- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.201
selam kızlar direk dalıyorum haberlerim var size
8 gün önce doktora gitmiştik kızımın aylık kontrolleri için ve az kilo aldığı için mama takviyesi vermişti doktorumuz bende her hafta sağlık ocağı çok yakında orda kilo boy takibine bakalım dedim az önce sağlık ocağına gittik geldik
kızım mama almıyor biliyorsunuz biberonu da almıyor kusacak gibi oluyor ağzına verince
hemşireye bunu sordum kaşıkla ver dediiğneyle kuyu kazmak gibi birşey bu
8 günde 200 gr almış boyunu da ölçtü 65 çıktı işte burası beni düşündürdü çünkü 8 gün önce dr 60 ölçtü kumpasla, sağlık ocağı yerdeki mezurenin üstüne yatırarak ölçtü 2 kez ölçtürdüm hatta yanlış olmasın diye ve 65 çıktı
eve geldik kv ile yatırdık çocuğu uzattı bacaklarını bende mezureyi üzerinden tuttum ve yine 65 çıktı
şimdi bu çocuk 8 günde 5 cm boymu attı yoksa dr kumpasla ölçerken çocuğun boyunu tam ölçemedi mi ? bacağını tam açtıramadı mı ? (soru 1)
kilo almayışına gelince 8 günde 200 gr iyi mi sizce (soru2)
premature doğan çocuklarda kilo alımının az olması normal bir şey ama yine de dikkat etmen lazım mama kesinlikle ver dedi
biberon almayan çocuğa mama nasıl vericem (soru3)
aynen öyle canım feda olsunda bütçe yetmeyince ne yapalım
bakıcının fiyatı çok iyiymiş, istanbulda mıydın canım sen? umarım şanslı çıkarsın bakıcı konusunda
Beklecim geçmiş olsunn. Bebekler sağlam oluyorlar bişey olmamaıştır. Öyle durumlarda soyup hyerine bakmak iyi oluyor. Kızarıklık morarıklık varsa çocuk huzursuz olur. Kaynağını bulmak lazım aklında olsun.
Mtlulukcum bebeğin beş aylık olmuş ve 8günde 200 gram. Çok çok iyi. Bana kalırsa dvit 3 damla devam et, bıngıldak kapanmasıyla ilişkisi yokmuş benimkinin bıngıldağı çok küçü diye sormuştum yine de dvit vereyimmi diye. Bir ilgisi yok demişti kan ilacını kes tahlil yaptırıp gereirse verirsin. Mama yemek istemiyorsa zorlamanın anlamı yok bence. Emzir emzirdimten sonra ufaktan bişeyler tattırmaya başlayabilirsin. Yoğurt, yyayla çorbası. Bal kabağı avakado. Kefir veriyorum ben akşamları.
Uzman doktor gibi yazdım:))) internet uzmanı oldum:)))
Evet canım ya tahlil temiz çıktı ama içim rahat değil,iyi bi doktor aslında deneyimli ama biraz asabi,dviti başka bi doktor 1 ay ara verdirmişti bıngıldaktan dolayı ona kıza kıza bi kaldı verdi veriştirdi bugün ona söylenip durmaktan çok açıklama da yapmadı temiz çıkınca tahlil..Ben de rahatlamadım yani bi bakalım izlemedeyim bi daha tekraralamaz inşallah..
