- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.461
dur şimdi tanıdık çıkıcaz sene tutarsa :)) bende FAL mezunuyum94 mezunu, sen?
bnde Furkan a akşam yemeğimizde bizi rahat bırakması için masaya oturmadan 3 bebe bisküvisini bir portakalın suyunda ezip yedirdim şapır şupur bi güzel yedi...ama bi saat sonra kustu
çamaşır asarken hava güneşli die balkona çıkarmıştım azıcık üzerine hırka şapka da giydirdim,işte o zmn mı üşüdü de kustu yoksa bisküvi ağır mı geldi anlayamadım
İkitelli bati bahat Nurcan Hnm... en iyi hekimden aratabilirsin...Kizlar dr malesef gitti sizlerin onerecegi iyi bir dr varmi bu konuda sizlerinde titiz oldugunu biliyorum bu yuzden size soruyum istedim istanbulda avrupa yakasinda avcilara beylikduzune kucukcekmeceye yada buralara yakin bir semtte arkadaslardan biri ozlem ozsoyuo onerdi iyi bir dr baska fikri olan varmi
bunu bilmiyordum.. Bu ates yoksa koloni elli bin de olsa enfeksiyon sayilmayabiliyo yani öyle mı...
Selam, geçmişe dalıcam şimdi (100 sayfayı atlayaatlaya okuyarak size yetişmeyi düşünüyorum)
önce selam ve durum raporu vereyim dedim :)
Geçen Pzt annem geldi,
salı ozan hastane kontrol vardı, kan tahlikleri iyi çıktı çok şükür
Çarşamba kendim doktora gittim, perşembe evde büyük temizlik yaptım
Ama nekadar temizlesem de bina çok eski olduğu için belli olmuyordu , ve 4 insan 2 kedi ve 1bebek için çok küçük geliyordu ev artk. Annem "ben burdayken ev bulup taşınsanız ya " dedi ve ben de gaza gelip
cuma ev arayıp, cts tutup, pazar temizleyip, pzt taşındım :) salı çarşamba yerleştik (sayılır) bugün de kadıköyeindik gezmeye.
Çooook yoruldum,daha tam yerleşemedik, annem yarın Ankaraya dönüyor, o burdayken yaparım dediğim şeyleri yapamadım
Ama iyi oldu ne demişler tedbili mekanda ferahlık vardır!
Selam, geçmişe dalıcam şimdi (100 sayfayı atlayaatlaya okuyarak size yetişmeyi düşünüyorum)
Geçen Pzt annem geldi,
Ama nekadar temizlesem de bina çok eski olduğu için belli olmuyordu , ve 4 insan 2 kedi ve 1bebek için çok küçük geliyordu ev artk. Annem "ben burdayken ev bulup taşınsanız ya " dedi ve ben de gaza gelip
cuma ev arayıp, cts tutup, pazar temizleyip, pzt taşındım :) salı çarşamba yerleştik (sayılır) bugün de kadıköyeindik gezmeye.
Çooook yoruldum,daha tam yerleşemedik, annem yarın Ankaraya dönüyor, o burdayken yaparım dediğim şeyleri yapamadım
Canım bende bilmeden bir defa mandalina suyu vermiştim kızıma, hafif kızardı vucudu, sonra buradan hemen imdadıma yetiştiler; turunçgiller 12 aydan önce verilmemeliymiş... Furkan muhtemelen üşütmüştür veya asit midesini rahatsız etmiştir ama bunuda hatırlatayım dedim. Çok geçmiş olsun
Geçen Pzt annem geldi,
aybikeee ses versenee
yok aybikecim senemiz tutmuyor ben senden 10 sene kadar sonra mezun olmuşum. aynı tarihlerde fal sınırları içinde yaşayamamışız malese sizin zamanınızda da pilav günü ve su savaşları var mıydı? evimzde okul civarında bizim ama siz ayvalıkta oturuyorsunuz sanırım artık
Merhaba kızlar,
Bizde bu sabah ilk kahvaltımızı yaptık. Keçi peyniri (bebekler için minik taze üretilmiş), yumurta ve ev yapımı güneşte pişmiş kuşburnu reçeline biraz badem ezip karıştırdım. Kızımın ek gıdaya geçmesine çok az kala hemen evimizin alt caddesinde bio market açıldı, günlük keçi sütü, yoğurdu bulunuyor. Tüm testlerden başarıyla geçmiş yıldızlı bio markalar satılıyor. Birde şöyle bir güzellik yapmışlar, bebekler için minik kese kağıtlarında sebzeler var, karışık havuç, kereviz, pırasa birer tane atmışlar veya kaba kaba doğrayıp atmışlar, her sebzeden ayrı ayrı almak veya ne alsam diye düşünmek yerine bu kese kağıtlarına abone olmak en güzeli. Benim gibi şaşkın anneler için ideal :)
Peynirlerden bahsedilmiş, tamamını okuyamadım ama evde yapılan ve pastorize olmayan süt ürünlerinden bebeklerimiz sakınmalıyız bence. Birde bu labne peynir ne kadar moda yahu :) herkes bebeğine labne peynir yediriyor, içeriğindeki alginat nedeniyle bebeklerin yemesini tavsiye etmedi benim doktorum. Ama sanırımsaglık ocaklarında falan tavsiye ediyorlar kıvamı ve az tuzlu olması nedeniyle, garip. Veya labneyi krema gibi kullanıp, içine pekmez falan katıyorlar, kolay oluyor sanırım.
