2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Paylasimin icin saol ivy cim. Peki kan testi yaptirdiniz mi?

Canim okurken dusunmesi bile oyle korkutuyorki insani allah yardimcin olmus cok buyuk gecmis olsun...

Cok buyuk gecmis olsun canim iyiki panik yapmayip bir sekilde durumu kurtarmissin, bravo sana. Hepimize ders oldu bu olay. Bundan sonra Allah korusun melegini.

canım çoook büyük geçmiş olsun, okurken ben korktum sen neler hissettin kim bilir

Heracım Allah bi daha yaşatmasın
Kimsenin başına gelmez umarım

geçmiş olsun canım bi daha hiç yaşatmasın Rabbim

çok teşekkür ederim kızlar.. iyi ki varsınız.. o anki durumumu anlatamam.. o çırpıntıkça ben boğuldum sanki.. bi an öleceğini bile düşündüm.. hala etkisindeyim.. Allah sizlere yaşatmasın inş.. mt ayrıca paylaşımın için teşekkür ederim..

Arkdslr herkese merhblr
Umarim bebeklerinizle mutlu gunler gecryorsunuzdr.
Bn iki kucuk kizdan anca vakit bulup yazyrm
Burda gunler guzdl gecyr
Ek gidaya basldgmzdn beri mutfkta bi yognluk var
Kizm cok guzel bslmisti gidalra
Ama iki gundd hasta ve ymk ymk istemiyr.bn de enzryrm. Ilk hastaligimizi da gecryrz yani. Dr a gotrmdk sadece burnu akiyr simdlik. Ev klima sustemi ile isiniyr. Buhar mk kurtaricmz oluyr.
Bnm kizm gyt iyi yiyor ama iki aydr aynı kiloda. Anlamis dglm....
Bnde size bi tarif verym
Bnm kizm çok sevdi.
PPirinc unlu kabak havuc elma puresi.
Kavanoz mamalri gibi oluyr tadi.
Buharda birer adet elma.yesil kabak.havuc haslnir.
Pisme suyunun icine(yaklaşık bir su bardagi) bir ymk kasigi dolusu pirinc unu konulur ve pjsirir. Pirinc unu sebzeler in üzeri ne dökülür. Blendrdan gecrlir.afyt olsn. Tarifte fazla olursa bir haftaligina deri dondurucuda saklanabilir dyr. Bn blndr ckk kullnmiyrm ama bu tarfte gerekli oluyr.

Bir yerde okudum
Calisan arkadaslrim sizn icn vede vakti kisitli annlr icn yazyrm.
Fazla bebk yemegi hazrlyip.kucuk mama kavanozlarina sicakkn doldurup.agzini sikica kapatip ters cevryorsunuz. Uzerlerini ortu ile ortup sariyorsnz. Sogudktn snra buzdolabinda muhafaza ediyorsun uz. Istedgnz zmn acip bebeginize yedryrsnz.....
Bn yapmdm. Bjr yerlerde okudum.
Gece gece size bu kdr paylsimda bulundm.
Bn yatar
Her kese gunagdnlr. .....

canım msjını gözyaşlarıyla okudum Allah hepimizin evlatlarını korusun gerçekten çok zor bir sınav vermişsin. şükürler olsun Rabbim kızımızı bize bağışladı :)

Bakarım canım neden bakmayayım.:)

Fikriyecim çok sağol yazdıkların için. Ben kızımın kilosunu vs takmıyordum en son ay 300 gr aldıktan sonra takmayacağım dedim ama aldığı 300 gramın 200 gramını verince tekrar takmaya başladım Yani 1 haftada 200gr verdi. Ve iştahı yok denecek kadar az şimdi iştahı az daha iyi eskiye nazaran ama hala tam kase yemiyor hep 5-6 kaşık bırakıyor . Zorla vermiyorum ve bıraktığını sorunda etmiyorum. Korkum kilo alamayıp hastalanması. Hasta olursa daha çok kilo kaybeder . Çok şükür daha hiç hasta olmadık. Zaten çok şişman çocuk istemiyorum olması gereken ne ise o kiloda olsun yeter.
Slm kızlar.
Ne kadar uzun zaman oldu siteye yazmayalı umarım hepiniz bebeklerinizle beraber iyisinizdir :)
Hoşgeldin canım :)

Saol cnm iyiyim çok şükür sadece arka arkaya hastalık aşı mevlit akrabalar kalabalık derken bi türlü giremedim son sayfalarda gördüm evet Emel Elif yapmış :)
Geçmiş olsun şimdi iyisinizdir umarım.Evet değişiklik yaptım :)

Hoşgeldiniz önceden benim kızım uyurdu arabada ama artık uyumuyor etrafı izlesin istiyor.

