- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.361
ay canım geçmişi ancak okuyabiliyorum.oğluşunun aktivite merkezini sevmesine çok sevindim.
benim oğlanda o zavallı kelebek gibi şeyi yiyip duruyor. resmen savaş veriyor onla :)
senin oğlanda ona saldırmış resmi görünce güldüm valla. aynı pozlardan bende de var çünkü :)
ben ne güzel yürümüyor diye seviniyordum.
geçen salona yeni bir halı aldık. simli falan böyle süslü birşey. çocuğu bir koyduk üstüne fıldır fıldır kayıyor. sürekli tv nin yanına gidiyor.
napcam bilmiyorum bu nasıl bir halıdır anlamadım :)
Keşke kolayca gelse ama malesef düşün bizim hala bembeyaz semsert ama patlamadı
Anladım canım ben olsam arardım ?
Biz bugün kontrol ve aşılar için doktorumuza gittik. Allah'ım ne çok bebek hastaydı. Çok kalabalıktı. Yeniden salgın var sanırım. Bide beklemekten bebekler huzursuz olmuş. Annelerin ağlamaklı hali bebeklere yansımış. Bi tek benim kızım ağlamadı koridorda beklerken. Biraz sıkılıp bağırdı. Oyunlar oynadık oda geçti. 500 gr alıp 7800 olmuşuz. 1,5 cm uzayıp 70,5 olmuş boyumuz. Persentile baktı Dr boy %100 ün üstünde dedi. Kilo ortalama dedi. Bi değişiklik yapıp tartılırken ağladı biraz kızım. Sonrada her aşıda biraz ağlayıp sustu. Sonuncusu yakıyormuş biraz daha uzun ağladı. Ama genelde iyiydi. Ek gıda konusunda takdir etti Dr beni eşimin yanında. Gururum okşandı. :)) aynen devam dedi. Herşeyi verebilirsin artık dedi. Tabi alerjiye karşı gözlemliyerek. Sadece yumurtanın beyazı, bal ve inek sütü yasak. Ispanağı ayrıca sordum verebilirsin dedi. Kahvaltıyı bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum dedim. Yapabiliyorsanız çok iyi dedi. Zaten günlük 200 ml ek gıda alması yeterli dedi. Ben istemediğini anlayınca bırakıyorum dedim. En güzeli dedi. İştah sorunu olmayacak gibi dedi. Mutluyuz genel olarak. Şimdi ateşini ölçtüm 36,9 sadece. Maşşallah bize teyzeleri.
Kardelen umarım sizinde geceniz rahat olur inşallah.
kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
bu arada tanıştırayım bu da benim kızım EMİNE
Eki Görüntüle 981963
Burkacım canım hep diyorum çok çabuk atlatacaksınız bugünleri sıkıntıları gidecek güzelliklerini hatırlayacaksın
Az daha sabır
Bu rapor olayına sinir oldum yalnız
Bu nasıl iş ya ortada bi sorun var ve gerçekten zor bi durum sudan bahanelerle rapor verilmiyor
Bi çözüm yolu var mı bu durumun ne yapmayı düşünüyorsunuz
Canim seninki biraz daha farkli sanrim biz tahlil yapmadik dr takip ediyordu duruma gore diyordu 6.aydan sonra gececeini soyledi hep sadece emzirdigim icin sut urunlerini tuketmeyi biraktim cunku ozellikle yumurta ve peynir yedigim zaman aiyordu ama ilginctir kasinmiyoruz kizarmiyoruz 2 gundur peynirde yiyorum dr 6.ayi hep vurguluyordu ondanmi bilmem zaditen cok kullandik suan onuda birakti bakalim doktorumuzda gitti iyi bir dr insallah buluruz bende yavruma yedirmek istiyorum ayni senim gibi biz bide istahliyiz insanlarimizda cok merakli bunu tatir bunu ver diye sinir oluyorum alerjisi var diyincede anlamayip ver ver alistir demezlermi sinir oluyorum dr bulunca tekrar bakalim 6 ay oldugu icin test yapar belki yeni dr gerekli gormezsede istiycem test buarad benimde oglum var eymenim esininde allah yardimcisi olsun insallah raporu en kisa zamanda alirsiniz
