- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.081
evet iyi fikirmiş, hadi erkek anneleri biz ayrı topic açalım
Kizlar yazmiyim buraya dedim ama duramadim. Dun aksam ortaya cikan ses kayitlarini dinlediniz mi? Milyon milyar dolarlardan avrolardan bahsediliyor, sifirlamak icin nasil ort bas ederiz diye kafa yoruluyor. İnanamiyorum. Neler neler calmislar meger. Haram olsun en ufak bi hakkil varsa o paralarda. Benim yalniz ulkem. Ah Ata'm ah... Ses kayitlari da bugun silinmis. Saka gibi.
Selam vermeden direk derdini yazinca kendini tanitmayinca ben cidden yanlis yere yazdigini dusunmustum pek sallamamistim. Ama sen bilerek mi buraya yazdin ????
Evet sabah dinlemek için aradım yok silmişler hemen , daha bilmediğimiz neler oluyor acaba, sinirimden oturdum ağladım bu ülkede açlıktan soğuktanölen bebekler var onların hakkını yiyorlar bizim çocuklarımıIn geleceğini hiç iyi görmüyorum maalesef
evet daha oncede yazmıştım bu sayfaya bilerek yazdım sonucta burda hamıle olmaya calışanlar değilde anneler var ve benım durumumu yaşayan birilerini burda bulurum diye düşündüm
Dedigim gibi direk olaya dalmadsn once bu son yazdiklarini yazsan daha ii anlardik sanirim seni.
Hım alayım da bitsin 5 -6 tane kalmış:)
Canım bana da çok dediler ama benim kızım ilk 3 ay 1 er kilo aldı. Sadece anne sütü aldı birde sürekli mama ver mama ver. Takmadım çok ilk ay doktora gidince dedim böyle diyorlar dedim olur mu öyle şey dedi her annenin sütü bebeğine yeter ve bebeğine özeldir dedi. Kilo alması almaması süt ile değil kendi yapısı ile alakalı dedi. Cidden doğru kızım ek gıdaları da çok yemese de yiyor ama yine kilo almıyor :)
Martın 10 u iple çekiyorum bakalım kaç kilo almış olacak.[/QUOT
Mama muhabetti aynen bende inat ettim kv dinlemedim oglum 1 kilonun ustunde aliyordu hala emiyor aksamlari devam sutu veriyorum okadar bizde ayin 6 sini iple cekiyoruz zayifladik gibi geliyor bana insallah ben yaniliyorumdur
bende tv izletmemeye çalışıyorum ama kızım izlemek için şekilden şekile giriyor çareyi kapatmakta buluyorum
Nette buldum kız yaptım yoksa başka bir pasta yapacaktım bu 15-20Allahbildigi yapsib.azır oluyor mis hemde hafif valla :)
Yanardağ pasta :)
1 paket krem şanti
1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
6 tane halley ya da 1 paket petibör bisküvi hangisini tercih ederseniz
1 tane muz
1 paket meyve sosu ( orman meyveli )
Süt
İlk önce meyve sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz içine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz. Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ). Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz diğerininde üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz ve ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı dolduruyoruz kenarlardan biraz boşluk bırakarak dolduruyoruz. Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz. 1 parça artıyor 7 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz. Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz. Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :)) Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 978316
Kızımda bana bakıyor ne yapıyorum diye resmini çekerken :)
Eki Görüntüle 978317
Merhabalar,
Kardeşim sabah kahvaltıya geldi ve montajını da yaptı .
Şekli şemali güzel ağırlığı güzel ama oturma kısmı çok plastik plastik yazın terletir maalesef
üstüne örtü kılıf birşey uydurmak lazım bence
Faturayı da ekledim kusura bakmayın lütfen aldığım şeyin fiyatıylaövünmek gibi hiç deil
Sizdüşünmezsiniz bikiyorum ama Zzziyarettçiler benim bedava indirimli vs aldığımı sanmasınlar diye ekledim
Asılsorun şu ki mamasandalyesinde ne yiyecek
Portakal,mandalina, greyfurt,kivi,ananas, muz,avakado,çilek,kavun ,böğürlen, nar denemek bileyasak
Elma yedi amaBütün vücudu kızardı, armut ve havucu ağzına değer değmez kustu ve kızardı
Başka ne kaldı meyve? Kafam durdu dahasebze tahıl vs tek tek denemem lazım offfff
Bende düşünmüyorum ilk saçları kıyamıyorum. Benim annemde vurdurmamış kel değilim çok şükür saçım var ama doğumdan sonra bayağı döküldü.
