- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.601
Ne kadar guzel dilekler boyle , amin canım amin :))Eki Görüntüle 916101 Eki Görüntüle 916110
]2014'te neşeli kahkahalar ,mutlu kahvaltılar 🍯,dumanı tüten dost kahveler  , bıtmeyen sohbetler yanında pastalar kurabiyeler 🍪🍩 ,ailece oturulan sofralar  , arada tatlı kaçamaklar 🍕 , yagmurda mis gibi toprak kokusu  , arkasından gelen gökkusağı , baharda rengarenk çiçekler  , yazın kayan yıldızdan dılek tutmalar 🌠, falında balıklar 🐋 uc vakte kadar hayırlı haberler  en kafa arkadaşlarla dört mevsim en eğlenceli tatiller 🏂🚵🌉 bayramda hatır soran dostlar 👪 sevildiğini hissettrecek sımsıkı sarılmalar  dileği ile....
Duygulandim valla :)
İyi seneler analar, bacılar :)
teknolojik annelere bir sorum olacak,, internet üzerinde günlük tutmak istiyorum. Ama paylaşıma kapalı. Blog gibi değil. Sade kendim için. Var mı bildiğiniz??
Iyi aksa.lar bugun kizim iki kere cok siddetli bi sekilde ogurerek ve fiskirtarak agiz dolusu tum yediklerini kustu. Ilkinde o a bakmiyorduk gormedik kv vardi yok kusmugu kokuyo usuttumu acaba fikan dedi. Ikincisinde elini agzina sokuyordu disi cikti ve parmaklari hep agizda hepsini sokuyor . Ama asil ikincisi kokuyordu bende korktum acaba hastalik mi die ve yine kusarsa die cunku ole bole diil resmen ogurdu cocuk. Basiniza hic bole bisi geldimi? Kokulu oluyor mu?
teknolojik annelere bir sorum olacak,, internet üzerinde günlük tutmak istiyorum. Ama paylaşıma kapalı. Blog gibi değil. Sade kendim için. Var mı bildiğiniz??
Maşallah diyelim canım, herşeyi yiyek demekki paşa :) my honey in önerdiği fileler gerçekten çok kullanışlı oluyor ama onlar +6 ay, atahan ordan suzdugu parcacıkları yutanilirmiki?
Geçmiş olsun canım. Kaşıntı barındıran hastalıklardan çok korkarım, acil şifalar...
Bende temizlenöiş kolay diyordum, saol canım uyarın için.
Bana pek diş gibi gelmedi bu canım.
İşte ülkem gerçeği :s
Ben önemli belgeleri kendi adresime mail atıyorum belki öyle bisey yapabilirsin günlük
Ama arkadaslarin bu konuda daha iyi fikri vardır mutlaka , bende varsa öğrenmek isterim
Ben önemli belgeleri kendi adresime mail atıyorum belki öyle bisey yapabilirsin günlük
Ama arkadaslarin bu konuda daha iyi fikri vardır mutlaka , bende varsa öğrenmek isterim
Internet uzerınden, her yerden kendi şifrenle giriş yapıpmulaşabileceğin bir gunluk için kendi web sayfanı acabilirsin ama en kolayı ve tasarıma ihtiyaç olmayanı blog. Ücretsiz bloglar var ve paylaşıma açıp açammak senin kararın. Sadece sana özel yaparsın şifre koyarak.
Tel. Ne kullaniyorsun bilmiyorum ama iPhone icin "my wonderful days" diye bir application var. ben onu yukledim. Ayni zamanda iPad ve Mac icin de yukleyebiliyorsun.
App store a "diary" yazarsan baska uygulamalar da cikacaktir.
Bu arada Ben regl donemlerini takip icin bir uygulama indirmistim. Hamilelik oncesi aktif olarak onu kullaniyordum. Henuz regl olmadigimdan tekrar kullanmaya baslamadim
Nerelerde yanlış yaptım yazayım da sizde yapmayın.
Hata 1 . Oğlum meme ve mama ile beslenmeye başlamıştı. Ben emzireceğime o kadar emindim ki mama öcü gibi. Zehir veriyormuşum gibi geliyordu. Sütümün yetmemesi benim suçummuş gibi suçluluk psikoljisine girmiştim. Her beslemede önce emzirip sonra minimum maamveriyordum.
2. 4. Ayını doldurunca çokhızlı bir şekilde ek gıda işine giriştim. Bir kaşık daha yesin diye didindikçe didindim. Sanırım acıkmasına fırsat vermiyordum hiç iştahla yemek yemiyordu.
3. İştahla yemeğe saldırmadığı için tv yi açıp karşısında yedirdimm.
4. Tv kesmedi dolap içlerinde. Parklarda. Balkonda. Camda kapıda lavabonun içinde neresi aklınıza gelirse orada yedirdim. Ama masada kesinlikle değil.
