- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.841
aldıgım kıyafetlerin genelde kolları uzun oluyor eşimle kv yanımdaydı sanırım dedim bizim kızın kol boyu kısa olacak kv ne dese beğenirsiniz hareket yaptırın sanki çekince uzayacak :)))) bu arada eşiminde kol boyu kısa
Demekki kakada kan ve vücutta dokuntu olmadıkça cok endişelenmemeliyiz
My honey , bizim de yeşil kaka ve günde 4 kez oluyor , kilo alımı da iyi degil ama öteki oğlumda ayniydi , o da agustos doğumlu , ay ay kiloları bile tamamen aynı nerdeyse , onun icin rahatım
Ama min-elif in kendinde de alerji vardı sanırım , ondan endişeli , insallah bişeyi yoktur yavrunun
Evde dururken hasta oldu oğlum kızlar ya dün kesik kesik öksürüyordu gece ateşlendi babası sabah götürdü doktor başlangıç demiş 2 aylıkken bronşit başlangıcı demişlerdi buhar makinesi falan alıp tutmuştuk bide alerjik olabilr 6 aya kadar koruyucu veremiyorum demiş nedir ki bu koruyucu bi kaç ilaç yazmış 8 kilo olmuş,boyuda 65 cm ama d vitaminini kesin bıngıldağı biraz erken kapanmaya başlamış demiş ben zaten sürekli unutuyordum d vitaminini vermeyi ama içime şüphe düştü erken kapanmasıyla ilgili hiç iyi şeler okumadım internette zeka geriliği falan diyo öyle kafama takıldı sabah sütüm gelmedi
merhaba kızlar;
sabahtan beri ağlıyorum. ne yapacağımı bilemedim. sevinsem mi üzülsemmi ?????
oooooooooooooof offffffffffff
geçen burada midem çok bulanıyo diye yazmıştım, artarak devam etti. baş dönmesi ve halsizlikle beraber. ama ne bileyim hiç kondurmak istemedim.
bugün artık dayanamadım ve test yaptım. hamileyim. oğlum 5 aylık ve ben 3 aylık hamileyim.
Allahım aklımı kaçıracam şimdi.
daha yorgunluğum geçmedi. hazır değilim. eşimle evlendikten sonra 3 yıl çocuk sahibi olmak için uğraştık. sonra Rabbim nasip etti ve şimdi başıma gelene bak.
Bu uykusuzluk beni öldürmezse yapabilirim 4. Yu
Saka bi yana belki 3 yıl sonra düşünürüm dedim balım teyzemiz ama olumsuz karara dogru şiddetli mor göz altlarimla kaymaktayim
biz dönmüyorlar diye üzülüyoruz da çok merak ettim birkaç Ağustos böcüğümüzden başka dönen var mı?
Kızlar merhaba ya yine makatta yırtılmadan dolayı kanama var ve 1 haftadır çekiyorum ama geçmedi. Doktorum krem vermişti geçmişti bir iki günde ama şimdi 1 haftadır kullanıyorum geçmedi doktora da gitmedim çünkü ameliyat diyecek o zaman öyle demişti
Yanlış hatırlamıyorsam aramızdan birinde daha aynı şey vardı bir krem kullanmıştı geçmişti galiba öyle hatırlıyorum.
Merhaba hiç geçmişe bakmadan yazıp çıkıcam ,
Dualarınız geçmiş olsun dilekleriniz için çok saolun görme ve işitmesorunu yok gibi gözüküyor. Ultrason hergün ve 3 tüp kan hergün tahliller devam ediyor. Cmv virüsü için ilaç veriliyor. Dahane kadar yatıcaz belli deil . Ben burdaki diğer hastaları görünce kendi derdimi unuttum çokkkkkkkkk kötü hastalıklar var mesela aynı odada kaldığımız efnan bebek metobolizması çalışmadığı için yediklerini enerjiye çeviremiyormuş. Yani parmağını bile kımıldatamıyor 4 tane özel ilaç karışımı 24 saat veriliyorki nefes alması kalbinin çalışması için . Böyle hastaları görünce halimize şükrediyorum. Allah bütün bebeklerimizi korusun .
Sizleri ve " normal" bebek muhabbettlerimizi özledim.
Son cocuk? En son 4 de karar kilmamis miydik?
Emelcim geçmiş olsun.
Bepantenin kremi el kremi gibi pek bir fayde etmiyor. Merhem olanı etkili. Onu dene. Gerçi paketi değişmiş. Merhem olanı pişik kremi paketinde.
Minnosum okudum canım içeriklerini merhemi kullanacağım :)
Bebeğiniz emmeyi reddediyorsa herşeyden önce bebeğinizi açken emzirmeyi denemelisiniz.
Algıları çok açık olduğu için başbaşa kalacağını bir ortam olması çok önemlidir. Ortamınızda televizyon sesi ya da ilgisini çekecek bir şey olmamalı.
