- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.761
bugün oğlum ve benim için pek özel bir gündü :)
paşam bugün 6 aylık oldu ve geçen sene bugün paşamın geleceğini öğrendim :)
bende madem hem 6. ay hemde yıldönümü dedim aldım paşamı güneşli İzmir gününde (22 derece) ana oğul sahile indik. paşam deniz kokusuyla güzel bir uyku çekti, ördekleri kedileri sevdik. sonra iki tane kocaman köpek gördük ama sevmeye korktuk :)
zaman gerçekten çok çabuk geçiyor...geçen sene bu gece hayatımın şokunu yaşayıp uyku uyuyamamıştım. ne yapıcam nasıl yapıcam biz bu çocuğa nasıl bakacağız...şimdi tam bir küçük adam oldu
eğer hamileliğimi erken öğrenseydim yüksek ihtimal cesaret edemezdim ama Allahım bana 14 haftalıkken söyledi oğlumu...hergün şükrediyorum bana geç söylediği ve hayatımın en büyük hatasını yapmamı engellediği için
Kizimin odasini ayirdim, masallah sorunsuz ayrildi bizden :) cok keyifli simdi, gece kamerayla izliyorum bende icim rahat.
Artik daha az uyuyor, daha cok oyun istiyor. Emekleme calismalari son hizla devam ediyor.
Istahi guzel, ne pisirsem yedi ve sevdi. Doktorumuzun verdigi tum tiyolara uyarak yeni bir haftalik liste hazirladim, et ve bakliyat da veriyorum. Kirmizi et haftada en az 2 defa. Dogal yolla beslenerek demir eksikligi yasamasini onleyecegiz kizimin, disaridan takviye vermek gibi bir uygulama hic olmamis burada, sadece eksiklik gorulen bebeklere mecburen veriliyormus.
6. Testlerinin hepsinden gecti kizim, doktor bir iki tanede oyun yapti normalde 8-9. Ayda yapiyormus, tepkilerini ve iletisimini cok begendi, detayli anlatip sizi bogmayim ama bizden bazi fikirlerde istedi :) bizimle tanistigi icin cok memnun oldugunu, kizimin (her zaman ismiyle hitap eder) zamanla nasil sekillenecegini hep birlikte gorecegimizi, merak ettigini falan soyledi. Bunda ne var diye dusunebilirsiniz belki ama bunlar burada yasayan insanlar icin cok samimi ve asiri seyler :) normalde soguk ve siradan gecer bu tip gorusmeler. Zaten doktorumuz cok aranan birisi ve bizde araya birilerini somarak koparmistik ilk randevuyu, azimli oldugumuda oradan biliyor :)
Ve son olarakda, hepinizin bildigi gibi uyanik oldugu zamanlar artik daha uzun ve daha fazla is dusuyor bana. Oyunlar yaratmakda usta olduk artik :) oyuncaklarinda hepsini kaldirdim, donusumlu olarak unutturarak veriyirum cunku artik hafizassi daha kuvvetli sikiliyor bir oyuncaktan ve yenilik ariyor, hemen daha inceden kaldirdigim ozlettigim oyuncagini cikariyorum bende. Gece yatarken ses taklitli masallara basladik, muzikli kisimlarda yattigi yerden gobek atiyor kizim muzik bitince geri uykulu dalgin haline geri donuyor :) deli oluyorum bu hallerine :) Yuzme kursumuz super gidiyor, suya dalmayida cok sevdik. Ama artik insanlari yabanciladigi icin gecen hafta havuzdaki diger ebeveynlerden korktu, bir sure agladi. Bebeklerle cok iyiydi ama buyuklerden rahatsiz oldu.
