2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Luboyfcum bana doktorum herhangi bi alerjisi yoksa keci sutuyle yogurt yapma dedi. İceriginde fazlaca kalsiyum varmi(bebeklerde bobrekleri yoruyormus) bi de folik asit eksikmis filan. Direk inek sutu yapacaksin dedi. Dedim
Anne sutune cok yakin ama, o senin dedigin eşşek sutu dedi:))

aaa öyle mi beklecim ama heryerde duyduğumuz keçi sütü de keçi sütü, o kadar kasmayayım o zaman. çünkü zaten inek sütü buluyorum burda taze patorize edilmiş ve yoğurdumu da onla yapıyorum, ondan mı vereyim o zaman.

mutluluk canım bence de gelişimi konusunda haksızlık ediyosun kızına prematre doğan bir bebk için 5 aqylık 6500 gr çok çok iyi, beril 3.200 gr doğdu 5. ayını doldurcak sizden çok da fazla kilolu değiliz, ve doktorumuz ölçülerini çok beğeniyor. arkadaşımın oğlu 3.400 gr doğdu, ve arkadaşımın inanılmaz çok sütü var yani sabah sağdığında iki biberon doluyomuş düşün yani o kadar çok, ama oğlu şu an 6 aylık ve 6.500 gr ve doktoru normal diyor. bence senin kızın normal doğan bir bebeğin 5 aylık olması gerektiği alt sınır kilonun çok çok üzerinde, hiç üzülme, mama almıyosa da zorlama. dedğim biberonu dene tavsiye ettiğim herkes de işe yaradı. benim kzıımda biberon almıyor dişiyle ısırıyor, bu biberonu sadece uykulyken anne memesi sanıp emdi, yani göğüs emer gibi emdi o yüzden biz de işe yaradı. ama şöyleki anne sütü koyduğumda daha iştahlı emerken bir iki kez mama koydum uykulu olduğu halde tadının farklı olduğunu anlayıp yüzünü buruşturdu ve normalde ynı biberonla anne sütünü 100 cc falan içerken mamayı sadece 30 cc içti, olsun ama yine de içti. ısrara etsem alırdı daha ama etmedim.
yakında ek gıdaya geçince geceleri uyumadan önce yulaf unuyla yapılmış içinde bal kabağının falan olduğu sıvı bir el yapımı mama karışımı vermek isityorum o yüzden biberona alışsın istiyorum, şimdilik medela calmaya alıştı ama calmayla benim dediğim tarz karışımlar içilmez, normal biberona alıştırabilirm umarım.

bende erkek çocuklar için zararlı olduğunu duymuştum sağlıkçı arkadaşlardan canım :/

Canım yürüteç tavsiye edilmiyor ama şimdi bindirmeyi sorarsan bence çok erken. 8. Aylar belki... Daha desteksiz oturamayan bebeği belinde falan destek hiç bişey yokken yürütece bindirmek tehlikeli olabilir diye düşünüyorum.

bende erkek çocuklar için zararlı olduğunu duymuştum sağlıkçı arkadaşlardan canım :/

kardeşim erkek ve daha 4,5 aylıkken bindirmişti annem arkasına ve önüne yastık koyarak şimdi maşallağı var bişeyide yok kanguruya felanda koyuyorum arası çoğu kişide ben bindirdim oğlumu diyor napıcam bilemedim

bilezik takmış dua et sen yine beklebekle bizimki tırt daha hiç bişi takmadı bi alışverişte badi battaniye hastane çıkışı felan aldı 200 tllik başka yok

onun öyle içindeki mutluluğunu görünce bindirmek istiyorum ama zararlı olcak diyede korkuyorum içimde kalcak galba süs niyetine bi kenarda durcak yürütecimiz

