- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.201
Bu onceki gun yataginda agladiginda poposuna pis pis yapmistim dalmisti ve gece 3e kadar uyumustu. Bu bi isaret mi diyerek dun de deneyecektim ama normalde benim kizim aksam 7de bi kisa uyku yapar, uyanir, bizimle oynar mama yediririm sonra 10gibi uyur, dun tersine 7deki kisa uykusunu gece uykusuna bagladi uyanmadi, ben deneme yapacaktim ya inat iste:)) saat 11de agladi ozaman denedim poppya vurmayi, YEMEDİ! 12ye kadar direndim sonra dayanamadim yanima aldim aninda uyudu sipa:) esim de herhalde 1gibi geldi yanimiza hadi koy yerine diye, koydum uyudu. Ben anlamadim bu kizi, tipitip:)))
uyku eğitimi vermişmiydin kızına? ben haftaya işe başlayacağım ve hala uyku düzeni yok oğlumunsadece gece uykusu düzenli akşam 7 yada 7:30 da gece uykusuna yatırıyorum. gece 1 den sonrada 3 kere falan uyanıyor. uyutmak için emzirmek zorunda kalıyorum
Bu onceki gun yataginda agladiginda poposuna pis pis yapmistim dalmisti ve gece 3e kadar uyumustu. Bu bi isaret mi diyerek dun de deneyecektim ama normalde benim kizim aksam 7de bi kisa uyku yapar, uyanir, bizimle oynar mama yediririm sonra 10gibi uyur, dun tersine 7deki kisa uykusunu gece uykusuna bagladi uyanmadi, ben deneme yapacaktim ya inat iste:)) saat 11de agladi ozaman denedim poppya vurmayi, YEMEDİ! 12ye kadar direndim sonra dayanamadim yanima aldim aninda uyudu sipa:) esim de herhalde 1gibi geldi yanimiza hadi koy yerine diye, koydum uyudu. Ben anlamadim bu kizi, tipitip:)))
canım nerede deldirdin kuyumcudamı?
maşallah çok yakışmış tombul kuşa
benimkinin eli sürekli kulakta ve saçlarında endişe ettim tutarmı diye
ama senin kız farkında değilmiş ne güzel
teşekkür ederiz teyzesiiiAman da aman , yerim onun o tontis yanaklarını , küpesini de sevsinler kucuk hanım
Canim ayni seyleri bende dusundum hatta hapi ogrendikten sonra yan etkilerini okuyunca dr gidene kadar kullanmadim buarada benim sutum neredeyse bitti 20 cc ancak cikiyordu dr gittik ve kasik mamasina baslatti dr sordum hapi kullanmamda sakinca varmi diye hayir hatta bebege iyi gelir dedi bende gunde 2 kere hap 2 bazende 3 kere malt icecegi ile sutumyine artti eskisindende cok ogllum tek gogusle doymaya basladi ve mamayida biraktik tabi karar senin ama ben faydasini coook gordummerhaba arkadaşım. bende motillumu burdan öğrendim ve doktoruma sordum, oda her zaman heryerde yazdığı gibi ilacın yan etkisinin ne olduğu bilinmediği için süt arttırmak için en iyi yolun dinlenme bol sıvı vs... söyledi. bende tüm annler gibi bebeğimi emzirmek istiyorum 5. ay bitti hiç mama kullanmadım ama hep şüphe var içimde acaba süt yetiyormu diye. çünkü göğüslerim gün içinde hiç dopdolu olmuyor.
Özetle süt arttırıcaz diye yan etkisini bilmediğimiz bu ilaçmı kullanılmalı yoksa en azından günde bir öğün bebeğe mama mı verilmeli? Mama yan etkisini bilmediğimiz ilaca göre daha masum geliyor.
bu konuda fikrinizi almak isterim.
Canım kreş çok sıkıntı olur bence o paraya bakıcı kendi evinde bile baksa sadece onla ilgilenecek ama kreşte tek çocuk yokki ayrıca diğer çocukların ilgisini çekicek oynamak isteyecekler eline yüzüne dokunmak isteyecekler ve en kötüsü hastalık kapacak ben olsa. Gönderemezdim hangi kreş bu peki belki biliyorumdur
Rossman marketleri alman marketler zaten bildigim kadariyla. kalite kontrolleri iyi yapiliyordur.