5. Bu zorla yedirmeler yordu tv seyretme alışkanlığı olamyan çocuğa zorla oturtarak tv karşısında yemek yedirdim. Tv manyağı oldu.
6. Şimdi tv alışkanlığından kurtardım ama masada iştahla yemek yiyen bir çocuk hala bnenim için hayal.
Şimdi oğlum 5 yaşında. Sevdiği yemek sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Kilosu sınırda. Ama ben artık zorlamıyorum. Sadece istediğini istediği kadar yiyor.
Uzman Pedagog Sevil Yavuz'un bir yazisindan alintidir.
Çevrenizde çocuklarına "anneciğim, babacığım, dayıcığım, teyzeciğim" gibi sözlerle hitap eden anne babalar ve aile üyeleri görmüş olabilirsiniz. Belki de siz de çocuğunuza bu şekilde hitap ediyorsunuz. Peki bu şekilde hitap etmek çocuğun kişiliği ve sağlıklı gelişimi açısından doğru mu?
Birçok anne baba bu şekilde hitabın daha samimi ve içten olduğunu düşünerek böyle hitap ediyor ve sonrasında artık çocuğun adı unutuluyor. Tüm aile üyeleri akraba derecelerine göre hitaplarda bulunuyor; babaannem, annem, babacığım, halacığım gibi.
Bu şekilde hitap etmek çocuğun sağlıklı kişilik gelişimi açısından kesinlikle doğru değil. Çocuğunuzun bir birey olduğunu unutmayın. Ona saygı duyduğunuzu ismiyle hitap ederek gösterebilirsiniz. Eğer çocuğunuza bu şekilde hitap edecekseniz neden bir isim koydunuz? Eğer herkes farklı şekilde hitap ederse çocuk kişiliğini, bireyselliğini nasıl geliştirebilir?
Çocuklara sadece bu şekilde de hitap edilmiyor. Bazı anne babalar çocuklarına "aşkım, bitanem, canım, prensesim, balım" gibi aşk sözcükleri ile de hitap ediyorlar. Çocuğunuz sizin çocuğunuz mu, yoksa aşkınız mı? Çocuğunuza sadece ismiyle hitap ederek sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.
Lütfen çocuğunuzun sağlıklı kişilik gelişimini desteklemek için sadece ismi ile hitap edin. Çocuğunuza anneciğim, babacığım sözcükleriyle hitap ederseniz size olan bağımlılığını daha da artırmış olursunuz.
Çocuğunuzun ismini unutmaması dileğiyle,
Uzman Pedagog Sevil Yavuz,
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Çocuk, Ergen, Aile Psikoloğu
Cok dogru, bende annecim diyorum çoğu zaman ve babannesi, anneannesi, teyzesi de kendi hitaplarını kullanıyorlar. Farkında olmadan severken zarar veriyoruz aslında, çocuklarımıza hitaplarımızla ilgili daha detaylı bir yazıda da okumuştum bu tür hitapların zararlarını, hatırlattığın için teşekkürler canım.
Birde çocuklara AFerin denmemesi gerektiğini anlatan bir makale okumuştum (gerçek makale ama, ince detaylarıyla neden ve sonucuyla açıklıyor bir uzman, yanlış anlaşılmasın burada google da bulunan kısa derlemelere, yazılara, görüşlere, bilgilendirmelere de makale diyenler oluyor o yuzden belirtmek istedim :) ) çok şaşırmıştım, aslında çocuğumuza aferim diyerek onu tembelleştiriyor ve özgüvenini kaybetmesine neden oluyormuşuz.
Maşallah Atahan paşayasüzdüğü parçaları yutmak ne demek, götürüyor oburcuk hepsini :))
canım ilk üç gün avokado verdim biliyorsun pütürlü değil daha çok muhallebi kıvamında...sonra havucu haşlayıp verdim ve sonrasında patates püresi. havuç ve patatesi pütürlü verdim, ilk günler değil ama özellikle bugün çok daha başarılıydı. ilk günler emme refleksi yüzünden kaşıktan değil parmağımdan emerek alıyordu. bugün patatesi kaşıkla yedi, lokmayı diliyle arkaya taşıma ve yutma konusunda bugün bir anda başarılı oldu. acaba bizim meşhur atakla gelen bu becerimi
dün akşam oğluma kaşık maması veriyordum ,nasıl ağlıyor yerken dedim bunun biyeri acıyor :) meğer ben yvaş yavaş veriyormuşum bebeğim tez canlı sinirden açlıktan ağlıyormuş:)
canım ben de bilmedim belkide parmklarını çok soktu ağızına ondan kusmuştur.kokması acaba yedikleri midesinde fermente ediliyor zaten ve bir kokusu olması norlmaldir.keyfi nasıl keyfliise ateşi yoksa endişelencek bir durum yok demekki.Iyi aksa.lar bugun kizim iki kere cok siddetli bi sekilde ogurerek ve fiskirtarak agiz dolusu tum yediklerini kustu. Ilkinde o a bakmiyorduk gormedik kv vardi yok kusmugu kokuyo usuttumu acaba fikan dedi. Ikincisinde elini agzina sokuyordu disi cikti ve parmaklari hep agizda hepsini sokuyor . Ama asil ikincisi kokuyordu bende korktum acaba hastalik mi die ve yine kusarsa die cunku ole bole diil resmen ogurdu cocuk. Basiniza hic bole bisi geldimi? Kokulu oluyor mu?
