- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.861
Canim doktorumuz takviye tablet, damla v.s. vermeye kesinlikle karsi cikti. Bu uygulamayi dogru bulmadi. Haftada 2 defa kirmizi et verecegim ve tahil. Yemek listemi buraya yazayim aksam, ne demek calmak, bende sizlerden derledim toparladim olusturdum zaten :)
Canim okurken dusunmesi bile oyle korkutuyorki insani allah yardimcin olmus cok buyuk gecmis olsun...
Cok buyuk gecmis olsun canimiyiki panik yapmayip bir sekilde durumu kurtarmissin, bravo sana. Hepimize ders oldu bu olay. Bundan sonra Allah korusun melegini.
foruma göz atarken okudum yazını..
yazmadan geçemedim Allah korumuş tüylerim diken diken oldu böyle bir durumda nasıl sakin olabilir ki bir insan gerçekten Allah sana yardım etmiş canım ÇOK büyük geçmiş olsun arkadaşım...
Topigin bastan beri takipcisiyim ama pek yazmayanlardanim heracim buyuk gecmis olsun senin yazini okuyunca yazma ihtiyaci hissettim bundan yaklasik 6 ay once bir arkadasim 8 aylik oglunu kaybetti sebebi ise patlamis bir balin parcasi.abisi balonla oynarken balon patliyor anne mutfakta yemek yaparken cocuk oyun parkina dusen balon parcasini yutuyor ve gerisi yok..... Balon cok tehlikeli bogaza yapisiyormus ve elle cikarilma sansi yok lutfen dikkat edelim....allah meleklerimizi korusun(amin)
Anne olduktan sonra tüm kalbimle ve gözlerim dolu dolu ettiğim bir dua oldu hayatımda ve evlat acısının ne kadar dayanılmaz olabileceği. Haberleri izleyemez oldum kösülmekten.
Heracım çok çok çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin okurken gözlerim doldu senin neler yaşadığını tahmin edemiyorum çok şükür Allah Masal kızını sana bağışlamış bi sadaka falan ver hayır falan yap yapabiliyorsan.
Demos: canım çok sağol bilgi için keşke böyle bi olay yaşanmasaydı keşke masum bir bebek kıytırık bir balon parçası yüzünden yummasaydı gözlerini Rabbim o anneye sabır versin pek iyi durumda olabileceğini sanmıyorum ama Allah yrdımcısı olsun.
Honey: canım hoşgeldin kayramız yakışıklıktan yakıyor ortalığı yine. Kendini anneliğini sorgulayacak bi durum yok canım sen çok daha zor bir şey yapıosun onu bırakıp işe gidiyorsun evini geçindiriyorsun çalışan annelerin fedakarlıkları çok büyük inşallah mükafatları da
büyük olur
Burka çok tatlısın ya
canım çoook büyük geçmiş olsun, okurken ben korktum sen neler hissettin kim bilir
Heracım Allah bi daha yaşatmasın
Kimsenin başına gelmez umarım
Başıma gelmiş kadar kötü oldum. Allah korumuş. Heimlich manevrasını tarif etmiş annen ama bebeklerde farklı oluyor o manevra. Bak şu linkte detaylı yazılmış.
http://www.saglikaktuel.com/saglik-...niklik-olan-kisilerde-heimlich-manev-1266.htm
Hera : Çok kötü birtecrübe Allah kimseye yaşatmasın. Benim oğlum daha emeklemiyorama şimdiden korkuyordum
böyle bir olay olursa neyaparım diye senyine iyi başetmişsin. Doğrusunu da öğrendim sayende.