Evet az canım senin kız kaç kilo benim kız 6 ay 20 günlük 6500 ken 6300 e düşmüş kilomuz. Diş geliyor pek iştahımız yok.
6 ay 3 günlük ve 6900 mamaya ek gıdaya yeni başladım gece yatarken mama veriyorum bakalım kilo alıcak mı
maşallah büyümüşte salıncağa binmiş :)
bende 59 kilo ile hamile kaldım şuan 63 kiloyum. bana da yapıştı bu 4 kilo gitmiyor hepsi de göbekte. beden olarak değişmedi hala 38 giyiyorum ama göbek rahatsız ediyor bu aralar sürekli korse kullanıyorum
çok geçmiş olsun inşallah biraz daha iyidir bebeğin.
yeni eviniz hayırlı olsun mutlu ve huzurlu bir şekilde oturmak nasip olur inşallah ve çok geçmiş olsun.
beklebekle inşallah bebeğinin çapaklanması masajla düzelir de herhangi bir operasyona gerek kalmaz.
emelbaha canım ya sizin doktorun verdiği bir liste vardı onu bende isteyecektim o zaman unuttum yazmayı şimdi aklıma geldi. bana da gönderir misin.
Sagol canım bizde iyiyiz, benimki de fazla kilo almadı , doğumdan beri toplam 3 kilo almış , 4 kg doğmuştu 7 kilo idi 6 aylık oldugunda.
Neyse saglıklı olsunlar da.
Ali iyi , grip gecti ama hafif öksürük kaldı , oksurdukce uyanıyor , uykumuz 2 haftadır cok kötü
Birde hepinizden dua istiyorum, Testislerinde hidrosel var ( sıvı , doğuştan var) , salı gunü cok artmıştı , artık kucak gezgini oldugu icin yerçekimine bağlı artarmış , ultrason çektiler fıtık degil sadece su dediler cok sukur ama 1-1,5 yasına kadar geçmezse ameliyat gerekirmiş , insallah geçer bende hic istemiyorum genel anestezi almasını
Canım hakkınızda hayırlısı olsun , banada 4. Seçenek iyi göründü , en önemlisi de sizin evinizde bakması olur , cocuklar düzeni değişti mı cok huzursuz oluyor
Birde en iyi bakıcı bile kendi cocuğu yanında olursa seninki 2. Plana düşüyor malesef
Evet arapsaçına döndü bizim rapor işi ,rapor için yapılan tahlillerde kciğer enzimleri yüksek çıktı fügen hanıma gittik sonuçleüarı baktı başkatahliller istedi ondan başka şeyler cıktı vs süreç uzadı ve yılbaşında hastanye yattık biliyorsunuz. Ordayken ve çıktığımız ilk iki hafta aklımıza bile gelmedi ya biz rapor alıcakrık diye taa oc ğın sonunda aklımıza geldi 2 özel hastaneye gittik biri çok yüksek bir para istedi rapor için eşim sinirlendi almadık biri de farklı birşey yazmış neocate diye onu hiç içmedi . Biz de kendimiz almaya devam ettik
Cerrahpaşadan rapor alırız size demiştifügen hanım ona da ulaşamıyorum sekreteri hastaneden halledin diyor hastane tam Allahlık dosyamız karışmış kaybolmuz vs. Bu hafta gidip dosyamızı doğru düGün tamamlayıp fügen hanımla görüşebilirsek rapor çıkartıcaz cerrapaşadan. Olmazsa da başka özele gidio pregomini yaDırmaya çalışıcz. Yani benim hangi işim kolayca olmuşki bu olsun
evet iyi fikirmiş, hadi erkek anneleri biz ayrı topic açalım
Kizlar yazmiyim buraya dedim ama duramadim. Dun aksam ortaya cikan ses kayitlarini dinlediniz mi? Milyon milyar dolarlardan avrolardan bahsediliyor, sifirlamak icin nasil ort bas ederiz diye kafa yoruluyor. İnanamiyorum. Neler neler calmislar meger. Haram olsun en ufak bi hakkil varsa o paralarda. Benim yalniz ulkem. Ah Ata'm ah... Ses kayitlari da bugun silinmis. Saka gibi.
ben sabah dinledim malesef.. zehir zıkkım olsun.. sabah sayfamda bi ara paylaştım ama sildim hemen.. bir önceki seçimlerin hemen ardından mahkemeye verilmiştim rte ye küfür ettiğim için.. şimdi çocuğum var bide içeri girerim kızımdan ayrı kalamam.. ama kızım olmasaydı hem paylaşır hem küfrederdim..
