- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.441
Hüü hüüü kızlar bir bakıcıyla anlaştım :)
güvenilirliği olan biri tandık vahıstasıyla . 34 yaşında kapalı bir bayan.
Ve şu an bebek bakım kursuna gidiyor :) istesem bulamam kısmet işte
2 çocugu var bir kız bir erkek ..
Istemem ama kızcağız evini bile toparlarım dedi.
Genç olmasıda işime geldi açıkçası evler çok yakın yuppiii kararından vazgeçmezse 17sinde başlıyoruz:))
çok mutluyum bugünn şükürler olsun allahıma ve yavrumun güzel dualırını eksik etmeyen teyzelerine:))
canım benım doktorum geçen ay ceviz kadar verirebilrisn dedi kıyma 3 defa çekilcekmiş olucak ama dedi.
Ben geçen ay vermedim ama bu ay sonu gibi veririm.
Canım ben 3 aylık olmasına 1 hafta kala ayırdım odasını. Alman mürebbiye modunda. Şimdi olsa çamur yapar gibime geliyor çünkü artık herşeyin farkında. Odası ile bizim odamızın kapısı karşılıklı. Kapılar genellikle açık oluyor. Yinede telsizi gece boyu açık tutuyorum ben. Sesi çok yükselttiği için ağlamasada duyuyorum. Aslında görüyorum da çünkü arkadaş tavsiyesiyle görüntülü aldık. Büyük kolaylık bence. Çünkü normal telsizler en ufak hışırtıya gidip bakıyosun. Ama ben ekrandan bakıyorum sadece ıh demiş. Yada dönmüş hiç yerimden kalkmıyorum. Hatta üstünü açtığını farkedip gidip örtmüşlüğüm var. Kiloları veremezsem bu telsiz sorumlu diyebilirim.
Nasi yapiosun yaaa?? Ben de yapsam keske.
Sagol canim bilmiyorum kiskandi mi sanmam aslinda ama aklima kurt dusurdun simdi:))
valla sende süpersin cnmbnde eşimden az destek görsem deneyeceğim ama beyefendi oğluşuna da bana da kıyamıyor kalkıp bakmak zor olurmuş, telsiz cızırdar dururmuş muş muş aslında, bnde cesaret de yok, neyse biz biraz böle devam edelim bakalım.ama sizin görüntülü olması harikaa..bakim bi nete ne modeller var fiyatlar nasıl belki eşimi etkiler
cnm bldiğim kadarıyla sütü kaynatıyorsun kaynamaya başlayınca limon sıkıyorsun bi tane, süt kesiliyor kesilen kısmı alıyorsun en son tülbente koyup iice sıkıyorsun oldu sana evde taze lor..ama pek tatsız olur sanki ben tv de izledim eline sağlık (TRT1) da..
cnm yoksa nie öle desinki..çok iyiniyetliyiz de ondan düşünemiyoruz böle şeyleri
Nasi yapiosun yaaa?? Ben de yapsam keske.
Ooh annen varken hayat sana guzel tabi:) bizimki bakalim ne zaman emekleyecek bu gidisle zor ama. Masallah senin kizina da:) mankenimm benimm, sportifimm benimm:))
Abartma ama pekmez işini az koy canım. :)chen hoşgeldin canım aramıza ve de kolay gelsin :))
evet pekmez daha mantıklı ve de sağlıklı.. teşekkür ederim canım arkadaşımmm
doktor su içmeyen bebeklerin kabızlık yaşayacağını da söyledi.. o yüzden de olabilir sizin.. sen biraz zorla en iyisi..
Canım doktorlar öneriyor zaten pekmezi ayrıca öyle çok koymayacak az birşey koyup suyun tadı değiştirse yeter.cnm ben pekmez içini yakıyor die su vermeye çalışırım suyu pekmezle vermek garip geldi bi dr. a sormalı sanki..pekmez kesinlikle çok sağlıklı hele kimin yaptığını biliyosak, bze kendi köyümüzden gelio halamlar yapıo içim çok rahat şükür.
Hüü hüüü kızlar bir bakıcıyla anlaştım :)
güvenilirliği olan biri tandık vahıstasıyla . 34 yaşında kapalı bir bayan.
Ve şu an bebek bakım kursuna gidiyor :) istesem bulamam kısmet işte
2 çocugu var bir kız bir erkek ..
Istemem ama kızcağız evini bile toparlarım dedi.
Genç olmasıda işime geldi açıkçası evler çok yakın yuppiii kararından vazgeçmezse 17sinde başlıyoruz:))
çok mutluyum bugünn şükürler olsun allahıma ve yavrumun güzel dualırını eksik etmeyen teyzelerine:))
canım benım doktorum geçen ay ceviz kadar verirebilrisn dedi kıyma 3 defa çekilcekmiş olucak ama dedi.
Ben geçen ay vermedim ama bu ay sonu gibi veririm.
