2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun... Allah korumuş sizi ve meleğinizi...

yine mi pamukçuk oldu
karbonatlı su ile temizleyeceksin önce canım, sonra dut şurubunu ağzının içine süreceksin. ben parmağımı yıkayıp parmağımla sürüyordum tüm ağız içine

canım 2. aydan beri pamukçuk hala geçmedi.. ilaç kullandık azaldı ama sağ yanağın iç kısmında bi parça kaldı gitmek bilmiyor.. benim tembelliğimden ancak yeni aldım dut şurubunu yarın başlarım artık tekrar teşekkür ederim...

Meltemcim helal olsun ne diim bende bu düşüncedeydim normal doğum yaptım gayet güzel bi doğumdu fakat ben sonrasında çok yıprandım en çokta kızımın büyümesi ile ilgili kaygılar çok yoruyor beni kafası ufak boyu uzun gidiyor acaba bişi olur mu kafa büyümesi durur mu şimdide alerji neye var neye yok yoksa alerji deil başka sorunlar mı ayy bilmiyorum ikinci çocuk yürümeye başladığı an diordum şimdi belki iki üç sene sonra ondan başkada olmaz herhalde diorum :/

Gsygy cim çok geçmiş olsun evet gerçekten hayat kurtarıyor o koltuklar.

Bebek kakası konusunda şöyle söyliyim biz hiç günde 5 in altına düşürmedik var bi sıkıntısı kızımın ama ne bilmiyorum ztn ilk aylar 10 a kadar çıkıyordu sonrasında da 5 6 7 yapıyoruz artık silmekten poposunu yara oluyor yani :s

Ben her iki bebeğimde de çok hafif bebek arabaları tercih ettim. İlkinin ( Peg Perego Aria) tentesi kapanmıyordu ve tek yönlüydü ama çok hafifti, içerisi genişti, sağlamdı, beş yaşına kadar dayandı ve hala dayanıyor. İkiye kolay katlanıyor. Tek yönlü olması beni hiç rahatsız etmedi ama annem ikinciyi çift yönlü isteyince farklı bir araba aldık. Bir de çocukla alışveriş yaptığınızda altındaki filesi geniş ve çok şey alıyor. Toplu taşımalar ve yaya olarak gezmeler için çok kullanışlı. İkincisi Casual Atlantis, çift yönlü, tentesi kapanıyor, bebeği ekstradan görmek için fileli pencereleri var ve dörde katlandığından çok az yer kaplıyor. Yalnız bunun alt filesi çok geniş değil. Gerçi ben yine de marketten aldığım bir sürü şeyi yükleyebildim ama o kadar korunaklı değil. Bu ne kadar dayanacak, ne kadar sağlam bilmiyorum ama her ikisi de çok hafif 6 kilo civarında ve bebek için baston pusetlerden daha rahat. Her iki arabanın da fiyat aralığı aynı sayılır. Nerden aldığınıza göre fiyat oynamaları var yalnız, internette daha ucuz bulunabilir. ( 350-400 aralığında) Belki araba değiştirmek istersiniz diye yazayım dedim, baston pusetlere alternatif ve hatta daha hafif seçenekler bunlar. Tabi yine de siz görerek ve mağazada deneyerek almalısınız, ne de olsa herkesin düşüncesi farklı oluyor. Veee herkese iyi geceler...

iyi geceler kızlar benim minik uyuyor ama ben hala burdayım sanırım biraz kaygılarım var o yzden gözüme uyku girmiyor
az önce de süt ile olan yazıları okudum daha bi dertlendim
biz hafta sonu dkra gittik kızım bu ay 300 gr almış ve 1cm boyu uzamış
moralim çok bozuldu doktor sütün ucu ucuna yetiyor demek ki dedi ve günde 5 yada 6 öğün mama ver dedi..
sma nın aldık yalnız şöyle bir sorun var kızım biberon almıyor ben şimdi mamayı nasıl vericem
ek gıdaya daha geçmeyecekmişiz önce mamayla biraz daha kilosunu arttırmamız lazım dedi
bizim durumumuz biraz farklı erken doğduk ya o yüzden kara kara düşünüyoruz
kilo aldırmam lazım bebeğime ama sütüm yetmiyormuş mama versem biberon almıyor ne yapıcam ben şimdi (
yardımcı olurmusunuz? ne yapabilirim acaba ?

bu arada gsy canım geçmiş olsun oto koltuğunun önemini bir kez daha gördük
aybike ve ıvy bebişleriniz çok tatlı maşallah

Iternette organik yulaf unu satisi yapan yerler var. Belki biliyorsundur yulaf unu en faydalisi ama en cabuk bozulaniymis. Bilgin olsun

canım işin aslı organik ürün konusunda internetten satışa pek güvenmiyorum, ben burda köylere baktım. bi amca var organik pazarımıza gelen, ona sordum...ben sana mutlaka bulur getiririm dedi. bakalım bu hafta sorucam bulabildi mi

Kasık maması verebilirsin biberon almiyorsa. Ama bence alistirabiliyorsan biberona alistir, kasikla zor olur.

