- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.021
Bugün kızım Emerken bi şey dokundu göğsüme annemle bi baktık o da ne minik bi pirinç tanesi
Öteki de yolda kabarmış
Hangi ara çıkardı anlamadım bile bugün görünce şok olduk resmen ucu sivrilmiş bembeyaz ağzını açınca orda parlıyo
Canım kuzuma maşallah hiç üzmedi annesini umarım tüm dişleri böyle kolay çıkar
Dişin çıkış aşaması zor demi arkadaşlar ucu gözüktükten sonra artık sorun çıkmaz yani ateş falan yapmaz artık demi
Bu arada alt ön iki diş çıkmış biri baya çıkmış öteki elle dokunynca anlaşılıyor
ooh maşallah darısı bizlere inş..
aaa yapılır mı bu gece gece..ağzımın suyu aktı
ellerine sağlık bnde denicem ilk misafire..
herkese günaydınnnnn :)
şu ek gıda konusu fazlasıyla kafamı karıştırdığından yardımınıza ihtiyacım var. sizce menümüz ve miktarları yeterli mi dersiniz? tabi bukadar stres olmamın bir sebebi de oğlumda demir eksikliği çıktı ama ben yinede demir ilacı kullanmayıp gıda ile çözmeye çalışıyorum
07.00 anne sütü
10.00 kahvaltı - 2 küp şeker büyüklüğünde peynir, 3 çay kaşığı pekmez, 1 ceviz, 1 badem, 1 yumurta sarısı, 1 fincan ıhlamur
11.30 anne sütü
13.00 120cc mama yada anne sütü
15.00 meyva - 1 elma,1 muz
17.00 120cc mama
19.00 yemek - patates, havuç, kereviz, tavuk
20.00 120cc mama (uyurken içmeye alıştı)
12.00 anne sütü
Ya benim bu kızla başım belada Saat 9 da emdi şimdi de mama vereyim dedim yarım saattir uğraşıyorum yemedi 10 cc kadar döke saça emdi biberondan şimdi de beni emiyor çok açıkmış gibi.
Allah aşkına bu kızı anlayan bana da anlatsın ya.
Kırmızı et olarak kuzu gerdan önerdi dr. Hasşa suyuna havuç patates at minik minkte etinden ver dedi.
Gerçi ben bizim soframızla besliyorum onu malum 7aylık olduk. Artık ciğer bile yiyebilir.
Sabah yumurta veriyordur artık yemiryor. Peynir veriyorum. Peynir ekmek zeytin.
Öğlende sebze yemeği yada çorba akşamada aynısı.
Meyve biz yediğimiz zaman veriyorum.
Yoğutts sevmedi yoğurt çorbası veriyorum. Snırım ısısındn dolayı sevmedi. Ne kdar ılıtsam soğuk oluyor. Sonra sonra midesi kaynıyor çıkarıyor.
egepol de Suat Bey e gidiyorum, doğumu da orada yapmıştım zaten...SGK ile anlaşmalı, 49 tl ücret alıyorlar..tavsiye ederim, ben çok memnun kaldım. çok ilgili ve güler yüzlü. oğlumla oyun oynayarak muayene etti çok hoşuma gitti
heh bi koca kafa daha bulduk :)))
maaşallah kilosuna ve boyuna, çok güzelmiş canım
paşamda 8400gr 68cm...bu boyda kafa normal dedi doktor
Hayirli olsun canim disiniz sıkıntılı olan sureci fark etmeden atlatmis bile kizin :)Bugün kızım Emerken bi şey dokundu göğsüme annemle bi baktık o da ne minik bi pirinç tanesi
Öteki de yolda kabarmış
Hangi ara çıkardı anlamadım bile bugün görünce şok olduk resmen ucu sivrilmiş bembeyaz ağzını açınca orda parlıyo
Canım kuzuma maşallah hiç üzmedi annesini umarım tüm dişleri böyle kolay çıkar
Dişin çıkış aşaması zor demi arkadaşlar ucu gözüktükten sonra artık sorun çıkmaz yani ateş falan yapmaz artık demi
Bu arada alt ön iki diş çıkmış biri baya çıkmış öteki elle dokunynca anlaşılıyor