Myhoney: hoşgeldin , aslında chekup konusunu yazmıştın daha önce seni göremeyince hemen kötü senoryolarıma başladım
eşinle ilgili Birşey var oyüzden giremiyorsun zannetmiştim. İyi olmanıza sevindim, en önemlisi Kayra iyi olsun da
Not , evet elif nickli mn_elif arkadaşımız da var ama son zamanlarda pek girmiyor topiğe yatılı misafirleri varmış
(ona da hesap sordum nerdesin niye hbr vermedin diye :) merak ediyorum evhamlıyım paranoyağım kabul ediyorum :18:
Cok gecmis olsun canım , insallah tez vakitte iyileşir kuzun
Hepimiz merakla bekliyoruz :))
Gecmis olsun canım , memeyi bırakmaz da yazık hastalıktan yorgun düştüğü icin emmiyordur
Bizimki de öyleydi , antibiyotiğin 3. Gunünde toparladı cok sukur, sende antibiyotik başlamışsın 1-2 güne daha iyi olur insallah
Allah bütün kuzulara acil şifa versin
Gecmis olsun canım , nasıl oldun simdi
Bence de aldırdı heralde, hic uğramıyor çünkü(
Eline saglık hamarat anne , cok guzel olmus
Aynısından bizde de var :))
Gecmis olsun canım , insallah iyilesirsin hemen
Ali de o gruba dahil , çete bunlar :))
Cok gecmis olsun canım , Allah yaşatmasın birdaha, Allah korusun tüm yavrularımızı
Maşallah canım kuzuna , tam kucuk hanım olmus
Valla bende öyle düşünüyorum emelin eline su dokemem :))
Cok şanslı bi kocası var , Allah bozmasın huzurlarını
geçmiş olsun canım bi daha hiç yaşatmasın Rabbim
kızlar merhaba
izmirde son günlerim çok yoğundu misafir üstüne misafir
dün geldim eve anca girebildim topiğe
inşallah hepiniz iyisinizdir
çok şükür korktuğum gibi olmadı, hasta olmadan döndük geldik
dedesi kızıma mama sandalyesi aldı hediye. kızımın çok hoşuna gitti :)
örümcek konusunda ne düşünüyorsunuz???? ben çok kararsızım doktorlar sakıncalı diyorlar ama bende dahil örümcekle büyüyen çok insan var etrafımızda ve bir sorunumuz olmadı. uffff
maşallah kuzuma çok tatlı
çok geçmiş olsun canım inşallah bir daha böyle kötü olaylar yaşamazsın ve yaşamayızda...
Ah canım anne yüreği işte çocğun söz konusu olunca insanın neler geçiyor aklında.Anene baksın canım Alalh sağlıklı günleri versin kızını senden iyi bakar:)))
Arkadaşım serçe parmak gibi canım çok zayıf yani 3.5 bana imkansız geldi neyse az kaldı sağlıkla doğdun da görecez bakalım
İyi geceler canım hepimiz yatalım bebişler de güzelce uyusnlar da büyyüsünler.
kızlar anlatıp korkutmak istemedim ama anlatmazsam olmayacak.. sizi uyarmak istedim.. biz bugün ilk sınavımızı verdik.. dün kv min baktığı bir çocuk var. o gelmiti.. hep bozuk paralarla oynadı.. gece hepsini topladım bitanesi kaçmış gözümden.. sabah kızım yuvarlana yuvarlana gezerken buluyor ve acaba bu ne diye ağzına atıyor.. mosmor oldu öğürmeye çalıştı anlamadım ne olduğunu kucağıma alıp hoppala yaptım baktım yok daha kötü oluyor ağzına birde baktım 10 kruş gırtlağında duruyor.. kızımın o çırpınışını anlatamam.. başladım ağlamaya tamam dedim kızımı kaybediyorum.. gırtlağını parmaklayıp çıkarttım.. ama can verdim resmen.. ruhum asırlar öncesinden kalmış gibi.. şuan kendimi o kadar bitkin hissediyorum tarifi yok.. ağladı ağladı uyudu az önce.. anneme anlattım yaptığımın yanlış olduğunu öğrendim.. o parayı almak isterken daha geriye itebilirdin dedi.. bana Allah yardım etti. sırtı size bakacak şekilde tutup karın bolşuğuna bastırmak gerekiyormuş hızlıca. o zaman çıkar dedi.. bana Allah yardım etti. ya yanında olmak yerine banyoda mutfakta veya yatak odasında oyalanıyor olsaydım :S düşünmek bile istemiyorum artık.. nolur yerlere dikkat edin kağıt bozuk para poşet herhangi ağzına atabilcek birşey bırakmayın..
Bakarım canım neden bakmayayım.:)Ah canim ya :) sen hem yemek yap hem utu yap hem de iki cocuga mi bakcan :)) yazik sana yahu. Ama aslinda bugun kizima bakacak brine cok ihtiyacim vardi resmen enerjim bitmisti cok istedim annem yakinda olsaydi diye. Neyse aksam kebap soyledik hem de kebapci 2adana yerine 3adana koymus, aradik yanlis olmus diye, helal olsun dedi, daha bi enerjim geldi kebaplari yiyince:))))
Fikriyecim çok sağol yazdıkların için. Ben kızımın kilosunu vs takmıyordum en son ay 300 gr aldıktan sonra takmayacağım dedim ama aldığı 300 gramın 200 gramını verince tekrar takmaya başladım Yani 1 haftada 200gr verdi. Ve iştahı yok denecek kadar az şimdi iştahı az daha iyi eskiye nazaran ama hala tam kase yemiyor hep 5-6 kaşık bırakıyor . Zorla vermiyorum ve bıraktığını sorunda etmiyorum. Korkum kilo alamayıp hastalanması. Hasta olursa daha çok kilo kaybeder . Çok şükür daha hiç hasta olmadık. Zaten çok şişman çocuk istemiyorum olması gereken ne ise o kiloda olsun yeter.Elif canım sen kiloya bakma canım her bebek farklı bak büyük oğlum da tosundu en baştan ama şimdi gel bak kemik.Çok yedirdim neler neler kusana kadar ama şu vardı çok yese de kilo almıyor çok yer çok çıkartır yani.Yapısı böyle.Eğer sağlığı yerindeyse bakma sen kiloya bunu onun çocğu tosun diye özenme senin bebğin yapısı böyle olması gerekeni böyle demek.en güzel bunu kabulenmek hem sen hem bebğin rahat olurusnuz.Benim gibi kendini ve çocuğunu boş yere üzme.Şimdiki aklım olsaydı hiç bakmazdım kilosuna boyuna sağlıklı olsun var olsun başka ne isteyim.
