- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.241
diğer haberleri yazmayı unutmuşum
sağlık ocağındaki hemşire kan ilacını sordu
ilk başlarda verdim ama artık vermiyorum dedim dokunuyo kızıma kusuyo ilacı zaten
az da olsa 1 damla bile versen iyi olur dedi çünkü
anne sütü yada inek sütü alan çocuklarda demir eksikliği olur ve buna bağlı olarak kansızlık yaşayan çocuklarda iştahsızlık oluşabilir dedi
1 damla masum mu acaba? versem mi ki (soru4)
bıngıldağına baktı kızımın ve sordu devit veriyormusun diye onu da kestim dedim kendim kontrol etmiştim kapanmaya başlıyo erken kapanmasdı da tehlikeli diye vermiyordum keza hemşire de verme dedi
fakat kendi doktorumuz ver demişti 8 gün önce ben onu dinlemedim ve vermiyorum deviti umarım yanlış yapmıyorumdur
Coooook haklisiniz muhtac olmak degil gonul akmak konu benimki ne dogumda ne de. Simdi gelmedi bile hatta aramadi bile. Torunu hadtanede yatiyor o. Bilmemnereyrye geziye. Gitti
Allah bildigi gibi yapsin onu , dugundede gelen altinlari alip 5yil sonra zor geri verdi tammi bilmiyorum vunku daha saymadanaldi elimden. Benim annem3 valiz esya yapti ozana o bir corapve tulum okadar.off bu konuda da cok dertliyim.
Hemen doktoru aradim zaten soy bi bak morarma var mi dedi bKtim yoktu. Kusma da olmadi, Allah korumustur dimi? Pff
kızlar bugün doktora gittik , doktor odasında yoktu ve sekreteri başhekim bugun akşama kadar ameliyattan çıkamayacak başka dr gösterelim yada yarın gelin dedi, eşim zaten baruttu iyice sinirlendi cabuk ameliyathaneyi ara doktoru cagır dedi. o an korktum hastanede olay çıkacak diye.kadın aradı ve doktor bıraz beklesinler gelicem demiş ve 15dk sonra geldi. bebeğimi kontrol etti durumu cok iyi hiçbirsorun yok deyip batikon sürdü ve haftaya getirin isterseniz yine bakayım dedi son olarak da dediki gecen gün bağırsak kanseri hastayı ameliyat ettim hiçbir problem çıkmadı küçük bebeklere cok hassas davranıyoruz bazen böle aksilikler oluyor dedi. eşimde başladı bizi bin pişman ettiniz çocuğa neler yasattınız falan, ben konuyu değiştirmeye calışıyodum olay olmasın diye, neyseki bişey olmadı geldik. bebeğim şimdi iyi ama o dikiş anı aklıma gelince kahroluyorum. evimiz sesiz gülmüyoruz mutsusuz oğlumuz atlattı ama biz atlatamadık henüz.
kardeşim erkek ve daha 4,5 aylıkken bindirmişti annem arkasına ve önüne yastık koyarak şimdi maşallağı var bişeyide yok kanguruya felanda koyuyorum arası çoğu kişide ben bindirdim oğlumu diyor napıcam bilemedim
siz bilerek mi yapıyonuz yaaa..şimdi orta yerimden çatliceeemmmben 8.30 9 a razıyım amaa kv. yanındayken takıl cnm tadını çıkar sende
demir ilacı bzde de sıkıntı zar zor veriyoruz ya direk püskürtüyor ya on dk sonra kusuyorvermek istemiyorum eşim verelim die ısrar ediyor.devit i de düzenli vermiyorum haftada 3-4 kez. ne bilim bnmde aynen içimden gelmiyo gereksiz gibi bnm kendi düşüncem bilemem ama:26:
aaa öyle mi beklecim ama heryerde duyduğumuz keçi sütü de keçi sütü, o kadar kasmayayım o zaman. çünkü zaten inek sütü buluyorum burda taze patorize edilmiş ve yoğurdumu da onla yapıyorum, ondan mı vereyim o zaman.
Suluk konusunda avent eğitici biberonu tavsiye ederim. Aldığın sülük 6ay üstü ya hani o sert uçlu. Bu bahsettiğim onun bi adım öncesi yumuşak uçlu ve yanında tutacakları var. 4ay üstü olarak geçiyor ama ben daha yeni vermeye başladım kızıma doğduğu günden beri 2 kaşık su veriyorum doktor tavsiyesi ile pamukcuk olmasın diye. Anakin sevmiyor ben de sever diye belki bunu aldım. Ayrıca o emmeden akmıyor damlatmaz diye geçiyor. Ay çok övmüşüm:))Canim simdi okuyabildim. Once cook gecmis olsun kiyamam ben o kuzuya. Melekler korumustur onu.
