2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

livanisa merhaba
benim ablamın iki kızı var birinin adı NİSA diğerininki de LİVA
senin nickini görünce şaşırdım, paylaşmak istedim

kızlaar ne çok yazmışsınız geçmişi oku oku bitmiyor ...
tek tek değineyim cinsiyeti belli olan, ikili testleri iyi çıkan arkadaşları tebrik ederim,
hamileliği sonlanan arkadaşıma da sabırlar dilerim inşallah rabbim ilerleyen zamanlar da sağlıklı bir bebek nasip eder...

biz de bugün kontrole gittik kocamla :) bebeğimizi gördük kalp atışlarını da duyduk nasıl da atıyor güp güp..
doktora sorduğum ilk soru 'canlı mı ? ' :) verdiği cevap 'canlı canlı hemde maşallahı var :) ' o an gözyaşlarıma hakim olamadım.. malum hepimiz aynı korkuları yaşıyoruz oldukça da hassasız... Allaha şükür herşey yolundaymış içim rahatladı
yalnız benim rahmim baya gerideymiş bebekte o kadar derinlere saklanmış ki doktor baya zor gösteriyo kendini diyo :) demek ki cinsiyetini de erken öğrenemicez
şuan 9 hafta 4 günlüğüz inanılmaz bir mutluluk Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla kucağımıza da aldığımız günleri nasip etsin...

Arkadaşlar Merhaba bu topiği yeni gördüm ve yazmak gerektiğini düşündüm.Kısaca size hamilelik geçmişi anlatmak istiyorum.
2012 Ocak ayında ilk bebeğime hamile olduğumu öğrendim.Herşey yolundaydı taki 21. Haftya kadar ne kanama ne ağrı ne sızı hiç bişi yaşamadım.21. Hafta içindeyken bir gün hareket etmediğini farkettim bebeğim ölmüştü..Akabinde bi dolu tahlil test vs. sonuç KADER dendi. 4 aylık aradan sora tekrar istemeye başladık ve hamile kaldım.(SAT 20 EKİM)Yine herşey sorunsuzdu.Geçmişimi biliyor diye eski doktoruma gidiyorum önlem olsun diye coraspirin kullandırtıyordu 6.Haftadan beri..Şuan 15. Haftamızdayız...İçime bir kurt düştü başka bir doktora daha gitmeye karar verdim.İyi bir doçent önermişti arkadaşlarım..Neyseki iki gün önce kendisi ile görüştük.Bebeğin gelişimi normaldi.Fakat bebeğe giden damarlardan biri açık diğeri kapalı dedi.İğneye başlamalısın dedi...Ve biraz tıbbı bilgi verdi..Dediki tek damar 21. haftaya kadar bebeğin beslenmesi için yeterlidir.fakat 21.haftadan sora artık onu beslemek için tek damar yetmeyebilir.bebek ölümü gerçekleşebilir(İlk bebeğim bu sebepten gitmiş olabilir çünkü bahsedilen haftalar aynı) Herneyse şimdi coraspirinin beraberinde fraxiparine 0.4 lük kullanmaya başladım...Ama kafama takılan bi dolu şey var size sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevi,nirim.

1- İğne 12-16 saat etkiliymiş.Ben sabah iğne akşam aspirin alıyorum.İğneyi akşam vurunmam dahamı mantıklı.Çünkü kan akışı gece yavaşlıyor derler..
2-Sizce iğne için geç kalmış olabilir miyiz.Tek damarı açmak için yeterlimidir..Açılması uzun sürermi?
3-Yan etki olarak neler yaşadınız.Baş ağrısı yapmışmıydı....Uyku vede
4-Bu aşamada tahlil yapılırmı yaptırmalımıyım...
,
Ne olur yardımcı olun.....Bütün bunlar ilk duydugumda aklıma gelmediği için doktora danışamadım..Forumu okudukça sorular gelişti aklımda...Son soru
5-12 şubatta ikinci randevumuz var 15 günde bu iğnelerin etkisini görürmüyüm sizce...

aramıza hoşgeldin balsam, konu ile ilgili bir bilgim yok ama olan arkadaşlar eminim sana destek olacaklardır. Allah yardımcın olsun ve inş. sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşursun. Amin inş. hepimize ......

canımmm benim özlettin kendini teşekkür ederim gidince tekrar bakalım diyicem en iyisi
bırak bu işleri diyorum hep sana, evinin kadını çocuklarının anası topiğimizin sürekli online'ı oll

Bence de tekrar gittiğinde sormak en mantıklısı ama ne bileyim çok aklına takıldıysa diye dediydim. Takmadın demek ki en güzelini yaptın.

Vallahi ya bu otuz sene geçmez bu koltukta. yol uzakken vazgeçmek en iyisi diye düşünmekteyim bibiğim

canım öğlen ilk girdiğimde tam sana da yazıcaktım kiiii internet gitti. Üzerimde bi nalet var ama du bakalım.

