2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu çekince uzama muhabbeti benim kayınvalidemlerdede var.. Yatırıyolar yere çocuğu bacaklarını dümdüz yapıp çekeymişim ki boyu uzasınmış tövbe tövbee.. Bunu yere yatır spor yapsın dönsün falan diolardı.. Sanki dönmemesi yada dönmesi bişeyin göstergesi.. Dr bile diyo biz dönüp dönmemeye bakmayız gelişiminde diye.. Kimi bebek hiç dönmez kimisi hiç emeklemez direk yürür demişti sorduğumda.. Sonra çocuk bi dönmeye başladı şimdide durmuyo demekki neymiş zamanı gelince bebeklerimiz herşeyi yapıcaklarmış Allahın izniyle... Kimsenin söylediğini takmayın kızlar valla kendimize yapıyoruz he.. Bu konuda çok takıntılıyım yazmadan geçemedim :)

Ilk zamanlar endise ettim ama simdi umursamiyorum. Alistim kuzumun pis kokulu, sumuksu, yesil kakasina

Canım bıngıldakla ilgili endişen olmasın nette kötü şeyler yazıyor evet ama onlar en kötüleridir heralde..Bizim de bıngıldağımız 2.aydan beri hızlı kapanıyordu.4.ayda dr dviti kesti.Bu ay tekrar başlıcaz ben de çok korkmuştum ama beyin gelişimi sadece bıngıldakla sınırlanmazmış kafa çapı düzenli büyüyorsa ve bebeğin sosyal anlamda gelişimi iyiyse çok endişelenecek bişey olmuyormuş.bazı bebeklerin erken kapanabiliyormuş bebeği gözlem altında tutmak önemli..

Canım hayırlısı olsun sizin için..Bi kaç yılın çok zor geçecek evet ama beraber büyüyecekler bebeklerin...Bi bakmışsın yıllar geçmiş sen büyütmüşsün ikisini birden..Her bebek nasibiyle gelir derler öyle düşün bunda da vardır bi hayır..Ben sevindim senin adına...

Bu uykusuzluk beni öldürmezse yapabilirim 4. Yu
Saka bi yana belki 3 yıl sonra düşünürüm dedim balım teyzemiz ama olumsuz karara dogru şiddetli mor göz altlarimla kaymaktayim

Meltemcim sen bizim idolümüzsün biz böyle başedemiyoruz sen süper annesin bencee..

biz dönmüyorlar diye üzülüyoruz da çok merak ettim birkaç Ağustos böcüğümüzden başka dönen var mı?

Biz dönüyoruz canım ama daha önce de yazmıştım dönme kabiliyetimizi koltuktan düşünce fark ettik birdenbire..O yüzden sakın dönmüyor demeyin kızlar bu bebişlerin ne yapacağı belli olmazz..

Emelcim neymiş o ilaç 5 aydır çekiyorum bende ya..Doktora gitmek de istemiyorum oturma banyoları ve kremlerle idare ediyorum.madecassoll kullandım bazen iyi geliyor bazen gelmiyor sen ne kullanıyorsun..

Canım çook geçmiş olsun bebeğine acil şifa versin Allahım umarım iyileşip çıkarsınız bir an önce...

Kızlar günaydın herkese uzun zamandır okuyup okuyup çıkıyorum yazmaya fırsat bulamıyorum çünkü benim oğlum sapıttı iyice..Uyku zamanlarımız kabusa döndü..Uykusu geldiğinde gözlerini ovuşturuyor mızırdanıyor ama uyumamak için direniyor resmen ya napcamı bilemedim..Eskiden pışpışlayark uyutuyodum hemencik o da bitti meğer lale devriymiş:)3gün işlerim vardı anneme bıraktım o da ayakta sallamaya alıştırmış zaten diyodu ben sallarım diye şimdi ya memede ya da ayakta uyumak istiyor..Gündüz uykusu da bozuldu,gece uykusunda da saat 9 da zar zor yatırıyorum yine savaşarak,12ye kadar saat başı,12den sabaha kadar 2 saatte hatta bazen daha kısa sürede bir uyanıyor emzirmezsem uyumuyor..Gerçekten kırklı günlerimize geri döndük,ağlamak istiyorummmm..Nerde hata yaptığımı biliyorum memede uyutmak sallamak istemiyorum ama ben de inatlaşınca uyucağı varsa da uyumuyor..Çok bunaldımm..