kızlarr söyleyin bakalım kızım bandları nasıl olmuş.. yorum istiyorum fikir istiyorumEki Görüntüle 995763 Eki Görüntüle 995759 Eki Görüntüle 995760
bizde de ilk 4 ay çok hızlı gitti, hatta 3. ay ciddi ciddi korkmuştum. şimdi yavaşladı. ama bizde de hiçbir şapka olmamıştı, gıcık oldum
anneannesi atkı bere takım aldı 12 aylık, tam oldu paşama :)))[/QUOTE
evet bundan sonra artık pek büyümez kafacıkları yoksa bi kafa vurular bayılırz:)geçen gece saat başı uyandı maymun ve artık sabaha karşı sersemleşmişim aldım yaramazı yanımıza yatırayım dedi belki 5 dk kestirirm diye koyarken de dengemi kaybettim babasının kafasına çarptım eşim benim kafam sanmış o nasıl bir artıştı dedi çok canım acıdı dedi ki Berke gık demedi yavru yoksa babasından kafası dahamı sert ne:))))
ama da güzel yazdın he.Baskasina gitse suc gitmese suc, cok uyusa suc hic uyumasa suc, az yemek yese suc cok yemek yese suc. Ay n cektiler bizden bu yavrular beeeee :))
Maşallah kızna ideal ideal boyusu kilosu maşallah uzun bir kız olacak.Bidakka ya ozaman benim kizin kafasi kucuk mu sayilacak? 10.280, 74 cm boy, kafasi 44tu en son????
Birbirimizden öğreniyoruz canım ben de senden birçok şeyler öğreniyorum sıkı takiptesin haberin olsun:)))çok teşekkür ederim canım vakit ayırıp uzun uzun anlatmışsın...sizin gibi tecrübeli annelerin görüşlerine herzaman ihtiyacımız var
kuruyemiş zaten alerji riski yüksek bir grup..cevizde sorun çıkmamıştı ama badem sanki dokundu, kızardı yüzü. o yüzden bu sabah bademi çıkardım. sadece ceviz vereceğim bir süre.
Canım büyük oğlumun süt kardeşi böyle sorun yaşıdı masaj yaptı hep anaesi.Ama bir hafat sonu bi baktım geçmiş nasıl geçti sorunca amcası nazar duası okdu o günden beri geçti dedi.Nasıl birşeydi şaşardık.Sen masajlara devam et zamna var İnşalalh amelyattan kurutlursunuz.Bak ezan okuyor şuan alalh dularımız duyar İnşallah kendinden geçer.Valla azaldi gibi ama tam gecmedi canim, 9.aya kadar kalmaz diye umit ediyorum.
Hele şükür canım çok ama çok sevindim.Ozanın mama raporunu aldı sabah babası, yarın sağlıkocağında reçeteye yazdırıp mama alıcaz. Onu hemen hbr veriyim dedim
Oh bir sorun daha çözüldü çok mutluyum, Allahkimseye çaresiz dert vermesin.
düzeni bozuldu yavrunun yavş müzik açsan kucağını alıp sakinleşir uyur belkiçocuğuma aşı diye başka bişey yaptılar sanırım :)))
sabah 5 te uyandı, o saat bu saat çığlıklarla oyun oynuyor...ne uyumaya nede yorulmaya niyeti var, ben ise bildiğiniz zombi
herkese merhaba istanbulda hava kapalı hiç keyifli geçmiyor şu iki günümüz.. kızım sabah öğle uykusu arasında çok huysuz ya anlamadım gitti mızmız sürekli ağlıyor...
geçen perşembe ateşi vardı acile doktora gittik boğazları kızarmış diye antibiyotik verdi fitil attı o gece rahat uyudu kızım ertesi gün ateşi çıkmadığı için antibiyotiği başlamadım çünkü doktora pek güvenemedim.
sonra cumartesi gündüz tekrar kontrole gittik güvendiğim doktor vardı antibiyotiği ateşi düştüğü için verme gerek yok dedi boğazları biraz kızarık dedi..
sorun şu ki kızımın burnu tıkanıyor temizliyodum ama hırıltı oluyor yinede sanırm birazda genzi akıyor ufak ufak öksürük var balgam takılır gibi.. bu geniz akıntısı için bildiğiniz bir çözüm var mı? ya da boğazlarındaki kızarıklık için?
canım hayırlı olsun dişleriniz.. aynı senin kız gibi acızı ağrısız çıkarttı dişlerini sadece biraz ishal gibi yaptı kakasını günde 2-3 kere...
ama şimdi arada bir deliriyor hırslanıyor birşeyleri ısırmak için sinirleniyor hırsını alamadığı zaman anlamadım gitti diş çıkarken böyle birşey yapmadı şimdi bu ne mızmızlık acaba başka dişlermi kaşınıyor
Canım ihlamur,paptya çayı yap da ver balgamı temizler rahatlar.Süütnden sık burnuna çok rahatlatıyor.Üzüm pekmezi de verebilirsin.Sebze püresine de bir diş sarmsak koy öyle pişir doal antibiotik alsın.