Biz bugün kontrol ve aşılar için doktorumuza gittik. Allah'ım ne çok bebek hastaydı. Çok kalabalıktı. Yeniden salgın var sanırım. Bide beklemekten bebekler huzursuz olmuş. Annelerin ağlamaklı hali bebeklere yansımış. Bi tek benim kızım ağlamadı koridorda beklerken. Biraz sıkılıp bağırdı. Oyunlar oynadık oda geçti. 500 gr alıp 7800 olmuşuz. 1,5 cm uzayıp 70,5 olmuş boyumuz. Persentile baktı Dr boy %100 ün üstünde dedi. Kilo ortalama dedi. Bi değişiklik yapıp tartılırken ağladı biraz kızım. Sonrada her aşıda biraz ağlayıp sustu. Sonuncusu yakıyormuş biraz daha uzun ağladı. Ama genelde iyiydi. Ek gıda konusunda takdir etti Dr beni eşimin yanında. Gururum okşandı. :)) aynen devam dedi. Herşeyi verebilirsin artık dedi. Tabi alerjiye karşı gözlemliyerek. Sadece yumurtanın beyazı, bal ve inek sütü yasak. Ispanağı ayrıca sordum verebilirsin dedi. Kahvaltıyı bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum dedim. Yapabiliyorsanız çok iyi dedi. Zaten günlük 200 ml ek gıda alması yeterli dedi. Ben istemediğini anlayınca bırakıyorum dedim. En güzeli dedi. İştah sorunu olmayacak gibi dedi. Mutluyuz genel olarak. Şimdi ateşini ölçtüm 36,9 sadece. Maşşallah bize teyzeleri.
.
İyi geceler güzel anneler bu aralar pek bi yoğunum yazamıyorum geçmişide tam okuyamadım umarım herkes iyidir bizden haberler şöyleki doktorumuzu değiştirdik önceki doktorumuzu seviyorduk ancak mecbur kaldık çalışma saatlerinden dolayı. Yeni doktorumuzdan memnun kaldık eskisi kadar sıcak kanlı samimi değil ama zaten mevzumuz işinde iyi olması ve bu konuda profesyonel. Bu ay pek büyümemişiz kilo alımımız sonunda yavaşlamış boyumuzda uzamamış birtek kafamız büyümüş 1cm. Ek gıdaya hızlı bir dalış yapmayalım acele etmeye gerek yok kilosu çok iyi dedi ufak ufak tattır önümüzdeki ay kahvaltıya başlarız dedi bu arada kabızlık sıkıntımız vardı yaklaşık 3 aydır ilaca da başlamıştık ama çözüm olmadı yeni doktorumuz laxafiber adında bir prebiyotiğe başlattı ve sanırım tekrar düzene girdi kaka olayımız.
Bu arada bugün çok yakın bir arkadaşım doğum yaptı kardeş kadar yakınız... Allahım zaman ne çabuk geçiyor daha dün bizimkiler el kadardı şimdi kocaman oldular.
kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
Eki Görüntüle 981963
Yarın kontrol var yine Fügen hanımın asistanına gidiyoruz. Ona yalvarıp bir çözüm istiyem ama böyle söylüyorum
sonra hastanedeki çok zor durumda çok hasta olanları görünce vazgeçiyorum. Ozan onların yanında süper sağlıklı ve hiç alerjisi yok gibi duruyor. Saol ilgin içşn gelişmeleri yazarım yine
Biz tahlili rapor için yaptırdık zaten. 1 yaşından önce doğru çıkmıyor kan tahlilleri. Kanda yok alerji ama gerçekte var mesela.