Cok gecmis olsun canım , insallah tez vakitte iyileşir kuzunsağol canım hamilelik iyi diyelim iyi olsun :)
ne yazıkki çoğu zaman hamile olduğumu bile unutuyorum, oğlanla uğraşmaktan düşünüp keyif yapmaya fırsat kalmıyor ne yazıkki
oğluşumun bir kaç gündür burun akıntısı vardı ve hapşırıyordu.dün şiddetli öksürük ve tıkanma eklendi. nefes alamadı çok korktum. hemen hastaneye götürdük.iltihap ciğerlere inmiş.göğsü sıkışmış. dedi doktor. bütün gece hava verildi.iğne serum derken.tüm geceyi hastanede geçirdik. Allaha şükür rahatladı da eve getirdik . bende sabah işe geldim.ama perişanım uykudan ölüyorum.akşam nasıl olcak bilemiyorum valla
Hepimiz merakla bekliyoruz :))canım kontrolüm çarşamba günü 16 haftada artık cinsiyet belli olur heralde :)
bende heyecanla bekliyorum çarşambayı:)
Gecmis olsun canım , memeyi bırakmaz da yazık hastalıktan yorgun düştüğü icin emmiyordurMERABA kızlar yavrum çok hasta nabıcağımı bilemiyorum bronşit dedi dr kafayı yemek üzereyim geceleri öksürmekten uyuyamıyor canı acıyor ağlıyor sürekli bi hırıltı birde burnu akıyor nabıcamı bilemiyorum bu hastlık beni benden aldı içim acıyor elimden bişey gelmiyor dr asist surupla antibiyotik verdi daha kötü olursa basla antibiyotiğe geçti gibiyse başlama dedi ama gittikçe kötüleşiyor yavrum bugun basladım antibiyotiğe o iştahlı bebeğim ne meme emiyor ne mama ne çorba ağzıa ne versem öğürüyor memeyi bırakcak diye korkuyorum bi üstüne 2 dişimiz birden patladı nabıcamı bilemiyorum :S
Gecmis olsun canım , nasıl oldun simdiSelamlar
2 gündür sağ göğsümde sıkışıp kalan sütü açmaya çalışıyorum. Emziriyorum sürekli. Dün sıcak havlularla ve pompaya uğraştım yok açılmadı. Hep olurdu ama açılırdı bi şekil. Drth 21- az bunlarıda kızım yazdı:)) neyse 14 te Dr randevumuz var inşallah antibiyotik vermez yine. Öpüldünüz. Not: kv nazarı kurbanıyım o akşam onlar vardı.
Bence de aldırdı heralde, hic uğramıyor çünküAldirmis olabilir mi((
Eline saglık hamarat anne , cok guzel olmuskızıma yeni ayakkabı yaptım Eki Görüntüle 989205
Aynısından bizde de var :))heh işte...o "ağlaya ağlaya uyuyacak "modeli bizim evde de var
hiç ağlatmıyormuşum şımartıyormuşum çocuğu. valla dediğin gibi caanım, Allah bildiği için bize anne demiş
Gecmis olsun canım , insallah iyilesirsin hemenGüzel bir gün olsun hepimize.Burka'cım,kv sosyal hayatından pek fedakarlık yapmaz,eşimde bu hasta haliyle bakamaz.bende istemiyorum ama mecbur kaldık.kv'ye bişey diyemiyorum çünkü çok dominant biri ve bakmam derse hayatta bakmaz ama günde otururken keyifsiz görse kalkar gider eve.ya kızlar Melis hasta olduğu için emmiyor ve bende dün en son öğlen sağdım.arada 5-6 kere çekiyor o kadar.gece çok süt birikmişti ve hastayım ya üşüme falanda oldu.gidip sağdım ama o doluluğa göre çok az çıktı.mastit olmam inşallah bi de.
