- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.401
Merhabalar, güzel ve gizli güçleri olan anneler,
Burada edilen dualar kabul oluyor artık iyice inandım, yakında başka topiclerden dua istemeye gelirlerse şaşırmam
1- cmvvirüsü etkisini tamamen kaybetmiş tahlilde 50 nin altında olduğu için saptanamamıştır diyoryani 1200 lerden 50nin altına indi çok şükür bir hasar bırakmadan. ( göZ ,kulak, kalp daha sonra yine kontrol edilcek)
2- acil servis, metobolizma,endokronıloji,infeksiyon hastalıkları,
gastroentoloji bölümlerindeki tüm tahlil vs hepsini bir dosyada topladık 2 küçükeksik kaldı
3- rapor için gereken kilo kaybıvar ( aslındayok ) kaydını da yazdırdık
bizemetobolizma bölümünden genetik hastalık gerekçesiyle rapor verilecek
Haftaya salı günü çıkacak inşallah
4- 2 kutu mamayı bedava verdi doktor , hergidişimizde alabilirmişiz aslında ama bilmiyordum
Sormaya daçekinmiştim ( ağlamayana meme yok)
5-dönüşte evimize yakın bir park buldum , tam güneş alan bir yer çok sevdim( parkla ilgiligözlemlerimi akşama yaxıcam)
6- konuyla ilgisi yok amagüzel haberlerin arasına sıkıştırıyım dedim çünkü benim için önemli bir konu. kedilerin düzenini de kurdum , yatak odası, mutfak ve ozanın odası yasak, salonda belli bir köşe ve küçük oda onların oh omzumdan bu yükte kalktı heryeri birden batıramıyacaklar ve en önemlisi ozan emeklemeye başkadığında daha rahat olucam.
Dualarınız ve içten dilekleriniz içinçokteşekkurler,
Beklebeklenin kızının göz, meltowskinin oğlunun testis ve unuttuğum başka bebeklerimizin sağlıkları için tekrargücümüzü birleştirelim
Bende pek düzenli bi şey yapamıyorum. Ama sebze çorbasını o kadar kısıtlı yapma bence. Ve kabızlık varsa patatesi çıkarabilirsin. Bizim doktorumuz ıspanak dahil herşeyi verebilirsin dedi. Bende hemen hastane çıkışı marketin manav reyonunda aldım soluğu. Bildiğim kadarıyla mevsimi olan sebzelerden aldım. Çorbana patates yerine yulaf unu koyabilirsin. Bulamıyorsan irmik iyi bir alternatif olabilir. Annem bizim çorbalarımızı hep irmikle yaparmış. Bebeğin anne sütü ile karnını doyuruyor ve ek gıda tadımlık gibiyse ki bizim öyle. Doyurucu bi şeyler eklemek zorunda da değilsin. Heleki ek gıdayı az yiyorsa bu bebişinin hazır olmadığı anlamına gelebilir. Benim kızım bundan 15 gün önce 1 dilim Armutu bile bitiremiyordu. Hiç zorlamadım. Hatta ara verdim bi süre. Sonra bi baktım 2. Dilimi de silip süpürdü. Kahvaltıda verebileceğimiz şeyler kısıtlı zaten. Peynir ve zeytinin tuzunu biraz çıkartıp veriyorum ben. Peyniri resmen çiğniyor dişsiz haliyle şapşik. Ama zeytini henüz yalıyoruz sadece. Ekmek veriyorum eline 2-3 gündür. Başlarda emiyordu sadece şimdi ise ısırır gibi parça kopartıyor büyük koparırsa tükürüyor yada ben alıyorum ağzından. Küçük parçaları ıslatıp yutabiliyor. Yumurta sarısının arkasından mutlaka su veriyorum. Bide marmelat veriyorum %28 şekerli var elimde. Kuşburnunu sevmedi. Ama her sabah ağzına illa bulaştırıyorum. Alışır belki diye. Ihlamur almayı unutuyorum hep. İnşallah alırsam ıhlamur çayı vericem kahvaltıda. Tam bizim usul kahvaltıya alışsın.
