- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.801
Burkacım çok tatlısın senin de bu merak etmelerine bayılıyorum
Bak aşağıda sessiz sessiz takipteydinne güzel oldu geldin ve ne çok şey öğrendik senden
Bir de buraya yazarak seninle aynı durumda olanlara ışık oldun
Yıllar sonra bile insanlar okuyup faydalanıyorlar
Hamileliğim sırasında ben de kordonda çentik vardı hem de her ikisinde bebeğin beslenememe ve haliyle gelişememe durumu vardı doğsa bile çok zayıf doğar kesin küvöz gerekir vs gibi şeyler söylemişti doktorlar
Ben çok üzüldüm tabi ama çok da araştırdım
Sonra bu konuda bi forum oluşturulmuş ordan birisine yazdım o bana onun da çok riskliyken bebeğinin çok iyi kiloda ve normal doğduğunu doktor tavsiyesiyle neler yaptığını söyledi
Ben de aynen uyguladım
Ve çok şükür 2 nin altında doğar denen kızım 3200 doğdu sağlıkla çok şükür
O yüzden sen de pek çok insana yol gösterici oldun
Burka'cim cok saol. Birseyi itiraf edicem size. Kendimi cok kotu hissettim bugun. Sonra da anneligimi sorguladim.
Biliyorsunuz Kayra'ya babasi bakiyor. Ben haftaici Kayra'yi 2 ya da maksimum 3 aksam gorebiliyorum. Diger gunler ben geldigimde uyumus oluyor. O gordugum 2-3 aksamda da yavruma mumkun oldugu kadar hep meme vermeye calisiyorum. Yani benim oldugum aksamlar Kayra meme ile beslenip uyuyor, olmadigim aksamlar mama aliyor.
Bugun esim arkadaslari ile bulustu. Evde yalnizdim. Neyse Kayra ile cok guzel vakit gecirdik. Bol bol emzirdim oynadik vs. Ama aksama cok sutum kalmadi. Mama yapayim dedim. Bu arada 1 ay kadar once Hipp in yeni bir mamasini almistik Kayra cok sevmis (esim soyluyor) 1 aydir ona devam ediyoruz. Esimde mamalari kendi karton kutularinda saklamayi sevmiyor her bir mamanin ayri kutusu var oraya bosaltiyor. Bunu neden anlatiyorum. Mama orjinal kutusunda olmadigindan tarif yok! Neyse aksam 8 oldu aldim mamayi elime. Nasil yapilacagini bilmiyorum. Esimi aradim o anlatti da yaptim. Kendimi cok kotu hissettim. Babasi biliyor da ben mamanin nasil yapilacagini bilmiyorum. Buruldum bayagi
Sabah ekmek almaya gittim. Hava yumuşaktı ama sizin orayı bilemem. Sıkıca giydır bişeycik olmaz inş.Günaydın kızlar kızımı alıp çarşıya çıkmak istiyorum ama hava kapalı gibi ?
Arkadaşlar gittigidiyordan mama sandalyesi sipariş etmiştim sırf oturma yeri pvc değil diye tercih ettiğim modeli bi tek orada bulmuştum. Bana satan dükkan elinde olmayan ürünü var gibi sattı. İlanda ertesi gün kargo yazmasına rağmen 3 iş günü hakkını ve ilave 24 saat hakkını kullandıktan sonra ( ki bu arada 3 kez mesaj attım niye yollanmıyor diye diğer depodan gelecek yazdılar cevap olarak) tedarik edemiyoruz stoklarda da yok dediler. Tamam iademi sorunsuz aldım ama bana 1 hafta vakit kaybettirdiler. Dükkanın adı attabebek ankaradaymış.
Neyse Perşembe akşamı eşimle dedik ebebeke gidelim alalım çıkalım. Bekle almıştı sanırım joie marka sandalyeyi beğendim 230 TL idi. Satıcı kız dediki pazar günü %28 indirime girecek 165 TL olacak. O günde alamadık. Az evvel internet Mağazası'ndan siparişi onayladım. Stoklar tükenir demişti kız. Pazar sabahı 10 da kalkıp mağazaya gitmeye üşendim. Salı falan elimde olur. Yılan hikayesine döndü ama sonunda aldım ve uyguna aldım. Kısmetimde bu varmış :))
Hala almayan varsa tavsiye ederim. Oturma yeri kumaş değil ama çok pvc gibide değil. Ara bi şey.
İyi geceler herkese
Sabah ekmek almaya gittim. Hava yumuşaktı ama sizin orayı bilemem. Sıkıca giydır bişeycik olmaz inş.
Kalın tulumunu giydirip kanguru ile çıkayım diyorum ama pişman olur muyum bilmiyorum. Kızıma kıyafet alacağım hemde gezmiş oluruz ana kız babamızın biraz işi varmış sonradan belki katılır bize.