mutluluk doktorlar da farklı görüşte olabiliyorlar..bizim bıngıldağımız da erken kapanıyodu drumuz dviti kesmenin yanlış olacağını söyledi..Ama benim içim rahat etmedi başka dr'a götürdüm o kestirdi ben de kesmekten yanaydım..Bi ay kullanmadım bugün gene kendi dr'uma gittim kestiğimi söyleyince çok yanlış yapmışsın demir ilacı için aynı şeyi söylemiyorum ama dvite vücudun ihtiyacı var bi aylık dvit bıngıldaga etki etmezdi dedi hatta baya sinirlendi söylendi durdu..Ben zaten bu ay başlıcaktım,bgn itibariyle başladım tekrar..Demir konusunda da ihtiyacı olup olmadığına bakılmaksızın veriyorlar sonra biz 2 yaşındaki çocukların dalaklarında karaciğerinde büyümeler görüyoruz kararı sana bırakıyorum dedi.Ben de aynı fikirdeyim zaten...Böyle işte canım biz annelik içgüdülerimizi dinliyoruz bazen ama dr'umuzu da dinlemek gerekir diye düşünüyorum..Bu arada 8 günde 200 gr çok iyi biz 2 aydır 500er gr alıyoruz bu aylarda alt sınır ama harekete bağlıyorum ben de..

canım sen bi ara pekmez soruyordun, ne yaptın bulabildin mi pekmez ve veriyormusun. ben de yulaf unuyla tariflere bakarken yulaf unlu pekmezli bir tarif gördüm versem mi acaba erken mi daha.

Bizim doktorumuzun tattırabilirsin diye saydıklarının arasında pekmezde vardı. Hatta dut pekmezi olsa daha iyi dedi. Bi şeye iyi geliyor dedi ve bilindik bişey değildi şaşırdım ama sonrada unuttum. Bir sonraki kontrolde unutmazsam sorucam.

siz bilerek mi yapıyonuz yaaa..şimdi orta yerimden çatliceeemmm ben 8.30 9 a razıyım amaa kv. yanındayken takıl cnm tadını çıkar sende

Ben devit ve demir vermiyorum. Nixim dr da cok israr etti ama icimden gelmiyor. .

demir ilacı bzde de sıkıntı zar zor veriyoruz ya direk püskürtüyor ya on dk sonra kusuyor vermek istemiyorum eşim verelim die ısrar ediyor.devit i de düzenli vermiyorum haftada 3-4 kez. ne bilim bnmde aynen içimden gelmiyo gereksiz gibi bnm kendi düşüncem bilemem ama:26:

Canim simdi okuyabildim. Once cook gecmis olsun kiyamam ben o kuzuya. Melekler korumustur onu.
Bebek arabasi evet sanırım baston tarzi birsey alacagim.
Suluk ivy de kullaniyomus aldim avent 6 ay ustunu actim hemen kullanmayacagim ama.
Buhar mak aldim sansima bozuk cikti. Weewell di.
Dualar kabul olmus demek ne mutlu kizinin sorunsuz emmesine maşallah size.
Bu arada benim minnakta artik ek gida aliyor gibi. Gibi cunki bebelac sutlu pirincli kasik mamasi basladim. Yumurta sarisi veriyorum küçücük bi parca.
Meyvalar falan iste.
Doktor ek gida icin birsey dememusti bu hafta sorucam artik.

Kizlar yuruteci ablamlar cocuklati icin hep kullandilar. Hatta benim icinde saklamislar kullanursam diye. Fakat kullanmayı düşünmüyorum arkadasim bebek yogun bakim hemsiresi ve yuruteci kesnlikle önermiyor kendi ogluda 7 aylik ve kullanmiyor.
Bu arads bir baska arkadasimda kizi bebekken ayy yurutec cok zararli hemde dusebilir diyordu ama canina tak edince gitti aldi ve kullandi. Zaptedilemez olursa kizim belki kisa sureli kullanabilirim.

canım bence 200gr çok iyi hiç kafana takma...bu aylarda artık ortalama 500gr alması beklenir seninkide ortalamaya göre kilo almış
toplam kilosu nekadar ki şuan?

düşme tehlikesi yok bence acıkcası kullanmakta istiyorum bebeğim içinde çok mutluydu çünkü ama işte bu yazılanlar kafamı kurcalıyo ama bi çok kişide kullanmış annem bizi hep yürüteçte büyütmüş hepimiz yaşımızı doldurmadan yürümşüz hani geç yürütüyo tembelleştiriyo felan diyolar ya ne biliyim kafam cok karıştı şimdi hediyede gelince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…