Ben yine de hametan beponthol sudocream, prime beyaz premium care ve unibaby yenidogan islak mendilden vazgecemiyorum.
Esim dalga geciyo hala mi yenidogan diye ama iyi bence boyle:)))
teşekkür ederiz canım. benim ki hep kulaklarının üstünü çekiyor.. küpe kısmına hiç dokunmadı.. eczanede deldirdim canım.. eğer alerjiden korkarsan altın küpelerden alp deldirebilirsin.. biraz daha gecikirse hiç tutmazlar kulaklarında küpeleri.. düşünüyorsan tavsiye ederim..
teşekkür ederiz teyzesiii
daha nasıl düzeni olsun ki canım ya :) akşam 7 de yatıyorsa ne mutlu sana.gece de kalkıcak tabi çocuk acıkıyor ve emiyor yani
Canim ayni seyleri bende dusundum hatta hapi ogrendikten sonra yan etkilerini okuyunca dr gidene kadar kullanmadim buarada benim sutum neredeyse bitti 20 cc ancak cikiyordu dr gittik ve kasik mamasina baslatti dr sordum hapi kullanmamda sakinca varmi diye hayir hatta bebege iyi gelir dedi bende gunde 2 kere hap 2 bazende 3 kere malt icecegi ile sutumyine artti eskisindende cok ogllum tek gogusle doymaya basladi ve mamayida biraktik tabi karar senin ama ben faydasini coook gordum
Yedim kisirdan cnm yemem mi..aile bulusmamizda güzeldi. Restoran biraz serindi endiselendim furkan icin ama usumedi mama sandalyesine oturdu ilk kez hosuna gitti kirmizi olmasi dikkatini cekti galiba..yarin aksam yada engec öbür gun eve dönüyoruz :'(Afiyet olsun canım, kısırrr çok severim, iyiki hamile değilim yoksa kalkıp kısır yapmıştım şimdi :)) iyi eğlenceler size, büyük aile toplantılarına bayılırım kendimde geniş bir aileden gldiğim için çok yokluğunu çekiyorum burda, benim için 2 tabak ye kısırdan :)
merhaba arkadaşım. bende motillumu burdan öğrendim ve doktoruma sordum, oda her zaman heryerde yazdığı gibi ilacın yan etkisinin ne olduğu bilinmediği için süt arttırmak için en iyi yolun dinlenme bol sıvı vs... söyledi. bende tüm annler gibi bebeğimi emzirmek istiyorum 5. ay bitti hiç mama kullanmadım ama hep şüphe var içimde acaba süt yetiyormu diye. çünkü göğüslerim gün içinde hiç dopdolu olmuyor.
Özetle süt arttırıcaz diye yan etkisini bilmediğimiz bu ilaçmı kullanılmalı yoksa en azından günde bir öğün bebeğe mama mı verilmeli? Mama yan etkisini bilmediğimiz ilaca göre daha masum geliyor.
bu konuda fikrinizi almak isterim.