Bebek arabasi evet sanırım baston tarzi birsey alacagim.
Suluk ivy de kullaniyomus aldim avent 6 ay ustunu actim hemen kullanmayacagim ama.
Buhar mak aldim sansima bozuk cikti. Weewell di.
Dualar kabul olmus demek ne mutlu kizinin sorunsuz emmesine maşallah size.
Bu arada benim minnakta artik ek gida aliyor gibi. Gibi cunki bebelac sutlu pirincli kasik mamasi basladim. Yumurta sarisi veriyorum küçücük bi parca.
Meyvalar falan iste.
Doktor ek gida icin birsey dememusti bu hafta sorucam artik.
kızlar bugün doktora gittik , doktor odasında yoktu ve sekreteri başhekim bugun akşama kadar ameliyattan çıkamayacak başka dr gösterelim yada yarın gelin dedi, eşim zaten baruttu iyice sinirlendi cabuk ameliyathaneyi ara doktoru cagır dedi. o an korktum hastanede olay çıkacak diye.kadın aradı ve doktor bıraz beklesinler gelicem demiş ve 15dk sonra geldi. bebeğimi kontrol etti durumu cok iyi hiçbirsorun yok deyip batikon sürdü ve haftaya getirin isterseniz yine bakayım dedi son olarak da dediki gecen gün bağırsak kanseri hastayı ameliyat ettim hiçbir problem çıkmadı küçük bebeklere cok hassas davranıyoruz bazen böle aksilikler oluyor dedi. eşimde başladı bizi bin pişman ettiniz çocuğa neler yasattınız falan, ben konuyu değiştirmeye calışıyodum olay olmasın diye, neyseki bişey olmadı geldik. bebeğim şimdi iyi ama o dikiş anı aklıma gelince kahroluyorum. evimiz sesiz gülmüyoruz mutsusuz oğlumuz atlattı ama biz atlatamadık henüz.
bilezik takmış dua et sen yine beklebekle bizimki tırt daha hiç bişi takmadı bi alışverişte badi battaniye hastane çıkışı felan aldı 200 tllik başka yok
Bizim doktorumuzun tattırabilirsin diye saydıklarının arasında pekmezde vardı. Hatta dut pekmezi olsa daha iyi dedi. Bi şeye iyi geliyor dedi ve bilindik bişey değildi şaşırdım ama sonrada unuttum. Bir sonraki kontrolde unutmazsam sorucam.
Canim simdi okuyabildim. Once cook gecmis olsun kiyamam ben o kuzuya. Melekler korumustur onu.
Bebek arabasi evet sanırım baston tarzi birsey alacagim.
Suluk ivy de kullaniyomus aldim avent 6 ay ustunu actim hemen kullanmayacagim ama.
Buhar mak aldim sansima bozuk cikti. Weewell di.
Dualar kabul olmus demek ne mutlu kizinin sorunsuz emmesine maşallah size.
Bu arada benim minnakta artik ek gida aliyor gibi. Gibi cunki bebelac sutlu pirincli kasik mamasi basladim. Yumurta sarisi veriyorum küçücük bi parca.
Meyvalar falan iste.
Doktor ek gida icin birsey dememusti bu hafta sorucam artik.
selam kızlar direk dalıyorum haberlerim var size
8 gün önce doktora gitmiştik kızımın aylık kontrolleri için ve az kilo aldığı için mama takviyesi vermişti doktorumuz bende her hafta sağlık ocağı çok yakında orda kilo boy takibine bakalım dedim az önce sağlık ocağına gittik geldik
kızım mama almıyor biliyorsunuz biberonu da almıyor kusacak gibi oluyor ağzına verince
hemşireye bunu sordum kaşıkla ver dediiğneyle kuyu kazmak gibi birşey bu
8 günde 200 gr almış boyunu da ölçtü 65 çıktı işte burası beni düşündürdü çünkü 8 gün önce dr 60 ölçtü kumpasla, sağlık ocağı yerdeki mezurenin üstüne yatırarak ölçtü 2 kez ölçtürdüm hatta yanlış olmasın diye ve 65 çıktı
eve geldik kv ile yatırdık çocuğu uzattı bacaklarını bende mezureyi üzerinden tuttum ve yine 65 çıktı
şimdi bu çocuk 8 günde 5 cm boymu attı yoksa dr kumpasla ölçerken çocuğun boyunu tam ölçemedi mi ? bacağını tam açtıramadı mı ? (soru 1)
kilo almayışına gelince 8 günde 200 gr iyi mi sizce (soru2)
premature doğan çocuklarda kilo alımının az olması normal bir şey ama yine de dikkat etmen lazım mama kesinlikle ver dedi
biberon almayan çocuğa mama nasıl vericem (soru3)
çooook geçmiş olsun canım, korkma Allah korumuştur
kzılar ne zaman resimlerinizi paylaştınız, bir de bir sürü iltifat etmişsiniz birbizirine genç göründüğünüze dair. eminim zaten çok gençsinizdir. öyle iltifat falan olunca daha da merak ettim:):):)
ama aradım aradım geçmişte bulamadım resimlerinizi, tekrar paylaşırmısınız merak ettim sizi.