Ortam sıcaklığı da önemlidir. Çok sıcak bir ortamda bebek beslenmeyi reddedebilir.
Ekbesin dönemindeyseniz çok fazla ekgıda alması da memeyi reddetmesine neden olabilir.
Beslenmeniz de önemli bir faktördür.
Almış olduğunuz herhangi bir ilaç(demir vb gibi), yediğiniz keskin tatlı ,baharatlı ya da acı bir besin de anne sütüzün tadını olumsuz etkileyip bebeğinizin emmeyi reddetmesine neden olabilir.
Adet dönemi de bazen bebeklerin emmeyi reddetmesine neden olabilir.
Bazen yorgunluk,stres ve beslenme düzensizliği gibi nedenlerle anne sütündeki azalmalar da bebeğin emmeyi reddetmesine neden olabiliyor. Bu faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız.
Eğer biberon kullanıyorsanız veya kullanmak zorundaysanız tek delikli az akıtan bir biberon tercih edebilirsiniz.
Eğer emmiyorsa sütünüzün azalmaması için sütüzü düzenli olarak sağmalısınz. Sütünü kaşıkla vermeyi de deneyebilirsiniz. Ekbesin döneminde anne sütü ekbesinlere eklenerek de verilebilir.
Günaydın canım yok neyi yanlış anlıcam doru söylüyorsun evet cidden çok para ama kendisi bu konuda Türkiye'de bi kaç uzmandan biri ve açıkçası çok yardımcı oluyor öncelikle doktorumuzn kim olduğunu hangi hastaneye gittiğimizi sorup istersek tahlil konusunda yardımcı olabileceğini söyledi bize ama biz istemedik ztn devlete gitmiyoruz sağlık güvencemiz yok özel sigortamız var onunla hallettiğimiz için para vermedik mama konusunda ki kutusu 100 tl civarı hemn rapor çıkarmanızı sağlayalım dedi ama benim kızım ztn süt emior şuan ona ihtiyaç yok kendi doktorumuzda her muayeneye gittiğimizde bi kutu verior sağolsun fakat araştırma hastanesi diince biraz duruorum pek iyi anılarım yok :s küçüklüğümden beri annem rahatsızdı kendimi bildim bileli üniversite hastanesindeydi ve onu o kadar çok yoruyorlardı ki artık eve dönmek için doktora yalvardığı günler hala aklımda sürekli stajyerler başında sürekli kan tahlil sürekli ders gören öğrenciler başında farklı bir vaka yaraları değişik falan filan diye çok canını acıttılarGünaydın elifcim,
söylemden duramıycam, lütfen yanlış anlama. Bu tür durumlarda araştırma hastaneleri daha güzel ilgileniyor. Fügwn hanıma kim bilir ne kadar muayene ücreti ödeyeceksin. Testler tahliller çok çok masraflı. Araştırma hastanelerri artık eskisi gibi değil. Daha ilgili ve birçok tahlili yapıyor bütün ihtimalleri değerlendiriyor.
Görümcem yeni doğum yaptı 20 günlük bebeği düşmeyen sarılıkları vardı. Özel hastanede yer bulamayınca göztepe araştırma hastanesine gittiler. İnanılmaz memnun kaldım diyor. Bütün ihtimalleri araştırdılar. Pazartesi yine yatış yapıp sarılığın kaynağını bulmaya çalışacaklar.
Canım bıngıldakla ilgili endişen olmasın nette kötü şeyler yazıyor evet ama onlar en kötüleridir heralde..Bizim de bıngıldağımız 2.aydan beri hızlı kapanıyordu.4.ayda dr dviti kesti.Bu ay tekrar başlıcaz ben de çok korkmuştum ama beyin gelişimi sadece bıngıldakla sınırlanmazmış kafa çapı düzenli büyüyorsa ve bebeğin sosyal anlamda gelişimi iyiyse çok endişelenecek bişey olmuyormuş.bazı bebeklerin erken kapanabiliyormuş bebeği gözlem altında tutmak önemli..
Canım hayırlısı olsun sizin için..Bi kaç yılın çok zor geçecek evet ama beraber büyüyecekler bebeklerin...Bi bakmışsın yıllar geçmiş sen büyütmüşsün ikisini birden..Her bebek nasibiyle gelir derler öyle düşün bunda da vardır bi hayır..Ben sevindim senin adına...
Meltemcim sen bizim idolümüzsün biz böyle başedemiyoruz sen süper annesin bencee..
Biz dönüyoruz canım ama daha önce de yazmıştım dönme kabiliyetimizi koltuktan düşünce fark ettik birdenbire..O yüzden sakın dönmüyor demeyin kızlar bu bebişlerin ne yapacağı belli olmazz..
Emelcim neymiş o ilaç 5 aydır çekiyorum bende ya..Doktora gitmek de istemiyorum oturma banyoları ve kremlerle idare ediyorum.madecassoll kullandım bazen iyi geliyor bazen gelmiyor sen ne kullanıyorsun..
