- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.261
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
Ellerim titriiyor yazamiyorum.
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
kızlar bugün doktora gittik , doktor odasında yoktu ve sekreteri başhekim bugun akşama kadar ameliyattan çıkamayacak başka dr gösterelim yada yarın gelin dedi, eşim zaten baruttu iyice sinirlendi cabuk ameliyathaneyi ara doktoru cagır dedi. o an korktum hastanede olay çıkacak diye.kadın aradı ve doktor bıraz beklesinler gelicem demiş ve 15dk sonra geldi. bebeğimi kontrol etti durumu cok iyi hiçbirsorun yok deyip batikon sürdü ve haftaya getirin isterseniz yine bakayım dedi son olarak da dediki gecen gün bağırsak kanseri hastayı ameliyat ettim hiçbir problem çıkmadı küçük bebeklere cok hassas davranıyoruz bazen böle aksilikler oluyor dedi. eşimde başladı bizi bin pişman ettiniz çocuğa neler yasattınız falan, ben konuyu değiştirmeye calışıyodum olay olmasın diye, neyseki bişey olmadı geldik. bebeğim şimdi iyi ama o dikiş anı aklıma gelince kahroluyorum. evimiz sesiz gülmüyoruz mutsusuz oğlumuz atlattı ama biz atlatamadık henüz.
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
Biz instagram dan paylaşıyoruz canım, o resimlerden bahsettik :) buraya eklemedik maalsef.
Valla asabi olmak pek haddine değil, işini yapıyor parasını alıyor hastasının psikolojisini anlamak ve gerektiği gibi hizmet vermek zorunda. Her meslekte olduğu gibi işine emek katması lazım, ben çok sinir oluyorum böyle durumlara. Daha dün eşim bir tanesini güzelce uyardı bize sen sen diye konuşup, almanyadaki doktorumuzun önerdiği ilacı yazmakta direttiği için, sonrada uyarı anlamayıp ukalalığa devam edince hoş olmayan bir tavır görmek zorunda kaldı, sonra özürler falan...rahatlamadıysan başka bir doktorla görüş canım veya aynı doktoru arayıp detaylı sor aklındakileri.
Offff, okurken lütfen düşmüş olmasın diyerek okudum. Bir anlık hata işte, umarım iyisinizdir canım, çok geçmiş olsun...
Gecmis olsun canım belki mikrobiktir yada poposunda çatlak olmuştur , insallah inek sutu alerjisi değildir yoksa pekcok şeyi yememen gerekecek icine süt giren
Hadi hayırlı olsun canım , insallah cok iyi bakar
Gecmis olsun canım alerji olmus sanki
İnstagramda canım , birde benim foto 7097. Sayfada
Canım premature diyorsun benimki premature olmadıgı halde 6700 gr ve 65 cm , hic endişe etme bence
Cok hareketliyiz ve benim diger oğlumda agustos doğumlu kilo alımları aynı hemen hemen , Demekki yapıları bu
Ayrıca biberon almıyorsa kasikla yavaş yavaş ek gıda versen , ben öyle yapacagım artık
Canım dedigin gibi cok kısa mesafeden düşmüş bisey olmamıştır insallah
Canım 8-9 aylık olunca ara ara kisa sureli oturt , simdi cok erken, zararlı ama bende oturttum kısa süreli
Bi an noluyoruz dedimpratik helenas
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
geçti çiziğimiz alishacım kantoron yağı saolsun bir günde iyileştirdi
çok komik evet çalıştığım işyerindeki sekreterlerimiz seferber oldu tüm tunusta keçi sütü arıyoruz, bugün bir tanesi bir yerden bulmuş ama diyor organik değil siz kabul etmezsiniz. ben de güldüm keçi sütünün de organiğimi olur, zaten görüyorum keçiler otlaklarda dolaşıyor burdaaa, daha ne kadar doğal olabilir ki.
Canım kantoron yağını nereden bulunuyor.. Otacıda bulurmuyum..
mutluluk canım bence de gelişimi konusunda haksızlık ediyosun kızına prematre doğan bir bebk için 5 aqylık 6500 gr çok çok iyi, beril 3.200 gr doğdu 5. ayını doldurcak sizden çok da fazla kilolu değiliz, ve doktorumuz ölçülerini çok beğeniyor. arkadaşımın oğlu 3.400 gr doğdu, ve arkadaşımın inanılmaz çok sütü var yani sabah sağdığında iki biberon doluyomuş düşün yani o kadar çok, ama oğlu şu an 6 aylık ve 6.500 gr ve doktoru normal diyor. bence senin kızın normal doğan bir bebeğin 5 aylık olması gerektiği alt sınır kilonun çok çok üzerinde, hiç üzülme, mama almıyosa da zorlama. dedğim biberonu dene tavsiye ettiğim herkes de işe yaradı. benim kzıımda biberon almıyor dişiyle ısırıyor, bu biberonu sadece uykulyken anne memesi sanıp emdi, yani göğüs emer gibi emdi o yüzden biz de işe yaradı. ama şöyleki anne sütü koyduğumda daha iştahlı emerken bir iki kez mama koydum uykulu olduğu halde tadının farklı olduğunu anlayıp yüzünü buruşturdu ve normalde ynı biberonla anne sütünü 100 cc falan içerken mamayı sadece 30 cc içti, olsun ama yine de içti. ısrara etsem alırdı daha ama etmedim.