Evet canım ya tahlil temiz çıktı ama içim rahat değil,iyi bi doktor aslında deneyimli ama biraz asabi,dviti başka bi doktor 1 ay ara verdirmişti bıngıldaktan dolayı ona kıza kıza bi kaldı verdi veriştirdi bugün ona söylenip durmaktan çok açıklama da yapmadı temiz çıkınca tahlil..Ben de rahatlamadım yani bi bakalım izlemedeyim bi daha tekraralamaz inşallah..
Oglen balkabagindan sonra havucu denedik kizimla. Anladim ki balkabagini sevmemis. Evet onun ustu benim ustum heryer havuc oldu ama kizim 1tabaga yakin havucu yedi ustune de emdi. Pek mutlu oldum..
Derkennnn... Uyuymaya calistim, pusetinde evde dolasarak uyuyoruz biz. Dolasmiyim dedim bu sefer, ayagimla puseti sallayayim dedim ileri geri, kizim de sanim havucun verdigi enerjiyle tepiniyordu. Bikac dakika sonra tepinme sesinin bitmesiyle KÜTTT diye bir ses, kizim yerde!!!! Nasil kucagima aldigimi bilmiyorum. Neden kemerini baglamadim neden bakmiyordum nasil kendini asagi tepinerek kaydirdigini anlamadim
Kendime okadat kizginim ki. 1saat uyutmadim kusmadi hareketleri iyi ve sevidigim duserken nasi becerdiyse yuzuStu dusmus lafayi direk havaya kaldirmis. Kafayi carpmadi yani. Bi de puset yere cok yakin, halinin uzerindeydi. Bisey olmamistir dimi kizlar? Olmamisti dimi????
seni çatlatmanın zevki başka şekerim :))))
bak yarın sabah 11 de kalkıcam ilk sana mesaj atıcam daha yeni uyandım diye
canım saol cevabın için emzirip yatırıyorum emzikde ağzında hep gece uyuyacağı zaman suya gelince ben bu zamana kadar hiç su vermedim öyle.bilemedim ki bu gece napacak hiç merak etmiyorum
Gecmis olsun canım belki mikrobiktir yada poposunda çatlak olmuştur , insallah inek sutu alerjisi değildir yoksa pekcok şeyi yememen gerekecek icine süt girenGünaydın kızlar biz doktordan geldik şimdi oğlum hastalandı.(Burun akıntısı ve öksürükle başladı dün,gece de çok kustu ve ishal gibi oldu kakasında kırmızı parçacıklar vardı tahlilde parazit çıkmadı ama ben hala endişeliyim sanki bu daha önce yazılmıştı diye hatırlıyorum arnızda yaşayan var mıydı?? diğer hasta olan bebişlere de geçmiş olsun Allah yavrularımızı korusun.
Hadi hayırlı olsun canım , insallah cok iyi bakarTmm aybike. Beklemedeyim:) bebislere hersey feda olsun ama biz de memuruz sonucta..al al nereye kadar. Bari aldiklarimiz ise yarasin. Bu arada kizlar 750tl ye bi bakici ile anlastim. Dua edin de iyi baksin.
Gecmis olsun canım alerji olmus sankiKızlar çok uykummm var Kaan sabaha kadar uyumadı tabiki bende halada keyfi yok dün akşam barbunya yemiştim omu rahatsız etti acaba bide dün biZimde kakamız mukusluydu bu deride döküntü dediğiniz şey bir bölgedemi oluyor heryerdemi karın bölümünde kırmızı kırmızı noktalar var isiliğede benzetemedim omudur döküntü
İnstagramda canım , birde benim foto 7097. Sayfadakzılar ne zaman resimlerinizi paylaştınız, bir de bir sürü iltifat etmişsiniz birbizirine genç göründüğünüze dair. eminim zaten çok gençsinizdir. öyle iltifat falan olunca daha da merak ettim:):):)
ama aradım aradım geçmişte bulamadım resimlerinizi, tekrar paylaşırmısınız merak ettim sizi.
