• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

En korktugum devreye gelmissiniz canim :) masallah, masanizin yeni uyesi hayirli olsun. Bizim aksam yemeklerimiz bebege uygun olmuyor pek, bende kara kara dusunuyorum simdiden menu olusturuyorum burada yazilanlardan. Lutfen gunluk menunuzu ve bebegine de ne verdigini yazar misin firsatin oldukca?

Ivy'cim ben de beceriksiz anne kategorisindeyim. Maalesef hergün taze yemek yapamıyorum. Kayınvalidem burdaykenbebek mamaları ile ilgili bir kitap okudu. Deepfreeze de besin degerini kaybetmeyecegi yaziyordu. Aybikenin beslenme uzmani arkadasi da 1 hafta sorun olmayacağını söylemişti. Velhasil soyle bir sistem oturtmaya çalışıyorum. Cumartesi takip eden hafta icin Kayra'nin sebzelerini ve meyvelerini alıyorum. Pazar gunu patates, balkabagi, havucu haslayip pure haline getiriyorum. (Haslamanin son dakikalarında yulaf unu ekliyorum biraz da onunla hasliyorum ) En son da zeytinyağı koyup karistiyorum. Bu kayra nin sebze puresinin base kismini olusturuyor. Bu karışımı buzluklara koyup donduruyorum. Bunların dışında 2-3 sebzeyi ayrı ayrı pişiriyorum ve pure yapıyorum. Bu hafta yeşil kabak ve kereviz hasladim ve pure yaptım. Bunları da buz küplerine koyuyorum. Hepsi donunca buzdolabı poşetlerine koyuyorum. Birgün patates, balkabagi, havuç küplerinden 3 ya da 4 tane çıkarıyorum 1 tane de kabak. Onları Kayra'ya veriyorum. Ertesi gun patates, balkabagi, havuç küplerinden 3/4 tane çıkarıyorum 1 tane de kereviz kubu. O günde onu veriyorum Kayra'ya. Pazar gunu bunlarla uğraşarak geciyor ama diğer günler rahat ediyorum

Honeycim acaba midesini falan mı üşüttü
Hani bizde de olurya ne yesek midemize oturur
Kıyamam ben ona hiç telaş etme bebekler çok sağlam kolayca atlatır her neyse
Şimdi sen anlatınca ben bile telaş ettim ama içini ferah tut korkulacak bi şey yoktur
Bir de katı gıda falan da almaya başladıya onunla ilgili bir Mide ya da karın ağrısı olabilir
Yarın güzel haberlerini bekliyoruz canım

Ben de midesini usuttugunu düşünüyorum. Yarın girebilirsem veririm bilgi. Dün gecenin bir yarısı benimle yatti. Diğer yarısını babası ile uyudu. Bugun de oyle yapacagiz. Simdi baba ile yatiyorlar. Geceyarisi ben kayra ile yatacağım esim diğer odaya geçecek.

Sonucta burasi herkese acik bi forum. hepimz agustos annesyz ama tabiki bi suru de farkliliklarmz vardr.bencede alay konusu olmamali bu farkliliklar o gun gercektn rahatsz olmustm. neyse ki dedgn gb gecmis gecmiste kaldi

Cnm mutiliumdan bahsetmisin sormadan edemedm.bnm kizada dr vermisti kustugu icin daha1 aylik falandi ama bn ilac kullanmini sevmedgmden vermemistm.6ay olck hala kusuyor.acaba kullansam mi diyorum sen surekli kullaniyor musun iyi geliyor mu

Yok canım sürekli kullandığımız bir ilaç degil

İyi geceler kızlar hafta sonu eşim evdeydi bundan ötürü pek giremedim ama aklım hep sizdeydi neler kaynattınız bilmiyorum umarım herkes iyidir. Cuma günü rota aşımız vardı boy kilo da bakıldı benim tospik kurbaaağammm 10200 gr olmuş boyu da 72 cm hala dönemiyor dedim nasıl dönsün annesi kolay ı o popoyu kaldırmak dedi :)) bi sıkıntı görmüyorum gelişiminde kilosu biraz fazla o da tamamen senin sütünle alakalı dedi. bu arada Kaan son iki gündür elini incelior öne arkaya çevirip dikkatlice bkıyor çok komik oluo bu haliyle :))) diğerinide yapsa apaçi dansı yapıyor deyip comologgo söyleyeceğim :)) Hepiciiiniziiii öpüyorummm gideyim de kuzumun altını alayım.... Birde gitmeden önce söyleyim çünkü bu düzen oturdu artık bende mt gibi bekledim emin olmak istedim söylemek için gece 1-2 den önce uyumayan Kaan artık 7-8 arası uyuyor çok mutluyum çok aman nazar değmesin :)))

Masallah Kaan'imiza. Ben 7400 lük kayrayi zor taşıyorum. Allah kolaylık versin.