Ali de o gruba dahil , çete bunlar :))herkese günaydınnnn
beklebekle bizde de bu gece uyumama mücadelesi vardı, acaba bunlar aralarında toplanıp karar mı aldılar anneleri uyutmayalım diye
yalova canım çok geçmiş olsun, sende bir an önce toparlan inşallah
Cok gecmis olsun canım , Allah yaşatmasın birdaha, Allah korusun tüm yavrularımızıkızlar anlatıp korkutmak istemedim ama anlatmazsam olmayacak.. sizi uyarmak istedim.. biz bugün ilk sınavımızı verdik.. dün kv min baktığı bir çocuk var. o gelmiti.. hep bozuk paralarla oynadı.. gece hepsini topladım bitanesi kaçmış gözümden.. sabah kızım yuvarlana yuvarlana gezerken buluyor ve acaba bu ne diye ağzına atıyor.. mosmor oldu öğürmeye çalıştı anlamadım ne olduğunu kucağıma alıp hoppala yaptım baktım yok daha kötü oluyor ağzına birde baktım 10 kruş gırtlağında duruyor.. kızımın o çırpınışını anlatamam.. başladım ağlamaya tamam dedim kızımı kaybediyorum.. gırtlağını parmaklayıp çıkarttım.. ama can verdim resmen.. ruhum asırlar öncesinden kalmış gibi.. şuan kendimi o kadar bitkin hissediyorum tarifi yok.. ağladı ağladı uyudu az önce.. anneme anlattım yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim.. o parayı almak isterken daha geriye itebilirdin dedi.. bana Allah yardım etti. sırtı size bakacak şekilde tutup karın bolşuğuna bastırmak gerekiyormuş hızlıca. o zaman çıkar dedi.. bana Allah yardım etti. ya yanında olmak yerine banyoda mutfakta veya yatak odasında oyalanıyor olsaydım :S düşünmek bile istemiyorum artık.. nolur yerlere dikkat edin kağıt bozuk para poşet herhangi ağzına atabilcek birşey bırakmayın..
Maşallah canım kuzuna , tam kucuk hanım olmusoturmayı biraz biraz öğreniyorum cicilerimi giydim poz vereyim dedimEki Görüntüle 990437 Eki Görüntüle 990438
Valla bende öyle düşünüyorum emelin eline su dokemem :))Masallah Emel'i marifeti saymakla bitmez. Emel kadinsa ben neyim
Dün akciğer filmi çektirdik bişeyi çıkmadı ama öksürük boğuk boğuk , balgami atamıyor. Birde ates eklendi , insallah antibiyotik fayda eder , uykuları berbat oldu , cok sakin bebekti huzursuz , ben o sakin oldugu icin 3 cocuğa yetişebiliyordum , dengemiz bozuldu :)
Aslında cocuklar bize belli ediyor da biz anlayamiyoruz , bakıcımız kasık maması ,muhallebi sevmedi demişti , yoğurt yiyince de yüzü kızardi , Demekki hafifte olsa süt alerjisi varmis ,ondan o süt proteini içerenleri yememiş
Yumurta alerjisi varmis , yumurtayla kızardi demiştim ,o azıcık verdigim yumurtayı çıkaracağım diye kusa kusa bi hal oldu .
Bu arada kızamik aşısında yumurta proteini varmis , simdi (gecen yıl salgın oldugu icin ),eskiden 1 yasında tek sefer yapılan kızamik aşısını 9. Ay ve 1 yasta 2 kez yapmaya başlamışlar , Dr la konuşup 1 yasta tek yaptırmayı talep edeceğim , alerji olunca gözlem ile yapılıyormuş çünkü
3. Cocukta alerji cikmis olması hala garip geliyor bana :/ heleki ailede hic yok. her cocuk farklı farklı iste
Hera : Çok kötü birtecrübe Allah kimseye yaşatmasın. Benim oğlum daha emeklemiyorama şimdiden korkuyordum
böyle bir olay olursa neyaparım diye senyine iyi başetmişsin. Doğrusunu da öğrendim sayende.
Myhoney: hoşgeldin , aslında chekup konusunu yazmıştın daha önce seni göremeyince hemen kötü senoryolarıma başladım
eşinle ilgili Birşey var oyüzden giremiyorsun zannetmiştim. İyi olmanıza sevindim, en önemlisi Kayra iyi olsun da
Not , evet elif nickli mn_elif arkadaşımız da var ama son zamanlarda pek girmiyor topiğe yatılı misafirleri varmış
(ona da hesap sordum nerdesin niye hbr vermedin diye :) merak ediyorum evhamlıyım paranoyağım kabul ediyorum :18:
Meltem'cim cok gecmis olsun. Alintilardan anladigim kadari ile Testis problemi varmis Ali'mizin.