Pusetiyle çıksan daha kolayd değil mi? Kanguru artı çanta zor olur.
Mt 2010. , geçmiş olsun ne çektin be göğüslerinden :). yara pompo. mastit ama azimle emzirmeye devam ettin bravo
senin yaşadıklarının 3 te birini bile yaşamayıp canı tatlı olup emzirmeyi bırakanlar var
Luboyfcuğum, evet sessiz ve derin takipciydim bir girdim ortalık birbirine girdi arzuss pudra ve diğertopiğin açılması !
Ben de mi bir uğursuzluk var diye düşündüm ama başka topiclerdede zamanla bölünmeler olduğunu okuyunca rahatladım.
Ben burdan çok şey öğrendim belki ben den de birşey öğrenen olursa ne mutlu bana ama yol göstermek falan değil
daha yolun başındayım zaten :) buarada Berilin dönmesine de çok sevindim aferin ona öp benim için
Myhoney, mama yapmamayı bilmemen ne güzel, sütün var ne şartlarda sağarak vs süt yapıyorsun ve emziriyorsun
asıl mamayapmayı bilmemene sevindim ben :). Mamayı herkes yapar ( kutuyu okuyarak) ama herkes emziremez
Sadece anne emzirebilir sen ona mamadan çok daha besleyici değerli anne sütünü veriyorsu. Hiç burulacak birşey değil
Günaydın kızlar kızımı alıp çarşıya çıkmak istiyorum ama hava kapalı gibi ?
Gecmisi oku oku bitiremedim ama bir yandan da diyorum ki IVY nerede hic yazmamis.
Ne guzel haberlerle gelmissiniz doktor kontrolunden.
Ivy'cim gecmisi daha bitiremedim ama doktor kan takviyesi icin ne gida veriyorsun?
Bir de su meshur haftalik yemek listeni senden calabilir miyim acaba?
Alamanya'dan dis icin minik toplar geldi. Tekrar tesekkurler. Henuz dis belirtimiz yok bu arada.
Arkadaşlar gittigidiyordan mama sandalyesi sipariş etmiştim sırf oturma yeri pvc değil diye tercih ettiğim modeli bi tek orada bulmuştum. Bana satan dükkan elinde olmayan ürünü var gibi sattı. İlanda ertesi gün kargo yazmasına rağmen 3 iş günü hakkını ve ilave 24 saat hakkını kullandıktan sonra ( ki bu arada 3 kez mesaj attım niye yollanmıyor diye diğer depodan gelecek yazdılar cevap olarak) tedarik edemiyoruz stoklarda da yok dediler. Tamam iademi sorunsuz aldım ama bana 1 hafta vakit kaybettirdiler. Dükkanın adı attabebek ankaradaymış.
Neyse Perşembe akşamı eşimle dedik ebebeke gidelim alalım çıkalım. Bekle almıştı sanırım joie marka sandalyeyi beğendim 230 TL idi. Satıcı kız dediki pazar günü %28 indirime girecek 165 TL olacak. O günde alamadık. Az evvel internet Mağazası'ndan siparişi onayladım. Stoklar tükenir demişti kız. Pazar sabahı 10 da kalkıp mağazaya gitmeye üşendim. Salı falan elimde olur. Yılan hikayesine döndü ama sonunda aldım ve uyguna aldım. Kısmetimde bu varmış :))
Hala almayan varsa tavsiye ederim. Oturma yeri kumaş değil ama çok pvc gibide değil. Ara bi şey.
İyi geceler herkese
Canim ben polly almistim bunu magazada gorul tavsiye etmistim, hatta ablam aldi bundan :) burada da burcusezgin almisti sanirim. Hayirli olsun guzel guzel mamalar yesin insallah kizin.
ıvycim çok güzel haberler
en ince detayına kadar okuyup mutlu oluyorum sizin haberlere, maşallah kuzuna ismini hala öğrenemedik ama:):):)
siz hamburgtamısnız yoksa berlin mi?
berlin de arkadaşlarımız var nisan mayıs gibi kısa bir ziyaret planlıyoruz oraya
Canım çok geçmiş olsun ne oluyor böyle yaa eskiden alerji okadar nadir görülürmüş ki doktorlar meslek hayatlarında 1-2kez karşılaşırmış şimdi nekadar arttı, sana da garip geliyor biliyorum ne ki bu falan oluyorsun ama Allah beterinden korusun dikkayli olun doktorun dediğini yapın benim gibi acele etmeyininallah kısazamanda geçer buarada emziriyorsan bol bol emzir.
