- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.821
hala devam sayıır ,ayva kompostosu ,bilumum ot,baharat falan,emzirme sürelerinin arasının açılması derken mama-meme gidiyoruz bakalım,ama gerçekten emzirmek allahın annelere ve bebeklere bir lütfu,allah sütlerimizi kevser ırmağı gibi coştursun,bereket versin ve evlatlarımız da kana kana içsinler...AMİN.
Suan icin erken ama 6.aydan sonra gece emzirmesini kesme ile ilgili yazi buldum. Bu arada 6.aydan sonra gece emmesini kesmenin arzuya kalmis birsey oldugu da yaziyor.
Is yerinden bir arkadasimin 20 aylik cocugu var. Hala gece 5 defa emmeye kalkiyormus. Gunduzleri sadece kati gida aliyormus. Son doktor kontrolune gittiginde doktoru cocugun yeterli kilo almadigini bunun nedeninin de gece 5 defa kalkmasi oldugunu soylemis. Gece salgilanan buyume hormonu surekli kalkmasi nedeni ile yeterli calismiyormus.
Zati 5 defa kalkinca cocuk 2 emip birakiyormus yani karnini doyurmalik bir emis degilmis.Tamamen aliskanlik. Dun itibari ile memeyi tamamen kesecekti ne yaptigini pazartesi ogrenecegim. Paylasirim sizinle de
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/2013/10/tomrisin-emzirme-notlar-18-gece.html
Kaan 2 aylık olduğundan beri gece 11-12 gibi emip sabah 6-7 gibi emmek için uyanırdı ama bu ara tamamen sapıttı odasını ayırıp uyku eğitimine başlıcam bende ve gece ilk iki ay dışında hiç uyandırmadım benim ki gündüz memeye yapışık olduğundan sanırım gece çok aramıyordu ama bu ara bana haram geceler
Pişirme işini tencereye biraz su koyup üzerine şu tel süzgeçler varya misina gibi olan onu koyup o şekilde buharda pişirebilirsin canım metal değmemiş olur yada seramik tenceren varsa seramik tencere de olur ama bende ki seramikler büyük olduğu için tel süzgeçle buharda pişircem acti-fry pişirirmi acaba biz 6. Ayda başlayacağız ek gıdaya
Canım bu kılo alımını etkılemedımıbana doktorlar hep kaldır gecededıler ksldıra kaldıra alıstı (
Valla etkilediyse de iyi yönde etkiledi canım 4.5 aylık iken 9300 gr ve 69 cmdi büyümek için uyumaya da ihtiyaçları var. Am gel görki şindilerde sapıttı yani uyanacağı varsa illa uyanıyor bu sıpalar bende acaba doymuyordamı uyanıyor bu aralar die düşünmüştüm ki sol göğsümü tam boşaltmamış dün süt düğümlendi çok uğraştım demekki doyuyo edepsizliğin den uyanıo
Dişi geliyor olmasın??
illa bana havanı atacaksın kv ile dimi
belki okudun canım biz iki gün önce bribirimize girdik, eşim bidaha bakmayacaksın bu çocuğa dedi. iki gündür aynı evdeyiz yüzünü görmedi, küstü bana yanımıza gelmiyor. tabi bu durumda ne oldu, ben paşamla yapışık...bakkala bile gitsem alıyorum oğluşumu yanıma, bugünde ana oğul alışveriş yapıp herzamn gittiğimiz cafeye gittik. nasıl mutlu oldu kucaktan kucağa dolaştı fotoğraflar çekildi, akşam üstüde döndük evimize. bana da oğlumla dışarda başbaşa kalmak çok iyi geldi
canım bu arada atlamışım çok geçmiş olsun, diş nasıl bir kabustur bilirim
Mevlud hazırlığınız çok güzel görünüyor, allah kabul etsin.
Resimleri daha önce paylaşmışmıydın, ben kaçırmıştım iyiki yniden yukledin. Bende mevlud yapmak istedim bu şekilde ama gerçekten çok iş gerekiyordu, yapamadım maalsef. Kızım adına bir vakıfta okuma ve hayır yaptırdım ufak çaplı, Allah kabul etsin.
Birde bizde bebek doğunca onunla birlikte ağaç dikilir, sizde de varmı böyle şeyler kızlar? Ben zeytin ve elma diktim kızıma onunla büyüsünler :) kuzenimin bir arkadaşı, plesantasını gömüp üzerine ağaç dikmiş, bende plesantamı istiyorum diye yazmıştım hastahane ziyaretinde ama acil sezeryana alınınca kimse doğum planımı okumamış :) bende unutmuştum istediğimi, hastahaneden çıkarken maalsef yerine getiremedik falan dediler, canınız saolsun dedim :)
Maşallah canım prensesine , hepsi cok tatlı kuzuların
O yıldıza basınca katılıyorum diye yorum gönder diye bi yazı çıkıyor ??
Tüm hasta bebislere Allah şifa versin , bende biraz hastayim , dün gece ateşim cikti , okudum ama yazamadım , elimi kaldıracak Halim yoktu , insallah su H3N2 mıdır nedir , ondan olmamisimdir
Esra Erol a da üzüldüm hbr seyretmedim ama bebeğini kaybettiği doğruysa yazık olmus
Butikbebe de sophie de indirim var diyen arkadasa teşekkürler , bakacaktım ama uyuyakalmişım halsizlikten , bugün devam ediyorsa bi bakarım artık
Bugun sebzeye basliyoruz suan pismek uzere.