Eeeeemellllll özel mesaj attım sanaaaaaa :))
Gunluk sutle yapiyorum 1 lt sutten 1haftalik cikiyor. Sutu kaynatiyorum kaynerken yarim limon suyu sikp kaynatmaya devam ediyorum cok hafif bi karistiyorum. Zaten hemen sari su ve topaklar ayrisiyor. Tencere sogumasini bekliyorum. Tulbentle suzmuyorum biraz suyu kalsin istiyorum ince plastik suzguyle suzuyorum. Biraz baharatla tatlandirip bizde yiyoruz. Ben tadini begeniyorum. He onemli olan minik kuslarin begenmesi tabi :))
Merhaba kızlar,
Bizde bu sabah ilk kahvaltımızı yaptık. Keçi peyniri (bebekler için minik taze üretilmiş), yumurta ve ev yapımı güneşte pişmiş kuşburnu reçeline biraz badem ezip karıştırdım. Kızımın ek gıdaya geçmesine çok az kala hemen evimizin alt caddesinde bio market açıldı, günlük keçi sütü, yoğurdu bulunuyor. Tüm testlerden başarıyla geçmiş yıldızlı bio markalar satılıyor. Birde şöyle bir güzellik yapmışlar, bebekler için minik kese kağıtlarında sebzeler var, karışık havuç, kereviz, pırasa birer tane atmışlar veya kaba kaba doğrayıp atmışlar, her sebzeden ayrı ayrı almak veya ne alsam diye düşünmek yerine bu kese kağıtlarına abone olmak en güzeli. Benim gibi şaşkın anneler için ideal :)
Peynirlerden bahsedilmiş, tamamını okuyamadım ama evde yapılan ve pastorize olmayan süt ürünlerinden bebeklerimiz sakınmalıyız bence. Birde bu labne peynir ne kadar moda yahu :) herkes bebeğine labne peynir yediriyor, içeriğindeki alginat nedeniyle bebeklerin yemesini tavsiye etmedi benim doktorum. Ama sanırımsaglık ocaklarında falan tavsiye ediyorlar kıvamı ve az tuzlu olması nedeniyle, garip. Veya labneyi krema gibi kullanıp, içine pekmez falan katıyorlar, kolay oluyor sanırım.
badem mi kattın ivycim, erken değil mi pütürlü kalmadı mı yutabildi mi,
ben de en çok ceviz badem gibi şeyleri yemesini istiyorum içindeki yağlar çok değerli çünkü ama erken diye vermiyorum yavaş yavaş versemmi ki sindirebilir mi acaba,
ne kadarını yedi yaptığın karışımın,
ben kahvaltı için 6. ayı bekliyorum ısrarla, şimdi sizde okuyjnca özendim yavş yavaş versem mi acaba, yumurta, peynir, vs.
Evet ama gitti annem bugün
Abartma ama pekmez işini az koy canım. :)
Canım doktorlar öneriyor zaten pekmezi ayrıca öyle çok koymayacak az birşey koyup suyun tadı değiştirse yeter.
Kızlar sizin bebişlerde kilolu ama bugün güne gittik bir tanıdık da geldi oğlu 11 kilo olmuş anne sütü ile 6 aylık şuan ek gıdaya geçmişler hatta sabah kahvaltı vermiş doktoru pekmez peynir azda yumurta sarısı. ,
Ohh be çok şükür inşallah başlar ve memnun kalırsınız canım.
Gördüm canım :) Mailde gelmiş :)
:) aldım mailden cevap verdim bende :)Sonradan mail atmakta aklıma geldi. Garanti olsun dedim :))
bunu bilmiyordum.. Bu ates yoksa koloni elli bin de olsa enfeksiyon sayilmayabiliyo yani öyle mı...erkek çocuğunda ateşli yüzmin koloni baya ağır enfeksiyondur çünkü yapı olarak penisde vajen gibi bakterilerin içe girmesi kolay değildir bazı doktorlar erkek çocuğunda ellibin koloniyi ateş varsa enfeksiyon olarak görür.
bnde Furkan a akşam yemeğimizde bizi rahat bırakması için masaya oturmadan 3 bebe bisküvisini bir portakalın suyunda ezip yedirdim şapır şupur bi güzel yedi...ama bi saat sonra kustu
çamaşır asarken hava güneşli die balkona çıkarmıştım azıcık üzerine hırka şapka da giydirdim,işte o zmn mı üşüdü de kustu yoksa bisküvi ağır mı geldi anlayamadım
Abartma ama pekmez işini az koy canım. :)
bnde Furkan a akşam yemeğimizde bizi rahat bırakması için masaya oturmadan 3 bebe bisküvisini bir portakalın suyunda ezip yedirdim şapır şupur bi güzel yedi...ama bi saat sonra kustu
çamaşır asarken hava güneşli die balkona çıkarmıştım azıcık üzerine hırka şapka da giydirdim,işte o zmn mı üşüdü de kustu yoksa bisküvi ağır mı geldi anlayamadım
canım işine karışmak gibi olmasın nolur kızma bana ama bence portakal verme.. portakal suyunda asit mevcut miğdesini ağrıtıp ekşirtirsin.. o yüzden de kusmuş olabilir.. mandalina biraz daha masum o da 2 dilimin suyu sadece.. portakal limon filan hepsi asitli..
aşk olsun emeeelll :)
canım işine karışmak gibi olmasın nolur kızma bana ama bence portakal verme.. portakal suyunda asit mevcut miğdesini ağrıtıp ekşirtirsin.. o yüzden de kusmuş olabilir.. mandalina biraz daha masum o da 2 dilimin suyu sadece.. portakal limon filan hepsi asitli..
Canım karışmak istemem ama portakal için erken die biliyorum.
AA BUNU BİLMİYODUMnie işime karışmak gibi olsun kızlar yaa iiki yazdınız düşünemedim ben:18::18: kendime çok sinir oldum şimdi sağolun ya şimdi balkona nie çıkardım die kendime kızıyodum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?