2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar fikrinnize ihtiyacım var. Ben lazerle epilasyon yaptirmak istiyorum tek endisem emziriyor olmam. Bugün lazer merkezine gidip gorustum bebeğin büyümüş artık sakincasi yok dediler 40 günde bir gidecekmisim ve 10dk surecekmis ama sizede sormak istedim. Fikri olan varmı? Zararı olurmu sizce?

Canım nasıl bi zarar? Ben yaptırıyorum kızım doğduğundan beri hamileyken yaptıramadım ama şimdi nasıl bi zarar verebilirki

Canım nasıl bi zarar? Ben yaptırıyorum kızım doğduğundan beri hamileyken yaptıramadım ama şimdi nasıl bi zarar verebilirki

Canım sütü bozar diyorlar herkes birsey diyor. Henüz doktora danismadim ama ilk 6 ay iyi değil diye okumuştum internetten. Sen yaptiriyorsan bende hemen başlayayım ya. Sakincasi yok gibi geliyor zaten.

Sagol teyzesi , o kadar hareketliler ki üçünü birarada yakalamak ne mümkün :))
Arkamı donüyorum abisi oturmuş mama sandalyesine
Birsuru oyuncağı var halbuki , dikkatlerini çekiyor iste

özelden cevap yazamıyorum Rabarbaa kurs için hem tesis hem de eğitmenlerin ilgilenmesi ve grup etkinliklerini merak ediyorum. deneme derslerini bilmiyodum. Öğrendiğim iyi oldu. Umarım bebeğinle güzel vakit geçirirsiniz.

Kızlar hafta sonu oğlumu gece uykusuna yatırıp 2 günlüğüne oğlumu sevmeye gelen eşimin teyzesine eve bırakıp fırsat bu fırsat diyerekten gittik filme. Bu seriyi çok seviyorum. Ve bu filmde yanıltmadı. çok güldük. özellikle Hüseyin bademin de oğlu bizim bebeklerde aynı ayında oldunduğundan mıdır nedir bebekle ilgili ikinci bölümde salya sümük ağlattı. deşarj olmak için tavsiyemdir..

ben ikinciye düşürdüm. inanılmaz içim yandı. hepi topu yatağımın üstüne koydum mutfaga gectım yanyana odalar, cezveye su koymaya gıttım maması ıcın kendım ıcınde degıl. düştü.odaya gırdıgım an gozumun onunde dustu. felaket bır durum. şimdi korkup wc ye gıdemıyorum. ıkıncıyı kımseye demedım babasına bbıle(((

kendı kendımı yedım o ne dese yapsa yeri!!

sana da çok geçmiş olsun..

aminnnnnnn...çok zor ya ileri de biz de mi böyle olacağız bilmiyorum. aklım almıyor şuan yaşadıklarıma veya bazı okuduklarıma.
sonuçta yaşamadan bilemeyiz. yaş ve psikoloji o hale mi getiriyor insnları acaba:44:

Aha super:) biz de ilk kahvaltimizi cts yaptik peynir ve yunurta sarisiyla:)) gorusmen de hayirlisiysa olur insallah canim, hosgeldin tekrar.

bizim dr umuz çok mu hızlı giriş yapıyor anlamıyorum ben ya. bizim kahvaltı başlangıcımız 30 cc devam sütüne bir dilim tam bugday ekmegı bır kıbrıt kutusu bır gece onceden suda bekletılmışş peynır(ben kendım yaptım çökelek koyuyorum). sonra ceyrek yumurtayla baslaıp gun ve gun tama cıkardık. sarısı tabıı. birde bir çay kaşığı kaymak yada tereyağı. ben birde dr demedı ama bir çay kaşığı pekmek koyuyorumm:))) bombaaaa:)))

kızlar ıkı ay sonra bana da abanın gözünüzü seveyim :)) ben de işten çıkarıldım malumm

aybike bu arada inş. pozisyon ayarlanır!! gözün aydın.

emel günde kaç damla kullanıyorsun acd yi??

Bazı ebeveynler bebeklerinin kulaklarını hemen doğum sonrasında deldirmeyi tercih ederler. Aslında tıbben bunu engelleyen bir durum yoktur. Ancak yine de bu prosedür beraberinde bazı riskleri de getirir. Tüm kulak delme makinaları bebekler için uygun değildir ve steril olmayabilir. Bu durumda hepatit gibi tehlikeli hastalıkların bulaşması riski ile karşı karşıya kalınabilir. Bebeğinizin kulağını doğduktan hemen sonra deldirmek istiyorsanız doktorunuzdan talep edebilirsiniz.

