2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

illa bana havanı atacaksın kv ile dimi
belki okudun canım biz iki gün önce bribirimize girdik, eşim bidaha bakmayacaksın bu çocuğa dedi. iki gündür aynı evdeyiz yüzünü görmedi, küstü bana yanımıza gelmiyor. tabi bu durumda ne oldu, ben paşamla yapışık...bakkala bile gitsem alıyorum oğluşumu yanıma, bugünde ana oğul alışveriş yapıp herzamn gittiğimiz cafeye gittik. nasıl mutlu oldu kucaktan kucağa dolaştı fotoğraflar çekildi, akşam üstüde döndük evimize. bana da oğlumla dışarda başbaşa kalmak çok iyi geldi

canım bu arada atlamışım çok geçmiş olsun, diş nasıl bir kabustur bilirim

Selam kızlar,

Nihayt evimizdeyiz, çok yorucu bir yolculuk yaşadık bu defa, 118 kilo bagajla gelmişiz :s henüz açamadım neyi nereye nasıl yerleştireceğim bilemiyorum maalsef, baya detaylı temizlik var şuan evde. Kızım 2 gündür çok huysuz, sürekli mız mız takılıyor. Dışarısı soğuk, evde de camlar kapılar açılıyor sürekli umarım hasta etmeyiz. Gerçi kızımla dışarıdaydık çoğu zaman, bir arkadaşımıza falan gittik ama yinede hava değişikliği hasta eders diye korkuyorum, gözüm üzerinde.

Geçmişi deha okuyamadım tam, iyi yolculuk dileyen herkese çook teşekkürler :)

gözünüz aydın annesi rahatlar tabiki artık ,ama sen yandın hep ısırılacaksın.:))

ben de cesaret edemiyorum bir türlü şu yönteme,ağlamasına dayanamam diyorum.

çok geçmi,ş olsun ,acil şifalar inş.

oyyyy,kıyamam allah en acilinden şifalar versin inş,bundan sonra çok dikkatli ol arkadaşım,en ufak bişr öksürüğünde ciğerlerini dinle ielrletme...allah kolaylık versin.

Mevlud hazırlığınız çok güzel görünüyor, allah kabul etsin.

Resimleri daha önce paylaşmışmıydın, ben kaçırmıştım iyiki yniden yukledin. Bende mevlud yapmak istedim bu şekilde ama gerçekten çok iş gerekiyordu, yapamadım maalsef. Kızım adına bir vakıfta okuma ve hayır yaptırdım ufak çaplı, Allah kabul etsin.

Birde bizde bebek doğunca onunla birlikte ağaç dikilir, sizde de varmı böyle şeyler kızlar? Ben zeytin ve elma diktim kızıma onunla büyüsünler :) kuzenimin bir arkadaşı, plesantasını gömüp üzerine ağaç dikmiş, bende plesantamı istiyorum diye yazmıştım hastahane ziyaretinde ama acil sezeryana alınınca kimse doğum planımı okumamış :) bende unutmuştum istediğimi, hastahaneden çıkarken maalsef yerine getiremedik falan dediler, canınız saolsun dedim :)

kızlar ben başa döndümkızım 20 günde bir gram almamış.ağlamamak için kendimi zor tutuyorum..sanırım süt yetmiyor..çünkü üç dakikada hemen bitiriyor ve sonra memeyi yırtıyor resmen...sütü arttırmak için..
hoşaf, süt, rezene, helva, hurma....
aklınızda olan başka bişey var mı?
gerçi regl oldum bugün ama...bir haftadır onun etkisi olmuş mudur....

Güle güle kullansın mışıl mışıl uyusun Atahan :))) bende bir türlü beşik beğenemiyorum direk çocuk yatağına geçicem bu gidişle. :)

Çok zevklisin Burka, bir tb ünitesini üşenmeden bu hale getirmişsin, ellerine sağlık... Böyle becerikli kadınlara hayranım benn, maşallah size!

Eşine 10 puan, buraya kadar daynmış daha yenimi çekti isyan bayrağını canım? Ne tatlı anlatmışsın birde :)

Hımmm, defterimi açayım, me me meltem işte burda, 1 adet nevresimm ekleyelim, fiyatı 25 tl. Ekledim defterime senide, bakalım kim hangi ay ne kadar harcıyor ensenizdeyim kızlar. Aybike senin beşiğide yazdım, atladım sanma :)

Son düzenleme:

Açelyacım bence o aşamaya yaklaşmışsınız hazır olduğu sinyalini hissedersin merak etme
Bi süre sonra bebeğin hazır olduğunda koy yatağına yalnız aşırı yorgun olup uyku saati geçtiğinde çok ağlıyorlar
Uykusu gelir gelmez koymak gerekiyo
2. Kez esnediğinde 3. Esnemeyi beklemeyin diyo hogg

Sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşlar canım. Kayra ile birlikte daha niceeee kutlamalar yaparsınız inşallah.