Peki ağrı yspMıyo mu canım
Dünden beri koluma vurdu ağrısı
Zaten o kısımda sızlıyor
Bi de resmen kemik tık diye çıktı
Ben mi abarttım yoksa normal bi şey mi ki

O zorlamadan oluşan bir kitlle benimde üniversite de okurken olmuştu küçük boyuttaydı o zaman kendi kendine kaybolmuştu sonra doğumda çok zorlamışım bayağı büyük bir hal aldı doktora gittim ameliyat dedi çok ağrıyordu o zamanlar Kaan küçüktü ama emzirirken çok ağrıyordu sonra kalçamda bir ağrı hortladı bu sebeple doktora gittim bir hap verdi süte geçiyor ancak emzirebilirsin dedi Kaan'ın doktoruna da sordum onda emzirebilirsin dedi on gün kullandım bileğinin ağrısı da geçti biraz küçüldü ancak tamamen kaybolmazmış benim ki çok büyük müş sizinkiler küçük ise kaybolabilir

Myhoney. Kayra'mızın dişi geliyor olmasın? İştah kesintisi, ishal ve kusma olabiliyormuş. Hastaneden dönünce haberdar edermisin bizi de

Luboyfcum çok geçmiş olsun. Uf elimde olsa hemen tayininizi güzel biryere yapıcam. Nasıl biyer orası bi doktor yok. :50:

Peki ağrı yspMıyo mu canım
Dünden beri koluma vurdu ağrısı
Zaten o kısımda sızlıyor
Bi de resmen kemik tık diye çıktı
Ben mi abarttım yoksa normal bi şey mi ki

Benim yillardir olur bu. Araba kullanmamla basladi, sol elin iciyke direksiyonu tutarim(taksici modu) oyuzden olmustu. Bi sure araba kullanmadim gecti. Simdi kizimla tekrar ortaya cikti ilk yillar agrirdi ama ben alistim sanirim artik agrimiyor.

Canım msjlarini görünce doğum yaptığım ilk donemleri hatirladim. Benim kv 1 hafta sonra gitmişti ve bende aglama krizleri ve eşimden uzaklasma gibi şeyler yasamistim. Kv beni bezdirmisti ve onun yanında hiç rahat değildim gidince sinirlerim bosalmisti. Senin lohusa dönemini hatirliyorum yemekle falan ugrasiyordun ışte yasayamadigin lohusalik şimdi patlamış gibi gördüm seni. Merak etme bu dönem geçici. Herşey çok güzel olacak goreceksin. Daha uzun yazardim da misafirler gelmek üzere. Esinle mutlu gunlerine döneceksin canım

çok saol canım :) haklısın lohusalık depresyonu geçirmeye vaktim olmamıştı, şimdi baktım vakit bol bi gireyim dedim :)
şaka bir yanada en kötü vicdan azabı etkiledi beni :( oğlu evi kapattı istanbulda, işyerinde yatıp kalkıyor. kv şimdi 1 ay arkadaşında kalacak sonra ne olacağı belli değil. kadın resmen sokakta kaldı. ve onu sokağa ben attım diye çok üzüldüm
bide yavrum okadar alışmışki babaanneye inanılmaz huzursuz. dün ancak onun söylediği ninnilerle sakinleştirdim. biraz daha yazarsam yine ağlayacağım

Ne o öyle kız. Silkelen ve kendine gel. Orası senin evin ve yanındaki oyununu oğlu için kapatan adamda kocan. Psikolojik baskı sonrası geçici bir hasar bu. Farkındalık sayesinde geçer. Tuhaf bir versiyonunu bende daha önce yaşamıştım. İnsan negatif konuların etkisinden çıkıp pozitif konulara sevinemiyor başlıyor negatif olanların kahrını yaşamaya. Ne karışık anlattım ama. Neyse silkelen sen şööle. Bi banyo yap uzun uzun sonrada o yabancıyla tanışıp kaynaş.

yok kuzum cuma iş görüşmesine gitmeden bende bişeyler düzelmeye başlamayacak.
dün banyomu yaptım sonra doldurdum küveti oğluşumla oynadık içinde. bu arada bayılıyor suya :) vee oğluşum uyuduktan sonra geldi yine bana cinler..offff nasıl düzelecek bu psikoloji :(

neyse bugün kendime söz verdim mutlu olmasamda mutluymuş gibi davranıcam, pek bir enerjiyle kalktım yataktan.

