2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Simdi gordum canim ah cok sevindim. Doktora ozaman her eski gittiginizin sayisi kadar mama ver deseydin??? Ciddiyim.

Dualar icin sagol burkacim, hepimiz icin dua edelim insallah. Benim maviş kizimi da unutmadan.

Canım teoride süperim ama pratikte sıfır: ( yulaf unu vs aldım evde bekliyor. Zaten yemekle aram hiç olmadı, beceriksizliğim devam ediyor. Oğlum süt+mama ile besleniyor. Ek gıda 2 çay bardağını geçmiyor, bazen bulmuyor da... mama da çok yemiyor, sanırım formunu böyle koruyor :) bu akşam daha çeşitli bir corba yapayım cnm saol.

kızlar pekmez almaya çalışıyorum internetten, arkadaşım buraya gelriken getircek, kızmıma arada yiyeceklerine katarım diye düşünmüştüm
ama araştır araştır çıkamadım işin içinden
pekmezde kansorejen olabiliyomuş, oragnik denen pekmezlerin içinde şeker olabiliyormuş vs. vs. neye güvenicez, hangi marka alsam ben şimdi bilemedim, en iyisi vermememk mi

dün 6 .ay aşılarımızı olduk biraz ağladı kızım ama hiç ateşlenmedi sanki o kadar iğneyi yememiş gibi ama akşam erkenden yatıp uyudu amma gece 1 de uyandı 3 de uyudu artık kızıma sabahları kahvaltı veriyorum peyniri kendim yapıyorum pekmez de yine kendi yaptığımız bazen bebe bisküvisi bazen de bebek ekmeğiyle hazırlıyorum kahvaltısını ama bisküviyi daha çok sevdi sanki bugünde kendi yaptığım yoğurdu yedirdim sevdi sanırım ama fazla yemedi

Aynı çelişkiye ben de düştüm ama demir ilacı vermediğim için vermeye karar verdim.

işlerini halletmene sevindim canım inşallah tekrar sorun yaşamazsınız

biz dün iyiydik de bu sabah biraz ateşlenir gibi oldu 37-38 derece arasındaydı ama akşama doğru geçti çok şükür.
inşallah sizde bugünü rahat geçirmişsinizdir. bu aşılarda geçti bitti 6 ay artık aşı yok :)

kızına da maşallah kilo alımı ve boyu çok iyiymiş. biz sadece 200 gr almışız

bu ne güzellik maşallah emine bebeğe :)

bizde bugün itibariyle ek gıdaya geçtik. sabah yumurta sarısı ve suda bekletilmiş tuzsuz peynir verdim. akşam üzeri patates ve havuç haşlayıp zeytinyağıyla birlikte ezip verdim ama çok vermedim. zaten bir kaç gündür kaka yapmadı iyice kabız olmasın yavrum.
son olarak ta az önce dün gece mayaladığım yoğurda elma rendeleyip meyveli yoğurt yaptım afiyetle yedi. ilk gün böyle geçirdik.
ıvy haftalık liste yapmıştı bende öyle bir liste yapıp ona göre alışveriş yapmak istiyorum.

bu arada peyniri nasıl yapıyorsun?

güzel haberlerine çok sevindim. cmv virüsünüz etkisini kaybetmiş inşallah herhangi bir hasar bırakmamıştır birde şu rapor işinizde olsa da biraz daha rahatlasanız.

Bizim kilo cok olunca daha pekmeze baslamadik. Bilemedim..

Torun bakan annane babanneler çok bunalmış ve düzgün ilgilenemiyorlar çocukla
(3-5 yaş) peşinden koşturamıyor atak ve çokdikkattli olamıyor yaşlarından dolayı

Bakıcılar daha iyi ilgileniyorçocuğun peşinden koşturuyor , oynatıyor , dikkatli ve temkinliler

Çocukla en az ilgilenenlerse anneler :) birbirleriyle konuşan telefonda oyun oynayan

Ve benim gibi etrafı inceleyen anneler işte park ne yaparsa yapsın modundalar

Bebeğini bakıcıya bırakan anneler bu ufak gözlemim sizin içinizi birazcık rahatlatır umarım
şimdi değil belki sonra çalışmanızın kıymeti iyice anlaşılacak merak etmeyin