Gündemimiz pekmez ne kaaa tatlı bir gündemimiz varmış bugün:) bahsetmiştim Kaan'ın doktorunu değiştirdik yeni doktorumuz çok tecrübeli bir bayan demir damlası veriyormusun dedi hayır dedim başlayalım dedi ben kullanmak istemiyorum paraben içerdiği ve ağır metal olduğu için dedim kan tahlili iyi ise kullanma dedi iyiden Kadir 11 ve üzeri olması gerekiyor bizimki 11.7 çıktı ancak şunları da ekledi içidiğiniz sudan aldığı ağır metalleri bilsen suda mı içirmeyeceksin dedi birçok şekilde parabene de maruz kalıyorlar bunlardan kaçarken daha büyük bir sorunla mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz dedi. 9. Ayda bi daha bakarız kan tahliline zaten önce bi kabızlığını düzene sokalım dedi 9. Ayda tahlil yaparız ona göre karar veririz dedi pekmez vereyim mi dedim verebilirsin ancak sürekli sütle beslendiği için ne kadar saat farkıda koysan yeterince demir alamaz yiyeceklerden zaten eğer kansızlık var ise gıdalarla gideremezsin eksikliği dedi bakalım durum bizde neyi göstericek. Bu arada bugün aşılarımız vardı 4. Ay aşılarında hiç ağlamamıştı bunda biraz ağladı ebeye de kızdı hiç yüzüne bakmadı ayrıca bende çok sinir oluyorum çocuğumu her gördüğünde kucağına alıo öpüuo bugün vermedim ama elini öptü yinede. Çocuğunu herkesten herşeyden sakınan bir anne değilim ama bir hastane kuruluşları ve çalışanları iki çocuklar bu iki gruptan korkarım çünkü mikrop virüs taşımaya çok müsaitler o ellerle kimbilir hangi hastalara dokundu ayy gene sinir oldum aklıma geldikçe
Gel canım sana da yaparız :) Yada yapar göndeririz :)Hayırlı olsun canım minik dişleriniz.inşallah herkesin yavrusu Beril gibi kolay çıkarır.bakıcı konusundada gelgitler yaşaman çok doğal ama inan bana Beril'in bakıcı ablasını sevmesine daha çok sevin.çocuk,sevildiği ve sevdiği yerde/kişide sağlıklı büyür.Emel ve Hera,valla uçarım şimdi burdan size kızlar :))))) akşam akşam bir kap yemek yok evde,yumurtaya talimken bi de yemek üstü tatlı keyfi mi yapacaksınız???kıskandım valla.löp löp yağ olsun inşallah o pastalar size :))))) şaka şaka,afiyet bal şeker olsun size,yavrulara süt olsun.iyi geceler hepinize,ben hep buralardayım haaaaa,sık yazamasamda doktor beklerken,eczanelerde ve süt sağarken hep takipteyim ve ayıptır söylemesi dersimi iyi çalışıp hiç geçmiş biriktirmiyorum.Alishia ce Nurumhira'ya duyurulur :)))))))))!!!!!!!!
Pekmez cidden demir için iyi bir gıda ama dikkatli verilmesi gerekir süt vb şeylerle verilmemeli.işte benim derdim değerler düşük canım
ilaç vermeyide hiç istemediğim için gıda ile toparlamaya çalışıyorum
Evet canım.Emelll nickin mi degisti
Demek hepsi aynı :)canım miktarlar ve saatleri çok iyi ayarlamışsın.Ben şöyle takip ediyorum uynadıktan sonra en yarım saat sonra kahvaltı veriyorum ki acıksın iştahla yesin.bide böyle bir kuralın olsın demişti eski dr emmek ve yemek öğünlerin arasından en az 1 saat tercihen 1.5*2 saat olsun.Kansızlık varmış kızında hiç sterese girme çok normal birşey bu aylar için genelde çocuklarda 3 yaşa kadar görünür ve normal kabul edilir.Bu kuralın da olsun et ve süt ütünleri birden verme sütteki kalsiyum demirin emilmesine engeliyor.Sabah yumurta ve peyniri birlikte verme onları dönüşümlü olak verebilirsin bir gün peynirli bir gün yumurtalı kahvaltı verebilirsin.Kan damlayı ihmal etme 2 ay verdikten sonra dr kan testi isteycektir ve duruma göre ya ayrıntılı bir test isteycek ya kan ilacı kesecektir.6-7 aylık bebekler için anne sütü ve mama hala daha büyük yer almalıdır 7-8 aylık hemen hemen yarı yarıya,9-10 aylıktan sonra zaten yavş yavş ev yemeklre geçiş yapılır ve bebek ne kadar risterse o yemek verilir.Bide kuru yemişler ceviz,badem fındık gbi dönüşümlü verirsen daha iyi onlar hamzetemk zor tek tek verlirse barsaklar daha kolay hamzeder ve vucut dahja çok faydalanır.Biliyorum biz anneler bu faydalı şu faydalı diye herşey birden vermeyi eğimlişyiz ama öyle birgünde herşey yedirmemiz gerke yok.Büyük oğlum benim deney faremdi maalesef onu çok boşuna yüklemişim.Beslem konusunda rahat olursan bebeğini izle o kendisi ne kdar yemesi gerektiğini daha iyi bilir.
