- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.221
geçti çiziğimiz alishacım kantoron yağı saolsun bir günde iyileştirdi
çok komik evet çalıştığım işyerindeki sekreterlerimiz seferber oldu tüm tunusta keçi sütü arıyoruz, bugün bir tanesi bir yerden bulmuş ama diyor organik değil siz kabul etmezsiniz. ben de güldüm keçi sütünün de organiğimi olur, zaten görüyorum keçiler otlaklarda dolaşıyor burdaaa, daha ne kadar doğal olabilir ki.
Luboyfcum bana doktorum herhangi bi alerjisi yoksa keci sutuyle yogurt yapma dedi. İceriginde fazlaca kalsiyum varmi(bebeklerde bobrekleri yoruyormus) bi de folik asit eksikmis filan. Direk inek sutu yapacaksin dedi. Dedim
Anne sutune cok yakin ama, o senin dedigin eşşek sutu dedi:))
ay canım nerdeee 700-800 grkeşke alsa o kadar
geçen ay sadece 300 gr kadar almıştı kilosu düşük yani şuan 5 aylık ama 6500 gr boyuda 65 çıktı
gelişimi iyi çok şükür birde yaşıtlarıyla aynı çizelgede gitmesi konusunda fazla haksızlık etmek istemiyorum kuzuma çünkü nede olsa premature doğdu
dediğin biberonu daa araştırayım en son nuk un aldım anne göğsüne en yakın olan emziklisinden onda bile kusacak gibi oldu ne zor bir kız benim ki yaa
evde 3 çeşit biberon var ne onları ne de emzik aldı zilli
pööff napıciiimi şaşırdım aslında doğru söylüyorsunuz kızlar ama bıngıldak konusunda tırsıyorum elimle hafif baktım küçülmüş yumuşak yeri
kızlar yürüteç hakkında ne düşünüyosunuz ananem almış oğluşuma yürüteç arasım çok sevdi fır bi oraya fır bi oraya gitti ayaklarıda tam basıyo değiyo yere 10 dk bindirdikte ama bazı yerlerde kullanılmaması gerek diye okudum kocişte izin vermiyo bi iki ay sonra diyo sizler ne düşünüyosunuz fikrinizi almak isiyorum
kızlar yürüteç hakkında ne düşünüyosunuz ananem almış oğluşuma yürüteç arasım çok sevdi fır bi oraya fır bi oraya gitti ayaklarıda tam basıyo değiyo yere 10 dk bindirdikte ama bazı yerlerde kullanılmaması gerek diye okudum kocişte izin vermiyo bi iki ay sonra diyo sizler ne düşünüyosunuz fikrinizi almak isiyorum
bende erkek çocuklar için zararlı olduğunu duymuştum sağlıkçı arkadaşlardan canım :/
Benim durum helal etmeme kadar degil ama senin de fenaymis yaa. Evet bana da ennnn incesinden bi bilezik takti, annem beşibiyerde aldi dogumda. Bukadar parayi napcaklar bem bilmiyorum ha ihtiyacim var mi hic yok cok sukur durumumuz cok iyi ama insan bekliyor evladina hediyeler. Esim de diyormki biz kimseye muhtac dgiliz kimseden bisey beklemiyoruz oyuzden o modda olma diyor ben muhtac oldugumdan mi bekliyorum saniki, valla kusura bakma dedim ben artik bu hayatta kendime bisey beklemiyorum kim bana ne alacaksa benim yerkme kizima alsin dedim.
Canım yürüteç tavsiye edilmiyor ama şimdi bindirmeyi sorarsan bence çok erken. 8. Aylar belki... Daha desteksiz oturamayan bebeği belinde falan destek hiç bişey yokken yürütece bindirmek tehlikeli olabilir diye düşünüyorum.
