2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol canım bize de yazdığın için,
dışarı çıkmasa bile balkonda on onbeş dakika tutmak iyi geliyor. Daha kolay uyuyor sanki.

cok sagol ya bızde de var bu problem ıcımı rahatlattın valla

kendim çektiğim için bilirim emmeyince dünya başıma yıkılıyor sanki uyutmaya çalış sonra emzirmeye çalışırken uyansın o kadar emek boşa gitsin baya bunalmış durumdaydım o yüzden hemen szilerle paylaşmak istedim siz de rahatlayın istedim bunda zerre katkım olduysa ne mutlu bana

Bizimle de paylaştığın için teşekkür ederim arkadaşım. Bilhassa gündüz uykusu sorusu için. Bundan sonra bende denerim öyle bakalım ama bugün çıkaramam yeni yıkadım :) uykusu var aslında ama uyumuyor. Ben zaten uykusu yoksa uyutmuyorum gündüz eğer huzursuzsa gözlerini ovuşturuyorsa uyutuyorum.

Emme sorunu bende de var ek gıdaya başladığımızdan beri beni uyanıkken emmiyor uyuduktan sonra emziriyorum. Benim kilo alımı iyi değil o yüzden sık sık emzireyim diyorum ama emmiyor. bakalım bu ay kilo almışmıyız 24 de kontrolümüz var . Kilo alıp almaması beni üzmüyor aslında çünkü ben zaten çok kilolu olmasını istemiyorum ama kızım gelişim olarak büyümez diye korkuyorum.

ne denir bilemedim şimdi...okuduğumda aklımdan geçen ilk cümleyi itiraf edeyim, iki topiği takip etmek de zor olur
canım güzel tarafından bak aralarında çok az fark olacak, arkadaş gibi kardeş olacaklar

kızlar hepinize çok teşekkür ederim. bana destek olmaya çalıştığınız için :)
ben oğlumu düşünüyorum ya hamilelik süresince ona yeterli ilgiyi gösteremezsem, çocuğumun herşeyi doya doya yaşamasını istemiştim.
ama daha şimdiden kendi derdime düştüm
Rabbime şükürler olsun bana bu mutluluğu 2.kez yaşatıcak inşallah.
ama yinede çok korkuyorum

bırde aras sılıkon uçsuz emmıyo sarkı nınnı istıyo emerken bagrıyo aglıyo tutturana kadar canım cıkıyo bıraz emıyo bırakıyo sonrada ac kalıyo zannedıyorum bı dısarıyada hıc cıkarmyodum cok ıyı oldu cok sagolasın

Ilk basta insana zor gelebilir ama evlatlarimiz Rabbimizin bize bir lutfu asla kulfeti degil onu veren Rabbim sana kolayliginida verecektir emin ol buna guven oylede olur insallah

Benimkide emerken çok terliyo ama bıngıldğı çabukkapanacak diye doktor d vitaminini kesin dedi,bu arada balkon mantıklı çocuk kapı dışarı çıkmadı ama hasta oldu evde çok sıcak

ırmak biliyorum şuanda üzgünsün, belki hangimiz olsak üzülürdük. ama komşum ilk çocuğu 7 aylıkken 2.ye hamile kalmış belki daha öncede bahsetmişimdir sezeryanlı olmasına rağmen doğurmuş. kesinlikle aralarının az olmasını tavsiye ediyor. hiç arkadaş aramıyorlar hep beraberler, birbirlerini oyalıyorlar diyor. nisanbu nun dediği gibi bundada vardır bir hayır

zor bir süreç canım ama olsun hayırlı olsun canım
vardır Rabbimin bir bildiği sen içini ferah tut
ilk doğumun sezeryanmıydı canım ?

kızlar ya bugün çok üzgünüm, yakın bir arkadaşım 2. bebeğine hamileydi. 3 hafta vardı doğmasına kordon dolanmış ve anne karnında ölmüş bebek, çok üzüldüm. allah yavrularımızı bize bağışlasın.
bazen uykusuz kalıyorum diye şikayet ediyorum, bazen sebepsiz yere ağlamalarından şikayet ediyorum. ama o olmasa ne yapardım ben, bir daha hiç şikayet etmiycem, o sağlıklı olsun da katlanırım herşeye. ben de malum çok zor bir hamilelik geçirdim, bebeğimin anne karnında ölmesinden erken doğmasına, gelişememsine, düşük kilolu doğmasına kadar her türlü rsik en yüksek düzeydeydi. çok şükür sağlıkla, vaktinde ve normal kiloda doğdu bebeğim. bunun şükrünü ödeyemem gerçekten.

bu arada kızım 3 gündür kendi başına uyuyor, bunu söylemek için erken mi bilmiyorum ama başardık sanırım. hem de uyku saatini 40 dakika geri çekmeyi başardık. tracy hogg yöntemini uyguladım ben de. ama benimki biraz farklı, orda her seferinde yatır kaldır yapıyor hogg. ben yatağından hiç kaldırmıyorum, yatağında sakinleştiriyorum ağlarsa, ilk gün çığlık çığlığa ağladı, 2. gün ağlamadı ama çok mıkırdandı yine de kaldırmayıp yatağında uyuttum, 3.gün dün gece yani 15 dakika içinde uyduu yatağında, bir sağa bir sola döne döne eee eeee diye sesler çıkara çıkara uyudu, ben sadece başında bekleyip şşşşşş diye ses çıkardım ilk 5 dakika sonra onu da yapmadım. bir baktım derin bir uykuya dalmış, 11 gibi besledim ve gece 2 ye kadar kesintisiz uyudu, sonra her 2 saatte bir emip hemen daldı tekrar. sabah 8 de uyandı. şimdi kendi başına uyumayı pekiştirince uyku sürelerini uzatmaya çalışcam.

bir de kızım uyumaya çalıırken bunu gece uykusunda da gündüz uykusunda da yapıyor çok fazla gözlerini ovalıyor, o kadar çok ovalıyorki gözlerinin kenarlarını yara yapıyor, bunu yaşayan var mı aranızda, neden olabilir. ellerini tutuyorum ovalamasın diye bırakınca hemen tekrar gözlerine götürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…