi arabaya çarptık kuzum çok korktu.beni hiç sormayın zaten.kabus gibi bi gündü geçti allaha şükür
Çok geçmiş olsun bişi olmamasına sevindim
Ve ana kucağı olayı bi kere daha dank etti bende
Ne olacak die diil ama bilmediğimden bağlamıoduk biZ
Eşimin abisinden aldık onlar da hiç kullanmadı desem yeridir o yüzden bilmiolar
Ana kucakları direkt arabaya bağlanıo mu yoksa onun için ayrı bi aparat mı almak lazım
Chicco biZdeki bu arada
Ivy'cim meyve sularini ve sebzeleri bu yontemle suzersen meyve suyu ya da sebze cok putursuz olacak ki bircok okudugum yerde ve ayni zamanda kendi doktorumda meyvelerin pure olarak verilmesi soyleniyor.
Bu arada ben de cok kullaniyorum bu bezi
Kayra bundan 2 hafta oncesone kadar gunde 1 kere yapiyordu. Simdi gunde 5-6 defa yapiyor. Gecen hafta doktora gittigimizde doktor normal dedi. Ama emin olmak icin kaka tahlili yaptirdi. Tahlil de temiz cikti.
Ilk dogdugunda cok kaka yapiyordu yeni dogan icin normalmis. Sonra yavas yavas 1 e dustu uzunca sure gunde 1 kaka ile devam ettik simdi 5-6 oluyor. C
Nerelerde yanlış yaptım yazayım da sizde yapmayın.
Hata 1 . Oğlum meme ve mama ile beslenmeye başlamıştı. Ben emzireceğime o kadar emindim ki mama öcü gibi. Zehir veriyormuşum gibi geliyordu. Sütümün yetmemesi benim suçummuş gibi suçluluk psikoljisine girmiştim. Her beslemede önce emzirip sonra minimum maamveriyordum.
2. 4. Ayını doldurunca çokhızlı bir şekilde ek gıda işine giriştim. Bir kaşık daha yesin diye didindikçe didindim. Sanırım acıkmasına fırsat vermiyordum hiç iştahla yemek yemiyordu.
3. İştahla yemeğe saldırmadığı için tv yi açıp karşısında yedirdimm.
4. Tv kesmedi dolap içlerinde. Parklarda. Balkonda. Camda kapıda lavabonun içinde neresi aklınıza gelirse orada yedirdim. Ama masada kesinlikle değil.
5. Bu zorla yedirmeler yordu tv seyretme alışkanlığı olamyan çocuğa zorla oturtarak tv karşısında yemek yedirdim. Tv manyağı oldu.
6. Şimdi tv alışkanlığından kurtardım ama masada iştahla yemek yiyen bir çocuk hala bnenim için hayal.
Şimdi oğlum 5 yaşında. Sevdiği yemek sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Kilosu sınırda. Ama ben artık zorlamıyorum. Sadece istediğini istediği kadar yiyor.
Himmm iyi oldu paylastigin. Cok saol
Mama konusunda benzer duygulari ben de yasadim. Gunde 1 defa mama veriyordum. Onun disinda hep anne sutu verdim. Aslinda mama daha versem alacakti oglum ama gerek buradaki muhabbetler gerek cevredeki konusmalar uzerimde inanilmaz mahalle baskisi yapmis. Mama kotu cocugu zehirliyorsun icinde ne oldugu belli degil tarzi. Bu ay doktora gittigimizde doktor kilo artisi ile ilgili Kayra kabul ediyorsa mama ver kilosu daha iyi olabilirdi doymuyor demek ki dedi. Cok uzuldum. Kendim resmen mama vermemek icin direndim. Ama bu anne sutu konusunda cidden farkedilmeyen bir baski var ve ben de bundan etkilenmisim. Suan oyle degilim ama.
slm kızlar.sözde2 gün stres atıp tatil yapacaktık giderken kaza yaptık.karşıdan gelen bi arabaya çarptık kuzum çok korktu.beni hiç sormayın zaten.kabus gibi bi gündü geçti allaha şükür
ayyy Allah korumuş cnm beterinden esirgesin inş.
bnm oğluşum 4-5 yapıyo cnm sürekli :) bnde sordum her çocuğun rutini farklıdır dedi. bzm için normali buymuş
Ben sunu tecrube etmis oldum. Yemek konusynda herbkonuda oldugu gibi cocugun tercihlerine saygi duymak gerekiyor. Onlarin ritmini yakalamk gerekiyor. Cok aceleci davranmisim.
Sanirim ben cocuguma yemek yeme keyfini yasatamadim. Ozumseyerek yemesini saglayamadim.
Ama dogru yaptigim seylr de var. Hic bir sekilde abur cubur cikolata vs aliskanligi edindirmedim. Kola meyve suyu icirmedim. Hala icmez. :))
Eve mi kola meyve suyu girmiyor? yoksa giriyorda icmiyor mu? Benim esim agzina su surmez varsa yoksa meyve suyu ve kola. Kayra' ya rol model olmasi gerektigini soyluyorum ama bakalim umarim basarili olabilirim.
Canım bence asıl mamanın içind ne miktarda ne olduğu belli :)))
Vee yazdıklarına katılıyorum, bend aynı şekild baskı altında hissetmiştim, hatta bebeğini 2 yaşına kadar emziren guvendiğim birisi, 1 çay kaşığı anne sutu 50 ml mamaya bedel demişti, ondan çok etkilenmiştim. Sonra bu dayatmacı yaklaşımlardan etkilenmemeyi öğrendim. Ben mama vermeden önce bebeğim gereksiz ağlar, uykuya dalamaz, sık uyanır ve mızmızlanırdı. Herşeyi denedim, düşündüm. Sonra yeteri kadar doymadığına karar verdim, sonra beslenmesini düzene soktum, aynı saatlerde ve 3 saat aralıklarla anne sutu ve mama vermeye karar verdim. Gunde 2 veya 3 ogun mama veriyorum bazen, sutum azalınca bebeğimin düzenini bozmuyorum. Yeterki o saatinde gereken miktarı alsın, huzurlu bir uyku çeksin, uyanınca bıcırdasınn :) kızım mutlu ben mutlu... Elimizde olmayan nedenlerden dolayı oluyor tabii ama ben bebeğimi ağlatmak taraftarı değilim illa anne sütü vericem diye.
Canım ben de 1 öğün veriyordum şimdi doymuyor 2 - 3 istiyor. Beni emmez diye korkuyorum. Böyle sorunun oldu mu? İsteksiz emiyor gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?