Hoşgeldin canım :)Slm kızlar.
Ne kadar uzun zaman oldu siteye yazmayalı umarım hepiniz bebeklerinizle beraber iyisinizdir :)
Geçmiş olsun şimdi iyisinizdir umarım.Evet değişiklik yaptım :)Saol cnm iyiyim çok şükür sadece arka arkaya hastalık aşı mevlit akrabalar kalabalık derkenbi türlü giremedim son sayfalarda gördüm evet Emel Elif yapmış :)
Hoşgeldiniz önceden benim kızım uyurdu arabada ama artık uyumuyor etrafı izlesin istiyor.kızlar eve geleli 40 dk oluyor neredeyse
küçük hanım yolda uyudu onu uyku edindi şimdi oyun oynuyor
uyumaya hiç niyeti yok gibi ama benim gözümden uyku akıyor
geçmişe yarın bakarım artık öptüm hepinizi
Teşekkür ederim canım emel de canım sakıncası yok değişiklik yapmak istedim değiştirdim yine bana herkes emel diyebilir. :)Yeni linkin hayirli olsun ama ben yine emel dedim bak zor alisacagiz galiba insallah sakincasi yoktur senin icinde:)
Arkdslr herkese merhblr
Umarim bebeklerinizle mutlu gunler gecryorsunuzdr.
Bn iki kucuk kizdan anca vakit bulup yazyrm
Burda gunler guzdl gecyr
Ek gidaya basldgmzdn beri mutfkta bi yognluk var
Kizm cok guzel bslmisti gidalra
Ama iki gundd hasta ve ymk ymk istemiyr.bn de enzryrm. Ilk hastaligimizi da gecryrz yani. Dr a gotrmdk sadece burnu akiyr simdlik. Ev klima sustemi ile isiniyr. Buhar mk kurtaricmz oluyr.
Bnm kizm gyt iyi yiyor ama iki aydr aynı kiloda. Anlamis dglm....
Bnde size bi tarif verym
Bnm kizm çok sevdi.
PPirinc unlu kabak havuc elma puresi.
Kavanoz mamalri gibi oluyr tadi.
Buharda birer adet elma.yesil kabak.havuc haslnir.
Pisme suyunun icine(yaklaşık bir su bardagi) bir ymk kasigi dolusu pirinc unu konulur ve pjsirir. Pirinc unu sebzeler in üzeri ne dökülür. Blendrdan gecrlir.afyt olsn. Tarifte fazla olursa bir haftaligina deri dondurucuda saklanabilir dyr. Bn blndr ckk kullnmiyrm ama bu tarfte gerekli oluyr.
Bir yerde okudum
Calisan arkadaslrim sizn icn vede vakti kisitli annlr icn yazyrm.
Fazla bebk yemegi hazrlyip.kucuk mama kavanozlarina sicakkn doldurup.agzini sikica kapatip ters cevryorsunuz. Uzerlerini ortu ile ortup sariyorsnz. Sogudktn snra buzdolabinda muhafaza ediyorsun uz. Istedgnz zmn acip bebeginize yedryrsnz.....
Bn yapmdm. Bjr yerlerde okudum.
Gece gece size bu kdr paylsimda bulundm.
Bn yatar
Her kese gunagdnlr. .....
Arkadaşlar gittigidiyordan mama sandalyesi sipariş etmiştim sırf oturma yeri pvc değil diye tercih ettiğim modeli bi tek orada bulmuştum. Bana satan dükkan elinde olmayan ürünü var gibi sattı. İlanda ertesi gün kargo yazmasına rağmen 3 iş günü hakkını ve ilave 24 saat hakkını kullandıktan sonra ( ki bu arada 3 kez mesaj attım niye yollanmıyor diye diğer depodan gelecek yazdılar cevap olarak) tedarik edemiyoruz stoklarda da yok dediler. Tamam iademi sorunsuz aldım ama bana 1 hafta vakit kaybettirdiler. Dükkanın adı attabebek ankaradaymış.
