- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.381
Biz bugün kontrol ve aşılar için doktorumuza gittik. Allah'ım ne çok bebek hastaydı. Çok kalabalıktı. Yeniden salgın var sanırım. Bide beklemekten bebekler huzursuz olmuş. Annelerin ağlamaklı hali bebeklere yansımış. Bi tek benim kızım ağlamadı koridorda beklerken. Biraz sıkılıp bağırdı. Oyunlar oynadık oda geçti. 500 gr alıp 7800 olmuşuz. 1,5 cm uzayıp 70,5 olmuş boyumuz. Persentile baktı Dr boy %100 ün üstünde dedi. Kilo ortalama dedi. Bi değişiklik yapıp tartılırken ağladı biraz kızım. Sonrada her aşıda biraz ağlayıp sustu. Sonuncusu yakıyormuş biraz daha uzun ağladı. Ama genelde iyiydi. Ek gıda konusunda takdir etti Dr beni eşimin yanında. Gururum okşandı. :)) aynen devam dedi. Herşeyi verebilirsin artık dedi. Tabi alerjiye karşı gözlemliyerek. Sadece yumurtanın beyazı, bal ve inek sütü yasak. Ispanağı ayrıca sordum verebilirsin dedi. Kahvaltıyı bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum dedim. Yapabiliyorsanız çok iyi dedi. Zaten günlük 200 ml ek gıda alması yeterli dedi. Ben istemediğini anlayınca bırakıyorum dedim. En güzeli dedi. İştah sorunu olmayacak gibi dedi. Mutluyuz genel olarak. Şimdi ateşini ölçtüm 36,9 sadece. Maşşallah bize teyzeleri.
Kardelen umarım sizinde geceniz rahat olur inşallah.
bende diş buğdayı yapmak istiyorum. kızım için kendi ellerimle şeker hamurlu süslü süslü kurabiyeler hazırlamayı düşünüyorum. bende sizin araştırmalarınızı takip etmek istiyorum.
benim kızın diş eti daha sertleşmedi ama sürekli kaşıyıp duruyor.bazen mama verirken biberonla mamayı unutup diş kaşımaya başlıyor, mamasını yemiyor çay kaşığıyla yediriyorum bazenhuzursuzluğu, iştahsızlığı uyku düzeninde bozulma yok ama dişine vuruyorum bende bu olayı...
bu arada kızım 2 gündür ben hiç göstermememe rağmen eliyle gel gel yapmaya başladı. bende o öyle yaptıkça tekrarlayıp gel gel diyorum öğrensin diye. :)
kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
bu arada tanıştırayım bu da benim kızım EMİNE
Eki Görüntüle 981963
hadi bakalım dualarınıza ihtiyacım var
şu iş görüşmemle ilgili genel müdürle görüştüm bugün. yarın yönetim kurulu toplantısı varmış ve konu karara bağlanacak dedi
dua edin işim olsun, Allahım paşam için olsun
Canım yarın için şimdiden olmuş o iş gibi düşün, telefon çaldı açtın ne konuşacağını falan prova et çok güzel canlandır gözünde.
Ben bu kuantum vs çıkmadan önce daha ilkokuldayken istedim şey için böyle yapardım olurdu :) i
nşallah sen d de işe yarar ve işin olur
Çooooook içten dua edicem bu gece senin için
Not anlatacakların var dı ne oldu?
verdiğin moral için çoook teşekkür ederim canım. nolur kusuruma bakmayın içinizi karartıyorum dertlerimi anlatarak ama gerçekten sizinle paylaşmak iyi geliyor, güç veriyor bana...zaten bu 6 ayı başka türlü atlatamazdım
son kurduğum cümle sanki dertler bitmiş gibi oldu, sabah sabah Allah mı derdirtti acaba
bu arada bu gece çok güzel bir rüya gördüm. paşamı tertemiz bir denizde yüzdürüyorduk babasıyla...Allah hayırlara çıkarsın
Âmin canım.
Ne demek iç karartmak. Sen buraya dertleri yaz ki paşana hep gülümseyerek bak. Pozitif ve mutlu bebekler olsun buradaki tüm annelerin bebekleri.
kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
bu arada tanıştırayım bu da benim kızım EMİNE
Eki Görüntüle 981963
hadi hayırlısı olsun inşallah... gönlüne göre versin Allah..hadi bakalım dualarınıza ihtiyacım var
şu iş görüşmemle ilgili genel müdürle görüştüm bugün. yarın yönetim kurulu toplantısı varmış ve konu karara bağlanacak dedi
dua edin işim olsun, Allahım paşam için olsun
Üzümü ye bağını sorma canım :)personel dairemizden aradılar 190 tl doğum yardımı yatırcaz dediler bu neki?
bbge teşekkür ederim canım.
bende internetten araştırıp duruyorum şeker hamurları pasta kalıpları ama daha ne şekilde yapacağıma karar veremedim.
