- 12 Nisan 2012
- 928
- 41
- 73
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.041
Canım ben patates çok az suda haşlamıştım içine zeytin yağı koyup vermiştim.
Bence patates ilk başlangıç için iyi bir seçim değil. Yoğun bir sebze, Kabız yapabilir. Kabakla başlasan daha iyi bence. Kabak, kabak havuç, kabak havuç patates:) kabak olarqk ta balkabağı çok çok faydalıymış.
7aylık olmak üzereyiz ilk defa dün patatesin tadına baktı. O da bizim yemeğimize sulanıyordu orada verdim. Yemeklerine de katmayı düşünmüyorum.
sağolasın canım evet drda zeytinyağı koymamı söyledi aslında nasıl yapacağımı tarif etti ama benim kafam çok doluydu unuttum :)
aslında doğru diyorsun ama dr öyle söyledi bide bu günlerde dişten dolayı hafif ishal gibi yapıyor kakalarını belki faydalı olur
kızım artık sabah 5 te uyanıyor çok güzel demi daha gün bile ışımadan ayaktayız
Akşam kaçta yatıyor ve gün içinde ne kadar uyuyor ?
8 de yatırıyordum gece 1 de uyanıyordu 9 gibi yatırıyorum artık 5 te uyanıyor 6 gibi tekrar uyuyor 8 e kadar sonra 11 de uyuyor 1 yada 2 saat 3 gibi uyuyor 1 saat benim kız sanırım gündüz uyuyor gece uyuyamadığını
topic'e bir gün için girdim üç gündür çıkamıyorum. seviyorum burayı ben yaa.. ağustos annelerinin güzelliklerine fotolarda şahit olmuştuk daha önce ama şu hamilelik kilolarını naptınız. ben 20 kilo almıştım, çok çabuk verdim ama 3,5 kilosu kaldı, aylardır kıpırdamıyor. önceden de en az 5 kilo fazlam vardı. emzirirken iştahım hiç yoktu. emzirme bitti iştah açıldı. biraz da yoğun ders çalışmaktan oldu, geç saatlerde abur cubur yiyorum acıktığımdan. sporsuz gitmeyecek sanırım. ama hem ders çalışmam lazım hem de zaten çalışırken bebişi eşime devrediyorum, bi de spora gitmek için devredersem bunalır diye çekiniyorum. dün ilk kez bebişimle yürüyüşe çıktım, daha önce babasız hiç dışarıya çıkmamıştık. malum kaldırımlardaki rampaların önüne hep arabalar parkediyor. yardımsız bebek arabası sürmek zor. allah engelli insanların yardımcısı olsun. bu kadar düşüncesiz bir ülkede yaşamak zorundalar. özellikle sezeryan olanlar göbekten kurtulabildiniz mi, önerileriniz var mı? mekik mi çeksem acaba??
bu arada onca aydan sonra regl olmaya başladım. emzirme bitince cerazetteyi bırakıp myralon kullanmaya başladım dr. tavsiyesi ile. (cerazette regl olmayı engelliyor) ilk ay olmayacağımı düşünmüştüm hiç belirti yoktu ama oldu. biraz sıkıntı verse de normal rutine dönmek güzel. daha önce yasmin kullanmıştım canıma okumuştu. umarım bundan memnun kalırım. kilo verememe olayı bundan da olabilir. yasminle bir yılda 10 kilo almıştım. bi mucize olsun ve bu defa doğum kontrol hapı ters etki yapsın da kilolardan kurtulayım. boy 1,60 kilo 68 umutsuz vak'a değilim dimi????
Bir gün boyunca toplam kaç saat uyuyor canım.
Benim kız 8-9 gibi uyuyor aralarda bir kaç kez uyanıyor emip uyumaya devam ediyor.Sonra sabah 7.30-8 gibi kalkıyor 9.30 da yeniden uyuyor 40dk sonra bir daha 12 de yatıyor yine 40 dk uyuyor sonra 3 te yatıyor 1 saat uyuyor bir daha 8 e kadar uyumuyor.
