2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kırmızı et olarak kuzu gerdan önerdi dr. Hasşa suyuna havuç patates at minik minkte etinden ver dedi.
Gerçi ben bizim soframızla besliyorum onu malum 7aylık olduk. Artık ciğer bile yiyebilir.
Sabah yumurta veriyordur artık yemiryor. Peynir veriyorum. Peynir ekmek zeytin.
Öğlende sebze yemeği yada çorba akşamada aynısı.
Meyve biz yediğimiz zaman veriyorum.
Yoğutts sevmedi yoğurt çorbası veriyorum. Snırım ısısındn dolayı sevmedi. Ne kdar ılıtsam soğuk oluyor. Sonra sonra midesi kaynıyor çıkarıyor.

kızıma yatmadan önce 90ml filan kaşık maması yediriyorum gece için tahıllı üstüne bir güzel de emiyor mışıl mışıl uyuyor 4 yada 5 saat ondan sonra 3 saatte bir uyanıyor emmeye

ben genelde patates havuç kabak pişiriyorum kızıma çok severek yiyor ama sadece günde bir kere veriyorum.yoğurdu başta sevmedi gibiydi kızım artık seviyor. yoğurt çorbasını geçen yapayım dedim yoğurdu kestirdim yaparken sinir oldum daha da yapmadım halbuki kendimize yapınca hiç kesmiyordu

Kızcene yaparken heyecanlandın herhalde:))))

Aybikecim, miktar bana gayet iyi geldi. Ancak madem demir eksikliği var bence pekmezi kahvaltıdan çıkar, malum peynir de yiyor. Pekmezi ayrıca ver, yemezse meyvesine, muhallebisine karıştır. Kuru meyvede de demir var, hasladiktan sonra blenderdan geçir arada ver. Aklima bunlar geldi :)

Istahsiz çocuk deyince bana gel canım, seni en iyi ben anlarım: ( benimki emmeye de hevesli değil, geceleri hariç. O zaman da bırakmıyor, anne uykusuz kalsın diye heralde :)
Anlaşılan seni istiyor, sütün bol olsun insallah. Bi de şu bingildak olayını bana soylermisin geç kapanması mı iyi ?

Hepimizin sütü bol ve yararlı olsun. ( Hani senin sütün yaramıyor derler ya ondan diyorum yararlı olsun. Bana çok dediler bu lafı )
Benim kız öyle iştahsız ki ne yapacağım bilmiyorum.

Bıngıldağın geç yada erken kapanması önemli değilmiş. Önemli olan her ay başının büyümesiymiş. Eğer baş çevresi büyümüyor ise o zaman bazı testlerin yapılması gerekirmiş. Bizim çok şükür baş çevremiz büyüyor. Birde bizim bıngıldak doğuştan beri çok az açık idi.

mrb kızlarrrrrrr...
uzun bi aradan sonra sıcacık bi merhaba sizee..
nihayet pc me kavuştumm
geçmişi okumadan slm verim dedim, geçmişe gömüleceğim eminim zor bitecek..ama heyecanlıyım kimler neler yiyor?
Bgn 6.ay aşımız var inş. kolay atlatırız( dua edin)
Bide hbr geçen hafta iki ön alt dişimiz çıktı
Ben bi gömülüp gelim :18:

kızlar bebeğimin kahvaltısını devam sütüyle hazırlıyorum 60 ml sütün içine bir bebe bisküvisi bazen bebek ekmeği az bişi tahıllı mama yarım kirbit kutusu kendi yaptığım peynir iki günde bir de yumurta sarısı çok az miktarda yarım çay kaşığı filan da pekmez koyuyorum yediriyorum bugün severek yedi miktar çok mu az mı ben bilemedim daha önceleri 30 ml yapıyordum 60 ml e çıkardım sizce yeterli mi zaten kahvaltıdan 1 saat sonra emip uyuyor

merhaba hoşgeldin inşallah kolay atlatırsınız aşınızı biz yaptırdık eve geldik sanki hiç aşı olmamış gibi kaldığı yerden devam ateşi bile olmadı hiç

Allahım nasıl bir ülke olduk
pirinçte gdo olabilir, dana ithal olabilir...bebeklerimize ne yedirebileceğimizi şaşırdık artık

bide milupayı sormuşsun canım, tavuk zaten hassas iş bide ben milupaya pek güvenmiyorum artık...yapabiliyorsan kendin yap derim

Hoşgeldin canım hayırlı olsun dişleriniz. İnşallah aşıyıda kolay atlatırsınız.

Canım bulamaç yapıp mı veriyorsun bence iyi . Ben kızıma hiç bulamaç vermedim kahvaltıyı hatta elimle ezmiyorum pile peyniri parça olarak veriyorum çiğniyor damakları ile. yutuyor sonrada.

saol canım önerin için :)
haklısın pekmezi sabahtan çıkartabilirim, sabah okadar yükleme yapmayayım paşaya

Bizim doktorumuz dana önerdi koyun eti ağır gelebilir dedi. Daha yağlı olduğundan herhalde. Dana etini de zaten tanıdık kasaptan alıyorum kendileri yetişiriyorlar o yüzden güvenim tam.

Ya benim aklıma takıldı son günlerde, oglimun kafası az büyüyor gibi, dogumda da küçüktü ama o kadar doktora gittik hiçbiri bisey demedi. Ne yapsam acep
saol canım önerin için :)
haklısın pekmezi sabahtan çıkartabilirim, sabah okadar yükleme yapmayayım paşaya
Yiyosa sorun değil ama kalsiyum demirin emilimini güçleştiriyor ya ondan dedim. C vitamini ile vermek lazım aaslında icine 1 2vdamla portakal damlatsak olur mu acaba ?bilemedim.

Liste iyi bence. Pekmezi kalsiyumdan ayrı ver diyecektim söylenmiş zaten. Demir ve kalsiyum bağlanıyormuş. 1 saat araları olsun en az.

Biz dün itibariyle 1/4 yumurta sarısına yeni ulaştık. Benim kız ek gıdasını alıyor sonrada emiceeeem diye ortalığı yıkıyor. Bize Dr 6. Ay kontrolünde bi daha 9. Ayda geleceksiniz dedi. Kızamık aşısı öne çekilmiş birde genel kontrol. Yani 7. Ayda da gitmiyoruz biz.

Bende hiç bulamaç vermedim ve aynen ezip sulandırmada yapmıyorum. Yumurta sarısı kuru geliyor üzerine hemen 2 yüzdüm su veriyorum. Ha bu arada suluğu tekrar denemeye fırsat olmadan benim kız bardaktan içmeye başladı. Birazcık döküyoruz ama kaşıkla daha çok dökülüyordu.

evet bulamaç veriyorum
Maşallah yiyor bulamaç şeklinde. Benim ki yemez zaten yediği bir peynir var iştahla. Aman maşallah diyim.

Doğumda kaçtı canım şimdi kaç?

Bizim doğumda 32 cm di şimdi ya 41 yada 41.5 olması lazım.

Dogumu net hatırlamıyorum, evde yaziyo. Su an 7 sylik, 42 ölçtüm ben. Bugün bi de sağlık oocağına götüreyim eve gidince, doktora da sorarım hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…