İyi misin? Senin şu bulantıların bi bitsin bi fakiri doyurcam anacım :121:

kızlar ben kaçtım mesai bugün de bitti, yarın görüşürüz artık iyi akşamlar.... sizi ve pıtırcıklarınızı öptüm

Arkadaşlar Merhaba bu topiği yeni gördüm ve yazmak gerektiğini düşündüm.Kısaca size hamilelik geçmişi anlatmak istiyorum.
2012 Ocak ayında ilk bebeğime hamile olduğumu öğrendim.Herşey yolundaydı taki 21. Haftya kadar ne kanama ne ağrı ne sızı hiç bişi yaşamadım.21. Hafta içindeyken bir gün hareket etmediğini farkettim bebeğim ölmüştü..Akabinde bi dolu tahlil test vs. sonuç KADER dendi. 4 aylık aradan sora tekrar istemeye başladık ve hamile kaldım.(SAT 20 EKİM)Yine herşey sorunsuzdu.Geçmişimi biliyor diye eski doktoruma gidiyorum önlem olsun diye coraspirin kullandırtıyordu 6.Haftadan beri..Şuan 15. Haftamızdayız...İçime bir kurt düştü başka bir doktora daha gitmeye karar verdim.İyi bir doçent önermişti arkadaşlarım..Neyseki iki gün önce kendisi ile görüştük.Bebeğin gelişimi normaldi.Fakat bebeğe giden damarlardan biri açık diğeri kapalı dedi.İğneye başlamalısın dedi...Ve biraz tıbbı bilgi verdi..Dediki tek damar 21. haftaya kadar bebeğin beslenmesi için yeterlidir.fakat 21.haftadan sora artık onu beslemek için tek damar yetmeyebilir.bebek ölümü gerçekleşebilir(İlk bebeğim bu sebepten gitmiş olabilir çünkü bahsedilen haftalar aynı) Herneyse şimdi coraspirinin beraberinde fraxiparine 0.4 lük kullanmaya başladım...Ama kafama takılan bi dolu şey var size sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevi,nirim.

1- İğne 12-16 saat etkiliymiş.Ben sabah iğne akşam aspirin alıyorum.İğneyi akşam vurunmam dahamı mantıklı.Çünkü kan akışı gece yavaşlıyor derler..
2-Sizce iğne için geç kalmış olabilir miyiz.Tek damarı açmak için yeterlimidir..Açılması uzun sürermi?
3-Yan etki olarak neler yaşadınız.Baş ağrısı yapmışmıydı....Uyku vede
4-Bu aşamada tahlil yapılırmı yaptırmalımıyım...
,
Ne olur yardımcı olun.....Bütün bunlar ilk duydugumda aklıma gelmediği için doktora danışamadım..Forumu okudukça sorular gelişti aklımda...Son soru
5-12 şubatta ikinci randevumuz var 15 günde bu iğnelerin etkisini görürmüyüm sizce...

Arkadaşlar ya nıormal doğummu daha iyi yoksa sezeryanmı çünkü ilk çocuğum ve inanılmaz derecede doğumdan çok korkuyorum bi iğneden korkan insan doğumdan korkmazmı işte siz hesaplayın korkumun büyüklüğünü kan bile verirken korkudan tansiyonum düşüyor izmirde kordona gonca aksoya gidiyorum ama onun doğurttuğu kimseye rastlamadım doğumu nasıl geçti diye sorayım doktorun tecrübeli olup olmamasıda çok önemli bence doktorumu değiştirsemmi acaba?gonca aksoy hakkında tecrübe sahibi olan varmı aramızda?

Nacizane tavsiyem simdiden dogumu dusunme hamileligin keyfini cikar. Dogum sekli en son anda belli oluyor. O kadar cok korkuyorsan normal dogum icin srtlari zorlamazsin olur biter .

kızlaaarrrr ben cok heycanlıyımmm .....yarın babmızla bırlıkte doktora gıdıcezz...3.5 haftadır gormuyorum bebesımı...bulantılarım artık sadece sabahları oluyor...oda hemen gecıverıyor...aranızda 10 cu haftada ıkılı test yaptıran varmı?yarın 10+2 olucam..bakalımm dr ne dıyecekk..

vallaha herkesin doğumu aynı olmuo cnm ne dense yalan olur bnm ilk doğumum felaketti ikincide kolay olur die yine normali seçtim ama yine bir felaket şimdi kesin sezaryen olucam benimle aynı anda hamile olan kuzenim 15 dkda doğurdu ve çok kolaymış dedi eğer minyon tipliysen hiç korkma kolay oluo zaten
ilk doğumun mutlaka normal yap korkma korkarsan daha kötü olur ve asla doğum videosu izleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…