diğer haberleri yazmayı unutmuşum
sağlık ocağındaki hemşire kan ilacını sordu
ilk başlarda verdim ama artık vermiyorum dedim dokunuyo kızıma kusuyo ilacı zaten
az da olsa 1 damla bile versen iyi olur dedi çünkü
anne sütü yada inek sütü alan çocuklarda demir eksikliği olur ve buna bağlı olarak kansızlık yaşayan çocuklarda iştahsızlık oluşabilir dedi
1 damla masum mu acaba? versem mi ki (soru4)
bıngıldağına baktı kızımın ve sordu devit veriyormusun diye onu da kestim dedim kendim kontrol etmiştim kapanmaya başlıyo erken kapanmasdı da tehlikeli diye vermiyordum keza hemşire de verme dedi
fakat kendi doktorumuz ver demişti 8 gün önce ben onu dinlemedim ve vermiyorum deviti umarım yanlış yapmıyorumdur
kızlar yürüteç hakkında ne düşünüyosunuz kimse cevap vermedi
Benim de annemler almayı çok istiyorlar ben de bişey demiyorum helenas'ın dediği gibi 8.ayda falan bindiririm ve çok kullanmıyca
m ben de arada sırada:)
canım sen bi ara pekmez soruyordun, ne yaptın bulabildin mi pekmez ve veriyormusun. ben de yulaf unuyla tariflere bakarken yulaf unlu pekmezli bir tarif gördüm versem mi acaba erken mi daha.
Bende 11:30 da uyandım :) öldür beni chenn :)))
Bende dönüyorum evime artık, burada son günlerimde tembellik yapayım hazır kayınvalidem yardım ediyorken dedim :) şimdide kısa bir kaçamak için çıkıyorum, kızımı ilk defa gece bensiz bırakacağım, çok gergin ve tedirginim(
diğer haberleri yazmayı unutmuşum
sağlık ocağındaki hemşire kan ilacını sordu
ilk başlarda verdim ama artık vermiyorum dedim dokunuyo kızıma kusuyo ilacı zaten
az da olsa 1 damla bile versen iyi olur dedi çünkü
anne sütü yada inek sütü alan çocuklarda demir eksikliği olur ve buna bağlı olarak kansızlık yaşayan çocuklarda iştahsızlık oluşabilir dedi
1 damla masum mu acaba? versem mi ki (soru4)
bıngıldağına baktı kızımın ve sordu devit veriyormusun diye onu da kestim dedim kendim kontrol etmiştim kapanmaya başlıyo erken kapanmasdı da tehlikeli diye vermiyordum keza hemşire de verme dedi
fakat kendi doktorumuz ver demişti 8 gün önce ben onu dinlemedim ve vermiyorum deviti umarım yanlış yapmıyorumdur
Ben devit ve demir vermiyorum. Nixim dr da cok israr etti ama icimden gelmiyor. .
Benimkide yapiyor.. ya acikmis oluyor ya su istiyor yada emzik...bi dene istersen
selam kızlar direk dalıyorum haberlerim var size
8 gün önce doktora gitmiştik kızımın aylık kontrolleri için ve az kilo aldığı için mama takviyesi vermişti doktorumuz bende her hafta sağlık ocağı çok yakında orda kilo boy takibine bakalım dedim az önce sağlık ocağına gittik geldik
kızım mama almıyor biliyorsunuz biberonu da almıyor kusacak gibi oluyor ağzına verince
hemşireye bunu sordum kaşıkla ver dediiğneyle kuyu kazmak gibi birşey bu
8 günde 200 gr almış boyunu da ölçtü 65 çıktı işte burası beni düşündürdü çünkü 8 gün önce dr 60 ölçtü kumpasla, sağlık ocağı yerdeki mezurenin üstüne yatırarak ölçtü 2 kez ölçtürdüm hatta yanlış olmasın diye ve 65 çıktı
eve geldik kv ile yatırdık çocuğu uzattı bacaklarını bende mezureyi üzerinden tuttum ve yine 65 çıktı
şimdi bu çocuk 8 günde 5 cm boymu attı yoksa dr kumpasla ölçerken çocuğun boyunu tam ölçemedi mi ? bacağını tam açtıramadı mı ? (soru 1)
kilo almayışına gelince 8 günde 200 gr iyi mi sizce (soru2)
premature doğan çocuklarda kilo alımının az olması normal bir şey ama yine de dikkat etmen lazım mama kesinlikle ver dedi
biberon almayan çocuğa mama nasıl vericem (soru3)
Kizlar yuruteci ablamlar cocuklati icin hep kullandilar. Hatta benim icinde saklamislar kullanursam diye. Fakat kullanmayı düşünmüyorum arkadasim bebek yogun bakim hemsiresi ve yuruteci kesnlikle önermiyor kendi ogluda 7 aylik ve kullanmiyor.
Bu arads bir baska arkadasimda kizi bebekken ayy yurutec cok zararli hemde dusebilir diyordu ama canina tak edince gitti aldi ve kullandi. Zaptedilemez olursa kizim belki kisa sureli kullanabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?