Insan kiyamiyor cok kucukler. Allahtan acil sifalar diliyorum
kızlar pekmez almaya çalışıyorum internetten, arkadaşım buraya gelriken getircek, kızmıma arada yiyeceklerine katarım diye düşünmüştüm
ama araştır araştır çıkamadım işin içinden
pekmezde kansorejen olabiliyomuş, oragnik denen pekmezlerin içinde şeker olabiliyormuş vs. vs. neye güvenicez, hangi marka alsam ben şimdi bilemedim, en iyisi vermememk mi
Merhabalar, güzel ve gizli güçleri olan anneler,
Burada edilen dualar kabul oluyor artık iyice inandım, yakında başka topiclerden dua istemeye gelirlerse şaşırmam
1- cmvvirüsü etkisini tamamen kaybetmiş tahlilde 50 nin altında olduğu için saptanamamıştır diyoryani 1200 lerden 50nin altına indi çok şükür bir hasar bırakmadan. ( göZ ,kulak, kalp daha sonra yine kontrol edilcek)
2- acil servis, metobolizma,endokronıloji,infeksiyon hastalıkları,
gastroentoloji bölümlerindeki tüm tahlil vs hepsini bir dosyada topladık 2 küçükeksik kaldı
3- rapor için gereken kilo kaybıvar ( aslındayok ) kaydını da yazdırdık
bizemetobolizma bölümünden genetik hastalık gerekçesiyle rapor verilecek
Haftaya salı günü çıkacak inşallah
4- 2 kutu mamayı bedava verdi doktor , hergidişimizde alabilirmişiz aslında ama bilmiyordum
Sormaya daçekinmiştim ( ağlamayana meme yok)
5-dönüşte evimize yakın bir park buldum , tam güneş alan bir yer çok sevdim( parkla ilgiligözlemlerimi akşama yaxıcam)
6- konuyla ilgisi yok amagüzel haberlerin arasına sıkıştırıyım dedim çünkü benim için önemli bir konu. kedilerin düzenini de kurdum , yatak odası, mutfak ve ozanın odası yasak, salonda belli bir köşe ve küçük oda onların oh omzumdan bu yükte kalktı heryeri birden batıramıyacaklar ve en önemlisi ozan emeklemeye başkadığında daha rahat olucam.
Dualarınız ve içten dilekleriniz içinçokteşekkurler,
Beklebeklenin kızının göz, meltowskinin oğlunun testis ve unuttuğum başka bebeklerimizin sağlıkları için tekrargücümüzü birleştirelim
Masallah Emel'i marifeti saymakla bitmez. Emel kadinsa ben neyim
Yapmayın kızlar hepimizin kocaları çok şanslı bizler gibi melekleri bulmuşlar.Cok gecmis olsun canım , insallah tez vakitte iyileşir kuzun
Hepimiz merakla bekliyoruz :))
Gecmis olsun canım , memeyi bırakmaz da yazık hastalıktan yorgun düştüğü icin emmiyordur
Bizimki de öyleydi , antibiyotiğin 3. Gunünde toparladı cok sukur, sende antibiyotik başlamışsın 1-2 güne daha iyi olur insallah
Allah bütün kuzulara acil şifa versin
Gecmis olsun canım , nasıl oldun simdi
Bence de aldırdı heralde, hic uğramıyor çünkü(
Eline saglık hamarat anne , cok guzel olmus
Aynısından bizde de var :))
Gecmis olsun canım , insallah iyilesirsin hemen
Ali de o gruba dahil , çete bunlar :))
Cok gecmis olsun canım , Allah yaşatmasın birdaha, Allah korusun tüm yavrularımızı
Maşallah canım kuzuna , tam kucuk hanım olmus
Valla bende öyle düşünüyorum emelin eline su dokemem :))
Cok şanslı bi kocası var , Allah bozmasın huzurlarını
Evet Emele ben de hayranım ama kendi hakkını da yeme bebeğine çok iyi bakıorsun ve evin geçimini sağlıyorsun daha ne olsun?
Gecmisi oku oku bitiremedim ama bir yandan da diyorum ki IVY nerede hic yazmamis.
Ne guzel haberlerle gelmissiniz doktor kontrolunden.
Ivy'cim gecmisi daha bitiremedim ama doktor kan takviyesi icin ne gida veriyorsun?
Bir de su meshur haftalik yemek listeni senden calabilir miyim acaba?