Kulak delme işlemi herhangi bir uyuşturma uygulanmadan yapılır. Çünkü delme işleminin verdiği acı anestezi iğnesinin vereceği aşıdan daha azdır.

Ayrıca şunu da aklınızda bulundurmanızda fayda var; bebeğinizin kulağını deldirdiğinizde elleriyle sürekli kulaklarına dokunmak isteyeceğinden enfeksiyon kapmasına sebep olabilir. Bunu engellemek için sık sık alkol veya diğer dezenfektanlar ile temizlemeniz gerekir. Delik çevresinde kızarıklık veya şişlik olup olmadığını sık sık kontrol etmelisiniz.

Ek olarak, bazı bebeklerin küpelerde kullanılan bazı metallere karşı alerjik oldukları bilinmektedir. Bu durumda küpeyi çıkarmanız gerekebilir. Alerji riskini en aza indirmek için cerrahi metal veya en az 14 ayar altından üretilmiş küpeleri tercih edin.

Bugun ivy yok sanki nerelerde bilen var mi?

Hımmm evet benimde dikkatimi çekti yok canım ivy
Bu arada sen motilium kullanoyomusun beklecim
Ben 3-4 gün kullandım aşırı süt yaptı yani o kadar çoktuki bırakmak zorunda kaldım kızım emmeye yetişemedi baya zorladı beni
Bir de çok ağız kuruluğu yaptı karnımı ağrıttı. Vs yani ne kadar yan etkisi varsa gördüm
Zaten ilaç kullanma özürlüyüm kullanamadım
Başka ne yapsam acaba süt için göğüslerim iyice yumuşadı kızım doymuyo diye kafayı yiyebilirim

Motilium bende sizlerdeki kadar etkili olmadi sonradann. İlk bilac gun evet ama sonra standart oldu belki de bilemiyorum. Ben ne var ne yok yiyorum iciorum valla, bi de temiz hava ii geliyor disari cikiyoruz kizimla, ev geldigimde ikisi da dolmus oluyor. Uyku bi de, uykumu almissam sut var, almamissam sut yok:) rabarba bahaetmisti gnc ultra mega vitamin diye ona basladim ben, sanirim sutu cidden arttiriyor.

Kizlar sizide takip adiyorum cok guzel seyler paylasiyorsunuz ivy emel meltem chenn ve yazamadiklarim ben 6 eylulde oglumu kucagima aldim sayenizde motillumu ogrendim ve inanilmaz sonuc sagoln kizlar iyiki varsiniz

6. Ay aşılarını yaptıran var mı? Dedikleri kadar Zor mu?

Aybike'cim görüşmenin pozitif geçmesine sevindim. Umarım
Pozisyon yaratırlar,
Canım biz olduk ateş vs olmadı sadece mızmızdık birde aşıda çok ağladı ilk defa iç çeke çeke.

Bir rahat bırakmıyor Abi'm :)
Yerim ben onları Maşallah .

Bizde bu gece gittik ama yer yoktu eşim yarın akşama alacak bilet bakalım :)

Valla 10 damla veriyorum canım.

Kizlar sizide takip adiyorum cok guzel seyler paylasiyorsunuz ivy emel meltem chenn ve yazamadiklarim ben 6 eylulde oglumu kucagima aldim sayenizde motillumu ogrendim ve inanilmaz sonuc sagoln kizlar iyiki varsiniz

Maşallah buraya da yaz canım sık sık. Oğluşunun resmini koyda görelim yakışıklıyı.

Kızlar göğüslerim yara oldu doktora gittim antibiyotik krem verdi bi de merhem ama iyileşmiyor sizler be tavsiye edersiniz

Buranın en uzun süre yarayla mücadele eden annesi olarak hemen atlayayım. Öncelikle oğluşun biberon alıyor mu? Eğer biberon alıyorsa arada dinlendirmek için sağıp biberonla vermek çok işe yarıyor. Her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile yıka. ( emir kipleri için kusura bakma) bepanten plus al. Ama üretimi durmuş yerine verdikleri tamamen farklı. Tüm eczanelerdekiler tükenmemiştir ben bulunca 3 tüp almıştım. Birde gazlı bez kadar gözenekli tülbent bezi bulabilirsen kesip kaynatıp (ben 95 derecede makinada kızımın sabun tozu ile yıkıyorum) katlayıp ütüyle sterilize et. Yada üşenirsen steril gazlı bez alabilirsin ama eşime çiftini 1,5 TL Den satmışlar. Emzirme yada sağma aralarında bepantenli kalsın uçların. Bol bol sür ama hazırladığın pedler birazını emiyor. Geçmiş olsun şimdiden

Abanırız ne demek. Sen zamanlamayı haber ver yeter ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…