2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kendim bakıcı bulmuş gibi sevindim hayırlı uğurlu olsun. inşallah çok güzel bakar yavruna.

valla sende süpersin cnm bnde eşimden az destek görsem deneyeceğim ama beyefendi oğluşuna da bana da kıyamıyor kalkıp bakmak zor olurmuş, telsiz cızırdar dururmuş muş muş aslında, bnde cesaret de yok, neyse biz biraz böle devam edelim bakalım.ama sizin görüntülü olması harikaa..bakim bi nete ne modeller var fiyatlar nasıl belki eşimi etkiler

Nasi yapiosun yaaa?? Ben de yapsam keske.

cnm bldiğim kadarıyla sütü kaynatıyorsun kaynamaya başlayınca limon sıkıyorsun bi tane, süt kesiliyor kesilen kısmı alıyorsun en son tülbente koyup iice sıkıyorsun oldu sana evde taze lor..ama pek tatsız olur sanki ben tv de izledim eline sağlık (TRT1) da..

Sagol canim bilmiyorum kiskandi mi sanmam aslinda ama aklima kurt dusurdun simdi:))

cnm yoksa nie öle desinki..çok iyiniyetliyiz de ondan düşünemiyoruz böle şeyleri

Ay peynir isini bi arastirayim sagolll.

Bosver herkes kendi cocuguna baksin :))

Nasi yapiosun yaaa?? Ben de yapsam keske.

Gunluk sutle yapiyorum 1 lt sutten 1haftalik cikiyor. Sutu kaynatiyorum kaynerken yarim limon suyu sikp kaynatmaya devam ediyorum cok hafif bi karistiyorum. Zaten hemen sari su ve topaklar ayrisiyor. Tencere sogumasini bekliyorum. Tulbentle suzmuyorum biraz suyu kalsin istiyorum ince plastik suzguyle suzuyorum. Biraz baharatla tatlandirip bizde yiyoruz. Ben tadini begeniyorum. He onemli olan minik kuslarin begenmesi tabi :))

Ooh annen varken hayat sana guzel tabi:) bizimki bakalim ne zaman emekleyecek bu gidisle zor ama. Masallah senin kizina da:) mankenimm benimm, sportifimm benimm:))

Evet ama gitti annem bugün

Abartma ama pekmez işini az koy canım. :)

Canım doktorlar öneriyor zaten pekmezi ayrıca öyle çok koymayacak az birşey koyup suyun tadı değiştirse yeter.
Kızlar sizin bebişlerde kilolu ama bugün güne gittik bir tanıdık da geldi oğlu 11 kilo olmuş anne sütü ile 6 aylık şuan ek gıdaya geçmişler hatta sabah kahvaltı vermiş doktoru pekmez peynir azda yumurta sarısı. ,

Ohh be çok şükür inşallah başlar ve memnun kalırsınız canım.
Eeeeemellllll özel mesaj attım sanaaaaaa :))

Gördüm canım :) Mailde gelmiş :)

Ay cok iyiymis hemen denicem sagoll

Merhaba kızlar,

Bizde bu sabah ilk kahvaltımızı yaptık. Keçi peyniri (bebekler için minik taze üretilmiş), yumurta ve ev yapımı güneşte pişmiş kuşburnu reçeline biraz badem ezip karıştırdım. Kızımın ek gıdaya geçmesine çok az kala hemen evimizin alt caddesinde bio market açıldı, günlük keçi sütü, yoğurdu bulunuyor. Tüm testlerden başarıyla geçmiş yıldızlı bio markalar satılıyor. Birde şöyle bir güzellik yapmışlar, bebekler için minik kese kağıtlarında sebzeler var, karışık havuç, kereviz, pırasa birer tane atmışlar veya kaba kaba doğrayıp atmışlar, her sebzeden ayrı ayrı almak veya ne alsam diye düşünmek yerine bu kese kağıtlarına abone olmak en güzeli. Benim gibi şaşkın anneler için ideal :)

Peynirlerden bahsedilmiş, tamamını okuyamadım ama evde yapılan ve pastorize olmayan süt ürünlerinden bebeklerimiz sakınmalıyız bence. Birde bu labne peynir ne kadar moda yahu :) herkes bebeğine labne peynir yediriyor, içeriğindeki alginat nedeniyle bebeklerin yemesini tavsiye etmedi benim doktorum. Ama sanırımsaglık ocaklarında falan tavsiye ediyorlar kıvamı ve az tuzlu olması nedeniyle, garip. Veya labneyi krema gibi kullanıp, içine pekmez falan katıyorlar, kolay oluyor sanırım.

badem mi kattın ivycim, erken değil mi pütürlü kalmadı mı yutabildi mi,
ben de en çok ceviz badem gibi şeyleri yemesini istiyorum içindeki yağlar çok değerli çünkü ama erken diye vermiyorum yavaş yavaş versemmi ki sindirebilir mi acaba,
ne kadarını yedi yaptığın karışımın,
ben kahvaltı için 6. ayı bekliyorum ısrarla, şimdi sizde okuyjnca özendim yavş yavaş versem mi acaba, yumurta, peynir, vs.

Biz 6 aylık olduk canım, onun şerefine bu kahvaltı.

Bademi mermer havanda dövdüm iyice, yağını ve tozunu kattım, kuşburnunun içinde belli bile olmuyordu, kıvamı değişmedi. Bir tatlı kaşığı yedi kuşburnudan ki çok bile :)

Son düzenleme:

Sonradan mail atmakta aklıma geldi. Garanti olsun dedim :))

bunu bilmiyordum.. Bu ates yoksa koloni elli bin de olsa enfeksiyon sayilmayabiliyo yani öyle mı...

bnde Furkan a akşam yemeğimizde bizi rahat bırakması için masaya oturmadan 3 bebe bisküvisini bir portakalın suyunda ezip yedirdim şapır şupur bi güzel yedi...ama bi saat sonra kustu

çamaşır asarken hava güneşli die balkona çıkarmıştım azıcık üzerine hırka şapka da giydirdim,işte o zmn mı üşüdü de kustu yoksa bisküvi ağır mı geldi anlayamadım

canım işine karışmak gibi olmasın nolur kızma bana ama bence portakal verme.. portakal suyunda asit mevcut miğdesini ağrıtıp ekşirtirsin.. o yüzden de kusmuş olabilir.. mandalina biraz daha masum o da 2 dilimin suyu sadece.. portakal limon filan hepsi asitli..

Abartma ama pekmez işini az koy canım. :)

aşk olsun emeeelll :)

Canım karışmak istemem ama portakal için erken die biliyorum.

Olsun canım. :)

Ya benim kıza ben bir kere pekmez verdim kustu o yüzden suyuna azıcık koyuyorum öyle içiyor.

Aynı şeyi düşünmüşüz

Canım karışmak istemem ama portakal için erken die biliyorum.

AA BUNU BİLMİYODUM nie işime karışmak gibi olsun kızlar yaa iiki yazdınız düşünemedim ben:18::18: kendime çok sinir oldum şimdi sağolun ya şimdi balkona nie çıkardım die kendime kızıyodum..

AA BUNU BİLMİYODUM nie işime karışmak gibi olsun kızlar yaa iiki yazdınız düşünemedim ben:18::18: kendime çok sinir oldum şimdi sağolun ya şimdi balkona nie çıkardım die kendime kızıyodum..

yok canım kızma.. hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz.. kızmamana sevindim. açıkçası fikrimi söylemeye korkar oldum o büyük kavgalardan sonra.. öpüyorum sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…