- Konu Sahibi beyazcekirge
- #74.341
En korktugum devreye gelmissiniz canim :) masallah, masanizin yeni uyesi hayirli olsun. Bizim aksam yemeklerimiz bebege uygun olmuyor pek, bende kara kara dusunuyorum simdiden menu olusturuyorum burada yazilanlardan. Lutfen gunluk menunuzu ve bebegine de ne verdigini yazar misin firsatin oldukca?
Ivy'cim ben de beceriksiz anne kategorisindeyim. Maalesef hergün taze yemek yapamıyorum. Kayınvalidem burdaykenbebek mamaları ile ilgili bir kitap okudu. Deepfreeze de besin degerini kaybetmeyecegi yaziyordu. Aybikenin beslenme uzmani arkadasi da 1 hafta sorun olmayacağını söylemişti. Velhasil soyle bir sistem oturtmaya çalışıyorum. Cumartesi takip eden hafta icin Kayra'nin sebzelerini ve meyvelerini alıyorum. Pazar gunu patates, balkabagi, havucu haslayip pure haline getiriyorum. (Haslamanin son dakikalarında yulaf unu ekliyorum biraz da onunla hasliyorum ) En son da zeytinyağı koyup karistiyorum. Bu kayra nin sebze puresinin base kismini olusturuyor. Bu karışımı buzluklara koyup donduruyorum. Bunların dışında 2-3 sebzeyi ayrı ayrı pişiriyorum ve pure yapıyorum. Bu hafta yeşil kabak ve kereviz hasladim ve pure yaptım. Bunları da buz küplerine koyuyorum. Hepsi donunca buzdolabı poşetlerine koyuyorum. Birgün patates, balkabagi, havuç küplerinden 3 ya da 4 tane çıkarıyorum 1 tane de kabak. Onları Kayra'ya veriyorum. Ertesi gun patates, balkabagi, havuç küplerinden 3/4 tane çıkarıyorum 1 tane de kereviz kubu. O günde onu veriyorum Kayra'ya. Pazar gunu bunlarla uğraşarak geciyor ama diğer günler rahat ediyorum