Geçmişi okuyamadıysan bizim doktor yasak olan sadece 3 şey var dedi. Bal, yumurta akı ve inek sütü.
kızlar pekmez almaya çalışıyorum internetten, arkadaşım buraya gelriken getircek, kızmıma arada yiyeceklerine katarım diye düşünmüştüm
ama araştır araştır çıkamadım işin içinden
pekmezde kansorejen olabiliyomuş, oragnik denen pekmezlerin içinde şeker olabiliyormuş vs. vs. neye güvenicez, hangi marka alsam ben şimdi bilemedim, en iyisi vermememk mi
Burada edilen dualar kabul oluyor artık iyice inandım, yakında başka topiclerden dua istemeye gelirlerse şaşırmam
1- cmvvirüsü etkisini tamamen kaybetmiş tahlilde 50 nin altında olduğu için saptanamamıştır diyoryani 1200 lerden 50nin altına indi çok şükür bir hasar bırakmadan. ( göZ ,kulak, kalp daha sonra yine kontrol edilcek)
gastroentoloji bölümlerindeki tüm tahlil vs hepsini bir dosyada topladık 2 küçükeksik kaldı
4- 2 kutu mamayı bedava verdi doktor , hergidişimizde alabilirmişiz aslında ama bilmiyordum
5-dönüşte evimize yakın bir park buldum , tam güneş alan bir yer çok sevdim( parkla ilgiligözlemlerimi akşama yaxıcam)
6- konuyla ilgisi yok amagüzel haberlerin arasına sıkıştırıyım dedim çünkü benim için önemli bir konu. kedilerin düzenini de kurdum , yatak odası, mutfak ve ozanın odası yasak, salonda belli bir köşe ve küçük oda onların oh omzumdan bu yükte kalktı heryeri birden batıramıyacaklar ve en önemlisi ozan emeklemeye başkadığında daha rahat olucam.
Beklebeklenin kızının göz, meltowskinin oğlunun testis ve unuttuğum başka bebeklerimizin sağlıkları için tekrargücümüzü birleştirelim
Biz bugün kontrol ve aşılar için doktorumuza gittik. Allah'ım ne çok bebek hastaydı. Çok kalabalıktı. Yeniden salgın var sanırım. Bide beklemekten bebekler huzursuz olmuş. Annelerin ağlamaklı hali bebeklere yansımış. Bi tek benim kızım ağlamadı koridorda beklerken. Biraz sıkılıp bağırdı. Oyunlar oynadık oda geçti. 500 gr alıp 7800 olmuşuz. 1,5 cm uzayıp 70,5 olmuş boyumuz. Persentile baktı Dr boy %100 ün üstünde dedi. Kilo ortalama dedi. Bi değişiklik yapıp tartılırken ağladı biraz kızım. Sonrada her aşıda biraz ağlayıp sustu. Sonuncusu yakıyormuş biraz daha uzun ağladı. Ama genelde iyiydi. Ek gıda konusunda takdir etti Dr beni eşimin yanında. Gururum okşandı. :)) aynen devam dedi. Herşeyi verebilirsin artık dedi. Tabi alerjiye karşı gözlemliyerek. Sadece yumurtanın beyazı, bal ve inek sütü yasak. Ispanağı ayrıca sordum verebilirsin dedi. Kahvaltıyı bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum dedim. Yapabiliyorsanız çok iyi dedi. Zaten günlük 200 ml ek gıda alması yeterli dedi. Ben istemediğini anlayınca bırakıyorum dedim. En güzeli dedi. İştah sorunu olmayacak gibi dedi. Mutluyuz genel olarak. Şimdi ateşini ölçtüm 36,9 sadece. Maşşallah bize teyzeleri.
Kardelen umarım sizinde geceniz rahat olur inşallah.
kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
bu arada tanıştırayım bu da benim kızım EMİNE
Eki Görüntüle 981963
dün 6 .ay aşılarımızı olduk biraz ağladı kızım ama hiç ateşlenmedi sanki o kadar iğneyi yememiş gibi ama akşam erkenden yatıp uyudu amma gece 1 de uyandı 3 de uyudu artık kızıma sabahları kahvaltı veriyorum peyniri kendim yapıyorum pekmez de yine kendi yaptığımız bazen bebe bisküvisi bazen de bebek ekmeğiyle hazırlıyorum kahvaltısını ama bisküviyi daha çok sevdi sanki bugünde kendi yaptığım yoğurdu yedirdim sevdi sanırım ama fazla yemedi
kızlar pekmez almaya çalışıyorum internetten, arkadaşım buraya gelriken getircek, kızmıma arada yiyeceklerine katarım diye düşünmüştüm
pekmezde kansorejen olabiliyomuş, oragnik denen pekmezlerin içinde şeker olabiliyormuş vs. vs. neye güvenicez, hangi marka alsam ben şimdi bilemedim, en iyisi vermememk mi
Amin insallah canım , sagol guzel dileklerin icinCanım göreceksin hiç ameliyata gerek kalmadan iyikeşecek Ali.Hem içinden geldi hem de çok içten dua attim.Bütün hasta bebişler,annelerinizi üzmeden nolur bir an önce iyileşin.Anneleriniz sizi öyle öksürüp burnu akıyor yada tıkalı görünce kahroluyor çünkü.bende de var bir sümüklü,balgamı öğürttürüp duruyor ama çok şükür keyfi çok kötü değil.Rabbim daha beterlerinden korusun,hastalıklarımız tek bu kadar olsun.Sizi ve yavrularınızı öpüyorum.Emel'cim,tek derdi kilo olsun ama o bile anne olunca dert oluyor di mi?200 gr için üzülebileb tek insanlarız.inşallah toparlar çirkin kızın :)))) iyi geceler hepimize
Aman canım dikkat et kendine , cok gecmis olsunyok canım 26 şubat 'ta kontrolüm, o zaman öğrenicez. bütün falcılar erkek diyo. kendimi iyice alıştırdım erkeğe :)
kız ise eğer harika bir sürpriz olacak.