Hay Allah, sinirlerin bosalmis resmen canim. Demekki kayinvalide seni baya geriyordu ve enerjini aliyordu, o gidince bosaldin boyle sanirim...

Esin neden yeni is muhabbetinden seninle tartisiyor?

Simdi daha iyi misin canim? Bugum senden keyifli yazilar bekliyordum, bende sasirdim simdi :((((

yalan söylemişim ona kızdı canım yaa :( aslında yalan söylemedim. bir başvurum vardı, %99 olacaktı...cuma haber geldi adamlar pozisyondan vazgeçmiş...o arada benim şu cuma günkü görüşmenin telefonu gelince eşime söylemedim canı sıkılmasın diye...o da bukadar önemli birşeyi nasıl söylemezsin, sen zaten benden hep bişeyler gizliyorsun diye kızdı

itiraf ediyorum adam çok da haksız değil :( bazen gereksiz yeri gizliyorum birşeyleri ondan. sonra ortaya çıkınca olaya değil benim saklamama kızıyor...bak penguene de söz verdim bugün gayet pozitif olacağım, söz canım arkadaşım benim ;)

çok saol canım :) haklısın lohusalık depresyonu geçirmeye vaktim olmamıştı, şimdi baktım vakit bol bi gireyim dedim :)
şaka bir yanada en kötü vicdan azabı etkiledi beni :( oğlu evi kapattı istanbulda, işyerinde yatıp kalkıyor. kv şimdi 1 ay arkadaşında kalacak sonra ne olacağı belli değil. kadın resmen sokakta kaldı. ve onu sokağa ben attım diye çok üzüldüm
bide yavrum okadar alışmışki babaanneye inanılmaz huzursuz. dün ancak onun söylediği ninnilerle sakinleştirdim. biraz daha yazarsam yine ağlayacağım

Ya ne bicim oglu varmis onun da kalacak yeri yok resmen. Buna ben de uzuldum. Neyse su akar yolunu bulur elbet uzulme.

Canım bunca zamanın doluluğu var bu boşalma illaki olacaktı... O kadar fazla yükü sırtlanmışsın ki üzerine bence çok da iyi idare ettin... İçten içe bastırdığın duyguların patlak verdi bence. İçten içe eşine kızıyorsun bütün sorumluluğu üzerine yıktığı için umarım bu karanlık günlerin aydınlığa kavuşur en kısa zamanda bir de bana eş değil oğluma baba lazım demişsin ya bu doğru değil bunu daha iyi düşün canım. Ben doğumdan sonra eşimden hiç soğumadım aksine dahada bağlandım çünkü beni idare etmek kolay değil sağolsun iyi başediyor benimle Allah bin kere razı olsun ben razıyım ondan ama bahsettiğin gibi sürekli oyun oynayan uzun süredir işi olmayan bi eşten bende soğurdum seni doldurmak değil amacım ama bence açık açık konuş herşeyi önceliği oyun oynamak değil oğlunun ihtiyaçlarını karşılamak olmalı bu ülkede hatta bu dünyada herkes kendi mesleğini yapmıyor yeterki insan çalışmak istesin dediğim gibi bence konuş ve sorumluluğun ona düşen payını yüklenmesini söyle canım

bütün mesajlara üst üste cevap verince biranda topiği kara bulutlarla doldurdum :(
biranda herşey birbirine karıştı bende. dedim ya kvye karşı vicdan azabı, oğlum ona alıştığı için yokluğunda üzülmesi, hala iş bulamamam, son 1 haftayı saymazsak eşimin oğlumla ilgilenmemesi (oğlunu sevmiyor bu adam diye sabahlara kadar ağlamışlığım vardır) bi de biliyorsun geçen hafta üstüste gelen aksilikler...