Sizn en büyük şansınız emmesi negüzel her emdiğindebol bol antikor da alıyor alerjisi geçmiş bi e olabilir. Ben emziremedim 4 ay emzirdim. Oda günde 100 ml anca vardı. Oyüzden mama ya mecburuz . Evet 6. Ay ve 1 yaş dönüm noktaları ben de 1 yaşını bekliyorum sabırsızlıkla
Maaşallah ne kadar uzun boylu, ırsı herhalde
Hamileyken ozanın da boyu gününden ilerdeydi şimdi tam ortada. Ek besinde bence de en iyisini yapıyorsun
istediği kadar veip istemediğinde bırakmakla zorla yedirsen sonra zor yiyen çocuklar oluyor sonuç
Hoşgeldin , Eh artık kilo almamasına sevindim yoksa yürüyemiyecekti. Artık hareket imkanı da artar, rahatlarsın biraz.
Ben ayrı odaya alıştımı diye sormuştum görmedin herhalde . En önemlisi sen alıştın mı ayrı odaya nasıl gidiyor?
Maaşalllah , emineye ne güEl oturmuş dadesteksiz , kocaman abla olmuş o.
Gece gece moraliniz bozulacak ama içimi dökmek istedim dedimya arkadaşım doğum yaptı die bugün yan odada doğum yapan bir anne bebeğini kaybetti nasıl üzüldüm anlatamam aklımda hep inandıramadılar kadıncağızı hala etkisindeyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın dermansız dertler vermesin evlatlarımızla sınamasın bizi
Canım yarın için şimdiden olmuş o iş gibi düşün, telefon çaldı açtın ne konuşacağını falan prova et çok güzel canlandır gözünde.
Ben bu kuantum vs çıkmadan önce daha ilkokuldayken istedim şey için böyle yapardım olurdu :) i
nşallah sen d de işe yarar ve işin olur
Çooooook içten dua edicem bu gece senin için
Not anlatacakların var dı ne oldu?
teşekkür ederiz canım ama biz oturmaya yeni yeni başlıyoruz daha öğrenemedi denemelerdeyiz. resim için oturttuk biraz durup düşmüştü zaten. öğrenmeye çalışıyoruz bakalımMaaşalllah , emineye ne güEl oturmuş dadesteksiz , kocaman abla olmuş o.
Eki Görüntüle 981963
Masallah kuzuna...
maşallah canım. inşallah hep böyle devam edersiniz ateşi de fazla çıkmaz
Maaşallah kızına, o ne boy pos öyle :) her kontrolünüzden böyle güzel haberlerle dönün inşallah
hadi bakalım dualarınıza ihtiyacım var
şu iş görüşmemle ilgili genel müdürle görüştüm bugün. yarın yönetim kurulu toplantısı varmış ve konu karara bağlanacak dedi
dua edin işim olsun, Allahım paşam için olsun
Yarın kontrol var yine Fügen hanımın asistanına gidiyoruz. Ona yalvarıp bir çözüm istiyem ama böyle söylüyorum
sonra hastanedeki çok zor durumda çok hasta olanları görünce vazgeçiyorum. Ozan onların yanında süper sağlıklı ve hiç alerjisi yok gibi duruyor. Saol ilgin içşn gelişmeleri yazarım yine
Biz tahlili rapor için yaptırdık zaten. 1 yaşından önce doğru çıkmıyor kan tahlilleri. Kanda yok alerji ama gerçekte var mesela.
