- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.581
Aybike'cim dün işyerinde bir arkadaşıma Kayra'nın ek gıdaya geçişdeki serüvenini anlattım. Bu arkadaşımın da 11 aylık bebeği var. Bana alıştırma filesini tavsiye etti. İçine kesip meyve koyuyorsun bebek onu çiğniyor. Çiğnedikçe meyvenin suyunu da alıyor, üçünde file olduğu için meyve püre olarak bebeğin ağzına da gidiyor. Atahan'a bu atak dönemi için böyle birşey alabilirsin. Bir süre idare eder diye düşünüyorum.
Bebedor %0 BPA Sebze Meyve Filesi.(Asortili) - ebebek.com
sağolasın canım....Geçmiş olsun canım, dualarımız seninle, guzel haberlerinizi bekliyoruz.
canımmm.. çokk geçmiş olsunnn.. sakın korkmaa vajina kapalılığı operasyonundan. hatırlarsann knuşmuştukk seninlee,, ben nick değiştirdimm (gerçii buraya yazmıştımm ama belkii farketmemişsindir..) benimm kzımımdada vardıı açtıkk ve şimdii çok iyi sürekli kontrol ediyrmm hiç bişeyy yok çok şükrr... endişelenme sakınn olur muu..
Gecmis olsun canim bence doktoruna danisarak kullan
Geçmiş olsun kızlar bebişlerinize inş çabucak iileşirler yazık dertlerini de anlatamıolar
Bu arada konuşulmuştu sanırım metal bıçak kullanmayın die
Bu hafta bim e bıçak geliomuş, yazmıo e olduğu ama bi bakın derin ihtiyacı olanlar
Sayfa
meme düşkünlüğü kulağa hoş geliyorda canım artık süt falan yetmiyorherzamanki ölçüde sütünü içiyor, günde iki kere 90cc en az mama alıyor bide üstüne pek bir iştahla ek gıda alıyor. öyle 2 çay kaşığı falanda kesmiyor paşayı, bodoslama çay bardağı ile girdi olaya. işin garibi ne sindirimde ne boşaltımda bu yeni şey ne tepkisi yok :))
gerçekten heyecanla bekliyorum ne öğrenecek diye :) bu seferki atağımız enerji ve boğaz olarak çok farklı oldu öncekilerden
Kizlar bir suredir saclarim acayip kasiniyordu biraz netten on bilgi alarak cildiyeye gittim, tahmin ettigim gibi sac egzamasi olmus bende. Stresten olurmus, ne tesaduf!!!!! :)) cok kasiniyordu ve diplerde yara gibi kabuklanmalar vardi. Kasidikcs kaniyordu da. Siz siz olun kendinizi ihmal etmryin. İlac filan verdi de kortizonlu, kullansam mi bilemedim.
Arkadaslar hangi ayda baslanacagini bilmiyorum ama aklimdayken sizinle paylasayim dedim. Maalesef Turkiye de ceviz yetismesine ragmen ragmen bircok kuruyemisci agirlikli ithal ceviz satiyor. Biliyorsunuz ceviz tam bir omega 3 kaynagi. Biraz arastirdigimda cevizin kabuklu alinmasi ve kendimizin kirmasi tavsiye ediliyor. Saglikli beslenme ile ilgili takip ettigim bir grup var. Orada da lezzet anlaminda en guzel yerli cevizin Kırşehir Kaman Cevizi oldugu soyleniyor.
Aman suan icin ceviz erken onu tekrar hatirlatayim
Slm kızlar.
Kızım iyice mızırdanmaya başladı kulağına elini vuruo duruyo tecrübeli anneler Buda diş belirtisi deil mi yani kulak enfeksiyonu mu die düşündüm ama ateşi yok sadece arada bir eli kulağına gidio :/
Bu arada burkanın bebeğini çok merak ediyorum yaa umarım iyi haberini alırız.
Selam kizlar bayadir giremiyordum sali gunu doktora gittik 4 aylik oglum 9 kilo 68 cm olmus doktor neyle besliyosun diyince annemde kurufasulye pilav demezmi kizsam mi gulsemmi bilemedim:) doktorda cok sakacisiniz dedi eh biraz oyledir annem dedim. Bizim doktor cogu doktorun aksine demir damlasi onermedi 6. Ayda test yapip ona gore gerek olup olmadigina karar verecegim dedi bende herkesin doktoru vermis ama dedim oda genelde saglik ocaginda devlet herkese 4. Aydan itibaren verin dedigi icin genelde herkese veriyorlar dedi adamlar herkesle nasil ugrassin agri nin koyundeki kadin sehire teste goturmez cocugunu onlarda saglik ocaklarina 4. Ayda gelen herkese verin kan ilaci nasilsa gibilerinden veriyorlar dedi
Eki Görüntüle 916101 Eki Görüntüle 916110
]2014'te neşeli kahkahalar ,mutlu kahvaltılar 🍯,dumanı tüten dost kahveler  , bıtmeyen sohbetler yanında pastalar kurabiyeler 🍪🍩 ,ailece oturulan sofralar  , arada tatlı kaçamaklar 🍕 , yagmurda mis gibi toprak kokusu  , arkasından gelen gökkusağı , baharda rengarenk çiçekler  , yazın kayan yıldızdan dılek tutmalar 🌠, falında balıklar 🐋 uc vakte kadar hayırlı haberler  en kafa arkadaşlarla dört mevsim en eğlenceli tatiller 🏂🚵🌉 bayramda hatır soran dostlar 👪 sevildiğini hissettrecek sımsıkı sarılmalar  dileği ile....