Canım hoşgeldin umarım tatilin güzel geçmiştir neler yaptın anlat tatil yapmış gibi mutlu olalım biz de
Çok şanslısın bu arada ya yurtdışında çalışmak zor ama bu ücretli izin olayı muhteşemmiş bu imkan için Türkiye olarak daha çok yol katetmeliyiz maalesef
Ben de süt iznimi kullanıyorumya şimdi işten erken çıkarken utanıyorum resmen öyle hissettiriyorlar çünkü sonra kendine gel diyorum bu bana tanınmış bir hak kullanıcam tabiki de

Canım hoşgeldin nasılsın sen de sanki bir süredir yoksun
Nasıl alıştın mı newyorka bence büyük kızını kreşe gönder sanırım 3 yıl ordasınız süper İngilizce öğrenir benim bi arkadaşım da Vaşington' da oğlu 5 yaşında 2 ayda öğrendi ingilizceyi hatta annesinin yanlış telaffuzlarını düzeltyormuş falan
O yaşta çok açık oluyor dil becerileri çocukların 6 farklı dili aynı snda öğrenebiliyorlarmış
Güzel bi fırsat çocuklar içinde

118 mii!! Naaptin ivyy? Neyse hosgeldin diyemesek de hosgjttin diyelim bununla da gecmis olsun. Bebekle yolculuk zor ya...

aaah be canım elmayı rendeledim az pütürlü gibi ya ,onu da tükürdü öğürdü,ya benimkinde mi sorun var nedir ya da henüz hazır değil herhalde.ben 2 aylıkkenden beri pusetinde masanın kenarına oturtuyorum canım son zamanlarda yemek yediğimizde heyecanlanıyor ağzını açıp kapıyordu ben de buna istinaden başladım ama hayırlısı bakalım.

hepsini çok az suda haşlıyorum, suyunu hiç dökmeden hani un elekleri vardır ya misina olan onlardan elimle ezerek geçiriyorum. böylelikle çok ince pütürlü oluyor, o şekilde veriyorum canım

çok tşkler canım.bugün patatesi haşladım ,kaşıkla ezdim biraz kendi sütümden koyup çok az incelttim öyle verdim ,bakalım birkaç gün sonra da dediğin gibi hafif pütürlü veryim zaten dr muz da asla blender kullanma pütürlü ver demişti,inş muvaffak olurum.

