2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar direk dalıyorum haberlerim var size
8 gün önce doktora gitmiştik kızımın aylık kontrolleri için ve az kilo aldığı için mama takviyesi vermişti doktorumuz bende her hafta sağlık ocağı çok yakında orda kilo boy takibine bakalım dedim az önce sağlık ocağına gittik geldik
kızım mama almıyor biliyorsunuz biberonu da almıyor kusacak gibi oluyor ağzına verince
hemşireye bunu sordum kaşıkla ver dedi iğneyle kuyu kazmak gibi birşey bu

8 günde 200 gr almış boyunu da ölçtü 65 çıktı işte burası beni düşündürdü çünkü 8 gün önce dr 60 ölçtü kumpasla, sağlık ocağı yerdeki mezurenin üstüne yatırarak ölçtü 2 kez ölçtürdüm hatta yanlış olmasın diye ve 65 çıktı
eve geldik kv ile yatırdık çocuğu uzattı bacaklarını bende mezureyi üzerinden tuttum ve yine 65 çıktı
şimdi bu çocuk 8 günde 5 cm boymu attı yoksa dr kumpasla ölçerken çocuğun boyunu tam ölçemedi mi ? bacağını tam açtıramadı mı ? (soru 1)

kilo almayışına gelince 8 günde 200 gr iyi mi sizce (soru2)

premature doğan çocuklarda kilo alımının az olması normal bir şey ama yine de dikkat etmen lazım mama kesinlikle ver dedi
biberon almayan çocuğa mama nasıl vericem (soru3)

Oglen balkabagindan sonra havucu denedik kizimla. Anladim ki balkabagini sevmemis. Evet onun ustu benim ustum heryer havuc oldu ama kizim 1tabaga yakin havucu yedi ustune de emdi. Pek mutlu oldum..

Derkennnn... Uyuymaya calistim, pusetinde evde dolasarak uyuyoruz biz. Dolasmiyim dedim bu sefer, ayagimla puseti sallayayim dedim ileri geri, kizim de sanim havucun verdigi enerjiyle tepiniyordu. Bikac dakika sonra tepinme sesinin bitmesiyle KÜTTT diye bir ses, kizim yerde!!!! Nasil kucagima aldigimi bilmiyorum. Neden kemerini baglamadim neden bakmiyordum nasil kendini asagi tepinerek kaydirdigini anlamadim
Kendime okadat kizginim ki. 1saat uyutmadim kusmadi hareketleri iyi ve sevidigim duserken nasi becerdiyse yuzuStu dusmus lafayi direk havaya kaldirmis. Kafayi carpmadi yani. Bi de puset yere cok yakin, halinin uzerindeydi. Bisey olmamistir dimi kizlar? Olmamisti dimi????

diğer haberleri yazmayı unutmuşum

sağlık ocağındaki hemşire kan ilacını sordu
ilk başlarda verdim ama artık vermiyorum dedim dokunuyo kızıma kusuyo ilacı zaten
az da olsa 1 damla bile versen iyi olur dedi çünkü
anne sütü yada inek sütü alan çocuklarda demir eksikliği olur ve buna bağlı olarak kansızlık yaşayan çocuklarda iştahsızlık oluşabilir dedi
1 damla masum mu acaba? versem mi ki (soru4)

bıngıldağına baktı kızımın ve sordu devit veriyormusun diye onu da kestim dedim kendim kontrol etmiştim kapanmaya başlıyo erken kapanmasdı da tehlikeli diye vermiyordum keza hemşire de verme dedi
fakat kendi doktorumuz ver demişti 8 gün önce ben onu dinlemedim ve vermiyorum deviti umarım yanlış yapmıyorumdur

Beklecim geçmiş olsunn. Bebekler sağlam oluyorlar bişey olmamaıştır. Öyle durumlarda soyup hyerine bakmak iyi oluyor. Kızarıklık morarıklık varsa çocuk huzursuz olur. Kaynağını bulmak lazım aklında olsun.

Mtlulukcum bebeğin beş aylık olmuş ve 8günde 200 gram. Çok çok iyi. Bana kalırsa dvit 3 damla devam et, bıngıldak kapanmasıyla ilişkisi yokmuş benimkinin bıngıldağı çok küçü diye sormuştum yine de dvit vereyimmi diye. Bir ilgisi yok demişti kan ilacını kes tahlil yaptırıp gereirse verirsin. Mama yemek istemiyorsa zorlamanın anlamı yok bence. Emzir emzirdimten sonra ufaktan bişeyler tattırmaya başlayabilirsin. Yoğurt, yyayla çorbası. Bal kabağı avakado. Kefir veriyorum ben akşamları.

Uzman doktor gibi yazdım:))) internet uzmanı oldum:)))

mutluluk canım bu süper haber eğer 8 günde 5 cm uzadıysa, ve bence boyu gayet iyi, doktor eksik ölçmüştür diye düşünüyorum
8 dünde 200 gr da bu ay için çok iyi, eğer bu hızla devam ederse ayda 700-800 gr yaparki bu aylar için ortalama 500 gr alması bekleniyor artık
mama verme konusuna gelince eğer bebeğin biberon almayı kabul etmiyorsa dediğin gibi kaşıkla vermek çok zor ben sana medela calma yı tavsiye ederim ve uykuluyken ver anne memesi sanıp bir güzel emiyorlar.

aynen öyle canım feda olsunda bütçe yetmeyince ne yapalım
bakıcının fiyatı çok iyiymiş, istanbulda mıydın canım sen? umarım şanslı çıkarsın bakıcı konusunda