aman kuzum sesim soluğum kesildi benim
bugün evde temizlik vardı, paşamda artık yerinde durmuyor..tek göz kapalı kocacığımla kurtlar vadisi izliyorum :)
arada da odaya kaçıp sizi okuyorum
Geçen Pzt annem geldi,
saolun kızlar, bugün dr umuza gittik iyiki gitmişiz. ventolin verdi 3 posta. kan testi yapıldı. meğer bornşları daralmış viral inf geçiriyormuş kızım.
iki şurup filan verdi. dünden beri bir posta yedi canım kızım. inş işe yarar ilaçları. çarş kontrolümüz var.
sadece iştahsızlık mı olur belirtisi dedim çok şaşırdım çünkü. çok nadir öksürüyor ama öksürükten saymadım bile yani...
dua et iiştahsızlıkla belli oldu yoksa salı günü nefes alamaz halde gelirdiniz buraya dedi(
haberler böyle...
Burası ne kadar sakin bu haftasonu, maşallah bu topic in kadınları çok aktif :) ya çalışıyorlar ya gezmelerdeler... Maşallah hepsine.
Pazartesi bir workshop a başlayacağım diye yazmıştım, kayınvalidem geliyor ve bakıcımıZda tamam, sabah 08:00 - 12:00 arasında yokum, kızım zaten bu süre içinde çoğunlukla uyuyor. Aklım evde kalmayacak hem babannemiz hemde günlük annemize çok güveniyorum.
Daha önce yakın bir şehirdeki üniversitede doktoraya başvurmuştum, şuanda doktora yapan kişiler tezini verip kadroyu boşaltınca değerlendireceğiz demişlerdi, öyle bir sistemi var okulun, avrupanın en elit univ.i seçilmiş üst üste yıllarca, o yüzden sadece oraya başvurmuştum. Cuma günü postakutumuza davet mektubu düşmüş :) yeniden konuşacağız ve muhtemelen olacak. Şuanki işimle kıyasla maaşı daha düşük ama çalışma saatleri daha esnek olur, hemde uzun vadede getirisi daha çok. İlk başvurduğumda çok istekliydim, konuya falan hakimdim ama şimdi aklımdanda çıkmıştı o kadar istklide değilim... Pazartesi arayacağım bakalım, ilk fırsatta randevu alıp görüşeceğim, iyi dileklerinize ihtiyacım var... Bu sıralar hep iş ve eğitimle ilgili gelişmeler oluyor hayatımızda, hayırlısı bakalım...
Valla gerçek hayatta nerden bulacaksında bu kadar taze anneyi bir araya getirip dertleştireceksin, bizim eşler yatsın kalksın site sahibine dua etsinler :) sık sık google reklamlarına tıklasınlar. Yoksa bu kadar şeyi kendileri dinlemek zorunda kalacaklardı :)
Slm kızlar.
Geçmiş almış başını gitmiş okuyamayacam galiba benden kızıma geçen hastalığım maalesef günlerdir sürüyor ancak bugün kendine geldi en az yarım kilo verdi şu bi haftadaaşılarımızıda yapamıyoruz en az 10 gün beklicez bunun üstüne aşıda gelirse yandıkki ne yandık :s
Hoşgeldin canım çok şükür iyiyiz.
Benimde annem yarın bana geliyor ohh değmeyin keyfime. Ya öyle mutluyum ki annem burada iken sinemaya gideriz kociş ile birde ben camları silerim annem kızıma bakarken oh camlarımda mis olacak neredeyse 1 ay oldu silinmeyeli :)
Bu arada kızım bugün mevlüdün göz bebeği idi :) Elden ele gezdi hanımefendi.