bu arada cumartesi akşamı duş alırken zehirlendim. çok komik ama genital bölge temizleyici jeller var ya onlardan yuttum.
okadar çok korktuk ki .bebeğe bişey olacak diye.
ama Allaha şükür bişey olmadı. yinede kadın doğumcuma erken gidip bir muayene olsam mı diye düşünüyorum.
Sagol canım insallah geçer , viks de bi deneyim bakayım , 2,5 hft oldu iyileşeceği yerde kötüleşti , ates eklendi , antibiyotik başladık dünMeltemcim canım sakın üzülme anneme de söyledim dua edecek bende edeceğim. Biz anneler dua edince kabul oluyor çok şükür bak. Oğluşununda testislerinde ki su kalmayacak 1 yaşına kadar.
Canım üzülmem zaten erken geldi zor kil alıyor öyle çok iştahlı bir çocuk değil. Yani 2 ayından beri beni en fazla 5 dk emiyor. düşün ne kadar iştahlı. Kilosu olsa sorun etmeyeceğim.
Meltemcim canım Ali nin öksürüğü için ayaklarının altına vikis sür çorap giydir gece yatarken bilhassa 2 güne geçer ama çok sürme ayağının altının her yerine sür. Benim kızda da öksürük vardı doktor dişten dedi biraz kızarmış dedi peditus verdi vermedim ilaç vikis sürdüm azıcık sonra geçti 1 günde.
İnşallah canım size de geçmiş olsun. Öyle ama canım 2 ayda 600 gr aldı 1 haftada 200 gr geri verdi. Kilosu iyi olsa sorun etmeyeceğim zaten.
Burka cımve beklecim hayırlı olsun oto koltuklarınız kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Allahım.
Ha ha komik gercekten :)) sizinde Allah yardımcınız olsun , esine güç kuvvet versinSaol sizinki de hayırlı olsun ben her arabaya binişimde korka korka biniyordum artık birazcık da olsa içim rahatlıycak,
biaz diyorum çünkü benim eşim çooook kötü bir şoför ben kullanmayı bilmiyorum keşke zamanında öğrenseysim
onun kötü şoförlüğüne muhtaç kalmasaydım
Teşekkur ederiz meltem teyzesi, Alinin de testis sorunu geçicek inşallah,
dün dua ederken birden gülme geldi hiç testisle ilgili duaedeceğimaklımagelmezdi :)
annelik insana neler yaptırıyor hiç aklıma gelmeyecek şeylere sevinip üzülüp dua eder oldum :)
Saol canım, benim oğlanın çoklu besin alerjisi var yani say say bitmez ,
ama azimliyim alerjisi olmayan şeyler de bulup yediricem, şimdilik özel mama pregomin yiyor senin yavrun
( kız mı erkek mi anlamadım) da pregomin mi yiyor? Kanda alerji çıkmadığı için ve kilosu iyi olduğu için rapor da alamadık(
Kutusu 110 tl ayda 15 kutu gidiyor . Biraz da onun için ek besine biran önce geçmek istiyorum. Yazık adamcağızıma
3 iş te çalışıyor biri sırf mamaya gidiyor
Maşallah Emine ye cok guzelmis kucuk hanım.kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
bu arada tanıştırayım bu da benim kızım EMİNE
Eki Görüntüle 981963
Amiiiiinhadi bakalım dualarınıza ihtiyacım var
şu iş görüşmemle ilgili genel müdürle görüştüm bugün. yarın yönetim kurulu toplantısı varmış ve konu karara bağlanacak dedi
dua edin işim olsun, Allahım paşam için olsun
Allah kimseye yaşatmasın , evlatlarımızı bize bagislasinGece gece moraliniz bozulacak ama içimi dökmek istedim dedimya arkadaşım doğum yaptı die bugün yan odada doğum yapan bir anne bebeğini kaybetti nasıl üzüldüm anlatamam aklımda hep inandıramadılar kadıncağızı hala etkisindeyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın dermansız dertler vermesin evlatlarımızla sınamasın bizi
Oh maşallah ,Allah bozmasın , esin akillaniyor insallah , hep boyle mutlu olursunuz insallahşu bağlantı problemi yüzünden ortalarda yoktum ve ancak fırsat bulup yazabiliyorum uzun uzun...