Neyse Perşembe akşamı eşimle dedik ebebeke gidelim alalım çıkalım. Bekle almıştı sanırım joie marka sandalyeyi beğendim 230 TL idi. Satıcı kız dediki pazar günü %28 indirime girecek 165 TL olacak. O günde alamadık. Az evvel internet Mağazası'ndan siparişi onayladım. Stoklar tükenir demişti kız. Pazar sabahı 10 da kalkıp mağazaya gitmeye üşendim. Salı falan elimde olur. Yılan hikayesine döndü ama sonunda aldım ve uyguna aldım. Kısmetimde bu varmış :))
Hala almayan varsa tavsiye ederim. Oturma yeri kumaş değil ama çok pvc gibide değil. Ara bi şey.
İyi geceler herkese
Mt 2010. , geçmiş olsun ne çektin be göğüslerinden :). yara pompo. mastit ama azimle emzirmeye devam ettin bravo
senin yaşadıklarının 3 te birini bile yaşamayıp canı tatlı olup emzirmeyi bırakanlar var
Luboyfcuğum, evet sessiz ve derin takipciydim bir girdim ortalık birbirine girdi arzuss pudra ve diğertopiğin açılması !
Ben de mi bir uğursuzluk var diye düşündüm ama başka topiclerdede zamanla bölünmeler olduğunu okuyunca rahatladım.
Ben burdan çok şey öğrendim belki ben den de birşey öğrenen olursa ne mutlu bana ama yol göstermek falan değil
daha yolun başındayım zaten :) buarada Berilin dönmesine de çok sevindim aferin ona öp benim için
Myhoney, mama yapmamayı bilmemen ne güzel, sütün var ne şartlarda sağarak vs süt yapıyorsun ve emziriyorsun
asıl mamayapmayı bilmemene sevindim ben :). Mamayı herkes yapar ( kutuyu okuyarak) ama herkes emziremez
Sadece anne emzirebilir sen ona mamadan çok daha besleyici değerli anne sütünü veriyorsu. Hiç burulacak şey değil
herkese günaydınnnnn :)
şu ek gıda konusu fazlasıyla kafamı karıştırdığından yardımınıza ihtiyacım var. sizce menümüz ve miktarları yeterli mi dersiniz? tabi bukadar stres olmamın bir sebebi de oğlumda demir eksikliği çıktı ama ben yinede demir ilacı kullanmayıp gıda ile çözmeye çalışıyorum
07.00 anne sütü
10.00 kahvaltı - 2 küp şeker büyüklüğünde peynir, 3 çay kaşığı pekmez, 1 ceviz, 1 badem, 1 yumurta sarısı, 1 fincan ıhlamur
11.30 anne sütü
13.00 120cc mama yada anne sütü
15.00 meyva - 1 elma,1 muz
17.00 120cc mama
19.00 yemek - patates, havuç, kereviz, tavuk
20.00 120cc mama (uyurken içmeye alıştı)
12.00 anne sütü
Ben daha 1 çay kaşığı elma armut havuç tattırdım okadar başka birşey veremiyorum ama sürekli ekgıdayla ilgili okuyorum
nerde okuduğumu hatırlamıyorum linkte veremem ama tavuk verme onun yerine kuzu kıyma ver tavuğu da haftada 1-2 kez bulabiliyorsan köy tavuğu ver.
Kahvaltıda 1 yumurta sarısı çok deil mi? 8. Aydan sonra tam yiyebilir diye biliyorum ama emin deiğilm?
Canım beslenmeniz güzel tavuk yerine kırmızı et ver canım kansızlık içinde iyi geliyor et. Kıyma olarak verebilirsin.
Burka da öyle dedi kafam karıştı canım
evet dediğiniz gibi en azından haftada 2 gün tavuk verip (doktor ver dediği için o da) diğer günler kırmızı et vereyim
yumurta konusunda doktorumuz yavaş başla hergün biraz daha artır dedi...çocuğun vücudu reaksiyon vermiyorsa ve yemek istiyorsa sorun değil, hazır olmadığında o zaten sana bir şekilde gösterir demişti..2 hafta önce başladık, başlarda az az yiyordu 2 gündür kendi deli gibi istiyor tamamını bitiriyor.
tavuk konusunda kafam karıştı şimdionda da doktorumuz tavuk ve kırmızı et vermeye başla ama önce tavuktan başla dedi
köy tavuğu konusunda haklısın canım. kesinlikle bizim marketlerden aldığımız tavuklar artık tavuk değil ve tavuk eti en kolay bozulan et türü. ben burada organik alıyorum. yumurtayıda bahçede tavukları olan bir amcadan alıyorum
bu arada bu doktor da bi garip...sizin aylık kontroller nezaman bitiyor? bizze 7. ayda da gel sonra artık gerek yok 3 ayda bir geleceksin dedi. 1 yaşına kadar olmuyor muydu aylık kontroller?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?