2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah canım senin kıza
bu arada ben medipolde başka bir doktora gidiyordum bu sefer polat beye gittim sende gitmişssin sanırım... ek gıda için o söyledi yapacaklarımı kaşık maması ver günde iki sefer dedi...

kilolardan bahsedilmiş önceden xs dum şimdi s oluyor diye mutlu oluyorum çok kilo verdim ve herkes çok zayıflamışssın dedikçe üzülüyorum 51-52 kiloda kaldım ama 55 e kadar kalsam fena olmazdı hani
yani bende zayıfım diye üzülenlerdenim aman yanlış anlaşılmasın hava atmak yada dalga geçmek nispet yapmak gibi bir amacım yok

Ne sinir bozucu dimi eskiden 38dim, 40 olunca moralim bozulurdu.. Nasi gitcek bu kilolar ya
Evet emzirme dönemi geçince veririm diyorum :) Tabi bir daha hamile kalmazsam :)

Evet çok iyi doktor yani ben memnunum. Ahh bende gençken yani 20 yaşlarda iken hep zayıftım kilo almazdım hemde 1 öğünde 1 ekmek yerdim ama 21 den bu yaşıma gelince almaya başladım.

Sorması ayıp ne alacaksın eşine sevgililer günü için Emelcim?

Biz hiç kutlamadık sevgililer gününü, gerçi bir hiç bir özl günü kutlamıyoruz tanıştığımızdan beri, evlilik yıldönümü, tanışma yıldönümü v.s dahil.

Ben yarın için, en büyük sevgilim olan kızıma hediye hazırladım. Bir kolye. Büyüyünce ilk sevgililer gününde hediye almış olduğunu bilsin, tarihde yazıyor üzerinde. Eşimede bir hediye alsam mı ilk defa diye düşündüm ama alacak birşey bulamadım :)))

Tatiliniz hayırlı olsun şimdiden canım :) böyle hediye geri çevirilir mi ya, kimse istemesse ben alabilirim seve seve kayınvaliden çok ayıp etmiş ama olsun, hem başbaşa tatil hem eşinin hoşgörüsü hemde yazlığa tıkılmaktan kurtulmak olmuş ödülün:)
Bu arada Akdenizin tuz oranı çok yüksek, domtoruna mutlaka danış gitmeden canım.

Yazmak istemediğin şeyleri tahmin edebiliyorum. Dün gece onlardan daha beter senaryolar yazdığıma eminim. Kafayı yememek elde değil. Allahım inş iyi insanlarla karşılaştırır bizi. Pişman olmam inş

Yazmak istemediğin şeyleri tahmin edebiliyorum. Dün gece onlardan daha beter senaryolar yazdığıma eminim. Kafayı yememek elde değil. Allahım inş iyi insanlarla karşılaştırır bizi. Pişman olmam inş

Pardon kızlar , mesaj tekrarı olmuş

Evet canım bende doğru tahmin etmiş olduğunu tahmin ediyorum X 3

Evet canım, tam tutamayınca da sinirleniyor bizimkisi :) o ellerii yerimm

günaydın annecikler ve melekleri

sizden yardım istiyorum bugün sebzelere başlayacağım ilk önce patates yapacakmışım ama nasıl
sizler nasıl yaptınız tarif edermisiniz?

Ben patatesi buharda haşladım, bir kapta iyice ezdim birazcık zeytinyağı damlattım karıştırıp verdim.

Neden patatesle başlıyorsun canım? Bağırsakları hazır değilse kabızlık yapmasın?

Evet bir önceki mesajımda bende bunları yazacaktım canım, ivy bunu beğndi.