cuma günü kontroldeydik, herşey çok güzeldi :) yeni doktorumuzu çok sevdik...
boyu 68cm kilosu 8400gr olmuş...8400 ü duyunca moralim bozuldu çünkü geçen ay ana sağlık 8100gr demişti. ama doktorumuz durumu açıkladı; bundan önce hep kıyafet ve bezle tartılmıştı. ıslak bir bez bazen 300gr bile gelebilir dedi yada yeni emmiş ve henüz çişini yapmamış bir bebek...o yüzden ben önceki ölçümlere bakmıyorum, kaç aylık olduğuna ve doğum kilosuna dedi. paşamın hastaneden çıkışı 2640gr ve 50cm di. o yüzden kilosu çok iyi şuan dedi. bakalım önümüzdeki ay ne olacak
şu bi ara sürekli kafama taktığım oturma konusunun yerini ayakta durma almıştı çünkü paşam 1 aydır ayakta durmak istiyor ve babası da bastırıyor. yine doktorumuz genel bir bilgi verdi; bebekler sadece yapabildiği hareketleri yapmak ister. o yüzden kimi bebeği 4. ayda oturtun deriz kimini 5. ayda...önemli olan yapabiliyor olması dedi. göstermek için ellerinden tutup yattığı yerden kaldırmak istedi. bizimki hoppp daha oturmadan ayağa kalkmak istedi :) ayakta tutabilirsiniz, yorulduğunda oturtun dedi. 7. ayda da yürüme çalışmalarına başlayabilirsiniz dedi
bide paşamın çenesi çok düşük, doktor amcayada pek bir şımardı :) ses taklidi çok güzel dedi, muhtemelen erken konuşacak. bunun en büyük yardımcısı doğduğu andan itibaren hep müziğin açık olmasıymış. bide ben çok konuşuyorum, oturup adam gibi muhabbet ediyorum bazen, müşterileri falan anlatıyorum çok komik oluyor halimiz :))
çok uzattım ama son olarak sevgililer günü ile ilgili birşey diyeyim...hani bu aralar kalbim biraz kırıktı ya...bizde sevgililer günü kutlama adeti yoktur. ama kocacığım beni bu yıl çok şaşırttı :) benim için çok güzel bir poster hazırlamış çok anlamlı bir şiirle :)) sabah paşamı da alıp kahvaltıya gittik. yani bu yıl pek bir zengindim, bir değil iki sevgilim de yanımdaydı :)) geçen haftadan beri evde keyifler pek bir yerindesanırım aile olmayı öğreniyoruz artık
Maşallah ne guzel hbrler boyle , cok sevindim , bizde de 1 numune pregomin var , göndereyim diyecektim , cok sukur rapor sorunu hallolmuş , ozan kuzu da iyileşir tamamen insallah hiçbirşeyi kalmazMerhabalar, güzel ve gizli güçleri olan anneler,
Amin canım insallahŞöyle bir geçmişe ggöz attım da bebeği hasta olanlar varmış, benim de dualarimdasiniz. Allah hepsine şifa versin.
Torun bakan annane babanneler çok bunalmış ve düzgün ilgilenemiyorlar çocukla
(3-5 yaş) peşinden koşturamıyor atak ve çokdikkattli olamıyor yaşlarından dolayı
Bakıcılar daha iyi ilgileniyorçocuğun peşinden koşturuyor , oynatıyor , dikkatli ve temkinliler
Çocukla en az ilgilenenlerse anneler :) birbirleriyle konuşan telefonda oyun oynayan
Ve benim gibi etrafı inceleyen anneler işte park ne yaparsa yapsın modundalar
Bebeğini bakıcıya bırakan anneler bu ufak gözlemim sizin içinizi birazcık rahatlatır umarım
şimdi değil belki sonra çalışmanızın kıymeti iyice anlaşılacak merak etmeyin
Selam kocaman yavrularin guzel annleri,
Kac gundur telefondan okuyorum yollardayken ama yazmaya firsat olmuyor.