Bizde de böyle oluyor canım emireyim diyorum yok aç değil 5 dk sonrta deniyorum sanki saatlerce aç bırkmışım deli giib emimeey başlıyor.
canım zmaan zmana yediklerinden sıkılıp yemiyorlar biraz zaman ver sonra tekrar deneriz.Büüyk olum yoğurdu öyle de sevmedi ama ayran yayla çorbaya bayılır.ıspınak mantı makarna oldun onları yoğrtlu seviyor.Maşaşlah size demrekki 7 aylık oldunuz sen o zöman makarnaya başlayabilir4sin artık.
maşşallah size..ufflara da öpücük..çk sevimlidir eminim, bnm tostik e de babannesi halaları tembel dio öle hareketler yapmıo die sinir oluyorumm
çk normal cnm böle hissetmen ama en şanslılardansın kolay alışmış ağlasa kıpkırmızı olsa daha kötü aklın evde kalırdı bnce sevinmelisin mutlu bırakıyorsun işte..
saol cnm bnm..oku oku bitiremiyorum ki..çok kaçırmışım
afferin sanaakırkbin kere maşallah..o gülen gözlere o neşeye..
hoşbulduk cnm saol, bzde de durumlar ii şükür inş. sıkıntı çıkmaz gece..
ellerine sağlık cnm, yemekli davet zor valla, bnm misafirim çok oldu ama yemekli 2 kere..eşim ve kv hallettiler..
bu gecelik bu kdr daha çook okumak lazım çoook
Hoşgeldin, dişler ikisi birden mi çıktı? Maaşallah
Aşı için de ateş vsolmadangeceyi atlatırsınız inşallah
:) çok kafiyeli oldu
Yok canım kocakafa değil genetik kendi kafana ve eşinin kafasına bak öyle karar ver bence,
ozanında doğumda 35 şimdi 45 ama hiç sorun etmedim babasına çekmiş dedim güldüm :)
doktorlardan biri kafaultrasonu istedi. Ona da güldüm geçtim
Annelik = vicdan azabı ve kafa karışıklığı demişti 2 çocuklu bir arkadaşım
yaşadıkça anlıyorum nekadar doğru olduğunu sen de her anne gibi vicdan ve kafa karışıklığı yaşıyorsun çok normal bir durum
Çok güzelmiş paylaştığın için teşekkurler ben de ağladım
Ooo 3. Diş de gelmiş hayırlı olsun !
Mamasandalyesi de oto koltuğu da hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın inşallah
Sınavın kötü geçmesine üzüldüm ama belki beklediğinden yüksek puan alırsın
İnşallah diğer dişleri de böyle sorunsuz çıkar
Bı cevap alabılmek ıcın sızın de yorum yapmanız ıcın yazıyorum o yızden yok mu zaten bu topikler rahatsız mı oldunuz tamam yazmıyorum daha ınsanın basına gelmeyınce anlamıo tabı beklemenin ümit etmenin nasıl bısey olduğunu bırınden bi yürek almak ıstemem rahatsız ettı sizi neyse saglık olsun sağlıklı günler size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?