2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Iyiki varsınız faydalı bilgiler için herkese teşekkürler.......

my_honey çok güzel bi yazı paylaşmışsın cnm bilmiyordum annecim babacım aşkım demenin kişilik gelişimini bu kadar etkileyebileceğini..

ıvy de aferin denmemesi konusunda bişeyler yazmış bu da bnm için çok önemli sürekli diyodum aferin oğlum diye, hatta ödül kazandı oğlum diyorum eşimde herşeye aferin herşeye ödül olmaz alıştıracaksın beklentisiz bişey yapmayacak diyordu haklıymış..

Aybikecim size de yine maşallah Atahan uyku ve beslenme konusunda hep çok başarılı.. bnde deneyeceğim avakadoyu bi kaç haftaya..

Burka dan hbr var mı yaa naptı ki:26: Allah yardımcıları olsun

Lepitess demek ki iştahlı ve aceleci bıcırık..afiyet olsun yarasın ona da

Minnosh ben beğendiğim yazıları word a kopyalıyorum dosyalıyorum sonrada konu konu

Son düzenleme:
Bizimkiler uyuyarak girdiler yeni yıla cok şükür (11 de zor uyusalarda )
İnsallah bütün bebislerin bol bol uyuduğu bir yıl olsun :))

Herkese merhaba. Meltemcim canım benim kız da uyuyarak girdi. Kayınvalidem de yemek yedik eve çıktım 9 da kızım uyudu. Sonra görümcemler geldi 4 e kadar tombala oynadık :)

Benim yemekler kaldı bugüne dün de eşimle yemeğe çıktık :)

Ohhh maşallah paşaya, demekki yutma ve dilini çevirebilme yetisini geliştirdi kuzucuk.

Canım blogger veya wordpress kullanabilirsin blog için, hem ücretsiz hemde çok kolay kullanımı. İlk başta şifre koymayı unutma, istemessen google aramalarında blog unun adı da çıkmaz.

Birde iphone ipad için, pc ye bağladığında her zaman backup alırsan, telefon değiştirsen bile eski backup larını yeni telefonuna hemen yükleyebilirsin. Ipad kırılsa çökse falan hiç sorun olmaz, ben 6 yıldır aynı backup ımı kullanıyorum sık sık güncelleyerek. Ayrıca bu blogların app ları da var, onlarada alışınca kullanımı çok kolay. Hem telefonundan kolayca resimli fln yazarsın hemde heryerden erişimin olur.

küçükken bende de olmuştu bir tane şampuan vermişti krem vermişti geçti ama hala saç diplerim kaşınıyor genelde head & shoulders kullanıyorum yıllardan beridir kaşınmıyor ama başka şampuanla yıkasam hemen kaşınıyor

TRT 1 de anne elimi tutsana da süt sağmak saklama yöntem anlatacaklarmis
Emzirmeden sütun yetmesinden bahsediyorlar

Cnm müsait zamanında süt saklamayla ilgili bilgileri bizimle paylaşır mısın ben izleyemedim

Bugün ilk iş günümdü yarın da son olacak bi süre daha ptesi yıllık iznimi başlatıcam bu iki gün başlıyım işe h sonu izinle kaynamasın dedim
Az önce geldim annem baktı ben gelene kdr baya uyumuş zaten sonra da buzluktan süt çıkarmıştım 60 ml anca içmiş severek diil tadından mi acaba
Beni cuk cuk emdi çünkü gelince
Olmazsa günlük sağıyım işe başlayınca
Ne çıkarsa artık...

My wonderful days e ben de bakıcam teşekkürler

canım bence normal olan sizinki...anne sütü verirken çok içmesinde sorun yoktu da şimdi ek gıdada abartınca korktum obez olmasa

Evde dururken hasta oldu oğlum kızlar ya dün kesik kesik öksürüyordu gece ateşlendi babası sabah götürdü doktor başlangıç demiş 2 aylıkken bronşit başlangıcı demişlerdi buhar makinesi falan alıp tutmuştuk bide alerjik olabilr 6 aya kadar koruyucu veremiyorum demiş nedir ki bu koruyucu bi kaç ilaç yazmış 8 kilo olmuş,boyuda 65 cm ama d vitaminini kesin bıngıldağı biraz erken kapanmaya başlamış demiş ben zaten sürekli unutuyordum d vitaminini vermeyi ama içime şüphe düştü erken kapanmasıyla ilgili hiç iyi şeler okumadım internette zeka geriliği falan diyo öyle kafama takıldı sabah sütüm gelmedi

hayırlı günler herkese biz çoook hastayız büyük kızım başladı bir gün sonra bebeğimde hasta oldu ateşlendi sabah doğru doktora çocuğumun iki elinide deldi anca kanını alabildi çok ağladı bende ağladım onun orda çaresizce yatması benden yardım ister gibi bakması bana çok dokundu çok şükürki ne kanında ne dirarında bişey çıkmadı sadece boğazı kızarık diye klamoks yazdı gönderdi versemmi vermesemmi veremdim ?