Insaallah....ben diyarbakirdayim..burda piyasa boyle yemek be temizlik dahil anlastik...genelde 600 tl veriyorlar ama cam ve utu haric, ben onlari da dahil ettim. Zaten ilk nikac ay yarim gun calisacagim hic degil de bebegimle ilgilenirim... keske bizim aile buyukleri olsaydi ama kimsemiz yok burada. Acikcasi kayinvaldemle de ayni evde kalmak istemedigimden Allaha emanetbakiciya bbirakacagim. Mecbur kalirsam ucretsiz izne ayrilirim ama tek maas da hersete yetmiyor..gerci aylardir evde oturmaktan yoruldum...hayorlisi oldun ins. Fogru karar vermisimdir

Coooook haklisiniz muhtac olmak degil gonul akmak konu benimki ne dogumda ne de. Simdi gelmedi bile hatta aramadi bile. Torunu hadtanede yatiyor o. Bilmemnereyrye geziye. Gitti
Allah bildigi gibi yapsin onu , dugundede gelen altinlari alip 5yil sonra zor geri verdi tammi bilmiyorum vunku daha saymadanaldi elimden. Benim annem3 valiz esya yapti ozana o bir corapve tulum okadar.off bu konuda da cok dertliyim.

sağol canım cvp için
doktorumuz ek gıdaya tattırmaya en az 1 ay sonra geçicez dedi çünkü şimdi başlarsak kilo alımı daaha da dızlı düşer dedi
bıngıldakla devitin ilişkisi yokmuymuş canım yaa kafam karıştı şimdi

Ben devit ve demir vermiyorum. Nixim dr da cok israr etti ama icimden gelmiyor. .

öncelikle geçmiş olsun korkma bebeğin iyileşecek benimde kardeşim sünet olduğunda 8 aylıktı ondada aynı sey oldu gece kanaması basladı dru aradılar verdiği kremi bolca sürüp beklemesini söyledi sabah gtrdüler onada dikiş atmışlar sanırım ama dr çok sıcak tutmamasını söylemiş çıtçıtlı badi giydirme mesela bezini sık sık aç havalandır bide dikkat et bandaj yapışmasın kardeşimin bide bandaj yapışmıştı büyüyünce hiç birini hatırlamıcak öyle düşün

Sutunun gelmesine cok sevindim benimde 1 haftadir kesilmisti okuyunca hem senin icin sevindim hem de bana umut oldun insallah artar sutun

Benimkide yapiyor.. ya acikmis oluyor ya su istiyor yada emzik...bi dene istersen

Hemen doktoru aradim zaten soy bi bak morarma var mi dedi bKtim yoktu. Kusma da olmadi, Allah korumustur dimi? Pff

Ay neysek ki dugunde oyle seyler olmadi biz anneme verdik o kendi kasasina koydu sonra balayina uctuk gittik uzaklara. Bu kayinvalideler neden boyle yapar anlamiyorum
Meger herkesinki oyleymis hatta beterleri varmis. Simdi bile gelmedi mii sizin yaniniza yuhhhhh.

Luboyf sen bu gazla o sütü de bulursun ha gayrett
Kızının burnundaki çizik ne durumda geçti mi

Meltowski nası da denk gelmiş o ödev öle

Ayrıca Atahan a maşallahlarımı iletiom

geçti çiziğimiz alishacım kantoron yağı saolsun bir günde iyileştirdi
çok komik evet çalıştığım işyerindeki sekreterlerimiz seferber oldu tüm tunusta keçi sütü arıyoruz, bugün bir tanesi bir yerden bulmuş ama diyor organik değil siz kabul etmezsiniz. ben de güldüm keçi sütünün de organiğimi olur, zaten görüyorum keçiler otlaklarda dolaşıyor burdaaa, daha ne kadar doğal olabilir ki.

Kızlar Demir ve devir konusunda doktorunuza güvenmeniz daha iyi olmaz mı? Sonuçta uzman olan onlar. Evet her doktor farklı yorumluyor ama takiplerini onlar yaptığına göre güvenmemiz lazım

Burka bi türlü yazamamıştım çok geçmiş olsun. Umarım bu çektiğiniz sıkıntıları çabucak atlatırsınız.

ay canım nerdeee 700-800 gr keşke alsa o kadar
geçen ay sadece 300 gr kadar almıştı kilosu düşük yani şuan 5 aylık ama 6500 gr boyuda 65 çıktı
gelişimi iyi çok şükür birde yaşıtlarıyla aynı çizelgede gitmesi konusunda fazla haksızlık etmek istemiyorum kuzuma çünkü nede olsa premature doğdu
dediğin biberonu daa araştırayım en son nuk un aldım anne göğsüne en yakın olan emziklisinden onda bile kusacak gibi oldu ne zor bir kız benim ki yaa
evde 3 çeşit biberon var ne onları ne de emzik aldı zilli

Doktoruna tekrardan sor istersen için rahat etsin.

Kızlar Demir ve devir konusunda doktorunuza güvenmeniz daha iyi olmaz mı? Sonuçta uzman olan onlar. Evet her doktor farklı yorumluyor ama takiplerini onlar yaptığına göre güvenmemiz lazım

pööff napıciiimi şaşırdım aslında doğru söylüyorsunuz kızlar ama bıngıldak konusunda tırsıyorum elimle hafif baktım küçülmüş yumuşak yeri

kızlar yürüteç hakkında ne düşünüyosunuz ananem almış oğluşuma yürüteç arasım çok sevdi fır bi oraya fır bi oraya gitti ayaklarıda tam basıyo değiyo yere 10 dk bindirdikte ama bazı yerlerde kullanılmaması gerek diye okudum kocişte izin vermiyo bi iki ay sonra diyo sizler ne düşünüyosunuz fikrinizi almak isiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…