Yeni linkin hayirli olsun ama ben yine emel dedim bak zor alisacagiz galiba insallah sakincasi yoktur senin icinde:)
Teşekkür ederim canım emel de canım sakıncası yok değişiklik yapmak istedim değiştirdim yine bana herkes emel diyebilir. :)

Asu cum hoşgeldin söylediğin kavanoza koyma işlemini yanılmıyorsam fikriye arkadaşımız da söylemişti ve ben fazla yaptıklarımı hemen koyuyorum. Ama 2 gün içinde tüketiyorum:)

herkese günaydınnnnn :)

şu ek gıda konusu fazlasıyla kafamı karıştırdığından yardımınıza ihtiyacım var. sizce menümüz ve miktarları yeterli mi dersiniz? tabi bukadar stres olmamın bir sebebi de oğlumda demir eksikliği çıktı ama ben yinede demir ilacı kullanmayıp gıda ile çözmeye çalışıyorum

07.00 anne sütü
10.00 kahvaltı - 2 küp şeker büyüklüğünde peynir, 3 çay kaşığı pekmez, 1 ceviz, 1 badem, 1 yumurta sarısı, 1 fincan ıhlamur
11.30 anne sütü
13.00 120cc mama yada anne sütü
15.00 meyva - 1 elma,1 muz
17.00 120cc mama
19.00 yemek - patates, havuç, kereviz, tavuk
20.00 120cc mama (uyurken içmeye alıştı)
12.00 anne sütü

çok geçmiş olsun canım, en kısa zamanda toparlayın inşallah
tarif için ayrıca teşekkürler, ellerine sağlık :)

okurken meraklandım hangisi olacak sonunda diye :) gerçekten yılan hikayesi olmuş
güzel günlerde kullanın canım :)

ne uğursuzluğu kuzum sen bizim moral kaynağımızsın ne zaman bir sorunla karşılaşsam senin mücadeleni aklıma getiriyorum ve kuvvet buluyorum kendimde
evet giden arkadaşlar oldu ama bence ama kalanlarla çok güzel bir dostluk oluştu...iyi ki de okumakla kalmayıp yazmaya başlamışsın, seni tanımışız :)

Ben daha 1 çay kaşığı elma armut havuç tattırdım okadar başka birşey veremiyorum ama sürekli ekgıdayla ilgili okuyorum
nerde okuduğumu hatırlamıyorum linkte veremem ama tavuk verme onun yerine kuzu kıyma ver tavuğu da haftada 1-2 kez bulabiliyorsan köy tavuğu ver.
Kahvaltıda 1 yumurta sarısı çok deil mi? 8. Aydan sonra tam yiyebilir diye biliyorum ama emin deiğilm?

Dün doğumdan sonra ilk defa yemeğe misafirim vardı çorba salata anayemek yaptım zeytinyağlıları tatlıları ve pilavı hazır aldım
( kalabalık olunca pilavı tutturamıyorum da ama ona rağmen çoook yoruldum kim olduğunu hatırlamıyorum ama daha kırkı çıkmadan sürekli yemekli misafir ağırlayan bir arkadaşımız vardı burda okuyorsa ona helal olsun diyorum !
Ozan 1 yaşına gelene kadar bir daha da yemekli misafir çağırmam.

yumurta konusunda doktorumuz yavaş başla hergün biraz daha artır dedi...çocuğun vücudu reaksiyon vermiyorsa ve yemek istiyorsa sorun değil, hazır olmadığında o zaten sana bir şekilde gösterir demişti..2 hafta önce başladık, başlarda az az yiyordu 2 gündür kendi deli gibi istiyor tamamını bitiriyor.

tavuk konusunda kafam karıştı şimdi onda da doktorumuz tavuk ve kırmızı et vermeye başla ama önce tavuktan başla dedi
köy tavuğu konusunda haklısın canım. kesinlikle bizim marketlerden aldığımız tavuklar artık tavuk değil ve tavuk eti en kolay bozulan et türü. ben burada organik alıyorum. yumurtayıda bahçede tavukları olan bir amcadan alıyorum

bu arada bu doktor da bi garip...sizin aylık kontroller nezaman bitiyor? bizze 7. ayda da gel sonra artık gerek yok 3 ayda bir geleceksin dedi. 1 yaşına kadar olmuyor muydu aylık kontroller?

Canım beslenmeniz güzel tavuk yerine kırmızı et ver canım kansızlık içinde iyi geliyor et. Kıyma olarak verebilirsin.

Burka da öyle dedi kafam karıştı canım
evet dediğiniz gibi en azından haftada 2 gün tavuk verip (doktor ver dediği için o da) diğer günler kırmızı et vereyim

Son düzenleme:
Ya benim bu kızla başım belada Saat 9 da emdi şimdi de mama vereyim dedim yarım saattir uğraşıyorum yemedi 10 cc kadar döke saça emdi biberondan şimdi de beni emiyor çok açıkmış gibi.

Allah aşkına bu kızı anlayan bana da anlatsın ya.

Burka da öyle dedi kafam karıştı canım
evet dediğiniz gibi en azından haftada 2 gün tavuk verip (doktor ver dediği için o da) diğer günler kırmızı et vereyim

Kontrolü sormuşsun bizim doktorumuz da bize dedi. 3 ayda bir diye ama ben bıngıldağımız kapanıyor deyince o zaman her ay gelin dedi.Sağlığı iyi dedi bıngıldak için çağırıyorum dedi. Yani Gelişimi vs iyiyse 6ve 7 aydan sonra 3 ayda bir çağırıyorlarmış.

Aybikecim toplu yazayim gunluk menun gayet doyuurucu bnce. Mamayi vermeyebilirsin bile hatta.

Bizim doktor 7.ayda gel sonra 9da gel sonra 12.ay sonra 15.ay dedi.

Ben milupanin kerevizli tavuk corbasindan almistim cok seviyo kizim. Ama tavuk ii degil midir dersiniz?

Bizim doktor pirincte gdo olabilir sen bulgur irmik ver demisti. Bi de dana eti yerine kuzu tercih et, dana ithal olabilir filan demisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…