- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #7.401
Merhaba arkadasim bende senle aynı kaderi paylaşıyorum benimde kaybim oldu ben hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri coraspin ve cleaxene 0.4 iğne kullanıyorum iğnenin saati önemli hergün aynı saatte oluyorum coraspini sabah iğnesi aksam oluyorum kapalı damarı acarmi bilmiyorum ama ilaç düzenini bozma derim sonuçta saatleri önemli sen ist mısın damar kapalı diyen kadın dogumcumu nasil anladı doopler cihazıylami
Cnm ins bebegini saglikla alirsn kucagina.cnm bn 4. Haftadan 8. Haftann sonuna kadar igne kullandm bebegn gelisimi iyi oldugundn doktorum kesti bde kanama ypti bnde.bn aksam ypiodum ayni saatte olmasi onemliymis.bde doktor damarn tikali oldugunu nasi teshis etti
Yok bea nimetle ne alakası var, kaynar suyu koyunca renkli su oluyor o suyu kullanıyorsun sadece. Gene lahanaları yiyebilirsin ziyan olan birşey yok abartma bence :) Yurtdışında sıklıkla kullanılan bir yöntem, youtube'da dolu videosu var :) Tuttu diyen de var tutmadı diyen de, bütün yöntemler gibi
Canım doktoruna güven, teşhisi yapabildiğine göre yapılacakları da biliyordur. En azından bizden iyi biliyordur yani
Damarın tıkalı olduğunu nasıl tesbit etti? Test mi yaptı? Ultrasonla mı gördü? 3 boyutlu falan mı? biraz anlasam makinenin markasını soracamBende de bir genetik mutasyon var çünkü. Taşıyıcıyım, hasta değilim çok şükür. Neyseki eşimde aynı mutasyondan yok yani bebek hasta olmayacak çok şükür. Ne olur ne olmaz diye coraspin kullanıyorum ama 21. haftada acaba birşey olur mu diye endişelendim gene de...
resmen aynı durumdayım eşimde durmadan bol su iç deyip duruyor...
Ama inanın tuvaletten geri gelemiyorum...
Hamil olduğumu öğrendiğimden beri bu böyle
ilk hamileliğimde bu şekilde olmamıştı sanki....
Arkadaşlar Merhaba bu topiği yeni gördüm ve yazmak gerektiğini düşündüm.Kısaca size hamilelik geçmişi anlatmak istiyorum.
2012 Ocak ayında ilk bebeğime hamile olduğumu öğrendim.Herşey yolundaydı taki 21. Haftya kadar ne kanama ne ağrı ne sızı hiç bişi yaşamadım.21. Hafta içindeyken bir gün hareket etmediğini farkettim bebeğim ölmüştü..Akabinde bi dolu tahlil test vs. sonuç KADER dendi. 4 aylık aradan sora tekrar istemeye başladık ve hamile kaldım.(SAT 20 EKİM)Yine herşey sorunsuzdu.Geçmişimi biliyor diye eski doktoruma gidiyorum önlem olsun diye coraspirin kullandırtıyordu 6.Haftadan beri..Şuan 15. Haftamızdayız...İçime bir kurt düştü başka bir doktora daha gitmeye karar verdim.İyi bir doçent önermişti arkadaşlarım..Neyseki iki gün önce kendisi ile görüştük.Bebeğin gelişimi normaldi.Fakat bebeğe giden damarlardan biri açık diğeri kapalı dedi.İğneye başlamalısın dedi...Ve biraz tıbbı bilgi verdi..Dediki tek damar 21. haftaya kadar bebeğin beslenmesi için yeterlidir.fakat 21.haftadan sora artık onu beslemek için tek damar yetmeyebilir.bebek ölümü gerçekleşebilir(İlk bebeğim bu sebepten gitmiş olabilir çünkü bahsedilen haftalar aynı) Herneyse şimdi coraspirinin beraberinde fraxiparine 0.4 lük kullanmaya başladım...Ama kafama takılan bi dolu şey var size sormak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevi,nirim.
1- İğne 12-16 saat etkiliymiş.Ben sabah iğne akşam aspirin alıyorum.İğneyi akşam vurunmam dahamı mantıklı.Çünkü kan akışı gece yavaşlıyor derler..
2-Sizce iğne için geç kalmış olabilir miyiz.Tek damarı açmak için yeterlimidir..Açılması uzun sürermi?