önce kendi moralimi biraz toparlayacağım canım, çünkü şu an adamla konuşmaya başlasam 2. cümlede ağlamaya hazırım. cuma günü şu görüşmeye gideyim. sonrada dün akşam dedim eşime Atahanla annemlere gideceğim birkaç günlüğüne diye. biraz kafamı toparlayacağım. sonra düşüncelerim hala aynıysa dediğin gibi karşıma alıp konuşacağım...böyle topallayarak bir evlilik gitmez, ya düzelir ya biter...umarım biz düzeltmeyi beceririz...ay bide ben seni seviyorum :)

Canim gercekten öyle ama bir dargin bir barisik cok birlikte bile olmamıştı k ne zamandr benden ayri oturma odasinda yatiyor. Geri cekinme yontemydi hap kullanmami hic istememisti bende ilki o kadar cabayla oldu zor oldu diye cok takilmamistim:( ama hata etmisim. Kizlar böyle kojusan birini okusam duysam cok kizardim nolur kinamayin

canım eşinden gizli aldırma sakın bebeğini bunu bir ömür aynı evde gizlemen hem çok zor hem de içini kemirmesi seni çok daha mutsuz eder.
aynı evde büyük ve ortak birşeyin gizlenmesi zor ve doğru değil bana göre.
bir kadın olarak seni korkularını kalp kırıklıklarını tahmin edebiliyorum.burada kimse seni kınayacak durumda değil bir gün hepimiz hamile kalıp aldırmayı düşünebiliriz.ama gizli yapma.
bu gayet normal.öncelikle eşinle konuş ılımlı br dille ben böyle stresli bir ortama 2. bir bebği getimek istemiyorum . lütfen birbirimize karşı daha tahammllü olalım.vs...
eğer böyle devam edeceksek aldırıcam de.

gerçekten zor bir durum eşin ne diyor canım kardeşine ? ya da bizde kalsın diyor mu ?bir evi filan yokmu kadının tek başına yaşayabilceği. aynı ev zor. ama yakında bir yerde ev tutulsa ?

Canım ne kadar çok başlık atıp sordum seni burda nicki nerde diye
Hoşgeldin
Aferin kuzucuk oğluşuna habersiz bırakma bizi

Hosgeldin :) seni merak etmistik hatta sorulan nickler arasinda sen de vardin. :) herkes iyi buralarda, buyutuyoruz bebislerimizi.

Ayy nasıl sevindim unutulmadığıma, reelde bazı arksdaşlar merak edip aramazken. Saolun arkadaşlarım, iyi olmanıza çok sevindim. Hızlica göz attım yazılanlara. Bebeği kusan arksdasım, alıntı yapmayınca adını unuttum kusuruma bakma, bebeğin 6. Ay aşılarını oldu mu? Benim oğlum aşının ertesi günü öyle çok kustu ki anlatamsm. Doktor bişeyi yok dedi. Teyzemler halamlar filan anneme aşıdan olur demiş, nette baktım başka kusanlar da olmuş, aşıdan sonra bebeğinizi yalnız bırakmayın. Benimki 2 kere uykuda kustu.
Aybike pozitif olmaya çalış lütfen, bebeklerimiz bizim aynamız. Ne zaman sinirli, üzgün vs olsam inanılmaz huysuz oluyor.

Ne çok olay olmuş hafta sonu ben elekçilik yaparken.

Myhoney çok geçmiş olsun umarım basit bi şeydir.

Emelcim rüya görmüştür prensesin umarım tekrarlamaz.

Rabarba ne olmuş Kaan a öyle. Bizim bi tanıdığın oğlu 1 yaşındayken 10 kilo ya vardı ya yoktu. Gerçi ana-baba minyon onlarda. Maşşallah ne diyim.

Nevale sana aldırma demiycem. Ama kızlara katılıyorum asla gizleme. Öncelikle böyle bir vicdan azabını tek başına taşımak zorunda değilsin. Yeri geldiğinde senin yüzünden diye böğürebilmelisin eşine. Oda senin psikolojine iyi gelmeye çalışmalı. İşte hayat arkadaşlığı böyle olur.

Aybike sanada aynısını söylüyorum. Hiç bir şeyi gizleme eşinden. Bence de adam haklı. Zaten onun da canı sıkkındır işsiz olmasından dolayı. Bide sen kendi başına ve ondan habersiz bi şeyler yapınca kendni iyice işe yaramaz hissediyordur. Dertlerini bile paylaşmıyor benimle demiştir o.

Luboyf canım geçmiş olsun. Demekki bebişler bizi çok zorluyor. Benime süt sağmaktan baş parmak eklemlerim ağrıyor feci. Sağma işi bitti çok şükür ama ellerimin ağrısı geçmedi.

Unuttuklarım kusuruma bakmasın.