Bebeğiniz emmeyi reddediyorsa herşeyden önce bebeğinizi açken emzirmeyi denemelisiniz.
Algıları çok açık olduğu için başbaşa kalacağını bir ortam olması çok önemlidir. Ortamınızda televizyon sesi ya da ilgisini çekecek bir şey olmamalı.
Ortam sıcaklığı da önemlidir. Çok sıcak bir ortamda bebek beslenmeyi reddedebilir.
Ekbesin dönemindeyseniz çok fazla ekgıda alması da memeyi reddetmesine neden olabilir.
Beslenmeniz de önemli bir faktördür.
Almış olduğunuz herhangi bir ilaç(demir vb gibi), yediğiniz keskin tatlı ,baharatlı ya da acı bir besin de anne sütüzün tadını olumsuz etkileyip bebeğinizin emmeyi reddetmesine neden olabilir.
Adet dönemi de bazen bebeklerin emmeyi reddetmesine neden olabilir.
Bazen yorgunluk,stres ve beslenme düzensizliği gibi nedenlerle anne sütündeki azalmalar da bebeğin emmeyi reddetmesine neden olabiliyor. Bu faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız.
Eğer biberon kullanıyorsanız veya kullanmak zorundaysanız tek delikli az akıtan bir biberon tercih edebilirsiniz.
Eğer emmiyorsa sütünüzün azalmaması için sütüzü düzenli olarak sağmalısınz. Sütünü kaşıkla vermeyi de deneyebilirsiniz. Ekbesin döneminde anne sütü ekbesinlere eklenerek de verilebilir.

Emelcim geçmiş olsun.
Bepantenin kremi el kremi gibi pek bir fayde etmiyor. Merhem olanı etkili. Onu dene. Gerçi paketi değişmiş. Merhem olanı pişik kremi paketinde.

Minnosum okudum canım içeriklerini merhemi kullanacağım :)

Tamam kızlar ben de cevabımı aldım bi deneyeyim ben de bakalım umarım işe yarar...

Sağol bu bilgiler için..Benim bebeğim de uzuuun zamandır reddediyor ben çareyi besin aralarını açmakta buldum 3 saati kesin buluyor artık nispeten azaldı reddetmesi..Bi de böyle kusması da çok azaldı sık emdiği için kusuyormuş demekki..

Günaydın canım yok neyi yanlış anlıcam doru söylüyorsun evet cidden çok para ama kendisi bu konuda Türkiye'de bi kaç uzmandan biri ve açıkçası çok yardımcı oluyor öncelikle doktorumuzn kim olduğunu hangi hastaneye gittiğimizi sorup istersek tahlil konusunda yardımcı olabileceğini söyledi bize ama biz istemedik ztn devlete gitmiyoruz sağlık güvencemiz yok özel sigortamız var onunla hallettiğimiz için para vermedik mama konusunda ki kutusu 100 tl civarı hemn rapor çıkarmanızı sağlayalım dedi ama benim kızım ztn süt emior şuan ona ihtiyaç yok kendi doktorumuzda her muayeneye gittiğimizde bi kutu verior sağolsun fakat araştırma hastanesi diince biraz duruorum pek iyi anılarım yok :s küçüklüğümden beri annem rahatsızdı kendimi bildim bileli üniversite hastanesindeydi ve onu o kadar çok yoruyorlardı ki artık eve dönmek için doktora yalvardığı günler hala aklımda sürekli stajyerler başında sürekli kan tahlil sürekli ders gören öğrenciler başında farklı bir vaka yaraları değişik falan filan diye çok canını acıttılar nitekim aynı hastanede onu kaybettim ztn yani araştırma yapmaları her faktörü düşünmeleri doğru güzel ama bazen insanı sinir ediyor temizlik düzen konusunda artık daha başarılılar ama yinede mecbur kalmadıkça gitmek istemem.

Furacin Soluble Dressing diye bir krem ama dediğim gibi bana ilk zamanlar iyi geldi ama bu sefer iyi gelmedi şimdi arkadaşların tavsiyesi üzerine bepanthen merhem kullanacağım bakalım. iyi gelirse yazarım :)

Anladım canım, kusura bakma kötü günlerini hatırlatmış oldum.

