2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızda sadece emerek uyuyor memeden çıkartıp yatırıyorum yatağa eğer tam dalmadıysa parmağını emiyor daldıgında bırakyor parmağını ve emzik almıyor ... sanırım sabırla başka uyutma yöntemi edinmem lazım..

canım bende kafama takmıyorum çok saçma geliyor... kv sağolsun herşeyi yapmalarını bekliyor bebeğin daha yere basıp uzun süre duramıyordu başladı çocugu ayakta tutmaya uğrasıyo egzersiz olumuş bysaki zamanı gelince çocuk kendisi durmaya başladı bebek kendi ne zaman isterse birşeyleri ozaman yapıyor zaten ne bu acele anlamış değilim.. kvnin gitmesini dört gözle bekliyorumen fazla bir ayı kaldı...

Kız bebeği olanlar kızınızın kulağını deldirmeyi düşünüyor musunuz ?

bende deldirmek istiyorum ama eli sürekli kulagında çekiştiriyor yara yapar canını acıtır endişesinden dolayı erteliyorum... canım dedigin gibi steril bir ortam olsun istiyor insan...

geçmiş olsun canım bizde bugün antibiyotige başlıyoruz... aynen dediğin gibi ilaç içmek istemiyor büzüyor ağzını kaşığı yakalamaya çalışıyor ilacı döküyor napacagız bakalım bende enjektör aldım onunka deneyecegim ... Rabbim bebeklerimize şifa versin kısa zamanda...

Çok geçmiş olsun. Eşin hala kabul etmiyorsa daha da etmez. Benimkide mutfakta balkon kapısını açıyor oda kapısını kapatıyor içiyor. Eskiden sütünü ısıtıren filan kızımı kucağımda mutfağa sokardım. Havalar soğuyup eşim böyle yapmaya başlayınca sokmuyorum kızımı mutfağa.

en çok korktuğum şeylerden biriydi. bu sabah oyun halısı koltuğun üzerindeydi koltuk çok geniş olduğu için yere hiç koymadım hep koltuğun üzerinde oynuyordu. bırakıp lavaboya kadar gittim ve bir ses ardından çığlık. koşarak gittim yavrum yerde offf çok ağladı çok üzüldüm. şimdilik iyi görünüyor ama inşallah ilerleyen saatlerde bir şey olmaz.

Geçmiş olsun. Bende öyle yapıyorum korktum şimdi. Gerçi ben oyun halısının kenarları yüksek minder gibi ona güveniyorum. Seninki düz mü?

Disney Winnie The Pooh ve Arkadaşları Aktivite Halısı Oyun Halısı Disney

Bundan da düşermi acaba.

geçmiş olsun canım inşallah birşey olmamıştır...
halı üzerine ve çok yüksekten düşemediyse birşey olmaz diye konuşulmuştu ama bebek neticede..
biliyorsundur sende ama söyleyeyim sanırım bir süre uyutmaman gerekiyor kusması felan olursa doktora götürmelisin...

çok geçmiş olsun canım
artık iyice hareketlendiler, kafayı çevirmeye gelmiyor

Cok sevindim canım , Allah hayırlı etsin bol kazançlar versin eşine
Canım belki distendir belki da atak, bizimkide aynı , disten şüpheleniyorum cok huzursuz
Cok gecmis olsun canım
Allah tüm hasta bebeklere şifa versin bir an önce
İnsallah bisey olmamıştır canım , Allah korusun yavrularımızı

Valla canım ne yapsam bilmiyorum zaten altın küpe takmayı düşünmüyorum bir müddet yani. Bir yanım delir diyor diğer yanım kendi isterse büyüyünce deldirir diyor. Kararsızım o yüzden sordum.

bende bu soruyu sormayı düşünüyordum. deldirmeyi düşünüyorum ama ne zaman deldirmek uygun olur ?

Doktorum deldirebilirsin dedi 5 ay kontrolümüzde gittiğimde. Nette okudum 1 yaşından önce deldirmeyin diyor bazısı da 6 ayda deldirdim hemen geçti diyor anlamadım valla.