Ivy hoşgeldin eksikliğin hissediliyor, kızının sorunsuz odayı ayırmana sevindim havuz maceralarını daayrıca çok seviyorum
Evet devamı geliyor sen yaz hep :) Hoşgeldin. Arkadaşının olayına üzüldüm çok kötü bir durum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın çok zor.Ya bi yazmaya baslayinca devami geliyomu ne:) ben yurddisinda oldugumu daha once soylemistim drumuza mama sandelyesini sordum daha var dedi bu arada kizim 15 agustos dogumlu cunku kizim daha tek basina desteksiz oturamiyor bel kaslari icin zararli olabilirdedi paylasmak istedim
Çıktık canım kanguru ile geldik şimdi eve gelirken babamız aldı bizi :)Aynen öyle canım. Bildiğin amaç oldu emzirme işi benim için. Keyfinden emzirmeyenlerden biride benim kv. Ve ben, o bana mama ver dedikçe ters psikoloji daha çok gaza geldim. Bi ara lafın sırası gelirse teşekkür edeyim ona :))
Çık güzelim çık. Hava yumuşak burada tabi orası Trakya ama yinede çok soğuklar daha gelmedi. Abi'm bende bende onunla beraber aslında biraz uzak olan sosyete pazarına kızımıda alıp yaya gitmeyi düşünüyorum.
Selam kizlar,
Haftasonu tatilini iptal eden Ivy bildiriyor; bakici ablamizin esi hastalaninca haftasonu gelmeyecegini bildirdi, normalde sadece haftaici geliyordu ama bu haftasonu extra olacakti. Esi de grip olmus, kalip evde ona bakmak istemis. Tabii soz konusu hastalik olunca birsey diyemiyorsun ama grip evde yatarak atlatilabilecek birsey, ben grip olunca refakatciye hic ihtiyac duymadim, esim gripse de isime giderdim... Bazi insanlari anlamak zor...neyse gecmis olur insallah diyelim.
Cuma aksami esimle burada sevdigimiz bir otele gittik, yemekler super, guzelde havuzu var, yuzmek icin gittik aslinda :) sabah kahvaltidan sonra eve geldik, kizimi ve kayinvalidemi de alip yakinlarda, 2 saat uzaklikta bir yere gittik. Gunumuz gayet guzel gecti, aksam 10 gibi eve geldik bir arkadasin partisine gittik esimle, gayet enerjiktik cunku :) oraya varip birer kadeh icinde ikimizde ne kadar yorulmus oldugumuzu anladik evimize kostuk :) sabahda bir baska aile dostumuza kahvaltiya gittik, evimize geldik. Kizimi uyuttum evdeki favori koseme yerlestim kahve keyfi yapiyorum. Parise gitsek daha az yorulurdum sanirim.
Gunun kalaninda bol bol ders calismayi planliyorum, tabii gecmisi okuduktan sonra :)
kızlar anlatıp korkutmak istemedim ama anlatmazsam olmayacak.. sizi uyarmak istedim.. biz bugün ilk sınavımızı verdik.. dün kv min baktığı bir çocuk var. o gelmiti.. hep bozuk paralarla oynadı.. gece hepsini topladım bitanesi kaçmış gözümden.. sabah kızım yuvarlana yuvarlana gezerken buluyor ve acaba bu ne diye ağzına atıyor.. mosmor oldu öğürmeye çalıştı anlamadım ne olduğunu kucağıma alıp hoppala yaptım baktım yok daha kötü oluyor ağzına birde baktım 10 kruş gırtlağında duruyor.. kızımın o çırpınışını anlatamam.. başladım ağlamaya tamam dedim kızımı kaybediyorum.. gırtlağını parmaklayıp çıkarttım.. ama can verdim resmen.. ruhum asırlar öncesinden kalmış gibi.. şuan kendimi o kadar bitkin hissediyorum tarifi yok.. ağladı ağladı uyudu az önce.. anneme anlattım yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim.. o parayı almak isterken daha geriye itebilirdin dedi.. bana Allah yardım etti. sırtı size bakacak şekilde tutup karın bolşuğuna bastırmak gerekiyormuş hızlıca. o zaman çıkar dedi.. bana Allah yardım etti. ya yanında olmak yerine banyoda mutfakta veya yatak odasında oyalanıyor olsaydım :S düşünmek bile istemiyorum artık.. nolur yerlere dikkat edin kağıt bozuk para poşet herhangi ağzına atabilcek birşey bırakmayın..
Evet devamı geliyor sen yaz hep :) Hoşgeldin. Arkadaşının olayına üzüldüm çok kötü bir durum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın çok zor.
Kızın benim doğum tarihimde doğmuş :)
Çıktık canım kanguru ile geldik şimdi eve gelirken babamız aldı bizi :)
Hoşgeldin canım ben okurken yoruldum. Maşallah ne güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?