Süt, yoğurt, peynir, probiyotik konularını anlatmak için öyle tutup da alıntıları APA yöntemi ile sıralayabileceğim bilimsel bir makale yazmak haddim değil elbette. Yine de bütün bunlar elimin altında yapılıyor. Yiyoruz. Tecrübe ediyorum. Yaşıyorum. Yaşıyoruz... Bildiğimi, anladığımı kendimce anlattım hep. Bu yazdı da bunlardan biri olsun. :) Hatta önsöz, teşekkür, ithaf bölümü niyetine Kars'ta bir peynir müzesi kuran ve peynir hakkında bildiğim pek çok şeyi bana öğreten sevgili İlhan Koçulu'yu da anayım tam burada. :) Biraz ondan, biraz sorduklarımdan, süzdüklerimden, biraz da kendi düşündüklerimden....Biz bir şeyler yiyoruz. Sonra bunları sindirip enerjiye çeviriyoruz. Son yıllarda zincirin bu sindirim halkasında ciddi sorunlar çıkmaya başladı herkeste. Probiyotikler, faydalı bakteriler, kefir önerileri... Bunları duymayan kalmadı zaten. Faydalı bakteri kısmı en önemli nokta, çünkü ortada ''faydalı bakteri'' falan kalmadığı için oldu tüm bunlar.Sindirim sistemine girmesi gereken bazı bakteriler var. Binlerce yıl bunları sütten, süt ürünlerinden, yoğurttan falan aldık biz. Sonra endüstriyel gıda diye bir şey icat oldu; sütte, yoğurtta, peynirde bu bakterilerden eser kalmadı. Herkes sindirim sorunları ile kıvrım kıvrım kıvranmaya başlayınca da aynı endüstri minik minik kaseleri ''Günde Bir Kase - Dertler Uçup Gitse'' reklamları ile önümüze sürdü. Bunlardan yiyerek o bakterileri sentetik olarak yerleştirmeye çalışacaktık. Ortada bir sorun varsa onun çözümü de vardı. ''O sorun neden var?'' diye sorgulamadık. Pratik çözümünü görünce sevindik. Hatamız burada başladı..Beş kilo endüstriyel ve faydasız peyniri tüketip minik kaselerde şifa aramaktansa; yıllanmış güzel bir gravyerden bir lokma yeseniz bu faydalı bakteriler doğal yolla sindirim sisteminize yerleşiyor oysa. Metabolizma sağlıklı, sindirim etkili ve yağ akışı hızlı oluyor. Ya da kısaca şu: Kilolar göbişe oturmuyor. :).30 sene önce bir koca kesek yağlı koyun peynirini yedikten sonra üzerine de bir tencere kaymaklı yoğurdu kaşıkladığı halde kilo almayan atamızın formülü buydu. Sindirim sistemleri tıkır tıkır çalıştığı için aldıkları besinler göbeğe değil enerjiye dönüşüyordu. Bünyedeki o enerji patlamasındandı biraz da, herkesin şimdikinden çok daha hareketliydi..(Tam burada; ''E Pınar senin durum ne o zaman?'' diyebilirsiniz. Beni karıştırmayın. :) Tamam, düzgün gıdalar, düzgün ve kontrollü olmaya çalışılan bir beslenme biçimi falan da... İşin ''kontrol'' kısmı burada gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. 2 metre güneyimde Donut, Profiterol, çikolata falan yapılıyor. 3 metre kuzeyimde bazlama dızlama gözleme, 5 metre batıda taş fırından çıkıp duran sıcak ekmekler... Zor nitekim. Neyse, konuya döneyim.)Sıkça gelen bir soru: ''Sizden maya aldım, yoğurt yaptım ama çok sulu oldu; neden?''. Ya da bunun tam tersi; yani ''Sizden maya aldım, sütü buradan aldım...'' ile başlayanı.Süt aldınız diyelim. Bu sütü marketten aldığınız bir maya ile mayalarsanız bu ikisi uyum sağlamaz. Maya olarak kullandığınız market yoğurtları sentetik mayalar ile üretilir. (Bunun bir ileri hali olan genetik mayalar da var ama sanırım bu nihayet yasaklandı.) Bir de doğal olan, hayvansal katkılı mayalar var. Bizim yoğurt bu hayvansal katkılı mayalar ile yapılıyor. Aynen ekmekte kullandığımız maya gibi o da Sinekçiler Köyü'nden geldi. Köyün kurulduğu 1500'lü yıllardan beri komşudan komşuya dönegelen eşsiz bir maya..Benden aldığınız sütü sentetik mayadan mamul yoğurtla karıştırırsanız aralarında kültürel uyuşmazlık, en sonunda da şiddetli geçimsizlik çıkar ve bu kısa beraberlik boşanma ile sonuçlanır. Maya, sütü gerektiği gibi yoğurda çeviremez. Ayranımsı bir şey olur elinizde. Bu düzelir mi? Zahmetli ama mümkün. Bizim sütleri, beğenmediğiniz ayranımsı yoğurt ile tekrar mayalarsanız biraz daha katılaşır. Bir sonrakinde biraz daha alışır ve böyle böyle bir yerde düzelir. Yoğurdunuz hale yola girer..Bunun diğer versiyonu olan bizden aldığınız maya - market sütü ikilisinde de benzer biri durum var. Bu ikisini de pek sağlıklı mayalayamazsınız. Çünkü mayanın, sütü yoğurda çevirmek için bir şeye ihtiyacı var: Sütteki faydalı bakterilere.Milka reklamlarındaki gibi dağlarda dolaşıp otlayan ineklerden Ankara'nın batısında pek az kaldı. Günümüz hayvancılığında ''besi çiftliği'' diye bir oluşum var. Doğduğu andan kesime gideceği güne kadar kapalı ortamda, kafesler içinde tutulan ineklere besi çiftliği ineği deniliyor. Bu ineklerin dışarıya çıkmalarına, merada otlanmalarına izin verilmiyor. Zaten pek çok besi çiftliğinin etrafında bir mera falan da bulunmuyor. Sürekli hazır yem ve mısır slajı ile beslenen; doğru düzgün güneş bile görmeyen bu zavallı hayvancağızlar her daim hasta durumda oluyorlar. Hayvanlara yapılan, tüketicinin de ortak edildiği korkunç zulüm bir yana; habire tedavi altında olan bu ineklerin ''verimi çok ama kalitesi yok'' sütlerinde bolca antibiyotik kalıntısı bulunuyor. Bu yüzden de sütlerinde faydalı bakterilerden eser olmuyor. Bizim maya da bu sütlere girdiğinde kendisine yardımcı olacak bakteri bulamadığı için elinizde yine cıvık bir ayran kalıyor..Kısacası metroseksüel süt ancak estetik mucizesi bir maya ile mutlu bir birliktelik sürdürebiliyor. Aslan gibi bir köy delikanlısı olan bizim süt, kendisine doğal bir köylü güzeli arıyor. Bu eşleşme olmayınca evlilik de yürümüyor. (Nasıl anlattım ama. :)Kısaca peynirden de bahsedeyim..