Bu arada çok ama çok geçmiş olsun. Rabbim korusun bebişlerimizi. Ben hareketlendiğinden beri koltuğa koymuyorum birgün koltuk açıkken koyduğum halde döne döne kenara gelmiş ben su içip gelene kadar.

Bende söylemeden duramıycam cerrahpaşa araştırma hastanesinde yatıyoruz heryer pislik içinde kan kaka ne ararsan heryerde , gece tinerciler acil kapısından geçip bu kata çıktılar son anda bir hasta yakını frkedip kovaladı, beceriksiz işini sevmeyen hemşireler kan alırken bebeğimin kolunu kırıyorlardı st jyerler elini bebeğin ağzına soktu daha neler neler bu hastaneye yatmamızı isteyen de fügen hanım eğer para için vs olsa gijn özel hastaneye yatırın bana da özele devamlı gelin muayeneyederdi ki haftaya konuşucam öyle yapabilir miyiz diye. Bizm de özel sigortamız var bu sıkıntıları yaşamak zorunda değiliz ama özel sigortası olmayan için özel hastane geyhksiz pahalı haklısın.

Bebeğinin durumu nasıl canım ?

Testte alerji çıkmaması kesin olarak yok demek değil sen yine rejimine dikkat et diğer ihtimalleri fügenhanım düşünüp yorumluyacaktır zaten . İnşallah sebebi bulunur ve iyileşir kızın

Daha iyi çok şükür ama tahlil tahlil ince eleyip sık dokuyorlar inşallah ilaçla iyileşecek . Daha önce yazdığım gibi diğer bebekleri görünce halime şükrettim hem de fügen hanıma gittiğime şükrettim daha önce 10 larca doktora gittiğimi yazmıştım zaten hiçbiri bu kadar muayene tahlil vs yapmadı hep üstünkörü geçiştirdi. 350 tl muayene ücreti ama değer diğerleri gibi boşa gitmedi para gerçekten çok iyi bir doktor fügen hanım. Şimdi çıkıyorum fırsat bulunca yine girerim.

Bence kızının kulaklarını deldirme ( alerji olabilir )

İnşallah canım ilaçla tedavi olur ve bir an önce sağlığına kavuşur bebeğin.

Henüz düşünme aşamasındayım canım teşekkür ederim .

Kızlar sorucam sorucam unutuyorum bebişimizin yoğurdu niye 2 günlükten daha eski olamıyor. Sonuçta kendimiz yiyoruz. Yani çok elzem mi? Çünkü ben sütü köyden alıyorum. En sık haftada bir gidiyorum. Mesela en son mayaladım 3 gün verdim. Ama burda 2 gün dendi diye bi daha vermedim.

Canım yoğurtta ki laktik asit miktarı gün geçtikçe artıyormuş o yüzden günlük mayalamak yada en fazla 2 günlük mayalı yoğurttan vermek öneriliyor bizim doktor öyle dedi. Bebeğimizin henüz böbrekleri için iyi değilmiş o yüzden tuz da önerilmiyor böbrekleri yorulmasın diye.

Bu arada benim kız sevmedi yoğurdu bakalım bir kaç gündür vermiyorum yeniden deneyeceğim olmazsa içine elma rendeleyeceğim.

Haklısın canım, yaşayan bilir elbet. Tez vakitte çıkarsınız inşsllah.

Kızlar nette araştırırken buldum

Doktor Mehmet Çağlar ' a sormuşlar kulak delinme işlemini 2 yaşından sonra deldirebilirsiniz demiş.

canım doktorunu sordum...Kızıltoprak ta muayenehanesi varış Murat Kandemir
biraz tuzlu bir doktor dedi ama problemli bir bebekse tavsiye ederim çok iyi bir doktor dedi
aman ne çok dedi dedi dedim :))

Yok problemli degil biz de selamicesmede bi doktora gidiyoruz o da tuzlu, kafami attirirsa murat beye giderim ozaman:)) sagol canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…