yakında ek gıdaya geçince geceleri uyumadan önce yulaf unuyla yapılmış içinde bal kabağının falan olduğu sıvı bir el yapımı mama karışımı vermek isityorum o yüzden biberona alışsın istiyorum, şimdilik medela calmaya alıştı ama calmayla benim dediğim tarz karışımlar içilmez, normal biberona alıştırabilirm umarım.
mutluluk doktorlar da farklı görüşte olabiliyorlar..bizim bıngıldağımız da erken kapanıyodu drumuz dviti kesmenin yanlış olacağını söyledi..Ama benim içim rahat etmedi başka dr'a götürdüm o kestirdi ben de kesmekten yanaydım..Bi ay kullanmadım bugün gene kendi dr'uma gittim kestiğimi söyleyince çok yanlış yapmışsın demir ilacı için aynı şeyi söylemiyorum ama dvite vücudun ihtiyacı var bi aylık dvit bıngıldaga etki etmezdi dedi hatta baya sinirlendi söylendi durdu..Ben zaten bu ay başlıcaktım,bgn itibariyle başladım tekrar..Demir konusunda da ihtiyacı olup olmadığına bakılmaksızın veriyorlar sonra biz 2 yaşındaki çocukların dalaklarında karaciğerinde büyümeler görüyoruz kararı sana bırakıyorum dedi.Ben de aynı fikirdeyim zaten...Böyle işte canım biz annelik içgüdülerimizi dinliyoruz bazen ama dr'umuzu da dinlemek gerekir diye düşünüyorum..Bu arada 8 günde 200 gr çok iyi biz 2 aydır 500er gr alıyoruz bu aylarda alt sınır ama harekete bağlıyorum ben de..
siz bilerek mi yapıyonuz yaaa..şimdi orta yerimden çatliceeemmmben 8.30 9 a razıyım amaa kv. yanındayken takıl cnm tadını çıkar sende
demir ilacı bzde de sıkıntı zar zor veriyoruz ya direk püskürtüyor ya on dk sonra kusuyorvermek istemiyorum eşim verelim die ısrar ediyor.devit i de düzenli vermiyorum haftada 3-4 kez. ne bilim bnmde aynen içimden gelmiyo gereksiz gibi bnm kendi düşüncem bilemem ama:26:
canım bence 200gr çok iyi hiç kafana takma...bu aylarda artık ortalama 500gr alması beklenir seninkide ortalamaya göre kilo almış
toplam kilosu nekadar ki şuan?
canım bizede sağlık ocağı demir verdi ama ben kullanmıyorum, 6. ayda tahlil yaptırmadan kullanmak istemiyorum. eğer tahlilde demir eksikliği çıkarsa veririm çünkü fazlası da zarar. hemde bize günde 7 damla dedi
bu düşüncemi özel doktorumuza söyledim, haklısın 6. ayda tahlil yaparız gerek varsa veririz dedi
Bence 1 hafta daha sabret çünkü o 200 gr da boyu gibi yanlış olabilir. İki tartı arasında fark çıkar. Birde kıyafetle tartı farklı çıkar. Boyu kesinlikle doktor yanlış ölçmüştür.
Canım premature diyorsun benimki premature olmadıgı halde 6700 gr ve 65 cm , hic endişe etme bence
Cok hareketliyiz ve benim diger oğlumda agustos doğumlu kilo alımları aynı hemen hemen , Demekki yapıları bu
Ayrıca biberon almıyorsa kasikla yavaş yavaş ek gıda versen , ben öyle yapacagım artık
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
tesekkür ederim yok şükür bir eksikliği sadece tedbirenCanım aslında bu duruma bir çok kişi, yapmak zorunda değil şeklinde yorum yapabilir belki, ama bizim kültürümüzde var, babanne anneanneler düğün doğum sünnet gibi durumlarda da başrollerdedir. Söz hakları vardır aile içinde, öyleyse böyle ufak jestlerden de kaçınmayacaklar. Yarım elma gönül alma demişler... Bozulmanı anlıyorum, haklısın sonuna kadar. Başka torunları var mı?
Canım kolyeyi henüz kullanmadım, şuanda herşeyi ağzına götürüyor ama diş olduğunu düşünmüyorum, diş çıkarmaya başlayınca kullanacağım, ben kaşınma ağrısı için jeller kullanmayı pek uygun bulmuyorum, bu kolyede amberin salgıladığı doğal maddeler nedeniyle bebekleri çok rahatlattığı söylendiği için almıştım. Kullanınca yazarım fikirlerimi. Ve evet, aman dikkat boynundayken yatırmak çok tehlikeli veya kardeşin çekmesi falan. Bebekler diş çıkardığı süre boyunca kullanabilirlermiş birde, ben 3-4 yaşındaki bebeklerin bile boynunda görüyorum sürekli.
Çok geçmiş olsun canım, doktorun rahatlatıcı bir açıklama yapmad mı? Burada aynı şeyi yaşayan anneler vardı diye hatırlıyorum.
Hayırlı olsun :) bu konuda bilgim yok ama doktoruna danışmanı öneririm canım, neden demir kullanıyordu bebeğin? Eksiklik mi var yoksa tedbiren mi?
Mastit oldum((((
Titriyorum atesten(
Dua edin benim icin
canım belki yazdın ben kaçırdım, nasıl oldu durumunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?