İyi bir peynir en az iki sene eskitilmiş bir peynirdir. Peyniri en az iki sene eskitmek, bekletmek ise çok ciddi bir stok maliyetine katlanmayı gerektirir. Soğuk hava depolarının kiraları, süte yatırdığınız para... Bunun da bir çözümü bulundu ama elbette. İthal, sentetik damla mayalar ile süt hızla peynire dönüştürülebiliyor. Yani yatırımınızı fazla beklemeden paraya çevirebiliyorsunuz. Bizim gibi kursak mayası kullanan üreticilerin sayısı iki elin parmaklarından biraz fazla kaldı. Koyun sütü ile peynir yapanların sayısı bundan çok daha az. Koyun sütünün litresi - o da bulabilirseniz - 3 TL civarında. Kimse bu kadar parayı soğuk hava deposunda ''bloke'' ettirmek istemediği için piyasada koyun peyniri neredeyse hiç yok. Koyun peyniri diye satılan bir şeyler var ama elbette. :).Size gönderdiğimiz en genç Ezine ve İzmir Tulum; soğuk hava deposunda 2010'dan beri dinlenen tenekelerden çıkıyor. Lezzetleri bu sayede eşsiz. İlhan Abi'den gelen kaşarların bekleme süreleri de böyle keza... İlhan Abi gerçekten farklı, dinlenme süresi kendi standartlarının bile oldukça üzerinde, adeta tereyağına dönüşmüş şahane bir kaşar gönderiyor. Bu eskitme süresinin üzerine bize gönderdiği peynirleri en az bir sene de biz burada dinlendiriyoruz. Kararına ulaşıyor. Peynir aradığınız tüm faydalı bakterileri bulabileceğiniz mucizevi bir gıda. Yoğurt da öyle... Ama elbette doğru bir ürün ise....Tam burada kocaman bir parantez açayım. :) Klasik beyaz peynirin inek sütünden yapılanı çok soruluyor. Biz bunu yapamıyoruz. Yedi sene bitti ama yapamadık; hiçbir zaman sütümüz buna yetmedi. Geçen hafta dört şanslı doğum oldu. Dört yeni kızımız doğdu. Bu hafta dört doğum daha bekliyoruz. Artık süt coşar. Belki bu sene klasik inek peynirine de ayırabiliriz. Kısmet. :).Yeniler bir sürü... Listede göreceksiniz zaten. :) Ben dünyanın en leziz çikolatasını yaptığımızı söyleyeyim mi şimdiden? Sabahtan beri numuneler çıkıyor. Çıktıkça yiyip mızmız yapıyorum ama söyleyebilirim ki eşi benzeri olmayan bir tat keşfettik. Bu haftaya yetişmez ama haftaya öyle bir çikolata girecek ki listeye ''Ben böylesini yemedim.'' dedirteceğim bir kez daha. :) Tarif benden üstelik. Düşüne düşüne buldum, konuşa konuşa geliştirdik. Şimdilik saklıyorum ama günün birinde tüm detayları ile paylaşacağım, söz. :)..* * *.6 Ocak Haftası'nın Tavsiye Listesi aşağıdaki gibi ve fiyatı kargo dahil.110 TL..Bu listeyi aldığınızda kargo ücretini siz ödüyorsunuz ancak daha sonra bana ödeme yaparken kargoya ödediğiniz ücretin tamamını.110 TL'den düşüyorsunuz :)Kendi listelerinizi oluşturmak isterseniz de her zamanki gibi ek'teki.Excel.tablosunu kullanabilirsiniz. İndirin, açın, ''Sipariş'' kısmına istediğiniz rakamları yazın, kaydedip bana geri postalayın yeter :).iPhone,.iPad.gibi mobil cihazlardan siparişinizi göndermek isterseniz.Excel.ile hiç boğuşmayın, siparişinizi mail'in içine ''Bana 2 kg. domates, 1 ekmek'' şeklinde pazar listesi gibi yazın yeter. Benim için hiç fark etmiyor. :).Kendi listelerinizi oluşturduğunuzda.kargo ücreti.en fazla 8,5 TL olmak üzere.size ait oluyor..Eğer kargo sizden 8,5 TL'nin üstünde para alırsa o aradaki farkı yine bana yapacağınız ödemeden mahsup ediyorsunuz.ÇOK ÖNEMLİ!Eğer bu mail'i YANITLA tuşunu kullanarak yanıtlarsanız lütfen KONU kısmını değiştirin..Konu olarak kendi adınızı yazsanız da olur, harflere rastgele bassanız da.... Aksi halde gönderdiğiniz mail koca bir ileti dizisinin içinde kayboluyor..(Gelen tüm mail'leri bir şekilde yanıtlıyorum. Sipariş verdiğiniz, bir şeyler sorduğunuz halde uzun süre yanıt alamamışsanız lütfen bir kez daha mail atın.... Ne olur ne olmaz.SevgilerPınarwww.ipekhanim.com6 OCAK HAFTASI TAVSİYE LİSTESİ - 110.TL1 kg. Salkım Domates0,5 kg. Ispanak0,5 kg. Pırasa1 kg. İstanbul Kerevizi1 adet Karnabahar1 adet Kırmızı Lahana0,5 kg. Havuç0,5 kg. Yer Elması1 kg. Patates1 kg. Kuru Soğan250 gr. Limon1 adet Marul1 demet Maydanoz1 kg. Yayla Elması1 kg. Mandalina1 kg. Portakal0,5 kg. Pirinç1 paket Kuru Barbunya (0,5 kg.)250 gr. Otlu Kat Böreği250 gr. Tatlı Lor250 gr. Keş1 şişe Süt (1,5 lt.)1 adet Köy Ekmeği

