- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.501
benim nekadar kart bir anne olduğum birkez daha ortaya çıktı :)))
yok canım annemler ayvalıkta, ben izmirdeyim
canım organik ürünlerin fiatları nasıl bizim burda baya bi pahalı ve dediğin giib kilo kilo satılıyor hadi yarım kilo da dese rızayım iki çocuk yer ama kiloyle olunca bütçemizi sorluyor.
Çok teşekkurler inşallah sağlıkla huzurla hepimiz evlerimizde mutlu olalım
Chennciğin ben bekarken sabah evden ekmek almaya diye çıkıp ev bulup tutup temizleyip
döüp öbür evi toplayıp akşamına taşınmıştım ( arkadaşlarda yardım etti ) yani rekorum 9 saate taşınmak.:)
Rabarba, kiracı olmanın tek avantajı istediğin zaman çıkabilmek aman kendi evin lsun da sen içini bol bol değiştirirsin
Canım normal peyniir akşamdan suda bekletip tuzunu alınmış oluyor sabah rahatlıkla verebilirsin.Bazı bebekler pütürlüğe daha zor alışıyor ama alışıyorlar sabırlı olmak lazım.Ara ara sevdiği yiyeceklerini daha pütürlü olarak vermeye çalış yavaş yavaş alışacaktır.
Bakıcı bulmana çok sevindi hayırlı olsun.Ev işleri yükleme ona artık kendis isterse yapsın ama ilk olark bebeğinle ilgilenmesini bekldiğini belirtmekle fayda var.Kadın böyle rahat olur daha sabırlı bebeğe bkar yoksa onu ihmal eder ev işleri yetiştirmeye çalışırken.Tek bebekle ilgili işlerle uğraşsın.
canım portakal ve mandalina gibi meyveler ilk meyveleri olark verilmiş ama yabancı sitelerde hep 1 yaşından sonra verilecek meyvelerdendir alerji yapma riski daha yüksek üstelik asitli oldukları için mideyi rahatsız eder fakat aç karnında sık sık yenilirse mideye ciddi problere sebeb olur.Benim bildiğim böyle mandalina,portakal,şeftali,çilek,nar,ahududu,böğürtlen,yaban mersin,dut meyveleri bir yaşından sonra verilir.
hayırlı oosun güle güle oturnuz.
selam canım ben de hala mama sandalye almadım beğendiklerim biraz pahalı buluyorum hala arıyorum kampanya yakalarsam diye.200 tl geçmesini istemiyorum.
Günaydın kızlar
Kızım salı günü akşam ve dün akşam çok kustu ama ne öncesinde ne sonrasında ağlama vs yok birden bütün yediklerini çıkardı. midesi kesin boş kaldı çünkü iki kusmada da yıkamak zorunda kaldık. Resmen musluktan su akar gibi ağzından kusmuk aktı bir kerede.
Birde 3 gecedir geceleri çok kalkıyor ve sabahları erken uyanıyor gece gözleri kapalı ağlıyor. pişpiş diyorum yine uyumuyor. Kafası da ateş gibi yanıyor ben dişe yoruyorum ama bakalım.
çok geçmiş olsun canım
valla iş verseler günde şukadar ağırlık taşıyacaksın diye hayatta yapmayız ama bu bıcırıklar için herşey yapılıyor
bende Irmak ın dediği şu aktivite merkezini aldım, gelsin bakalım kurtarır beni...paşa oturmayı geçti ayakta duracakmış :) öyle kucak falanda değil, ayakları yere basacakmış..sanırım bu çocuk teyzesi gibi yaramaz birşey olacak
iyi geceler annişler...
neredeyse herkes ek gıdaya geçti. biz de.
ama ben hala süt yapan şeyler arıyorum.
boza içiyorum, motilium kullanıyorum, milupa nın stile tea var yeni çıkmış sanırım sallama çay onu içiyorum, aktardan da aldım bi çay onu da içiyorum, malt içeceği içiyorum...
daha varsa paylaşın içeyim
hasta olan bebişlere geçmiş olsun...
6. ay aşıları herkesin kolay geçsin inşaallah...
günaydınlarrr :)
ben avcilar hospitalda dogum yaptim orda goturmek istedim ama giden tanidigim olmadigi icin gidememistik ozlem hanim nasil telefonla falan ulasabiliyormusunuz bizim dr cok iyiydi her aradigimizda anlatir cok detayciydi biligi verirsen cok sevinirim canim cunku burasi bizim icin cok yakin iyi olucak
Kızlar alıntı yapmıştım ama ne oldu anlamadım.
Gittik doktora diştenmiş 1-2 güne çıkar dedi. Ateşi 37 çıktı orada. Gelmişken kilosuna bakalım dedi 250gr almış 10 günde:) başımızda yarım santim büyümüş.Biliyorsunuz bizim bıngıldak kapandı kapanacak. Başımız büyürse her ay sorun yokmuş. Boyumuzu ölçmedik. 10 gün içinde ateşi çok yükselirse ve öksürük çoğalırsa gideceğiz. Ara ara öksürüyor 3 gündür. Boğazı çok az kızarmış dedi ilaca gerek yok dedi. bu kadar. Tarhana çorbası ver dedi kaşık maması yerine daha sağlıklı ve besleyici dedi. :)
Yarın götüreceğim bakalım canım bugün doktorumuz yokmuş.