Bu aralarda değişti uykumuz akşamları 9 -10 gibi anca uyuyor diş çıkarıyoruz ve geceleri en az 7 kere kalkıyor
gündüz toplam 4-5 saat kadar filan gece 8-9 saat gece iyi doyurup yatırıyorum 1 e kadar dayanıyor 1 de emdiriyorum sonra sabaha kadar mıkır mıkır ediyor saat başı anlamadım doğduğundan beridir geceleri deliksiz uyuyan çocuk olduğu için alışkın değilim bende gece uyanmasına ondan zor geliyor şimdi noldu 5 ay sonra aklı başına geldi sanırım yarın doktor kontrolü var bakalım doktora da sorucam bu kadar erken uyanılır mı
topic'e bir gün için girdim üç gündür çıkamıyorum. seviyorum burayı ben yaa.. ağustos annelerinin güzelliklerine fotolarda şahit olmuştuk daha önce ama şu hamilelik kilolarını naptınız. ben 20 kilo almıştım, çok çabuk verdim ama 3,5 kilosu kaldı, aylardır kıpırdamıyor. önceden de en az 5 kilo fazlam vardı. emzirirken iştahım hiç yoktu. emzirme bitti iştah açıldı. biraz da yoğun ders çalışmaktan oldu, geç saatlerde abur cubur yiyorum acıktığımdan. sporsuz gitmeyecek sanırım. ama hem ders çalışmam lazım hem de zaten çalışırken bebişi eşime devrediyorum, bi de spora gitmek için devredersem bunalır diye çekiniyorum. dün ilk kez bebişimle yürüyüşe çıktım, daha önce babasız hiç dışarıya çıkmamıştık. malum kaldırımlardaki rampaların önüne hep arabalar parkediyor. yardımsız bebek arabası sürmek zor. allah engelli insanların yardımcısı olsun. bu kadar düşüncesiz bir ülkede yaşamak zorundalar. özellikle sezeryan olanlar göbekten kurtulabildiniz mi, önerileriniz var mı? mekik mi çeksem acaba??
bu arada onca aydan sonra regl olmaya başladım. emzirme bitince cerazetteyi bırakıp myralon kullanmaya başladım dr. tavsiyesi ile. (cerazette regl olmayı engelliyor) ilk ay olmayacağımı düşünmüştüm hiç belirti yoktu ama oldu. biraz sıkıntı verse de normal rutine dönmek güzel. daha önce yasmin kullanmıştım canıma okumuştu. umarım bundan memnun kalırım. kilo verememe olayı bundan da olabilir. yasminle bir yılda 10 kilo almıştım. bi mucize olsun ve bu defa doğum kontrol hapı ters etki yapsın da kilolardan kurtulayım. boy 1,60 kilo 68 umutsuz vak'a değilim dimi????
Diş filan çıkarıyor olmasın yada burnu tıkalı olmasın ?
dişi bilmiyorum öyle belirti filan yok burun da da sorun yok da sanırım şımarıklık var biraz uyanıp yatağın içinde yüzüstü dönmek depinmek istiyor şımarıyor
Canım bende de kaldı kilo gitmiyor bir türlü benimde hamile kalmadan önce vermem gereken 10 kilom vardı üzerine hamile kalınca ve 12 kilo alınca oldu mu 22 kilo. Doğumdan çıktığımda 72 kiloydum süt olsun diye yedim 76 oldum şimdi 74 de takılı kaldım birşey yapmıyorum hala homini gırtlak yiyorum. :) 1 ay sonra spora başlamayı düşünüyorum ama emziriyorum diye sütüm kesilir diye korkuyorum
sanırım benim aldığım 20 kilonun çoğu suydu. hamileliğin son iki ayında çok fazla almıştım ve doğumdan sonra uzun süre ayaklarım ve vucudum şiş kaldı. rahim böbreğimin ve toplar damarın üstüne yatmış çünkü. doğumdan sonra 1 ay hala hamile gibiydim. sonra bi anda çözüldü. kalan 3 kilo yağ demekki veremiyorum. ben beslenmemi arttırmadım sütüm olsun diye, hatta annem ye dedikçe ne alakası var diyordum. ama 5. ayda zaten az olan sütüm kesildi. bunda yetersiz beslenmenin, uykusuzluk ve yorgunluğun en çok da stresin etkili olduğunu düşünüyorum artık. ilk başta çok üzülmüştüm ama ben 10 gün emmişim sonra reddetmişim. oğlum en azından 5-5,5 ay emdi (anne sütü+mama). allah sağlık sıhhat versin inşallah. doğum kontrol hapından korkuyorum. inşallah tez zamanda kilolar gider. emziren annelere de sütünüz boollll olsun, minnaklar bol bol emsin diyorum.
Ben kilomu bilmiyorum bile... Ve bilmek de istemiyorumannem gelince gecen gun alisverise gittim. Hic bukadar 42 beden almamistim (((((
Bende hiç 42 giymemiştim ama şimdi bazı kıyafetlerim 4240-42 değişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?