]2014'te neşeli kahkahalar ,mutlu kahvaltılar 🍯,dumanı tüten dost kahveler  , bıtmeyen sohbetler yanında pastalar kurabiyeler 🍪🍩 ,ailece oturulan sofralar  , arada tatlı kaçamaklar 🍕 , yagmurda mis gibi toprak kokusu  , arkasından gelen gökkusağı , baharda rengarenk çiçekler  , yazın kayan yıldızdan dılek tutmalar 🌠, falında balıklar 🐋 uc vakte kadar hayırlı haberler  en kafa arkadaşlarla dört mevsim en eğlenceli tatiller 🏂🚵🌉 bayramda hatır soran dostlar 👪 sevildiğini hissettrecek sımsıkı sarılmalar  dileği ile....
Uzman Pedagog Sevil Yavuz'un bir yazisindan alintidir.
Çevrenizde çocuklarına "anneciğim, babacığım, dayıcığım, teyzeciğim" gibi sözlerle hitap eden anne babalar ve aile üyeleri görmüş olabilirsiniz. Belki de siz de çocuğunuza bu şekilde hitap ediyorsunuz. Peki bu şekilde hitap etmek çocuğun kişiliği ve sağlıklı gelişimi açısından doğru mu?
Birçok anne baba bu şekilde hitabın daha samimi ve içten olduğunu düşünerek böyle hitap ediyor ve sonrasında artık çocuğun adı unutuluyor. Tüm aile üyeleri akraba derecelerine göre hitaplarda bulunuyor; babaannem, annem, babacığım, halacığım gibi.
Bu şekilde hitap etmek çocuğun sağlıklı kişilik gelişimi açısından kesinlikle doğru değil. Çocuğunuzun bir birey olduğunu unutmayın. Ona saygı duyduğunuzu ismiyle hitap ederek gösterebilirsiniz. Eğer çocuğunuza bu şekilde hitap edecekseniz neden bir isim koydunuz? Eğer herkes farklı şekilde hitap ederse çocuk kişiliğini, bireyselliğini nasıl geliştirebilir?
Çocuklara sadece bu şekilde de hitap edilmiyor. Bazı anne babalar çocuklarına "aşkım, bitanem, canım, prensesim, balım" gibi aşk sözcükleri ile de hitap ediyorlar. Çocuğunuz sizin çocuğunuz mu, yoksa aşkınız mı? Çocuğunuza sadece ismiyle hitap ederek sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.
Lütfen çocuğunuzun sağlıklı kişilik gelişimini desteklemek için sadece ismi ile hitap edin. Çocuğunuza anneciğim, babacığım sözcükleriyle hitap ederseniz size olan bağımlılığını daha da artırmış olursunuz.
Çocuğunuzun ismini unutmaması dileğiyle,
Uzman Pedagog Sevil Yavuz,
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Çocuk, Ergen, Aile Psikoloğu
kızımın burnu tıkalı öksürüyor boğazları kızarmış ama şükür ki ciğerlerinde birşey yok.. ateşi en yüksek 37.8 olmuştu dr antibiyotik verdi bu yüzden ama neyseki sonradan ateşi 38 olursa ver dedi.. soğuk algınlığı için ilaç verdi 5 gün kullanacağız... ıhlamur papatya çayı vermemi söyledi.. inşallah atlatırız kızımın hırıltıdan uyuyamadını görmek çok üzücü..
sağolasın canım....
evet canım biliyorum görümcene deşifre olmuşsun :))
kızımın vajinada delik ufaktı yapışkanlığı açtı dr çok basit birşey ama üst dudaklarda da yapışıklık var bunun için bir ay sonra çağırdı şimdi hastalık var diye sanırım.. açtığı yer için her altını aldıgımda elimle açıp kapamamı söyledi tekrardan kapanmaması için..
peki sizin sadece vajinadamıydı kapalılık dudaklarda da varmıydı
Maşallah diyelim canım, herşeyi yiyek demekki paşa :) my honey in önerdiği fileler gerçekten çok kullanışlı oluyor ama onlar +6 ay, atahan ordan suzdugu parcacıkları yutanilirmiki?
Geçmiş olsun canım. Kaşıntı barındıran hastalıklardan çok korkarım, acil şifalar...
Bende temizlenöiş kolay diyordum, saol canım uyarın için.
Bana pek diş gibi gelmedi bu canım.
İşte ülkem gerçeği :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?