Sizn en büyük şansınız emmesi negüzel her emdiğindebol bol antikor da alıyor alerjisi geçmiş bi e olabilir. Ben emziremedim 4 ay emzirdim. Oda günde 100 ml anca vardı. Oyüzden mama ya mecburuz . Evet 6. Ay ve 1 yaş dönüm noktaları ben de 1 yaşını bekliyorum sabırsızlıkla
Maaşallah ne kadar uzun boylu, ırsı herhalde
Hamileyken ozanın da boyu gününden ilerdeydi şimdi tam ortada. Ek besinde bence de en iyisini yapıyorsun
istediği kadar veip istemediğinde bırakmakla zorla yedirsen sonra zor yiyen çocuklar oluyor sonuç
Hoşgeldin , Eh artık kilo almamasına sevindim yoksa yürüyemiyecekti. Artık hareket imkanı da artar, rahatlarsın biraz.
Ben ayrı odaya alıştımı diye sormuştum görmedin herhalde . En önemlisi sen alıştın mı ayrı odaya nasıl gidiyor?
Maaşalllah , emineye ne güEl oturmuş dadesteksiz , kocaman abla olmuş o.
Gece gece moraliniz bozulacak ama içimi dökmek istedim dedimya arkadaşım doğum yaptı die bugün yan odada doğum yapan bir anne bebeğini kaybetti nasıl üzüldüm anlatamam aklımda hep inandıramadılar kadıncağızı hala etkisindeyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın dermansız dertler vermesin evlatlarımızla sınamasın bizi
şu bağlantı problemi yüzünden ortalarda yoktum ve ancak fırsat bulup yazabiliyorum uzun uzun...
cuma günü kontroldeydik, herşey çok güzeldi :) yeni doktorumuzu çok sevdik...
boyu 68cm kilosu 8400gr olmuş...8400 ü duyunca moralim bozuldu çünkü geçen ay ana sağlık 8100gr demişti. ama doktorumuz durumu açıkladı; bundan önce hep kıyafet ve bezle tartılmıştı. ıslak bir bez bazen 300gr bile gelebilir dedi yada yeni emmiş ve henüz çişini yapmamış bir bebek...o yüzden ben önceki ölçümlere bakmıyorum, kaç aylık olduğuna ve doğum kilosuna dedi. paşamın hastaneden çıkışı 2640gr ve 50cm di. o yüzden kilosu çok iyi şuan dedi. bakalım önümüzdeki ay ne olacak
şu bi ara sürekli kafama taktığım oturma konusunun yerini ayakta durma almıştı çünkü paşam 1 aydır ayakta durmak istiyor ve babası da bastırıyor. yine doktorumuz genel bir bilgi verdi; bebekler sadece yapabildiği hareketleri yapmak ister. o yüzden kimi bebeği 4. ayda oturtun deriz kimini 5. ayda...önemli olan yapabiliyor olması dedi. göstermek için ellerinden tutup yattığı yerden kaldırmak istedi. bizimki hoppp daha oturmadan ayağa kalkmak istedi :) ayakta tutabilirsiniz, yorulduğunda oturtun dedi. 7. ayda da yürüme çalışmalarına başlayabilirsiniz dedi
bide paşamın çenesi çok düşük, doktor amcayada pek bir şımardı :) ses taklidi çok güzel dedi, muhtemelen erken konuşacak. bunun en büyük yardımcısı doğduğu andan itibaren hep müziğin açık olmasıymış. bide ben çok konuşuyorum, oturup adam gibi muhabbet ediyorum bazen, müşterileri falan anlatıyorum çok komik oluyor halimiz :))
çok uzattım ama son olarak sevgililer günü ile ilgili birşey diyeyim...hani bu aralar kalbim biraz kırıktı ya...bizde sevgililer günü kutlama adeti yoktur. ama kocacığım beni bu yıl çok şaşırttı :) benim için çok güzel bir poster hazırlamış çok anlamlı bir şiirle :)) sabah paşamı da alıp kahvaltıya gittik. yani bu yıl pek bir zengindim, bir değil iki sevgilim de yanımdaydı :)) geçen haftadan beri evde keyifler pek bir yerindesanırım aile olmayı öğreniyoruz artık
Beklecim nasıl bugün daha iyi oldu mu
Beril de arada yapıyo öyle ama 1-2 gün sürüyor geçiyo
Dişimi geliyo acaba kızının aklıma sadece o geldi ama değil diyosun inşallah geçici bi durumdur
Teşekkür ederiz.