Alamanya'dan dis icin minik toplar geldi. Tekrar tesekkurler. Henuz dis belirtimiz yok bu arada.
Burcu'cum oncelikle eline saglik.
Birkac yerde okudum peynir yapilirken cikan suya (suzdugun kisim) peyniralti suyu deniyormus ve inanilmaz faydaliymis. Hatta yine yanlis hatirlamiyorsam peyniralti suyundan bebek mamasi da yapiliyormus. vitamini besin degeri cok fazlaymis.
verdiğin moral için çoook teşekkür ederim canım. nolur kusuruma bakmayın içinizi karartıyorum dertlerimi anlatarak ama gerçekten sizinle paylaşmak iyi geliyor, güç veriyor bana...zaten bu 6 ayı başka türlü atlatamazdım
son kurduğum cümle sanki dertler bitmiş gibi oldu, sabah sabah Allah mı derdirtti acaba
bu arada bu gece çok güzel bir rüya gördüm. paşamı tertemiz bir denizde yüzdürüyorduk babasıyla...Allah hayırlara çıkarsın
Hera : Çok kötü birtecrübe Allah kimseye yaşatmasın. Benim oğlum daha emeklemiyorama şimdiden korkuyordum
böyle bir olay olursa neyaparım diye senyine iyi başetmişsin. Doğrusunu da öğrendim sayende.
Myhoney: hoşgeldin , aslında chekup konusunu yazmıştın daha önce seni göremeyince hemen kötü senoryolarıma başladım
eşinle ilgili Birşey var oyüzden giremiyorsun zannetmiştim. İyi olmanıza sevindim, en önemlisi Kayra iyi olsun da
Not , evet elif nickli mn_elif arkadaşımız da var ama son zamanlarda pek girmiyor topiğe yatılı misafirleri varmış
(ona da hesap sordum nerdesin niye hbr vermedin diye :) merak ediyorum evhamlıyım paranoyağım kabul ediyorum :18:
Sagol canım , testiste sıvı varmis , cok önemli birsey degil de , 1 yasına kadar kendi geçmezse ameliyat dedi Dr ,
insallah geçer çünkü ben anestezi almasın diye 15 gunlukken sünnet ettirdim hic guvenemiyorum anesteziye,
çocukken bir arkadasım vefat etmişti , tabi simdi hersey çok ilerledi ama risk iste
Evet canım doğduğundan beri ütülüyorum. Daha ne kadar ütülerim bilmiyorum ama büyük ihtimal hep ütüleyeceğim.
Emel ben :)
AA öyle mi bugün biz de yaptık o suyu döktük Tüh
Bi dahakine değerlendireyim
kızlar anlatıp korkutmak istemedim ama anlatmazsam olmayacak.. sizi uyarmak istedim.. biz bugün ilk sınavımızı verdik.. dün kv min baktığı bir çocuk var. o gelmiti.. hep bozuk paralarla oynadı.. gece hepsini topladım bitanesi kaçmış gözümden.. sabah kızım yuvarlana yuvarlana gezerken buluyor ve acaba bu ne diye ağzına atıyor.. mosmor oldu öğürmeye çalıştı anlamadım ne olduğunu kucağıma alıp hoppala yaptım baktım yok daha kötü oluyor ağzına birde baktım 10 kruş gırtlağında duruyor.. kızımın o çırpınışını anlatamam.. başladım ağlamaya tamam dedim kızımı kaybediyorum.. gırtlağını parmaklayıp çıkarttım.. ama can verdim resmen.. ruhum asırlar öncesinden kalmış gibi.. şuan kendimi o kadar bitkin hissediyorum tarifi yok.. ağladı ağladı uyudu az önce.. anneme anlattım yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim.. o parayı almak isterken daha geriye itebilirdin dedi.. bana Allah yardım etti. sırtı size bakacak şekilde tutup karın bolşuğuna bastırmak gerekiyormuş hızlıca. o zaman çıkar dedi.. bana Allah yardım etti. ya yanında olmak yerine banyoda mutfakta veya yatak odasında oyalanıyor olsaydım :S düşünmek bile istemiyorum artık.. nolur yerlere dikkat edin kağıt bozuk para poşet herhangi ağzına atabilcek birşey bırakmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?