Meltemcim, dualarimiz Ali icin, hic merak etme saglikla atlatacaksiniz insallah.
Burkacim raporu hallermenize cok sevindim.
Aybike bu isten hayirli bir haber gelse hepimiz rahatlayacagiz :) Atahan icin en guzeli neyse o olur insallah. Evinin huzr bulmasina da ayrica sevindim canim.
Emel, o kek neydi oyle? Esin bosuna deli olmuyor sana demekki masallahhh topic imizin becerikli ve dusunceli annesi :)
Beklebeklecim, nasil oldu yavrun daha sakin mi simdi? Tam annen gitti biraz yordu bu yavru seni ama olsun annesi, sana bir inci tanesi getirecek demekki :)
Luboyf, biz bebek gelecegini ogrendigimizden beri ailece uretimde oldugumuzdan pekmezi de kendimiz yaptik :) daha dogrusu annem yapti. Keske yakin olsaydik yollardim sana, uzumde kendi bagimizdan. Seneye aklinizda olsun, biraz zahmetlu ama deger... Birde sana onrim, orada buyuk marketlerde vardir kesin cunku avrupali turist cok orda ve fransadan geliyor sanirim bir cok sey, organik meyve sekerinden yapilan tatlandiricilar var, bal gibi kivami ama yve sekeri aslinda. Cocuk rsmi oluyor uzerinde cocuklar icin olanindan bulursan al pekmez yerine, tavsiye ederim.
Selam kocaman yavrularin guzel annleri,
Kac gundur telefondan okuyorum yollardayken ama yazmaya firsat olmuyor.
Meltemcim, dualarimiz Ali icin, hic merak etme saglikla atlatacaksiniz insallah.
Burkacim raporu hallermenize cok sevindim.
Aybike bu isten hayirli bir haber gelse hepimiz rahatlayacagiz :) Atahan icin en guzeli neyse o olur insallah. Evinin huzr bulmasina da ayrica sevindim canim.
Emel, o kek neydi oyle? Esin bosuna deli olmuyor sana demekki masallahhh topic imizin becerikli ve dusunceli annesi :)
Beklebeklecim, nasil oldu yavrun daha sakin mi simdi? Tam annen gitti biraz yordu bu yavru seni ama olsun annesi, sana bir inci tanesi getirecek demekki :)
Luboyf, biz bebek gelecegini ogrendigimizden beri ailece uretimde oldugumuzdan pekmezi de kendimiz yaptik :) daha dogrusu annem yapti. Keske yakin olsaydik yollardim sana, uzumde kendi bagimizdan. Seneye aklinizda olsun, biraz zahmetlu ama deger... Birde sana onrim, orada buyuk marketlerde vardir kesin cunku avrupali turist cok orda ve fransadan geliyor sanirim bir cok sey, organik meyve sekerinden yapilan tatlandiricilar var, bal gibi kivami ama yve sekeri aslinda. Cocuk rsmi oluyor uzerinde cocuklar icin olanindan bulursan al pekmez yerine, tavsiye ederim.
Dün akciğer filmi çektirdik bişeyi çıkmadı ama öksürük boğuk boğuk , balgami atamıyor. Birde ates eklendi , insallah antibiyotik fayda eder , uykuları berbat oldu , cok sakin bebekti huzursuz , ben o sakin oldugu icin 3 cocuğa yetişebiliyordum , dengemiz bozuldu :)
Aslında cocuklar bize belli ediyor da biz anlayamiyoruz , bakıcımız kasık maması ,muhallebi sevmedi demişti , yoğurt yiyince de yüzü kızardi , Demekki hafifte olsa süt alerjisi varmis ,ondan o süt proteini içerenleri yememiş
Yumurta alerjisi varmis , yumurtayla kızardi demiştim ,o azıcık verdigim yumurtayı çıkaracağım diye kusa kusa bi hal oldu .
Bu arada kızamik aşısında yumurta proteini varmis , simdi (gecen yıl salgın oldugu icin ),eskiden 1 yasında tek sefer yapılan kızamik aşısını 9. Ay ve 1 yasta 2 kez yapmaya başlamışlar , Dr la konuşup 1 yasta tek yaptırmayı talep edeceğim , alerji olunca gözlem ile yapılıyormuş çünkü
3. Cocukta alerji cikmis olması hala garip geliyor bana :/ heleki ailede hic yok. her cocuk farklı farklı iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?