uyku eğitimi vermişmiydin kızına? ben haftaya işe başlayacağım ve hala uyku düzeni yok oğlumunsadece gece uykusu düzenli akşam 7 yada 7:30 da gece uykusuna yatırıyorum. gece 1 den sonrada 3 kere falan uyanıyor. uyutmak için emzirmek zorunda kalıyorum
canım aslında hazır bebeğin ama sen onu düzenliycen biraz.biz 1 aydır bir düzen tutturduk mesela.ben gece 1.30 dan aşağı uyutamıyordum. şimdi 10.30 da uyuyor.benim bebeğim aşırı hareketli ayağında yay takılmış gibi sürekli zıplıyor,bunu kucağımızda yapabildiği için de sadece kucakta durmak istiyor. bu sürecin sonunda da çok gergin oluyor,ve uyutmaya çalıştığımda da sürekli kafayı bi o yana bi o yana çeviriyordu.sonuçta saat yine 1.30 oluyordu. sonra bir türlü sakinleşemediğini anladım ve şöyle yaptım... en son uykusunu 20.30 da sonlandırmasını sağladım.çok uykusu gelse de memede orda burda 10 dk dahi 22.30 a kadar uyutmadım.hala uyutmuyorum.bazen 19.30 da uyanmış oluyor mesela yatma saatine kadar huzursuzlanıyor ama yine de o saate kadar uyutmuyorum.yatmadan önce 3 gün her gün banyo yaptırdım,gevşedi o uyuyamamalar kalmadı.hareketliliği üzerinden attı.sonra 2 günde bir yatmadan önce banyosu var.banyodan sonra odasındaki gece lambasında emziriyorum,sonra o ışığıda söndürüp 5 dakika ayağımda sallıyorum uyuyor.sonra yarım saat yada bir saat sonra uyanıyor,ya emziriyorum yada pışpışlıyorum dalıyor ve acıkana kadar uyanmıyor.hergün aynı.en azından ne yapacağını biliyorum artık.bizde kundaktan kurtulamıyoruz.eli açık uyanıyor sürekli,korkuyorumda öyle uyutmaya çalışmaktan,düzeni bozulacak yine.o büyüdükçe kundak örtüleri de büyüyor,olmuyor yani:)
Yedim kisirdan cnm yemem mi..aile bulusmamizda güzeldi. Restoran biraz serindi endiselendim furkan icin ama usumedi mama sandalyesine oturdu ilk kez hosuna gitti kirmizi olmasi dikkatini cekti galiba..yarin aksam yada engec öbür gun eve dönüyoruz :'(
Cnm sende ayni bnm gbisin bnm oglumda 5.ayi doldurdu sadece anne sutuyle cok şükür ama bazi geceler 1 kez emerken (gec uyudugunda) bazen saat basi iki saate bir emiyo' gündüz de sık emiyor.kilosu iyi ama bnde gece saat basi emdiginde doymuyor korkusuna kapiliyorum nasil bir gün 4saat te uyanip diger gün saat basi emiyor anlamıyorum :-( ilac bnde almadim mama dusundüm ama vermedim ek gida tattiriyorum ama öğüne gecmedim.göğüslerim tas gbi dgl hele adetken bombos sanki
Aslinda banyo iyi fikir. Biz de o gun banyo yapmistik bak hic dikkat etmemisim! Denemeye devam, pes etmemeliyimmm etmemeliyimmmm:))
ama tracy hogg oyle demiyordu :) gunduz cok uyumadı için akşam daha fala dayanamıyor sanırım. gece sureklı uyanmak çok yorucu ve gündüz enerjimi etkiliyor maalesef. şikayetim şimdilik bu . senin kızının pat patla uyumasına imrendim renannn..
bizde banyoyladuzen oturttuk cnm
Aslinda banyo iyi fikir. Biz de o gun banyo yapmistik bak hic dikkat etmemisim! Denemeye devam, pes etmemeliyimmm etmemeliyimmmm:))
Banyonun kafayi yikama asamasinda da cok agliyo ama napsam bilmiyorum yaaaa
evet tabiki pes etme hergün aynı olmuyorlar ama en azından biliyorum ki o saatte uyunacağını biliyor artık ve uyumak istiyor.mesela bazen 22.30 da yatırıyorum hani dedim ya tekrar uyanıyor yarım saat sonra falan diye bazen de gece 2 ye kadar uyanmıyo işte o zamanlar banyo yaptığı zamanlar.ama uyansada sen kendine göre bulursun birşeyler mesela ben alıyorum yatar pozisyonda emziriyorum anlıyor o gece olmuş o pozisyonda sadece gece emziriyorum çünkü.yada pış pışla durabiliyor beşikte.ondada durmazsa kundaktan elini çıkarıyor mesela tekrar sarıp çeviriyorum yan biraz poposuna pat pat...vs. vs.ama hergün aynı olsun saati saatine.odaya geçince karanlıkta gözlerini ovuşturmaya başlıyor mesela.o da bana birşeyler anlatmaya çalışıyor aklınca hahaha:) dedim ya hani gerginlikten kurtulamıyorlar diye ben bunu bir yerde okumuştum,bu durumu da banyoyla çözmüşler.bir süre sonra banyo yapmazsa uyumayacak gibi geliyor ama 3,4 güne alışıyorlar sende hergün banyo yaptırmazsın o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?