Atesini olcuyor musun simdilik? Uzuldum ya
İkitelli bati bahat Nurcan Hnm... en iyi hekimden aratabilirsin...
dişe benziyor emel. çok zormuş bu diş olayı ya( bir hafta 10 sürebiliyor o huzursuzlukları...eller ve kafası meleğiminde yanıyordu ölçünce normal ateşi ama.
iki tane çıktı şimdi yenileri geliyor anladığım kadarıyla. canım bnm nasıl hırslanıyor saldırıyor çokta tatlı oluyor. bazen gülüyorum haline
canım çok geldi sayılmaz ama hiç yemiyor değil en azından. yemek aralarını 5-6 saat yapınca bir nebze yiyor. ama sebze meyve hepsi yalan oldu. muhallebi çocuğu oldu yavrum
ya işin zor kısmı damağı delmesi sanırım. melekte damağın yüzeyinde gördüm. yarındası bir milim diş yükselmişti bile..:))
ooo seni alan yaşamış cnm belliymiş önceden, ben çok kararsız bi insanımdır illa biri dürtecek ama dürtüldüm mü de fena gaza gelirim yeterki motive edileyim..rekorunu egale etmek imkansızdiyorum sadece..
amann mandalina da mı olmaz bu akşam elma-bisküvi deneyeyim yada kendi sütümden sağayım bakalım kusmazsa suçu portakala atacağım o anlaşıldı..saol cnm ilgin için..
haklısın bnce cnm, bnde mama sandalyesine fazla vermek istemiyorum oturcak gibi durmuyo bnm oğlan bebek arabasında zor duruyo çünkü kıpır kıpır sağa sola uzanıyo düşecek gibi sarkıyo..
ayyy çk geçmiş olsun yaa kusunca insan ne yapacağını şaşırıyo bnm elim ayağım dolanıyo inş. dişdir sebebi başka bişey diildir..Allah yardımcın olsun uykudaki sıkıntı en zoru bide..inş. kısa sürer hemen rahatlar cnm
aynen yaa şu sıpacıklar ne hallere soktu, bnm oğlanda ne anakucağında duruyo ne oyun halısında pıt pıt halıdaki oyuncakları çıkarıp ağzına alıyo öle güçlü asılıyor ki önceden saf saf bakar tutamazdı nasıl büyüdü kerata..arabada da durmuyo kıpır kıpır sağa sola aşağı sarkmalar..inş.aktivite masası rahatlatır cnm sizi..
Bnde gttm fiziktedaviye dr. emara boyuna bakalım dedi çk ciddi sıkıntı değilmiş ilaç versem bebeğe geçer dedi sıcak tut masaj ve dolgit krem verdi, kolda elde uyuşma daha ileri boyutuymuş çk şükür bnde yok..
herkese kolay gelsin..ben ütüye devam etmeliyim balkondaki 3.posta kurursa daha 2 posta yıkanacak var ooff
ooo maşallah kuzuna emelcim gayet iyi, dişlere de maşallah
gör bak snein kız herkesi yakalayıp geçecek kilo konusunda,
hmmm kaşık maması yerine tarhana iyi fikirmiş, burda bulamama tarhana ama getirtmeye çalışıcam bende tuzsuz ve baharatsız özel hazırlnamış tarhana
Kızlar alıntı yapmıştım ama ne oldu anlamadım.
Gittik doktora diştenmiş 1-2 güne çıkar dedi. Ateşi 37 çıktı orada. Gelmişken kilosuna bakalım dedi 250gr almış 10 günde:) başımızda yarım santim büyümüş.Biliyorsunuz bizim bıngıldak kapandı kapanacak. Başımız büyürse her ay sorun yokmuş. Boyumuzu ölçmedik. 10 gün içinde ateşi çok yükselirse ve öksürük çoğalırsa gideceğiz. Ara ara öksürüyor 3 gündür. Boğazı çok az kızarmış dedi ilaca gerek yok dedi. bu kadar. Tarhana çorbası ver dedi kaşık maması yerine daha sağlıklı ve besleyici dedi. :)
yok cnm kart anne demeyelim olgun annesin bak ne guzel ne kadar bilincli buyutuyorsn bebegini.bugun moralim cok bozuldu.halk sagligindaki ebemz bize son kullanma tarihi daha kizim dogmadan 1 ay once bitmis bir d vitamini vermis ve ben bunu aylardr kizima kullandm.bugun bitti diye cope atacaktm sok oldum. sk: 07 2013. hemn ozeldeki dr u aradim bi zarari olmaz kimyasal icermiyor dedi.ama ebeye de kendimede cok kiziyorum.nasil verirler onu benm elime.sanki bakkaldan yogurt alr gb artk ebelerin verdiklerininde son kullanma tarine bakcm
Bunu gormemistim. Oh cok sevindim.
kızlar en zor kısmı yarılma kısmı.. 5 inde başladı dişleri çıkmaya.. 3 günde anca bu kadar oldu hergün bir tırtığını çıkarttı diyelim.. Eki Görüntüle 966886
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?