canım aynı benim oğlum dr kontrolümüz vardı baktı kullağında bişey yok ama diş de henüz çıkmaz dedi ama şu var 2 ay sonra çıkacak diş şimdiden rahatsızlık verebilir dedi.Slm kızlar.
Kızım iyice mızırdanmaya başladı kulağına elini vuruo duruyo tecrübeli anneler Buda diş belirtisi deil mi yani kulak enfeksiyonu mu die düşündüm ama ateşi yok sadece arada bir eli kulağına gidio :/
Bu arada burkanın bebeğini çok merak ediyorum yaa umarım iyi haberini alırız.
sağol canım ilk kuru yemiş olark kabak çekirdeği vermişti, bize dr ama biz 6 aylıkken ek gıda başlmaıştık daha küçükler için bilmiyorum.ondan sonra 7-8 aylkken cevize başlamıştık.ama dediğim bibi biz 6 aylık olunca ek gıda başladık.Arkadaslar hangi ayda baslanacagini bilmiyorum ama aklimdayken sizinle paylasayim dedim. Maalesef Turkiye de ceviz yetismesine ragmen ragmen bircok kuruyemisci agirlikli ithal ceviz satiyor. Biliyorsunuz ceviz tam bir omega 3 kaynagi. Biraz arastirdigimda cevizin kabuklu alinmasi ve kendimizin kirmasi tavsiye ediliyor. Saglikli beslenme ile ilgili takip ettigim bir grup var. Orada da lezzet anlaminda en guzel yerli cevizin Kırşehir Kaman Cevizi oldugu soyleniyor.
Aman suan icin ceviz erken onu tekrar hatirlatayim
evet canım bunlar çok güzel ben başka marka kullandım marketten almıştım.çdiş kaşığıcı olark da kullandık içine ayva veya havuç koyardım öyle çiğine çiğine dişlerini kaşındırırıdı oğlum:)Aybike'cim dün işyerinde bir arkadaşıma Kayra'nın ek gıdaya geçişdeki serüvenini anlattım. Bu arkadaşımın da 11 aylık bebeği var. Bana alıştırma filesini tavsiye etti. İçine kesip meyve koyuyorsun bebek onu çiğniyor. Çiğnedikçe meyvenin suyunu da alıyor, üçünde file olduğu için meyve püre olarak bebeğin ağzına da gidiyor. Atahan'a bu atak dönemi için böyle birşey alabilirsin. Bir süre idare eder diye düşünüyorum.
Bebedor %0 BPA Sebze Meyve Filesi.(Asortili) - ebebek.com
slmm.. herkesee mutluu ve boll iştahlıı bebişlerlee güzzelll yıllar diliyorumm..
ama benim bir sorunum var.. ek gıdaya geçtik 1 ay olduu... tattırma aşamasında bir sorun yoktuu ama ölçüler artıncaa benim hanım kız memeyii almk istemiyrr. halbukii önce emzirip sonra veriyrmm ve verdiğmdee öle doyuracakk kadar çokk değil ama ne olduu anlamadımm.. bendee kestimm ek gıdayıı dünde vermedimm bugündee vermiyorumm. bakalımm ne yapcazz. sizcee ne yapmalıyımmmm..
işin kötüü tarafıı sütümm de öle çok değill yanii artık kızımı doyurmuyorr.. bıraktımm ek gıdayı ama içim rahat değill..:26:
Arkadaşlar mastit doktora gitmeden geçermi[/QUOTE
bazı bebekler ek gıdaya geçince ek gıdaya ağrık veriyorlar.sen ne sıklıkla ek gıda veriyorsun.istersen şimdilik günde sadece bir kez verebilirsin.öyle hem yeni tatlara almış olur hem ağız kaslarını geliştir hem de anne sütünden yeterli miktrarda alır.çünkü eğer ek gıda yeterince alıyorsa içeceğin anne sütü 500 ml cıvarında oluyor.seninki naısl bilmiyorum ama benimki sabah saat 6 gibi emer sonra artık ancak 9.30-10 gibi eğer ek gıda başlarken aynı ise ben sabah 7.30 gibi ek gıda vermeyi düşünüyorum.sende eme aralrı en büyük olduğu bir saatte mama ek gıda verebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?