- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.681
elifcim harikasın valla yazmadan geçemedim
ben kızınkileri hiç ütülemiyorum, ütületmiyorum da minicik minicik çok zor olur, düzgünce katlayıp koyuyoruz
olur da dışarı çıkarsak pantolonunu falan ütülüyoruz o kadar
kızıma yeni ayakkabı yaptım Eki Görüntüle 989205
Geldi teşekkürler. Senin kutun dolmş ama. Teşekkürüm gelmedi.Canım msjım geldimi
Vauvv süper olmuş.kızıma yeni ayakkabı yaptım Eki Görüntüle 989205
Evet canım doğduğundan beri ütülüyorum. Daha ne kadar ütülerim bilmiyorum ama büyük ihtimal hep ütüleyeceğim.
Emel ben :)
Geldi teşekkürler. Senin kutun dolmş ama. Teşekkürüm gelmedi.
Çok güzel olmuş bana detaylı atar mısın elimde ince keçe var bende yapayım. Dikim işini elle mi yaptın ?
Bende ütülüyorum düzenli yaptığım bi o var ütüsüz birşey ne giymeyi ne giydirmeyi sevmiyorum pijamaları iç çamaşırlarına da ütülüyordum Kaan'dan önce şimdi o kadarını yapamıyorum bazen bizimkiler çok bekliyor ama kaanınkiler mecbur ütülenyor sirkülasyon çok hızlı çünkü çocuğun giyecek bir şeyi kalmamış yine herşey küçük geliyor yarım yine bir forum yaparız birde arkadaşımız var o tarafta bahane ile onu görüyoruz. Kahvaltıda da misafirim var bide karga kahvaltısını yapmadan gelecek piffff
evet elimle yaptım internetten baktım modeli
şu bağlantı problemi yüzünden ortalarda yoktum ve ancak fırsat bulup yazabiliyorum uzun uzun...
cuma günü kontroldeydik, herşey çok güzeldi :) yeni doktorumuzu çok sevdik...
boyu 68cm kilosu 8400gr olmuş...8400 ü duyunca moralim bozuldu çünkü geçen ay ana sağlık 8100gr demişti. ama doktorumuz durumu açıkladı; bundan önce hep kıyafet ve bezle tartılmıştı. ıslak bir bez bazen 300gr bile gelebilir dedi yada yeni emmiş ve henüz çişini yapmamış bir bebek...o yüzden ben önceki ölçümlere bakmıyorum, kaç aylık olduğuna ve doğum kilosuna dedi. paşamın hastaneden çıkışı 2640gr ve 50cm di. o yüzden kilosu çok iyi şuan dedi. bakalım önümüzdeki ay ne olacak
şu bi ara sürekli kafama taktığım oturma konusunun yerini ayakta durma almıştı çünkü paşam 1 aydır ayakta durmak istiyor ve babası da bastırıyor. yine doktorumuz genel bir bilgi verdi; bebekler sadece yapabildiği hareketleri yapmak ister. o yüzden kimi bebeği 4. ayda oturtun deriz kimini 5. ayda...önemli olan yapabiliyor olması dedi. göstermek için ellerinden tutup yattığı yerden kaldırmak istedi. bizimki hoppp daha oturmadan ayağa kalkmak istedi :) ayakta tutabilirsiniz, yorulduğunda oturtun dedi. 7. ayda da yürüme çalışmalarına başlayabilirsiniz dedi
bide paşamın çenesi çok düşük, doktor amcayada pek bir şımardı :) ses taklidi çok güzel dedi, muhtemelen erken konuşacak. bunun en büyük yardımcısı doğduğu andan itibaren hep müziğin açık olmasıymış. bide ben çok konuşuyorum, oturup adam gibi muhabbet ediyorum bazen, müşterileri falan anlatıyorum çok komik oluyor halimiz :))
çok uzattım ama son olarak sevgililer günü ile ilgili birşey diyeyim...hani bu aralar kalbim biraz kırıktı ya...bizde sevgililer günü kutlama adeti yoktur. ama kocacığım beni bu yıl çok şaşırttı :) benim için çok güzel bir poster hazırlamış çok anlamlı bir şiirle :)) sabah paşamı da alıp kahvaltıya gittik. yani bu yıl pek bir zengindim, bir değil iki sevgilim de yanımdaydı :)) geçen haftadan beri evde keyifler pek bir yerindesanırım aile olmayı öğreniyoruz artık
Kizlar bugun bizimkini yere koydum donecek mi diye, kollarj ve bacaklari acti yerde oooooylecr yatti :) uff cok tembeliz!
aybike senin oğluşla benm kızışın boy ve kiloları aynı bizde bugün 6. ay kntrlündeydik. ama ebe az uzamış dedi geçen ay 66dıydı buay 68 iyi değilmi ki bence iyi :) sevgililer günnüze ve eşinizle muhabbetinizede maşallah. hiç keyfiniz bozulmasın inşallah
hehe benmkide pek tembel canım hadi seninkini eti butu yerinde benmki çok topluda değil 8400 ama içinden gelmiyo yapcak bişey yok. oturmaya bayılıyor ama dönmeyle hele hele yüzüstü durmayla hiiiç işi olmuyor. kazara döndü mü hemen çığlığı basıyor
neysem benden havadislere geçeyim. bakıcımz ve kızım çok şükür şimdilik güzel anlaşıyorlar bu beni çoook mutlu ediyor. ev iş bebek yorucu oluyor. millet ek gıda da hep ileriye giderken biz geriye gidiyoruz canm bitek ona sıkkın. ben çalışmaya başlayınca birde bu hafta misafirlik trafği yoğun olunca ek gıda falan kaldı kenarda anne süütüne devam ettik.millet et vermeye başlamış maşallah darısı başımıza
kızlar cahilliğimi mazur görün yulaf almaya gittim aktara yulaf ezmesi aldım başka çeşidi yok dediler doğrumu yoksa beni keklediler mi?
