2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İvy ne guzel gezmissiniz masallah. Okurken yoruldum
Biz o kadar sıkıciyizki. Cumartesi sinema aksamimiz icin en yakin d&r dan film
Adik geldik. Bu gun de halk ekmek bufesine yurudum sabah ekmek almak icin. Kapaliymis ama:))

Emelcim nasildi hava? Bulabildin mi cici kiyafetler kizcene??

selamlar teyzoşlar biz dün 6 aylık olduk aşılarımı vurdurduk beklediğimiz gibi bolca ağladık anen baba ter su içinde kaldık.Bu ay iyiy kilo almış paşam çok mutlu etti bizi eskiis kadar almasa da geçirdiği idral yolu enfeksyonu göz önüne alarak çok iyi kilo almış.Tontişim 10 900 gr 73 cm olmuş.ama yanılmayın irir doğmuştu.Bize vitamin yazdı dr ama şimdilik vermke için daha bekleyeceğim beslmesi iyi çünkü gerke yok ek vitaminden.
Pratik olmaktan ihityacım var şimdilik çok şeyler vermediğim için sürekli mutfakta kalmamı gerek yok.bu sabah bir tencere kestane pişmesi için koydum üzerine tel süzgeçte patates ve havuç haşaldım ve bir tepsi uyduruk bebek bisküvisi yaptım.uyduruk çünkü sadece ruşeymli un ,kabak çlekirdeği ve pekmez kullandım kahvaltıda ve ikinde kulanmak için.
kahvaltımız 1 kestane ,çeyrek elme rendesi ve 1 bisküvi.
öğlende patates ve havuç püresi
ikindi çeyrek muz
şimdilik akşam vermiyorum bu ay akşmaları anne sütüne yoğunlaşacaz.Geceleri sık uyanmaya başlarsa o zaman akşam yemeği ekleyeceğiz.
yaptığım bisküvi kestane patates ve havuçtan yarın çin de var yarın sadece meyveler değişecek ayva ve yeni olarak avokado deneyeceğiz onu yemese muza döneriz.

Kizlar bakici ariyoruz malum.. Bi arkadasimla konustumm. Bi suredir bi bakicisi vardi gonderdim dedi, boldu diye sordum. Kadin cocuga bagiriyomus butun gun tv izletiyomus (( icime dogdu herhalde ses kayit cihazi koydum diyo. Ben kamera kurdurcam sanirim ama maliyeti yuksek derseniz en azindan bi cihaz koyun derim. Of cok zor nasi emanet edixem (((

Oyy masallah 11 kilo olmus :))))

Yesin yesin lop lop et pit pit yag olsun!

Buldum aldım canım. Yarın yıkayıp ütülenecekler :)

Maşallah tosuncuğa. İnşallah bende kızıma bu ay 1 kilo aldırabilirim. Şu kilomuzu normale çeksem çok sevineceğim.

Beklecim gönder kızını bana ben bakayım.

Ah canim ya :) sen hem yemek yap hem utu yap hem de iki cocuga mi bakcan :)) yazik sana yahu. Ama aslinda bugun kizima bakacak brine cok ihtiyacim vardi resmen enerjim bitmisti cok istedim annem yakinda olsaydi diye. Neyse aksam kebap soyledik hem de kebapci 2adana yerine 3adana koymus, aradik yanlis olmus diye, helal olsun dedi, daha bi enerjim geldi kebaplari yiyince:))))

ah canım aynene ben de bugun çok bitkindim sağolsun kv gönderdim küçüğü 2 saat orda kaldı yemeğini yedirmiş uyutmuş çok iyiy geldi ben de büyük oğlumla ilgilendim sakin kafayla.İstanbuldaysan bana gömder kızını bakarım hem de kız bebeğim yopk benim hasret gidiririm.

Fikriyecim ne güzelmiş menünüz
Maşallah tontişine gelişimi çok iyi
Geçmiş olsun enfeksiyon için
Canım ben pekmezin pişirilen ürünler içinde yani biskivü kek vs gibi şeyler içinde kullanılmaması gerektiğini okudum yarın linki göndereyim bu konuda yapılmış araştırmalar var
Pekmez ısıl işleme tabi tutulmamalıymış
Dolapta saklanıp bebeğe verileceği zaman sadece benvari usulü osıtılıp verilmeliymiş
Çabuk yanan ve yandığı zamanda kansırojen olabilen bir besinmiş aman dikkat

Off beklecim bunlar okudukça ben de panik oluyorum geldi bakalım bakıcımız
Eşimde ben de saf temiz biri olduğu kanaati uyandı bir de bilgili gözüküyor
Bilmiyorum yine de güvenmek çok zor
Senin annenin bakma durumu ne oldu
Canın bi yolunu bulsan da en azından 1 yaşına kadar baksa annen