şeker hamuru şekillendirme seti almayı düşünüyorum orası kesin çünkü doğum günlerinde de şekilli şekilli kurabiyeler yaparım diye düşünüyorum inşallah o günleri görürsek
Hiçbir işe yetisemedigim gibi sizin hızınıza da yetişemiyorumbebegimin beslenmesine taktım bu ara nette çok tarif var ama özellikle denenmiş, denenmese de akla yatkın tariflere ihtiyacım var. Bazı tarifler abartılı geldi bana, kaç yaşında çocuk yiyor ki onları, benimkinde mi bi tuhaflık var bilemedim Kendime bi klasör yapayım dedim ama pek birşey yok elimde. Ogluma bi patates havuc ve bezelye ile yaptığım vçorbayi bi de tarhana yapiyorum. Kahvaltıda beğenerek yediği bişey kesfedemedim. Hiçbirini iistemiyor. Yogurdu babymix ile mayalayinca yiyor, eksimsi olursa sevmiyor. Elma armut veriyorum az yiyor, kaka problemi odugu icin muz vermeye korkuyorum. Bana tarif verebilecek olan var mı? Bugün yyarın düzene koyarım diye diye cçocuk büyüdü: (
Allahım tokasına bak. Maşallah sana çirkin kız.
teşekkür ederizay maşallah emineye pek güzelmiş Allah nazardan saklasın
merak etme yalnız değilsin bende düşünüyorum doğum gününü şimdiden hatta yıllık izinime denk getirip izmirde yapmak istiyorum vs vs işte hayal kurup duruyorumBenim hazirlayacak vaktim olmaz sanirim. Biseyler buldukca burada paylasacagim ben de, henuz disimiz gelmedi ama olsun arastrmalara baslamak lazim.Hatta bn dogumgunu icin de aratstirmalara baslayayim diyorum, esime soylesem daha 6ay var, yok artik!!! Der :)) abartiyor muyum acep? Ama ilk cocuk cok hevesliyim napayim.
ayyy canım markası neydi hiç hatırlamıyorum üzerinde snoppy resimleri var pembeli yeşilli falanYastik kilifi yataş mi:)))) annem de bana onun nevresim takimini almis oradan biliorum yesilli pembeli kopekli dimi:))))
Ben ceyrek yumurta sarisi veriodim doktor arttirarak bir tam sariyi verebilirsin dedi, bildircin yumurtasinin sarisinin hepsini hafif sulandirarak veiyorum hatta. Bi ke kustrdum kizimi da...
Senin yerinde olsam direk bildircin verirdim. Annem yegenimi hep o yumurtayla buyuttu hic bi sorun yok.
Yarın kontrol var yine Fügen hanımın asistanına gidiyoruz. Ona yalvarıp bir çözüm istiyem ama böyle söylüyorum
sonra hastanedeki çok zor durumda çok hasta olanları görünce vazgeçiyorum. Ozan onların yanında süper sağlıklı ve hiç alerjisi yok gibi duruyor. Saol ilgin içşn gelişmeleri yazarım yine
Biz tahlili rapor için yaptırdık zaten. 1 yaşından önce doğru çıkmıyor kan tahlilleri. Kanda yok alerji ama gerçekte var mesela.
Sizn en büyük şansınız emmesi negüzel her emdiğindebol bol antikor da alıyor alerjisi geçmiş bi e olabilir. Ben emziremedim 4 ay emzirdim. Oda günde 100 ml anca vardı. Oyüzden mama ya mecburuz . Evet 6. Ay ve 1 yaş dönüm noktaları ben de 1 yaşını bekliyorum sabırsızlıkla
Maaşallah ne kadar uzun boylu, ırsı herhalde
Hamileyken ozanın da boyu gününden ilerdeydi şimdi tam ortada. Ek besinde bence de en iyisini yapıyorsun
istediği kadar veip istemediğinde bırakmakla zorla yedirsen sonra zor yiyen çocuklar oluyor sonuç
Hoşgeldin , Eh artık kilo almamasına sevindim yoksa yürüyemiyecekti. Artık hareket imkanı da artar, rahatlarsın biraz.