Emelcim geçmiş olsun.
Bepantenin kremi el kremi gibi pek bir fayde etmiyor. Merhem olanı etkili. Onu dene. Gerçi paketi değişmiş. Merhem olanı pişik kremi paketinde.

canım banada eczacım tavsiye etmişti, pişiğe yaraya hep onu kullanıyorum artık. minnoshun dediği gibi merhem olanın üzerinde pişik kremi yazıyor

Benim oğlum 5 aylık oldu 2 ocakta.. 7-8 gündür dönüyo... Dönmedi dönmedi şimdide sırt üstü yatmıo pıt dönüveriyo hemen altını değiştirmek bile zorlaştı

Maaşallah kuzucuğa :))
benim paşada dönmüyor ama sırtını kaydıra kaydıra gidiyor, gerçekten gün geçtikçe alt değiştirmek zorlaşıyor :)

canım doktorunu sordum...Kızıltoprak ta muayenehanesi varış Murat Kandemir
biraz tuzlu bir doktor dedi ama problemli bir bebekse tavsiye ederim çok iyi bir doktor dedi
aman ne çok dedi dedi dedim :))

Kız bebeği olanlar kızınızın kulağını deldirmeyi düşünüyor musunuz ?

ben istiyorum doktorumuzla görüşüp fakat şu kuyumcuların yaptığı yöntemi hiç sevmiyorum daha steril koşullar olsun istiyorum bunun için napılması gerekiyor başka yerde deldirilebiliyor mu sorucam doktora
erken deldirmek istemem ilerde o acıyı hatırlasın istemiyorum ben hala hatırlıyorum kulağımın delinişini bir de üniversitede 2. delik yaptırmıştım kuyumcuda 2 ay yarası geçmedi bi sürü antibiyotikli krem kullanmıştım bebeğimde öyle olsun istemiyorum

Ben doktora sordum sen bilirsin dedi deldirebilirsin dedi eczaneler deliyor dedi. İstanbul a gideceğim bugün orada deldirmeyi düşünüyorum bakalım .

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.Geçmişi okuyamadım ama dün akşam göz gezdireyim derken hasta başka bebişlerimizde varmış.hepsine geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.Benim kızım hala iyileşmedi.Dün tekrar doktora götürdüm.Antibiyotiğe başladık.Geçmezse iğneye başlayacağız dedi.İnşallah bu ilaçlar işe yarar.Ama ilaçları çok zor içiriyorum.Ağzını büzüyor açmıyor.Düşünün birde enjektörle vermeye çalışıyorum.Kızım hastayken bütün huyları değişti.Uyku saatleri değişti.Önceden saat 8 de uyurdu.Şimdi 11.30 dan önce uyumuyor.Aslında böylelikle babasınıda görmüş oluyor.Babası 9-9:30 arası geliyor.Artık onu bekliyor sanırım.Babasının yüzünü okşuyor.Bir görseniz.Onunla çok mutlu.

cnm bnm oğlumda 15gün aralıksız yeşil kaka yaptı tahlilde mikrop çıktı dışkıda, anne sütü dışında bi şey vermediğimiz halde..zimax şurup verdi kakamız düzeldi.inş. sznde hemen geçer

kızlar hastaneden geldik kızım hastaydı söylemiştim sabah uyandık bi baktım hırıltı artık burnunda değil göğsünden geliyor doktorunu aradık gelmemizi söyledi röntgen çekildi bronşlarına inmiş rahatsızlık antibiyotik öksürük şurubu verdi moralim çok bozuk kendimi suçlu hissediyorum... eşimede kızgınım sigra içtiğinden dolayı... balkonda içiyor ama üstü başı kokuyor ondan bile etkileniyor bebekler ama gel bunu anlat... doktor sigara içiliyormu diye sordu.. tamamen sigaradan degil ama etkileniyor dedi diye adam hala savunmaya geçiyor sadece sigaradan değil diye

Kız bebeği olanlar kızınızın kulağını deldirmeyi düşünüyor musunuz ?

5-6 yaşlarına gelince düşünüyorum kendini korumayı öğrenince. Niye dersen annem ve teyzemin 1 yaşındayken delinmiş ve altın parlak bir küpe takılmış. Kalabalık ortamlardan birinde kendimle akran yada 1-2 yaş büyük diğer çocukların ilgisini çekince tutup kulağından da çekmişler ve yırtık ikişer kulaktan iki kardeş oluvermişler. Teyzem seneler sonra diktirmiş ( süslüdür kendisi) annem hayatında hiç küpe takmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…