Maşallah. Senin afacan çok hareketli canım, harekli olmanın faydalarını görmeye başlamış bile :)

Arkadaşlar merhaba 24 ağustos doğumlu bir kızım var :)
Önümüzdeki haftalarda ek gıdaya yavaş yavaş başlıycam. Çok şükür şimdilik sadece anne sütü alıyor ve su vermeye bile yeni başladım.
Ek gıda için çok heycanlıyım ama 1 yaşına kadar verilen ek gıdanın amacının bebeği doyurmak değil sadece tadına alıştırmak olduğu aklıma geldikçe rahatlıyorum bu yüzden panik yapmıyorum artık nasılsa yemek yemeye alışıcaklar ama anne sütünü bulamıycaklar bu yüzden elimden geldiğince sütümle besliycem kızımı.

Birde lütfen bebeğimizi beslerken ne olursa olsun araştırmalar yapalım her doktorun dediğini vermiyelim diye düşünüyorum.

-bebe bisküvisi
-pirinç unu
-hazır bebek yoğurtları
-hazır kaşık mamaları
-bazı muhallebiler

daha birsürü bebeğimize istemeden zarar verebiliriz. Zararlarını araştırıp öyle kullanalım lütfen minicik ve savunmasızlar

Birde göz attım ama bütün sayfaları okumak çok zor acaba bana genel olarak hangi mama sandalyeleri tavsiye edildi yazabilirmisinizzz
wellGro'ydu galiba internetten baktım ve çok beyendim görünüşünü ama kullanışlımı ki

emelcim nasıl yapıyosun bana da söyle
kızım sürekli kabız
ıkına ıkına kıpkırmızı oluyor
4 günde bir kaka yapıyor zaten onu da zorla
kaka baya büyük adam kakası gibi oldu artık eski bebek kakası değil
oysaki beslenmesinin 100 de 100e yakını anne sütü nerdeyse
ne değişti anlamıyorum
kabız yapmasın diye patates muz vermedim daha hiç
neden bu kadar zor yapıyor çözebilmiş değilim akşam ağladı yapamadı kakasını yıktı ortalığı ne yapcam bilmiyorum

Doğum günü ve evlilik yıl dönümü dışındakileri kutlamıyoruz. Ben ufak jest yapayım istedim sevgililer günü bahane oldu yani.
Aslında erkeğe hediye almak çok zor. Çünkü çok geniş bir hediye yelpazesi yok. Kıyafet aldım canım.

Maşallah. Senin afacan çok hareketli canım, harekli olmanın faydalarını görmeye başlamış bile :)

Sorma galiba kızım yiyip yiyip kilo almayanlardan olacak :)

Canım özel birşey yapmıyorum cidden kaşık maması olarak Hipp yulaflı veriyorum. Birde sebze verdiğimde mutlaka 1 tatlı kaşığı zeytin yağ koyuyorum. Yani inan anlamadım ben benim kızı insan muz yer kabız olur benim ki muzu yiyor ardından hemen kaka yapıyor normal kıvamda. Babası da bende şaşkınız. Doktorumuza söylediğimde adam dedi ki çok iyi çalışıyor demek o yüzden hala günde 4 kere kaka yapıyor.

Luboyfcum benim oğlum da aynı şekilde kaka yapıyor.
Doktor normal karşıladı bazı bebekler ek gıdaya geçişte kabız olur dedi.
Biogaia verdi. Doğal prebiyotiktir dedi. Kullandım bir şişe ama yine de kakaları sert.

Uff ıspanak pişirecektim. İçi hep böcek. Sabahtan beri sirkeli sudaydı. Zaten tek tek yıkardım ama şimdi çok üşendim gözümden kaçan olurmu diye. ((

Uff ıspanak pişirecektim. İçi hep böcek. Sabahtan beri sirkeli sudaydı. Zaten tek tek yıkardım ama şimdi çok üşendim gözümden kaçan olurmu diye. ((

Bende ıspanağı severim ama yıkaması öldürüyor adamı

Evde yapmıyorum canım, paket veriyorum altınkılıç marka. Biz devamlı içeriz.

Hiç almadım bende deneyeyim istedim kızım yoğurt yemiyor ya en azından yoğurt yerine arada vereyim dedim peki açtığın kutu aynı gün bitiriyor musun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…