Bu bna bu hafta geln mail.her hafta boyle guzel yazilar yazip gonderir. Ziraii ilac kullnilmayan tek ciftlikmis turkiyede. Yazinin sonunda hr haffa urun listesi oluyr. kSkargoyla eve kdr geliyr.
bn ilk kizimda takip edyrdm. Simdi yurtdışı ndaym. Sjzde bi bakin derim.ozellikle organik arayan arkadaslar. Bircok unlunnun alisveris yaptgi bir yer.....

internetten pinar hanimin ciftligi dye yazarsaniz cikar. Bilgi edinebilidsiniz.
mail adresi de var.isteyen olursa ozelde n mesaj atsin canlar.

Cnm omuyrm sizi hatta bi kc defa sana da cvp yazmstm ama gormedn herhlde. Biz iyiz buyuk kizi yazdrdk kreş e. Ama sira ne zmn gelir bilmyrz. Doluymus tum siniflr.:-((
biz virginia dyz.guzsl buralr.tatli patates coook var.tuketyrlr bayA. Bn de bebege verirm artk.pisince bal kabagi gibi dagiliyr.daha rahat yer dye dusunuyrm.
senn kiz da burnunu cizmisti gecms olsn
gecmistr umarm.

Cnm omuyrm sizi hatta bi kc defa sana da cvp yazmstm ama gormedn herhlde. Biz iyiz buyuk kizi yazdrdk kreş e. Ama sira ne zmn gelir bilmyrz. Doluymus tum siniflr.:-((
biz virginia dyz.guzsl buralr.tatli patates coook var.tuketyrlr bayA. Bn de bebege verirm artk.pisince bal kabagi gibi dagiliyr.daha rahat yer dye dusunuyrm.
senn kiz da burnunu cizmisti gecms olsn
gecmistr umarm.

Geçmişi okurken beğen tuşunun olmqması büyük boşluk yarattı bende :)

canım ben sık kullanıyorum beğen tuşu uzmanıyım yazılanları ancak okuyorum
sonra cevap vermek lazım gelirse de hemen cevap verip eğlenceli sohbetleri okumaya
devam ediyorum.
değişiklik yapılmış beğen tuşu yıldız işareti olmuş sol alt kenarda.
öpüyorum hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…