Bu arada biz ilk defa erken rezervasyon tatil aldık dün. Herşey çok pahallanmış. Hiç olmazsa indirimli olsun dedik. Kızım 10 aylık olacak. Haziran 21 -28 bodrum. Yeterince sıcak olur umarım. Ben fazla sıcağı sevmem zaten bana iyi gelirde. Kızım bakalım rahat edecek mi? Yürümeden daha rahat oluruz dedik. Tabi ben bu göbekle ne yapıcam ne giyecem hiç bilmiyorum. Öyle işte

Canim hnuz bitmedi, dolap kitaplik v.s. kurulacak, ufak tefek dekoratif isler kaldi. Bir oncki mesajimda da belirttigim nedenden dolayi genel e ekleyemem ( ne olur beni anlayin sevdigim kisilerr, cocugumun esyalarina bile kotu niyetle bakan insanlardan korunmak istiyorum artik) ama ozelden gonderirim hepinize tek tek...

Bu arada dekoratif dediysem, kendimce sus esyasi koyup suslemiyorum odayi, montessoriyi hatmettim, ona uygun dekorasyonlar ve basit egitici eklemeler falan yapacagim.

Aybike bunu pek bi beğendi ;)

Ne çok olay olmuş hafta sonu ben elekçilik yaparken.

Myhoney çok geçmiş olsun umarım basit bi şeydir.

Emelcim rüya görmüştür prensesin umarım tekrarlamaz.

Rabarba ne olmuş Kaan a öyle. Bizim bi tanıdığın oğlu 1 yaşındayken 10 kilo ya vardı ya yoktu. Gerçi ana-baba minyon onlarda. Maşşallah ne diyim.

Nevale sana aldırma demiycem. Ama kızlara katılıyorum asla gizleme. Öncelikle böyle bir vicdan azabını tek başına taşımak zorunda değilsin. Yeri geldiğinde senin yüzünden diye böğürebilmelisin eşine. Oda senin psikolojine iyi gelmeye çalışmalı. İşte hayat arkadaşlığı böyle olur.

Aybike sanada aynısını söylüyorum. Hiç bir şeyi gizleme eşinden. Bence de adam haklı. Zaten onun da canı sıkkındır işsiz olmasından dolayı. Bide sen kendi başına ve ondan habersiz bi şeyler yapınca kendni iyice işe yaramaz hissediyordur. Dertlerini bile paylaşmıyor benimle demiştir o.

Luboyf canım geçmiş olsun. Demekki bebişler bizi çok zorluyor. Benime süt sağmaktan baş parmak eklemlerim ağrıyor feci. Sağma işi bitti çok şükür ama ellerimin ağrısı geçmedi.

Unuttuklarım kusuruma bakmasın.

Bu arada biz ilk defa erken rezervasyon tatil aldık dün. Herşey çok pahallanmış. Hiç olmazsa indirimli olsun dedik. Kızım 10 aylık olacak. Haziran 21 -28 bodrum. Yeterince sıcak olur umarım. Ben fazla sıcağı sevmem zaten bana iyi gelirde. Kızım bakalım rahat edecek mi? Yürümeden daha rahat oluruz dedik. Tabi ben bu göbekle ne yapıcam ne giyecem hiç bilmiyorum. Öyle işte

Biz dr bakiyoruz erken rezervasyonlara hangi oteli tercih ettiniz? Bebed dostu otel olsun rahat ederin diyorum bi yandan da.

Tabii gonderirim ne demek :)) insallah alinmadiniz eklememe kararima, sizler beni anlarsiniz diyee teselli edeyim kendimi...

Yok canım neden alınalım :)

Cift cizgi kizlar napacagim simdi kocamdan gizli aldirmam lazim. Olmaz zaten aramiz bozuk daha gecen evden bioe kovdu beni bu adama 2. Cocuk mu dogiracagim beni de begenmiyor zayıflamadim diye bana akıl verin nolur:26:

Canım Eşinle konuşmadan sakın hareket etme. Ayrıca ben olsam asla aldırmazdım. Bir cana kıyamam. Sana aldır yada aldırma demiyorum ama eşinle konuş mutlaka beraber karar verin .
Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah.

Luboyfcum çok ama çok geçmiş olsun.

Mincim bilmiyorum canım rüya mı gördü ne gördü kötü bir gece idi. Neyse dün daha sakindik.

My_honyecim çok geçmiş olsun ayrıca ek gıda sistemini beğendim bende et haşlayınca suyundan dolduruyorum buz küplerine. 1 küp atıyorum çorbalarına :) Ben hergün evde olduğum için hazırlayıp veriyorum.

Nicki- mouse hoşgeldin canım bende hatırladım seni. Maşallah oğluşuna sık sık yazarsın artık :)

Son düzenleme:
Back
X