Benim oglum da az almış ve kendime kızdım. Neyse simdi sut veriyorum yetmiyorsa mama

günaydın herkese hava kapalı böyle havalarda keyfim hiç yerinde olmuyor tam uyuma havası ama pıtırcığım erkenden uyandı

Günaydın

Normalde gece uyanmayan kızım 5 gibi emzirirken uyanıp cin gibi bana gülmeye başladı. Derken cooorrrttt kaka yaptı. Altını değiştirdim biraz daha emzirdim. 20 dk uğraştırdı uyumak için. Tanıdık gelen var mı? :)) gece uyanan çocuk ne zormuş. Üst üste bir kaç kez emzirdiğimden canım yanmaya başlamıştı. Bide oturup süt sağdım o saatte. Memeler açık elimde pompa uyuyakalıyordum az kalsın. Kızım ikinciye uyuyacak bende onunla yatayım bari.

eeee hos geldin. kim buldu seni?

görümcemm bulduu canımm ya. daha doğrusuu bana ek gıda konusundaa vaaz veriyorduu mandalina ver portakal suyu sık ver bilmemm nee. ya diyrmm kii tamam falan diyrdumm zatenn uzaktaa. dikkate çok almıyrmm açıkçası söylediklerinii ama geçen günn kv konuşmuşlar veriyr mu söylediklerimi falann demişş o da bana soruyrr ablann böle böle diyrr, veriyr musunn diyee.. yok dedimm vermiyrmm onunn dediklerii en son verilecekler arasındaa.. hem ben ne vermem gerektiğini biliyrmm dedimm..,

açıkçasıı kimseyi de kırmakk istemyrmm aamaa mademm öle benii neden kırıyrlarr ya.. kontrol ettiryr benii aklı sıraa ssz.. sonra konuşurkenno sormadann en söyledimmm sen neler veriyrsun bebğine dedimm başladımm onun bana yaptıklarını yapmayaa. kısas a kısass sonra kendi kendimii ele verdimm iştee canımm böle böle klüp var biz bilginenp bilgii paylaşıyrzz çok şükürr her şeyii de öğrenyrmm dedimm.. aaa bende bi bakayımm dediii.benimm de ismimm çok açıkktı benii hemen tanırdıı o yüzdenn değiştirdimm. ve temmuz annesiymm dedimm ama belli olmazz yanii gezerr bulur falann :))

Aslında tam siyahda deil koyu yeşil gibi peki senin bebişin değişti mi kakası elmadan sonra

canımm muzda koyu yeşill yapıyor kakayı ama demir damlasıı veriyorsann eğer o da yapabilirr. bizde demir damlasıı yapmıştıı hemdee nasıll yeşill.. ve 9 damla veriyrdumm ben. sonra azalttımm şimdii o kadar koyu yeşil değill..

iki gündür bişey oldu paşama, eme eme beni bitirdi...saat başı emmiyor, sağmaya bişey kalmıyor ki

aybikecim sneinle bu konuda da paralel gidiyoruz, beril bu aralar her saat başı emiyor, normalde 2 saatten önce verdiğimde diliyle iter almazdı, şimdi hiç hayır demiyor, her mızırdandığında acaba açmı diye veriyorum şapur şupur sanki saatlerdir açmış gibi emiyor, allahatn bu aralar sütüm arttı da çekince bi şeyler geliyor gelmese kıyameti koparırdı

bu arada ivy nin sevgi pıtırcığı kızı ve atahan muhteşem çıkmışlar çok beğendim ikisini de maşallah kuzucuklarıma, sonra sen beril demişsinya ivy nin kızına düşündüm düşündüm ivy nin kızın ismini hatırlayamadım, belki isimler yakındır o yüzden karışmıştır diye düşündüm
sonra ivy nin kızının ismini pek de paylaşmadığını hatırladım

ivy cim evet sanırım kzının ismini paylaşmadın ya da az paylaştın o yüzden ben hatırlamıyorum, bu arada bence kızın çok gür saçlı kaşlı kirpikli güzel bir kız olcak

canımm bebişlerinzz çok tatlıı çıkmışş. nasıl geçtii izmir buluşmasıı açıkçası çoook merak ediyrmmm.. anlattınız da ben mi kaçırdımm bilemiyrmm ama..

evet bu gece bizimki de yapmış, ilk kez gece yaptı, normalde akşam üzeri yapar sonra uyurdu, buram buram koku geliyordu hiç kaldırmadım uykusu açılmasın diye, sabah 8 de aldık anneannesiyle altını

bu arada benim kızım son 1 aydır her salı ve her cumartesi yapardı çok düzenli olarak, haftada 2 kez yani, ama öyle bir kakaki 4 günlük resmen dolar batırırıdı, son 1 haftadır 2 günde 1 yapmaya başladı, ama yine öyle bir yapıyorki yok böyle bi şey, bakmaya insnaın midesi el vermiyor, bir de öyle bir kokuyrki yok böyle bi koku, sanırım ben bu arada çok sarmısak katmaya başladım yemeklere süt yapsın diye o y üzden öyle kokuyor

bir de bu ara çok emiyor o yüzden artık daha sık yapmaya başladı diye düşünüyorum

canım anne sütüne ne kadar yatırım yapmak istiyorsun, ona karar ver bence önce. benim için çok önemli, gramı altın, en az iki yıl vermek isitiyorum, zekası, boyu, bağışıklığı buna bağlı diyorsan bence avent natural al. şahane çekiyor, masaj yaprağı sayesinde sütü artırıyor ama göğsü hiç acıtmıyor ve çok sessiz çalışıyor.

Hoşgeldin pratik hanım. Özlemiştik seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…