Çok geçmiş olsun görünce yazmadan geçemedimMERABA kızlar yavrum çok hasta nabıcağımı bilemiyorum bronşit dedi dr kafayı yemek üzereyim geceleri öksürmekten uyuyamıyor canı acıyor ağlıyor sürekli bi hırıltı birde burnu akıyor nabıcamı bilemiyorum bu hastlık beni benden aldı içim acıyor elimden bişey gelmiyor dr asist surupla antibiyotik verdi daha kötü olursa basla antibiyotiğe geçti gibiyse başlama dedi ama gittikçe kötüleşiyor yavrum bugun basladım antibiyotiğe o iştahlı bebeğim ne meme emiyor ne mama ne çorba ağzıa ne versem öğürüyor memeyi bırakcak diye korkuyorum bi üstüne 2 dişimiz birden patladı nabıcamı bilemiyorum :S
Ne kadar zor olmuştur senin için çok çok geçmiş olsuncanım ben de yazdım sabah benim oğlumda bronşit.
dün çok sıkıştı nefes alamıyordu resmen kuş gibi öttü çocuk inliye inliye.
hemen acile götürdük.bütün gece hastanedeydik. 3 kere hava verdiler. ciğerleri açılsın diye. burnundan aşağı hortum saldılar bütün burnu temizlediler.kanlı sümük geldi
iğne yaptılar. müşade altında tuttular.saat başı kontrol edildi. Allaha şükür açıldı kuzum mışıl mışıl uyudu sonra.
doktor antibiyotik verdi. calpol kullan dedi. birde balgam sökücü verdi.
ayrıca 3 gün iğne olacak.
otribebe nazal burun aspiratörü aldırdı. en önemli şey burnu temizlemek miş.
akıntı ciğerlere inip iltihap yapıyormuş.
önce serum fizyolojik le burun akıntısı yumuşatılacak. sonra aspiratörle çekilecek. günde 4-5 kere muhakkak yapılmalı. burnu kesinlikle tıkalı kalmamalı dedi.
şimdi aklıma gelenler bunlar. hastane de o müdahaleler olmasaydı açılmazdı çocuk. tek yol doktor kontrolü
Tam ben diyecektim rabarbaa da yazmış vicks yerine yakaya ya da yastığa sürülen bitkisel bi damlayı tavsiye ediolar Dr larhaklısın önerilmiyor ama bebeği daha bir aylıkken bronşiyolit olmuş bir anne olarak kendimce yarar zarar değerlendirmesi yaparak bu cahilce görünse de bebeğimin ayaklarının altında kullandım ve öksürüğü tık kesildi.çünkü artık o ciğerleri öksürmekten ağzına gelicek durumdaydı.bu şu an bir çoğumuzun kullandığı demir ve d vitaminlerinin içindeki kimyasallarla bebeklerimizin tanışmış olması gibi bir şey.Tartışma yaratmak için yazmadım yanlış anlama lütfen aslında arkadaşa tavsiye ederken bunu bildiğim halde yazmadım,aklıma bile gelmedi.sen yazmışsın.teşekkür ederim
Kızlar biliyorsunuz Kaan'ın bu aralar uyku problemi var çocuk yandım Allah uyumam diyor. Eşimle yıkadık emzirdim baya uğraştım uyumadı sonra dediki ver ben uğraşayım sen biraz dinlen ok dedim çıktım üst kata çocuk deli gibi ağlıyor bebek arabasını indirdim aşağıya onda daha kolay uyuyor die tam çıktım ağlama katılmaya döndü baktım kucaklamış yukarı getiriyor çocuğu yıkadığımız odada elektrikli yandı oda diğer odalara göre daha sıcak üstelik ağlamaktan sucuk gibi terlemiş çocuğu almış çıkıo yukarı dedim aşkım çıkarma öle. uyumıcak bırak oynasın Dio tamam oynasın da çocuk hasta olur böyle ver dedim ben bakarım ben bakamıormuyum Dio dedim bakamıyorsun çocuğun terine üstüne başına dikkat etmiyorsun söylendi söylendi söylendi koydu önüme çocuğu al karışmıyorum dedi. Bide ağlaya ağlaya uyuycak Dio valla Allah bilmişte analığı kadınlara vermiş yoksa erkeklerin elinde perişan olurdu bu yawrular
Evet canım doğduğundan beri ütülüyorum. Daha ne kadar ütülerim bilmiyorum ama büyük ihtimal hep ütüleyeceğim.
Emel ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?