Amin insallah canım , sagol guzel dileklerin icin

Iyi dileklerini yazan , yazı cok olmasın diye tek tek alintilayamadigim herkese cooook teşekkürler
Aman canım dikkat et kendine , cok gecmis olsun
Sagol canım insallah geçer , viks de bi deneyim bakayım , 2,5 hft oldu iyileşeceği yerde kötüleşti , ates eklendi , antibiyotik başladık dün
Ha ha komik gercekten :)) sizinde Allah yardımcınız olsun , esine güç kuvvet versin
Maşallah Emine ye cok guzelmis kucuk hanım.
Amiiiiin
Allah kimseye yaşatmasın , evlatlarımızı bize bagislasin
Oh maşallah ,Allah bozmasın , esin akillaniyor insallah , hep boyle mutlu olursunuz insallah
Atahan a da maşallah kocaman olmus annesi
Maşallah ne guzel hbrler boyle , cok sevindim , bizde de 1 numune pregomin var , göndereyim diyecektim , cok sukur rapor sorunu hallolmuş , ozan kuzu da iyileşir tamamen insallah hiçbirşeyi kalmaz

Şöyle bir geçmişe ggöz attım da bebeği hasta olanlar varmış, benim de dualarimdasiniz. Allah hepsine şifa versin.
Amin canım insallah

Haklisin canım insallah güvenilir bulabilirsin
Esimin teyzesi yapıp gönderiyor bize , ondan icim rahat , arkadasın da belki o tarZ ev yapımı bulup getirebilir

Selam kocaman yavrularin guzel annleri,

Kac gundur telefondan okuyorum yollardayken ama yazmaya firsat olmuyor.

Meltemcim, dualarimiz Ali icin, hic merak etme saglikla atlatacaksiniz insallah.
Burkacim raporu hallermenize cok sevindim.
Aybike bu isten hayirli bir haber gelse hepimiz rahatlayacagiz :) Atahan icin en guzeli neyse o olur insallah. Evinin huzr bulmasina da ayrica sevindim canim.
Emel, o kek neydi oyle? Esin bosuna deli olmuyor sana demekki masallahhh topic imizin becerikli ve dusunceli annesi :)
Beklebeklecim, nasil oldu yavrun daha sakin mi simdi? Tam annen gitti biraz yordu bu yavru seni ama olsun annesi, sana bir inci tanesi getirecek demekki :)
Luboyf, biz bebek gelecegini ogrendigimizden beri ailece uretimde oldugumuzdan pekmezi de kendimiz yaptik :) daha dogrusu annem yapti. Keske yakin olsaydik yollardim sana, uzumde kendi bagimizdan. Seneye aklinizda olsun, biraz zahmetlu ama deger... Birde sana onrim, orada buyuk marketlerde vardir kesin cunku avrupali turist cok orda ve fransadan geliyor sanirim bir cok sey, organik meyve sekerinden yapilan tatlandiricilar var, bal gibi kivami ama yve sekeri aslinda. Cocuk rsmi oluyor uzerinde cocuklar icin olanindan bulursan al pekmez yerine, tavsiye ederim.

Dün akciğer filmi çektirdik bişeyi çıkmadı ama öksürük boğuk boğuk , balgami atamıyor. Birde ates eklendi , insallah antibiyotik fayda eder , uykuları berbat oldu , cok sakin bebekti huzursuz , ben o sakin oldugu icin 3 cocuğa yetişebiliyordum , dengemiz bozuldu :)

Aslında cocuklar bize belli ediyor da biz anlayamiyoruz , bakıcımız kasık maması ,muhallebi sevmedi demişti , yoğurt yiyince de yüzü kızardi , Demekki hafifte olsa süt alerjisi varmis ,ondan o süt proteini içerenleri yememiş
Yumurta alerjisi varmis , yumurtayla kızardi demiştim ,o azıcık verdigim yumurtayı çıkaracağım diye kusa kusa bi hal oldu .
Bu arada kızamik aşısında yumurta proteini varmis , simdi (gecen yıl salgın oldugu icin ),eskiden 1 yasında tek sefer yapılan kızamik aşısını 9. Ay ve 1 yasta 2 kez yapmaya başlamışlar , Dr la konuşup 1 yasta tek yaptırmayı talep edeceğim , alerji olunca gözlem ile yapılıyormuş çünkü
3. Cocukta alerji cikmis olması hala garip geliyor bana :/ heleki ailede hic yok. her cocuk farklı farklı iste

Son düzenleme:

Bugun kvye gittik kizimla yoksa bizim evin yakinindaki parka gidecektim, yarin kesin gidicem, acik havada bi bayilsin bakiyim kizim:)) ozendim sana simdi.