1 havuc, 1 patates (her ikisi de kucuk boy) ve 1,5 kasik yulaf ununu pisiriyorum. bakalim bizim Kayrus sevecek mi
Aybike senin dedigin gini cok az su koydum ki besin degeri icinde kalsin diye.
Bu arada kayinvalidem bebek beslenmesi ile ilgili bir kitap getirmis. Bebek yemeklerini 1 haftalik cokca yapip parcalara ayirip deep freeze ekonulabilecegi yaziyor. ama kasimum 1 hafta daha fazla degil. besin degerini korurmus (aybike senin beslenme uzmani arkadasin da aynisini soylemisti yanlis hatirlamiyorsam)
Aybike bu sorum sana: doktorumuz meyve ve sebzelere metal deymesin dedi. Seramik bicak aldim, mika rende aldim. tahta, silikon kasik var, cam rende aldim ama pisirma isini ne yapiyorsun? Yani sebzeleri ne de pisiriyorsun? celik, teflon, seramik vs
Selam kızlarrr tek tek alıntı yapamıyorum malum telden giriyorım bu sebeplen aklımda kalanları yazıyorum
Myhoney canım doğum günün kutlu olsun kayra kuzuyla beraber nice mutlu yaşların olsun
Meltowski : canım salla şunları boşver bık bık konuşsunlar ................. kervan yürür die boşuna dememiş atalarımız :)))
Lubofy : canım çok tatlısın sen ya yazılarını okurken gerçekten sıcaklığını içtenliğini ve samimiyetini kalbimde hissediyorum... İyi ki varsın
Aybike ve beklebekle : kızlar siz çok fenasınız ucuz mama sandalyesi alacağım die hep kendimi telkin ediyorum ama siz aldığınız ve alacağınız pahalı mama sandalyesini öve öve beni tahrik ediyosunuz ama bu yaptığınız çok ayıp:)) yeter uleyn bende polly alıcam zati ablamda da poly var benim oğlumun neyi eksik :)) poposunu polyden aşağı koymasın kuzum :)) 600 lira verip mamaroo almışım oğluma 300 liralık poly de neymiş :))) dierekten havamı da atayım :)))
teyzeleri idil bugün çıkan yeni dişiyle annesini ısırdı haberiniz olsun darısı ısırılmayan annişlerin başına 3 gündür ateşi vardı yavrumun canavar gb çeneme omzuma ne bulursa oraya saldırıyordu inşALLAH RAHATLAR ARTIK
Saolun kızlar, gittim bugün eczaneye linola yoktu getiririz falan dediler, sonra uğrayamam diye biobaby aldım, bakalım iyidir inş o da. Eczacı tavsiye etti.
Kizlar evde oldugumdan beri ara ara esra erolu izliyordum, gulmeyin:) bugun de baktim banttan veriolar. Nolmus diye google a baktim meger kadin 15 haftalik bebegini kaybetmis uzuldum resmen ya.. 15.haftalarda baya buyumus oluyolardi yazik Allah sabir versin.
My honey, doğum günün kutlu olsun.Dün akşamınız nasıl geçti? Kayra yadırgadı mı kalabalığı
meltowski imşallah grip değilsindir. Çok fena bişeymiş bu seneki grip. Bir yerden kapıcaz diye aklım çıkıyor evden çıkmak istemiyorum bu yüzden.
Bıtikbebede normal sophie yokki. Küçük olanından var. Canlı canlı görmeden almak istemedim.
Perfectbeuty. Muz kakada iplik gibi şeyler yaşıyor. Tecrübe etmiş oldun:) bebeğin bir yaşına gelene kadar benim gibi kakaloji bölümünü bitirirsin :) uzman kakalog oldum, her seferinde özenle inceliyorum :))
İzleme canım onları, insanlardan soğursun :)))
Üzüldüm bu arada, inşallah en kısa zamanda yavrusunu alır kucağına sağlıkla
Valla etkilediyse de iyi yönde etkiledi canım 4.5 aylık iken 9300 gr ve 69 cmdi büyümek için uyumaya da ihtiyaçları var. Am gel görki şindilerde sapıttı yani uyanacağı varsa illa uyanıyor bu sıpalar bende acaba doymuyordamı uyanıyor bu aralar die düşünmüştüm ki sol göğsümü tam boşaltmamış dün süt düğümlendi çok uğraştım demekki doyuyo edepsizliğin den uyanıo
Adamlar her halukarda mutluFlash tv mi izlesem onlarin kafalarini yasamak istiyorum adamlae mutemadiyen halay cekiyo ehehe
Arkadaşımın (bizden 50 gün büyük) kızınında uykusu sapıtmış. Gece rahat uyuyan çocuk zombiye bağlamış. Doktorları bebek uykusundan rem (yetişkin) uykusuna geçiyormuş adapte olana kadar sapıtıyormuş uyku düzeni gibi bi açıklama yapmış. Cümlemde yerlerde sürünüyor o ayrı. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?