Canım çook geçmiş olsun bebeğine acil şifa versin Allahım umarım iyileşip çıkarsınız bir an önce...
Kızlar günaydın herkese uzun zamandır okuyup okuyup çıkıyorum yazmaya fırsat bulamıyorum çünkü benim oğlum sapıttı iyice..Uyku zamanlarımız kabusa döndü..Uykusu geldiğinde gözlerini ovuşturuyor mızırdanıyor ama uyumamak için direniyor resmen ya napcamı bilemedim..Eskiden pışpışlayark uyutuyodum hemencik o da bitti meğer lale devriymiş:)3gün işlerim vardı anneme bıraktım o da ayakta sallamaya alıştırmış zaten diyodu ben sallarım diye şimdi ya memede ya da ayakta uyumak istiyor..Gündüz uykusu da bozuldu,gece uykusunda da saat 9 da zar zor yatırıyorum yine savaşarak,12ye kadar saat başı,12den sabaha kadar 2 saatte hatta bazen daha kısa sürede bir uyanıyor emzirmezsem uyumuyor..Gerçekten kırklı günlerimize geri döndük,ağlamak istiyorummmm..Nerde hata yaptığımı biliyorum memede uyutmak sallamak istemiyorum ama ben de inatlaşınca uyucağı varsa da uyumuyor..Çok bunaldımm..
biz dönmüyorlar diye üzülüyoruz da çok merak ettim birkaç Ağustos böcüğümüzden başka dönen var mı?
Günaydın canım yok neyi yanlış anlıcam doru söylüyorsun evet cidden çok para ama kendisi bu konuda Türkiye'de bi kaç uzmandan biri ve açıkçası çok yardımcı oluyor öncelikle doktorumuzn kim olduğunu hangi hastaneye gittiğimizi sorup istersek tahlil konusunda yardımcı olabileceğini söyledi bize ama biz istemedik ztn devlete gitmiyoruz sağlık güvencemiz yok özel sigortamız var onunla hallettiğimiz için para vermedik mama konusunda ki kutusu 100 tl civarı hemn rapor çıkarmanızı sağlayalım dedi ama benim kızım ztn süt emior şuan ona ihtiyaç yok kendi doktorumuzda her muayeneye gittiğimizde bi kutu verior sağolsun fakat araştırma hastanesi diince biraz duruorum pek iyi anılarım yok :s küçüklüğümden beri annem rahatsızdı kendimi bildim bileli üniversite hastanesindeydi ve onu o kadar çok yoruyorlardı ki artık eve dönmek için doktora yalvardığı günler hala aklımda sürekli stajyerler başında sürekli kan tahlil sürekli ders gören öğrenciler başında farklı bir vaka yaraları değişik falan filan diye çok canını acıttılarnitekim aynı hastanede onu kaybettim ztn yani araştırma yapmaları her faktörü düşünmeleri doğru güzel ama bazen insanı sinir ediyor temizlik düzen konusunda artık daha başarılılar ama yinede mecbur kalmadıkça gitmek istemem.
Emelcim geçmiş olsun.
Bepantenin kremi el kremi gibi pek bir fayde etmiyor. Merhem olanı etkili. Onu dene. Gerçi paketi değişmiş. Merhem olanı pişik kremi paketinde.
Benim oğlum 5 aylık oldu 2 ocakta.. 7-8 gündür dönüyo... Dönmedi dönmedi şimdide sırt üstü yatmıo pıt dönüveriyo hemen altını değiştirmek bile zorlaştı
Kız bebeği olanlar kızınızın kulağını deldirmeyi düşünüyor musunuz ?
ben istiyorum doktorumuzla görüşüp fakat şu kuyumcuların yaptığı yöntemi hiç sevmiyorum daha steril koşullar olsun istiyorum bunun için napılması gerekiyor başka yerde deldirilebiliyor mu sorucam doktora
erken deldirmek istemem ilerde o acıyı hatırlasın istemiyorum ben hala hatırlıyorum kulağımın delinişini bir de üniversitede 2. delik yaptırmıştım kuyumcuda 2 ay yarası geçmedi bi sürü antibiyotikli krem kullanmıştım bebeğimde öyle olsun istemiyorum
Slm kızlar.
Geçmişe tam bakamadım ama ırmak arkadaş üzülme bence hayırlısı olsun inan benim bebeğimde alerji sorunu olmasa yazın bi bebek daha tabi Rabbim kısmet ederse yapacaktım. Alerji demişkeb tahlil sonucumuz çıktı buna göre kızımın bişeyi yok o zamn neden böle dışkı rengi çıldıracam :s bu arada eltim dün gece doğum yaptı bebiş su yutmuş sanırımyoğun bakımda inş bişi olmaz ya ( daha önce bi yakınının başına falan gelen oldu mu tam olarak ne acaba?
Kız bebeği olanlar kızınızın kulağını deldirmeyi düşünüyor musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?