3-Yan etki olarak neler yaşadınız.Baş ağrısı yapmışmıydı....Uyku vede
4-Bu aşamada tahlil yapılırmı yaptırmalımıyım...
,
Ne olur yardımcı olun.....Bütün bunlar ilk duydugumda aklıma gelmediği için doktora danışamadım..Forumu okudukça sorular gelişti aklımda...Son soru
5-12 şubatta ikinci randevumuz var 15 günde bu iğnelerin etkisini görürmüyüm sizce...
Merhaba arkadasim bende senle aynı kaderi paylaşıyorum benimde kaybim oldu ben hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri coraspin ve cleaxene 0.4 iğne kullanıyorum iğnenin saati önemli hergün aynı saatte oluyorum coraspini sabah iğnesi aksam oluyorum kapalı damarı acarmi bilmiyorum ama ilaç düzenini bozma derim sonuçta saatleri önemli sen ist mısın damar kapalı diyen kadın dogumcumu nasil anladı doopler cihazıylami
Arkadaşlar ya nıormal doğummu daha iyi yoksa sezeryanmı çünkü ilk çocuğum ve inanılmaz derecede doğumdan çok korkuyorum bi iğneden korkan insan doğumdan korkmazmı işte siz hesaplayın korkumun büyüklüğünü kan bile verirken korkudan tansiyonum düşüyor izmirde kordona gonca aksoya gidiyorum ama onun doğurttuğu kimseye rastlamadım doğumu nasıl geçti diye sorayım doktorun tecrübeli olup olmamasıda çok önemli bence doktorumu değiştirsemmi acaba?gonca aksoy hakkında tecrübe sahibi olan varmı aramızda?
geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin
canım öğlen ilk girdiğimde tam sana da yazıcaktım kiiii internet gitti. Üzerimde bi nalet var ama du bakalım.
İyi misin? Senin şu bulantıların bi bitsin bi fakiri doyurcam anacım :121:
Yok bea nimetle ne alakası var, kaynar suyu koyunca renkli su oluyor o suyu kullanıyorsun sadece. Gene lahanaları yiyebilirsin ziyan olan birşey yok abartma bence :) Yurtdışında sıklıkla kullanılan bir yöntem, youtube'da dolu videosu var :) Tuttu diyen de var tutmadı diyen de, bütün yöntemler gibi
Canım bnm belki alakasi yokmus gibi gorunuyr ama ne biliym isteee ikisi de farkli sonucta
bana cokkk yapilacak bir sey gibi gelmediii
yurtdisindakiler yapabilir siklikla tabii
ama bizim anlayisimizla onlarn anlayasi bir degil sonuc itibarii ilee
yapn arkdsa da birsey demiyrm tabii
ama az daha sabredn dyrmmm
cunku kimi zamn haal kirikligi olabiliyrrr
bana kizimda erkek demisti basta drr kendimi hep o yonde hazrlamisttmmm
tabiki herkesn kendi bilecegi isss
anldn sen bni okkk
dogumdan korkmayn arkdslarr hersey sonn anda belli oluyrrr
bnn suni sanci bile aldmm
ama suni sancida bile guluyrdm
sanci faln yoktu yaniii
kizim on gu gec dogmustuuu
yani herseyn hayrlisini isteynnn
bn birde bu dogumda tam da agustosta amerikaya tasincagmmm
ne yapacagimi bilmiyrrrmmmm burda dogum yapip ole giderm artk iki bebekleee
macera dolu amerikaya
Ultrasonda bakarak anladı
kızlar sizde de var mı? çok sık tuvaletim geliyor. bi bardak su içsem on dakika sonra çatlıcakmışım 10 saat wc ye gitmemişim gibi sıkışıyorum. ay geceleri deliksiz uyuyan ben 3 kere kalkıyorum.