Öyle canım , 2 numara kreşe başladı , o getirdi zaten hastalığı kresten
O kucukkende ablası getirirdi , ne yapalım hafif atlatirlar insallah
Sagol canım , bütün hasta bebislere Allah şifa versin tez vakitte
aman kuzum sesim soluğum kesildi benim
bugün evde temizlik vardı, paşamda artık yerinde durmuyor..tek göz kapalı kocacığımla kurtlar vadisi izliyorum :)
arada da odaya kaçıp sizi okuyorum
Ohh çok şükür Ozan paşamız iyiymiş. :) Güle güle otur canım yeni evinde güzel günlerde otur inşallah.
Hoşgeldin burkacım ne hızlısın bu kadar sürede ne çok şey yapmışsın
Güle güle oturun yeni evinizde
saol cnmm..mandalina suyu bn çok verdim ama bi tepki vermemişti, portakala verdi galiba,üstelik bnm portakala alerjim var oğlumuda etkiledi belki..
a.s cnm kızların hızına bnde zor yetiştimuçmuşlar..
Ozan ın tahlillerine çook sevindim cnm gözünüz aydın tekrardan,
neeeeeee taşındın mıı uuuuuuu bu ne hızz
işiniz rast gitmiş çok şanslısın bu kısa zmnda ev bulmak tutmak taşınmak yerleşmek hele de bebeklee..bi de üstüne gezmecee..sende sin..eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun sağlıkla mutlulukla inş..
Hehehe burkacım sen beni geçtin direkt evi değiştirdin :))) bende yakında hızımı alamayıp değiştirirmişim) benim zor biraz önce borcunu bitirmemiz lazım. Güle güle oturun yeni yuvanızda
Kizlar bizim doktor labneyi cok onermedi cok yagli ve kalorili bukadara gerek yok kendi peynirini suda beklet onu yesin dedi, siz biliyorr muydunuz boyle bisey??
Buarada mama konusu acilmisken ben gecen yaptigimi soyleyeyim. Kucuk kavanoz mamalarindan evde baya oldu gibi, balkabagi havuc patatesi rondodan gecrmistim(purutlu sevmedi eeeeh dedim yeter, 9.aya kadar boyle yapabilirmisim) o rondodan gecirdigimi de kucuk cam kaplara koymus buzdolabina atmistim. Disari cikacakken kavanozlardan birine yarisi kadar aldim yanima, goturdum onu yedirdim
Valla iyi de oldu. Bilginize.
Hüü hüüü kızlar bir bakıcıyla anlaştım :)
güvenilirliği olan biri tandık vahıstasıyla . 34 yaşında kapalı bir bayan.
Ve şu an bebek bakım kursuna gidiyor :) istesem bulamam kısmet işte
2 çocugu var bir kız bir erkek ..
Istemem ama kızcağız evini bile toparlarım dedi.
Genç olmasıda işime geldi açıkçası evler çok yakın yuppiii kararından vazgeçmezse 17sinde başlıyoruz:))
çok mutluyum bugünn şükürler olsun allahıma ve yavrumun güzel dualırını eksik etmeyen teyzelerine:))
canım benım doktorum geçen ay ceviz kadar verirebilrisn dedi kıyma 3 defa çekilcekmiş olucak ama dedi.
Ben geçen ay vermedim ama bu ay sonu gibi veririm.
canım portakal ve mandalina gibi meyveler ilk meyveleri olark verilmiş ama yabancı sitelerde hep 1 yaşından sonra verilecek meyvelerdendir alerji yapma riski daha yüksek üstelik asitli oldukları için mideyi rahatsız eder fakat aç karnında sık sık yenilirse mideye ciddi problere sebeb olur.Benim bildiğim böyle mandalina,portakal,şeftali,çilek,nar,ahududu,böğürtlen,yaban mersin,dut meyveleri bir yaşından sonra verilir.bnde Furkan a akşam yemeğimizde bizi rahat bırakması için masaya oturmadan 3 bebe bisküvisini bir portakalın suyunda ezip yedirdim şapır şupur bi güzel yedi...ama bi saat sonra kustu
çamaşır asarken hava güneşli die balkona çıkarmıştım azıcık üzerine hırka şapka da giydirdim,işte o zmn mı üşüdü de kustu yoksa bisküvi ağır mı geldi anlayamadım
Geçen Pzt annem geldi,
Kizlar yaaaa mama sandalyesini aldiniz mi? Beni de alin aranizaaaaa. Ne zaman gelsem kimse olmuuorrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?