Canım premature diyorsun benimki premature olmadıgı halde 6700 gr ve 65 cm , hic endişe etme benceselam kızlar direk dalıyorum haberlerim var size
8 gün önce doktora gitmiştik kızımın aylık kontrolleri için ve az kilo aldığı için mama takviyesi vermişti doktorumuz bende her hafta sağlık ocağı çok yakında orda kilo boy takibine bakalım dedim az önce sağlık ocağına gittik geldik
kızım mama almıyor biliyorsunuz biberonu da almıyor kusacak gibi oluyor ağzına verince
hemşireye bunu sordum kaşıkla ver dediiğneyle kuyu kazmak gibi birşey bu
8 günde 200 gr almış boyunu da ölçtü 65 çıktı işte burası beni düşündürdü çünkü 8 gün önce dr 60 ölçtü kumpasla, sağlık ocağı yerdeki mezurenin üstüne yatırarak ölçtü 2 kez ölçtürdüm hatta yanlış olmasın diye ve 65 çıktı
eve geldik kv ile yatırdık çocuğu uzattı bacaklarını bende mezureyi üzerinden tuttum ve yine 65 çıktı
şimdi bu çocuk 8 günde 5 cm boymu attı yoksa dr kumpasla ölçerken çocuğun boyunu tam ölçemedi mi ? bacağını tam açtıramadı mı ? (soru 1)
kilo almayışına gelince 8 günde 200 gr iyi mi sizce (soru2)
premature doğan çocuklarda kilo alımının az olması normal bir şey ama yine de dikkat etmen lazım mama kesinlikle ver dedi
biberon almayan çocuğa mama nasıl vericem (soru3)
Canım dedigin gibi cok kısa mesafeden düşmüş bisey olmamıştır insallahOglen balkabagindan sonra havucu denedik kizimla. Anladim ki balkabagini sevmemis. Evet onun ustu benim ustum heryer havuc oldu ama kizim 1tabaga yakin havucu yedi ustune de emdi. Pek mutlu oldum..
Derkennnn... Uyuymaya calistim, pusetinde evde dolasarak uyuyoruz biz. Dolasmiyim dedim bu sefer, ayagimla puseti sallayayim dedim ileri geri, kizim de sanim havucun verdigi enerjiyle tepiniyordu. Bikac dakika sonra tepinme sesinin bitmesiyle KÜTTT diye bir ses, kizim yerde!!!! Nasil kucagima aldigimi bilmiyorum. Neden kemerini baglamadim neden bakmiyordum nasil kendini asagi tepinerek kaydirdigini anlamadim
Kendime okadat kizginim ki. 1saat uyutmadim kusmadi hareketleri iyi ve sevidigim duserken nasi becerdiyse yuzuStu dusmus lafayi direk havaya kaldirmis. Kafayi carpmadi yani. Bi de puset yere cok yakin, halinin uzerindeydi. Bisey olmamistir dimi kizlar? Olmamisti dimi????
Canım 8-9 aylık olunca ara ara kisa sureli oturt , simdi cok erken, zararlı ama bende oturttum kısa sürelikızlar yürüteç hakkında ne düşünüyosunuz ananem almış oğluşuma yürüteç arasım çok sevdi fır bi oraya fır bi oraya gitti ayaklarıda tam basıyo değiyo yere 10 dk bindirdikte ama bazı yerlerde kullanılmaması gerek diye okudum kocişte izin vermiyo bi iki ay sonra diyo sizler ne düşünüyosunuz fikrinizi almak isiyorum
Bi an noluyoruz dedimSuluk konusunda avent eğitici biberonu tavsiye ederim. Aldığın sülük 6ay üstü ya hani o sert uçlu. Bu bahsettiğim onun bi adım öncesi yumuşak uçlu ve yanında tutacakları var. 4ay üstü olarak geçiyor ama ben daha yeni vermeye başladım kızıma doğduğu günden beri 2 kaşık su veriyorum doktor tavsiyesi ile pamukcuk olmasın diye. Anakin sevmiyor ben de sever diye belki bunu aldım. Ayrıca o emmeden akmıyor damlatmaz diye geçiyor. Ay çok övmüşüm:))
Kızlar korkmayın pratik hanım hesabımı ele geçirmedi :)) ben helenas cidden:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?