oğluma hamileyken daha çok karnım büyüdüğünde böylee olduğumu hatırlıyorum 8. ayda felan. böyle giderse 8. 9. ayı düşünemiyorum
arkdslar bnde de ayni prplm varrayni durum bndede var cnm.idrar yolu sorunu olan bi insanim hamileliktee bna dert olmasn die cok su iciorm klozetle butunlestm gunumn yarisi orda gecio.gceleri bnde cok sık gdiorm
:))) herhalde bizimkiler idrar kesesinin üstünde oturuyor:)
Erkek mi acaba? 11+3 deki görüntü sanırım 3-4gün sonra olsa daha belli olurdu tel.den giriyorum belki ondandır seçemedim canım
Ben 8. ve 15. Haftada idrar tam kan sayımı hormon toxso şeker herşeye baktırdım 1,5-2 ayda bir yaptırıcam. 2li 3lü 4lü yaptırmadım yaptırmayacağım. 20. Haftamda Prof periontoloğa gidicem ayrıntılı usg için. Ayrıntılıda anne karnında yada doğar doğmaz müdehale gereken durumlar tespit edilebilîyormuş Allah korusun,Benim bu öğlen sonuçlarım çıkacak heyecanla bekliyorum.
Yalnız anlamadım bazı arkadaşlardan ikili test istenmiş bazılarından istenmemiş yada ne biliyim kan tahlilleri herkese göre farklı istenmiş.
Neler yaptırdınız bu zamana kadar bayanlar.
Canım , benim doktorum kızıma hamileyken de bakmıştı bebege giden damarlara bu gebeligimdede baktı ben rutin muayenede bakıldığını zannediyordum bu nedenle. Dopler galiba . Renkli bir ekran , rengarenk damarlar ve kan akısı gözüküyor , inceledi kan akısı güzel , damarlar açık dedi . sizlerde unutmayın kontrolde sorun doktorlarınıza bizler evhamli anne adaylariyiz ne olur ne olmaz baksınlar:)
Ayyyyyyy yeni okudum doğru bilmişim oleyyyKızınız olursa alabiliriz=)
Arkadaşlar ya nıormal doğummu daha iyi yoksa sezeryanmı çünkü ilk çocuğum ve inanılmaz derecede doğumdan çok korkuyorum bi iğneden korkan insan doğumdan korkmazmı işte siz hesaplayın korkumun büyüklüğünü kan bile verirken korkudan tansiyonum düşüyor izmirde kordona gonca aksoya gidiyorum ama onun doğurttuğu kimseye rastlamadım doğumu nasıl geçti diye sorayım doktorun tecrübeli olup olmamasıda çok önemli bence doktorumu değiştirsemmi acaba?gonca aksoy hakkında tecrübe sahibi olan varmı aramızda?
Yeni doğmuş bebeğe izin verirler mi bizde Nisan gibi yüzebileyim diye sıcak bi yere gidelim diyorduk ama 6aydan sonra uçağa almıyorlarmış yeni öğrendimYok bea nimetle ne alakası var, kaynar suyu koyunca renkli su oluyor o suyu kullanıyorsun sadece. Gene lahanaları yiyebilirsin ziyan olan birşey yok abartma bence :) Yurtdışında sıklıkla kullanılan bir yöntem, youtube'da dolu videosu var :) Tuttu diyen de var tutmadı diyen de, bütün yöntemler gibi
Canım bnm belki alakasi yokmus gibi gorunuyr ama ne biliym isteee ikisi de farkli sonucta
bana cokkk yapilacak bir sey gibi gelmediii
yurtdisindakiler yapabilir siklikla tabii
ama bizim anlayisimizla onlarn anlayasi bir degil sonuc itibarii ilee
yapn arkdsa da birsey demiyrm tabii
ama az daha sabredn dyrmmm
cunku kimi zamn haal kirikligi olabiliyrrr
bana kizimda erkek demisti basta drr kendimi hep o yonde hazrlamisttmmm
tabiki herkesn kendi bilecegi isss
anldn sen bni okkk
dogumdan korkmayn arkdslarr hersey sonn anda belli oluyrrr
bnn suni sanci bile aldmm
ama suni sancida bile guluyrdm
sanci faln yoktu yaniii
kizim on gu gec dogmustuuu
yani herseyn hayrlisini isteynnn
bn birde bu dogumda tam da agustosta amerikaya tasincagmmm
ne yapacagimi bilmiyrrrmmmm burda dogum yapip ole giderm artk iki bebekleee
macera dolu amerikayaAlsalarda uzun yol bebek çok zor olmazmı aktarmalı olmasa bari Amerika'ya giden arkadaşlarım orda yaşayan kuzenim hep aktarmalı gîdiyorlar. Kızzz kırkını çıkar git bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?