İnşallah canım. Bu saat oldu 36,8 civarı. Bu kadarı bile ilk defa bu kadar uzun sürdü. Daha önceki aşılarda 2 saatliğine 36,9 olup geçiyordu. Bu arada birileri yazmıştı ateş olursa mücadele ediyor anlamına geliyor iyi bi şey diye. Ama değilmiş. Mücadele edemez teslim olursa aşıya ateşi olurmuş kuzuların. Tıpta son teori senesi olan kuzenim söyledi.
Sağol canım. Sorma babası abartıp şimdiden 1,75 i fazla geçmesin ne o öyle travesti gibi diyor. Dedim yuh. Sen uzunsun tamamda benim boy belli 1,68. Kız çocukları hızlı gider çabuk fren yapar dedim.
Geçen hafta sonu eşim arkadaşına anlatıyor. Evliliğinde bereketi var bebeğinde diye. Sende buna İnan ve güven. Tamam bende bazen çok hayal kurmayayım hayal kırıklığı olmasın diye temkinli düşünürüm ama aslında Allah'tan istemek dua etmek çok önemli. Tam umudunu kestiğin anda çok bunaldığın zamanda sevindiriyor Allah seni. En kıymetlisi de o oluyor. Belki kendini ve elindekilere şükretmeyi hatırlatıyor sana. Senin her hangi bir yazını okuduğum zaman içimden geçiriyorum allahım bu kızın yüzünü güldür diye. Birde burka ya aynısı oluyor. Diğer arkadaşlar alınmasın. Ha bide şimdi meltowski katıldı aranıza.
Hadi inşallah canım. Yakın arkadaşımın kızı da elma dahil alerjisi vardı. 2. Yaş gününde Kivi ve küf hariç hepsi geçmişti. Onlarda özel bi mama aldılar aynı sizinki gibi pahalıydı. Rapor sonradan çıkmış sanırım. Sizinki 2 yaşına kalmasın inşallah. Bu arada o mamalar kof bi kilo yapmıştı kıza ve gelişimi hep yaşından büyük gibiydi. Şimdi mamayı kesinde 3-4 ayda fazlası gitti etine dolgun bi fıstık oldu.
Ek gıda konusunda aynı fikirdeyiz ben yeme olayına karşı otomatik red cevabı veren çok çocuk gözlemledim. Ne teklif edersen et ( tabi Hamburger ve abur cubur hariç) direk düşünmeden hatta bazen anlamadan reddediyor bazıları. En korktuğum şey kızımın böyle olması (iştahsızlık değil bu bence farklı bi şey) vede memnuniyetsiz olması. Şimdilik gören herkes mutlu bir bebek diyor ama bakalım inşallah böyle devam eder.
Benimde arada aklıma düşüyor. Kucağımız doluya gerisi hep hallolur diye. Allahım kimseyi o acıyla sınamasın.
Maşşallahh paşaya . Benim kızımda yattığı yerden kaldırırken bacaklarını bi kasıyor hiç oturmadan ayağa kalkmak istiyor. Bende son 1 haftadır biraz bastırıyorum. Bizim Dr da aynen yapabildiği şeyleri engellemeyin yapamadığınada zorlamayın mantığını söylemişti.
Bu arada eşinede kocaman bi maşallah. Ev arkadaşlığından kocalığa terfi ediyor gibi duruyor. :)) senin iki sevgilin oldu bende iki sevgiliden biri oldumeşim sevgililer gününde kızıma da hediye almış. :))
Bende bugün doktora soracaktım unuttum. Komşum verdi banada deneyeyim diye bu sabah verdim. Yarısından fazlasını yedi sarısının. Acaba ağırmı gelir diye tereddüt ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?