Ben ayrı odaya alıştımı diye sormuştum görmedin herhalde . En önemlisi sen alıştın mı ayrı odaya nasıl gidiyor?
Maaşalllah , emineye ne güEl oturmuş dadesteksiz , kocaman abla olmuş o.
şu bağlantı problemi yüzünden ortalarda yoktum ve ancak fırsat bulup yazabiliyorum uzun uzun...
cuma günü kontroldeydik, herşey çok güzeldi :) yeni doktorumuzu çok sevdik...
boyu 68cm kilosu 8400gr olmuş...8400 ü duyunca moralim bozuldu çünkü geçen ay ana sağlık 8100gr demişti. ama doktorumuz durumu açıkladı; bundan önce hep kıyafet ve bezle tartılmıştı. ıslak bir bez bazen 300gr bile gelebilir dedi yada yeni emmiş ve henüz çişini yapmamış bir bebek...o yüzden ben önceki ölçümlere bakmıyorum, kaç aylık olduğuna ve doğum kilosuna dedi. paşamın hastaneden çıkışı 2640gr ve 50cm di. o yüzden kilosu çok iyi şuan dedi. bakalım önümüzdeki ay ne olacak
şu bi ara sürekli kafama taktığım oturma konusunun yerini ayakta durma almıştı çünkü paşam 1 aydır ayakta durmak istiyor ve babası da bastırıyor. yine doktorumuz genel bir bilgi verdi; bebekler sadece yapabildiği hareketleri yapmak ister. o yüzden kimi bebeği 4. ayda oturtun deriz kimini 5. ayda...önemli olan yapabiliyor olması dedi. göstermek için ellerinden tutup yattığı yerden kaldırmak istedi. bizimki hoppp daha oturmadan ayağa kalkmak istedi :) ayakta tutabilirsiniz, yorulduğunda oturtun dedi. 7. ayda da yürüme çalışmalarına başlayabilirsiniz dedi
bide paşamın çenesi çok düşük, doktor amcayada pek bir şımardı :) ses taklidi çok güzel dedi, muhtemelen erken konuşacak. bunun en büyük yardımcısı doğduğu andan itibaren hep müziğin açık olmasıymış. bide ben çok konuşuyorum, oturup adam gibi muhabbet ediyorum bazen, müşterileri falan anlatıyorum çok komik oluyor halimiz :))
çok uzattım ama son olarak sevgililer günü ile ilgili birşey diyeyim...hani bu aralar kalbim biraz kırıktı ya...bizde sevgililer günü kutlama adeti yoktur. ama kocacığım beni bu yıl çok şaşırttı :) benim için çok güzel bir poster hazırlamış çok anlamlı bir şiirle :)) sabah paşamı da alıp kahvaltıya gittik. yani bu yıl pek bir zengindim, bir değil iki sevgilim de yanımdaydı :)) geçen haftadan beri evde keyifler pek bir yerindesanırım aile olmayı öğreniyoruz artık
Ahaha ilkokulda ha? Supermissin:)))
Buarada bi arkadasimin kizinin alerji durumunu yazmistim gormedin sanirim. Soracagin olursa o 20aylik het turlu asamayi taze tecrube etti, ona sorabilirim.
canım sana facedeki bir grubun linkini göndermiştim, baktın mı oraya bir faydası olur mu acaba sana
teşekkür ederiz
merak etme yalnız değilsin bende düşünüyorum doğum gününü şimdiden hatta yıllık izinime denk getirip izmirde yapmak istiyorum vs vs işte hayal kurup duruyorum
ayyy canım markası neydi hiç hatırlamıyorum üzerinde snoppy resimleri var pembeli yeşilli falan
bakalım bugün sabah yedirdim yarın bir deneyeyim bıldırcın yumurtası vermeyi
Canım maaşallah Atahana 2600lerdn 8binleregetirmişsin bak negüzel ,
Müzik edinletiyorsun gün içinde nedinleteceiğimi şaşırıyorum klasık tamam amabütüngünolmuyor sanat müziği ve halk müziği dinleriyorum ben d :) eşim ingilizce dinletiyor arada amabenim doğru düzgün birmüzik kulağım zevkim falan olmadığı için ne yapsam bilmiyorum banabiraz yazarmısınnelerdinlettiğini?
Eşinleilgili gelişmeleri benokurum yazsen ya daözelden yazistersen,
Özel msjmıydı gelmedi yadayanlışlıklasildimben ,tekraryazarmısın
Benim faceimyok eşimesöyledim odabakamamış daha faceaçıp kendim üyeolam amavakit olmadımaalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?