Buarda kizlar biz her kvye gidisimizde puseti de goturuyoruz(kizimi onda uyuttugum icin, daha dogrusu kizim onda uyudugu icin:). Bugun de cagirdi kizkardesleri gelmis onda toplanmislar, ben de severim onlari, bi delilik gideyim hadi dedim ama halim suydu;

Capraz aski kizimin cantasi boynumda, omzumda benim cantam, kizim kucagimda, elimde de puset. Kapiyi zor kilitledim asansore bindim, en son puseti apartmana koydum, kosa kosa kizimla arabaya gittim onu oto koltuguna bagladim arabayla kapinn onune geldim apartmandan puseti aldigim gibi yola koyuldum, bi yoruldum bi yoruldum. Bizi bi gorduler ciglik cigliga:) bazen insnlari mutlu etmeyi seviyorum, valla. Bi de esim tesekkur edeydi iyiydi.

Sagol canım insallah , gecen gece o kadar huzurlu uyudum ki , garip bir huzur mutluluk vardı sabah uyandığımda , kesin herkesin dualarının pozitif enerjisi yansıdı , simdi de cok daha inançlıyim iyi olacağına , hepinizin destegi sayesinde

Kiim dun bira daha iyiydi, anlamadim annemin gitmesini mi bekledi bana eziyet etmek icin:))

Sagol canim sordugun icin. Sen niye yollardasin esinle parise mi kactiniz diye gelmisti aklima benim de. Eksikligin hissediliyor cok uzaklasmayasin.

Gecmis olsun yahu kiyamam

Kizimin odasini ayirdim, masallah sorunsuz ayrildi bizden :) cok keyifli simdi, gece kamerayla izliyorum bende icim rahat.

Artik daha az uyuyor, daha cok oyun istiyor. Emekleme calismalari son hizla devam ediyor.

Istahi guzel, ne pisirsem yedi ve sevdi. Doktorumuzun verdigi tum tiyolara uyarak yeni bir haftalik liste hazirladim, et ve bakliyat da veriyorum. Kirmizi et haftada en az 2 defa. Dogal yolla beslenerek demir eksikligi yasamasini onleyecegiz kizimin, disaridan takviye vermek gibi bir uygulama hic olmamis burada, sadece eksiklik gorulen bebeklere mecburen veriliyormus.

6. Testlerinin hepsinden gecti kizim, doktor bir iki tanede oyun yapti normalde 8-9. Ayda yapiyormus, tepkilerini ve iletisimini cok begendi, detayli anlatip sizi bogmayim ama bizden bazi fikirlerde istedi :) bizimle tanistigi icin cok memnun oldugunu, kizimin (her zaman ismiyle hitap eder) zamanla nasil sekillenecegini hep birlikte gorecegimizi, merak ettigini falan soyledi. Bunda ne var diye dusunebilirsiniz belki ama bunlar burada yasayan insanlar icin cok samimi ve asiri seyler :) normalde soguk ve siradan gecer bu tip gorusmeler. Zaten doktorumuz cok aranan birisi ve bizde araya birilerini somarak koparmistik ilk randevuyu, azimli oldugumuda oradan biliyor :)

Ve son olarakda, hepinizin bildigi gibi uyanik oldugu zamanlar artik daha uzun ve daha fazla is dusuyor bana. Oyunlar yaratmakda usta olduk artik :) oyuncaklarinda hepsini kaldirdim, donusumlu olarak unutturarak veriyirum cunku artik hafizassi daha kuvvetli sikiliyor bir oyuncaktan ve yenilik ariyor, hemen daha inceden kaldirdigim ozlettigim oyuncagini cikariyorum bende. Gece yatarken ses taklitli masallara basladik, muzikli kisimlarda yattigi yerden gobek atiyor kizim muzik bitince geri uykulu dalgin haline geri donuyor :) deli oluyorum bu hallerine :) Yuzme kursumuz super gidiyor, suya dalmayida cok sevdik. Ama artik insanlari yabanciladigi icin gecen hafta havuzdaki diger ebeveynlerden korktu, bir sure agladi. Bebeklerle cok iyiydi ama buyuklerden rahatsiz oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…