Elif canım sen kiloya bakma canım her bebek farklı bak büyük oğlum da tosundu en baştan ama şimdi gel bak kemik.Çok yedirdim neler neler kusana kadar ama şu vardı çok yese de kilo almıyor çok yer çok çıkartır yani.Yapısı böyle.Eğer sağlığı yerindeyse bakma sen kiloya bunu onun çocğu tosun diye özenme senin bebğin yapısı böyle olması gerekeni böyle demek.en güzel bunu kabulenmek hem sen hem bebğin rahat olurusnuz.Benim gibi kendini ve çocuğunu boş yere üzme.Şimdiki aklım olsaydı hiç bakmazdım kilosuna boyuna sağlıklı olsun var olsun başka ne isteyim.

Ayy minnoşcum çok tatlısın size atrsksiyon şart
Ben de çalışıyorum biliyorsun işe git gel ama aynı monotonluk aynı sıkıcılık bıktım artık gerçekten

İnşalalh İnşallah iyi bir insan olur kızını severek baksın.

Sana bu konuda sonuna kadar katılıyorum canım
Bu annelik nasıl bi şeyse aklımız fikrimiz kilosunda bebişlerin
Şimdi bi arkadaşım hamile bugün yarın bebek doğacak az kaldı
Tutturmuş en az 3.5 kg doğsa diye
Arkadaşım 42 kilo 1.55 boyunda 10 kilo aldı 52 kilo oldu
Ya sen 3.5 kilo çocuğu nasıl çıkarıcan dedim doktor Doğan'a kadar 3 kiloyu bulur demişte ona üzülmüş şimdiden başlamış yani kilo takıntısı
Öyle işte annelik sanırım bu genlerimizde var

İnşalah canım iyiy birine düşersiniz bence de kamera olmasa en azından ses kaydı olsun.Vaalhi tanıdık olsa bile belli olmaz içi bir dışı başka bakıcı varsa evde onun yaptıklarını birşekilde duymak görmekten fayda var bence.Hani bakıcı iyi olabilir severk yarp bu işi de ama bazen istemden yanlış bişey yapabilir yani senin yanlış bilen şeyleri o doğru zaneddip uygular.Bakaıcıyla iyiy iylitişim kurmak lazım.Ne beklediğini çok net söylmek lazım.Hayırlısıyla cnaım iyi biir çıkar karşınıza.Bize yakıniseniz ben bakyım.

Slm kızlar.
Ne kadar uzun zaman oldu siteye yazmayalı umarım hepiniz bebeklerinizle beraber iyisinizdir :)

Hoşgeldin canım biz de geçenlerde senden bahsettik mn Elif vardı diye
Biliyorsun emel Elif yaptı nickini o nedenle bahsetmiştik Elif çoktandır yok diye
Umarım sen de iyisindir

canım böyle bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim
bu tarz bilgileri daha fazla paylaşalım lütfen hepimiz en ufak şeyleri bile buradan öğrendiğimiz duyduğumuz oluyor faydasıda tartışılmaz...

Aslında bunun için bir teori okumuştum ilk insanların bebeklerin kilolu olması yaşamları sürdürebilecekleri bir avantaj.O zmanki şartları güçlü olan yaşar.Şİmdi hayat kökten farklı bebekler dengeli ve besleyeci gıdları alma şansları var dr lar da ıspatladı kilolu ya da zayıf olmaka bunu daha sağlıklı veya daha az sağlıklı olacağımız gösterge değil biz ne zaman sağlıklığız genlerimizdeki kodlamadan kaymadığımızda.Var insan yapılı kilosu da var ama gayet sağılıklı zayfılasa kendini güçsüz hissediyor başka da tersi zayıf mı zayıf ama sağlıklı.Da bebekler de öyle onlara bırakırsak onlar kendileri için doğru kilosunu biliyorlar ne kdar yemeli gerktiğini ve bunu biz bozuyoruz onlara kilo aldırma çabasındayz hep böyle de onların doğal ritmini bozuyoruz ilerde obezite nesili yetiştiriyoruz maalesef.Dedim ya sen boş ver kiloya boya çocğunla doya doya yaşa zayıf olsun ne güzel işte ilerde diyet yapmaycak.

Hoşgeldin canım biz de geçenlerde senden bahsettik mn Elif vardı diye
Biliyorsun emel Elif yaptı nickini o nedenle bahsetmiştik Elif çoktandır yok diye
Umarım sen de iyisindir

Saol cnm iyiyim çok şükür sadece arka arkaya hastalık aşı mevlit akrabalar kalabalık derken bi türlü giremedim son sayfalarda gördüm evet Emel Elif yapmış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…