Geçmiş olsun canım sizede.bizimki öksürükten uyuyamıyo yavrum ben vericem ilaçlarını bricanly şurup bide buhar makinesinde ilaçları var

meraba tum anneler ve onların canları tatlı bebısler bıngıldagın erken kapanmasını cok dert etme cnm olan sutune olmus bak ben dogustan bıngıldagı olmayan bı bebegı bılıyorum kafası sert dogmus ama bebek su an 3 yasında cın gıbı masallah

Gördüğüm en genç en yakışıklı noel babasın sen :)

merhaba kızlar;

sabahtan beri ağlıyorum. ne yapacağımı bilemedim. sevinsem mi üzülsemmi ?????
oooooooooooooof offffffffffff
geçen burada midem çok bulanıyo diye yazmıştım, artarak devam etti. baş dönmesi ve halsizlikle beraber. ama ne bileyim hiç kondurmak istemedim.
bugün artık dayanamadım ve test yaptım. hamileyim. oğlum 5 aylık ve ben 3 aylık hamileyim.
Allahım aklımı kaçıracam şimdi.
daha yorgunluğum geçmedi. hazır değilim. eşimle evlendikten sonra 3 yıl çocuk sahibi olmak için uğraştık. sonra Rabbim nasip etti ve şimdi başıma gelene bak.

Ne denir ki bilemedim. Hayırlısı canım . Korunmuyor muydunuz ? Gerçi ben korunurken kaldım.

merhaba, burada çok sık yazamıyorum ama senin iletini görünce yazmak istedim. inşallah senin için hayırlı sonuçlanır, kendi adıma şu an hamile kalsam çok sevinirdim o yüzden senin için de çok sevindim.

uzulme cnm ya allah boyle nasıp etmıs boyle yazmıs zor olucak belkı ama ıkısı beraber buyucekler sn antremanlıyken bır kerede buyutceksın ıkısınıde boyle dusun

İvycim çok teşekkür ederim. Blogger kullanmaya karar verdim. Bazen uzun uzun yazmak istediğim şeyler oluyor. Günlerce kaanda dolaşıyor sonra uçup gidiyor. Saklamak istiyorum. Telefonumu backup yapmak isterken çöktü bir daha açılmadı. O yüzden bi daha elim bakuo yapmaya gitmiyor :)

Dur canım üzülme hemen,
ikiz gibi büyürler ve çok çok iyi arkadaş olurlar. Benim ablamla aramda onbeş ay var. Çocukken çok güzel oynardık beraber. Bazen iki çocuk büyütmek tek çocuktan daha kolay oluyor. Sıkma canını lütfen.

Arkadaşlar geçenlerde bebeğimin yaklaşık bir aydır uyanıkken emmediğini yazmıştım. sizlerde de bu problemi yaşayan bir çok kişi vardı.Bugün milupa anne bebek kulübünün emzirme uzmanıyla görüştüm. ayakta emzirmeyi denediğimi sürekli etrafını izlediği için sessiz karanlık oda denememi üzerine emzirme önlüğü örtmemi hepsini anlattım.
1- ayakta emzirmenin , zıplatarak emzirmenin kesinlikle yanlış olduğunu bebeğin daha sonra hep bunu isteyeceğini ağırlaştıkça benim için ki şu an bile zor zor olacağını
2-bebeğin kesinlikle kendini aç bırakmayacağını
3-bu ayda bebeklerin 3 dk da bile göğsü boşaltabildiğini
4-4. aydan sonra (bu arada bebeğim 5 ay 5 günlük) bazen 1 bazen 2 bazen 3 hatta bazen 6 saat bile emmeden tok kalabileceğini acıkınca mutlaka kendini doyuracağını uyurken emmesinin kendini beslemesine engel olmadığını
5- gelişimi iyiy ise emmiyor diye kesinlikle mama ve ek gıdaya geçilmemesi gerektiğini söyledi
Ayrıca sanırım emelbahanın bebeği de benim ki gb gündüz uyumuyordu benimkide aynen öyle gece uykusunun çok önemli olduğunu gündüz huzursuz değilse zorla uyuytulmamasını ,yarım saat hava soğukta olsa iyice giydirilip hasta insanlarla temas etmesini engelleyerek açık hava almasının gündüz rahat uyumasını sağlayacağını. bebeklerin gündüz uykusunu büyüdükçe reddettiklerini bazı bebeklerin bu duruma erken girdiklerini belirtti.

bayan sorduğum her soruya sakin ve tatmin edici cevaplar verdi ben çok memnun kaldım .
bu arada emerken başının çok terlemesini bile sordum bunun da başlıca nedeninin d vitamini eksikliği olduğu tabi başka sebeplerin de olabileceğini bu durumda drumuz ile görüşüp günlük verdiğim acd3 vitaminini arttırmam gerektiğini söyledi

umarım sizlere faydalı olur bu bilgiler
emmiyor diye çok endileiydim içim biraz olsun ferahladı az önce 3 saat aradn sonra 5 dk kadar etrafı izlemeden emdi demekki acıkması lazımmış ben 2 saat oldu 2 buçuk saat oldu çok acıktı diye kendimce kuruntu yapıp sitrese girdiğimle kalıyordum sanırım

Irmak benim ikinci çocuğum ve bazen düşünüyorum keşke çok daha erken olsaymış. Hiç üzme canını.
Süpriz yapmış size. Sağlıkla gelsin miniğin, hoşgelsin safa getirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…