kızlar burayada yazmıştım oğlumu sünnet ettireceğim diye,dün sabah gittik ve özel bir hastanenin genel cerrahı aynı zamanda başhekimi oğlumu sünnet etti operasyon yarım saat sürdü sonrasında hersey yolunda denildi ve eve geldik. aksam kanama başladı kostuk hastaneye pansumanla durdurmaya çalıştılar olmayınca dikiş atmamız lazım dediler, yavruma canlı canlı 2 dikiş attılar yavrum nasıl ağladı mafoldu tabi bizde. artık birsey olmaz dediler ama telaş yapmayın diye bu gece burda kalın dediler ve gece 3 te tekrar kanama ve 2 dikiş daha. mafolduk bittik ağladık korktuk. 2 saat önce eve geldik ve son dikişten beri kanama yok. cok korkuyorum coook. oğlum uyuyor ve başında bekliyorum kızlar ne olur dua edin bize. sünnet yaptırdığımız için cok pişmanım. eşimden duyduğum sözlerde cabası. birsey olursa doktorda sende bittiniz dedi doktora bağırdı bana bağırdı coook kötüyüm
Benimkide yapiyor.. ya acikmis oluyor ya su istiyor yada emzik...bi dene istersenmerhaba kızlar...bebeği hasta olanlara geçmiş olsun diyorum,annelerde hasta olmasın çok zor.ben şimdi grip oldum maskeyle geziyorum umarım bebeğime geçmez.bir de 4 gündür bir sorunumuz var bizim sanırım devam edecek bu böyle çünkü her geçen gün daha kötü oluyor.benim bebeğim gündüz çok kolay ve düzenli uyur.gecede uyku saatimizi düzeltemedim bi türlü ama 1.30 da tamamen dalmış olur ve iki saatte bir uyanır emerdi.ama şimdi öyle olmuyor.12 gibi gidiyorum odaya beşiğine koyuyorum kundakla uyuyoruz biz kafayı bi o tarafa bi öbür tarafa çevirip duruyor sürekli.bi türlü uyumuyor ellerini çıkarmak istiyor.bi saat uğraşıyorum yarım saat uyuyor bu böyle bugün sabah 5 e kadar sürdü mesela.sonrada 11 gibi kalkıyor.ama en az 4 saat süründürüyor gece.neden böyle yapıyor anlamadım sürekli kafasını çeviriyor.sakin ama sonra ağlamaya başlıyor.neden böyle yapıyor sizce artık geç uyumasından da geçtim yani bi de bu çıktı
Beklecim geçmiş olsunn. Bebekler sağlam oluyorlar bişey olmamaıştır. Öyle durumlarda soyup hyerine bakmak iyi oluyor. Kızarıklık morarıklık varsa çocuk huzursuz olur. Kaynağını bulmak lazım aklında olsun.
Mtlulukcum bebeğin beş aylık olmuş ve 8günde 200 gram. Çok çok iyi. Bana kalırsa dvit 3 damla devam et, bıngıldak kapanmasıyla ilişkisi yokmuş benimkinin bıngıldağı çok küçü diye sormuştum yine de dvit vereyimmi diye. Bir ilgisi yok demişti kan ilacını kes tahlil yaptırıp gereirse verirsin. Mama yemek istemiyorsa zorlamanın anlamı yok bence. Emzir emzirdimten sonra ufaktan bişeyler tattırmaya başlayabilirsin. Yoğurt, yyayla çorbası. Bal kabağı avakado. Kefir veriyorum ben akşamları.
Uzman doktor gibi yazdım:))) internet uzmanı oldum:)))
sağol canım cvp için
doktorumuz ek gıdaya tattırmaya en az 1 ay sonra geçicez dedi çünkü şimdi başlarsak kilo alımı daaha da dızlı düşer dedi
bıngıldakla devitin ilişkisi yokmuymuş canım yaa kafam karıştı şimdi
Coooook haklisiniz muhtac olmak degil gonul akmak konu benimki ne dogumda ne de. Simdi gelmedi bile hatta aramadi bile. Torunu hadtanede yatiyor o. Bilmemnereyrye geziye. Gitti
Allah bildigi gibi yapsin onu , dugundede gelen altinlari alip 5yil sonra zor geri verdi tammi bilmiyorum vunku daha saymadanaldi elimden. Benim annem3 valiz esya yapti ozana o bir corapve tulum okadar.off bu konuda da cok dertliyim.
Luboyf sen bu gazla o sütü de bulursun ha gayrett
Kızının burnundaki çizik ne durumda geçti mi
Meltowski nası da denk gelmiş o ödev öle
Ayrıca Atahan a maşallahlarımı iletiom
mutluluk canım bu süper haber eğer 8 günde 5 cm uzadıysa, ve bence boyu gayet iyi, doktor eksik ölçmüştür diye düşünüyorum
8 dünde 200 gr da bu ay için çok iyi, eğer bu hızla devam ederse ayda 700-800 gr yaparki bu aylar için ortalama 500 gr alması bekleniyor artık
mama verme konusuna gelince eğer bebeğin biberon almayı kabul etmiyorsa dediğin gibi kaşıkla vermek çok zor ben sana medela calma yı tavsiye ederim ve uykuluyken ver anne memesi sanıp bir güzel emiyorlar.
Doktoruna tekrardan sor istersen için rahat etsin.
Kızlar Demir ve devir konusunda doktorunuza güvenmeniz daha iyi olmaz mı? Sonuçta uzman olan onlar. Evet her doktor farklı yorumluyor ama takiplerini onlar yaptığına göre güvenmemiz lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?