Canım aynı mamadan biz de de kızarıklar oldu yemedi bile sadece ağızna yanaklarına değdi o kdar anda kızardı 20 dk sonra geçti.Yoğrt da yapmıştım onu verince kızarıklı olmadı ama şu var yoğurt yedikten sonra bol bol bez kirletti ishale eğlimli bir bebek ve yoğrt iyi gelmedi.ama ne olulr ne olmaz sen en iyyisi keçi sütü bul da yoğurdunu yap.bu ay inek sütüden uzak dur bi sonraki ay denersin.Günaydın kızlarUzun zamandır giremedim, ama arada okumaya çalışıyorum umarım iyisinizdir. Burkacım şimdi gördüm rapor çıkmış nasıl sevindim, gözünüz aydın canım. Aslında bişey paylaşmak için geldim sizde dikkat edin diye, geçen aptamilin pirinçli muhallebisinden aldım, şu toz şeklinde olandan, tadı çok güzel kesin yer derken, kızım ilk defa verdiğim bi ek gıdayı istemedi. Neyse ben zorla bi tatlı kaşığı kadar yedirdim ama yedirmez olaydım ağzının etrafı kıpkırmızı oldu, elini ağzına aldı eli kızardı burnuna sürdü burnu. Çok korktuk doktoru aradım bi damla söyledi ama eşim alıp gelene kadar geçti kızarıklıklar vermedim damlayı bende. İlk defa vercek olanlar dikkat etsin mutlaka!! Ben bi ara süt ürünlerini fazla tüketince kızım alerji belirtileri göstermişti zaten ne bileyim boş bulundum sanırım bir haftadır falan keçi peyniri veriyorum o dokunmadı allahtan, daha yoğurt tattırmadım korkumdan, keçi sütü aramam lazım sanırım. Neyse uzattım çok, öpüyorum hepinizi ve bebişlerinizi.
Canım süt yaramış çok duydum evet oğlum iyiy kilo aldı emirme döneminde ama bu sütten kaynaklanmıyor diye düşünüyorum çünkü ben aynı zmanada başka bir bebğe de süt annesiyim onun ve berkenin kilo alımı farklı yani sütten olsaydı opnlar da aynı kilo alması gerkmiyormuydu...Şu var bazen bebkler sadece ön sütü emip arkadaki yağlı sütü bırakıyorlar ve bu devamlı olunce gereçkten kilosunu etkiliyor.ama şu var bu da birkaç gün devam ederse zaten süt üretimi ona göre ayarlanıyor.idde süt miktarı da önemli değil bede böyle göğüsüm çok doluyken sulu süt de daha çok azken ise sulu süt de az.bunu da biz ayarlayamayız herşe bebeye kalmış.Bide kıznın nerde tartın ve kilo kaybını anladın.Ben bugun tarttım oğlumu 11 400 gösterdi tartı ki cumartesi 10 900 aynen dr kigibi göstermişti ha dedim benimki birebir gösteriyor diyeAma bugun 11 400 görünce anladımki evdeki tartıya gövenemem yani 3 gün için 500 gr alamaz ne yaprsan yap aldırmazsın dimi.Hım alayım da bitsin 5 -6 tane kalmış:)
Canım bana da çok dediler ama benim kızım ilk 3 ay 1 er kilo aldı. Sadece anne sütü aldı birde sürekli mama ver mama ver. Takmadım çok ilk ay doktora gidince dedim böyle diyorlar dedim olur mu öyle şey dedi her annenin sütü bebeğine yeter ve bebeğine özeldir dedi. Kilo alması almaması süt ile değil kendi yapısı ile alakalı dedi. Cidden doğru kızım ek gıdaları da çok yemese de yiyor ama yine kilo almıyor :)
Martın 10 u iple çekiyorum bakalım kaç kilo almış olacak.
İnşallah vermemişsinizdir. Ben yazıyorum diye belki yanlış anlıyorsunuz kiloyu vs taktığım yok ama cidden kızım çok zayıf yani 7 aylık olduk 6300 gr. Erken geldi evet ama sonuçta azda olsa toparlaması lazım. 4 aya kadar güzel gittik ama şimdi nedense iyi gitmiyor.Mama muhabetti aynen bende inat ettim kv dinlemedim oglum 1 kilonun ustunde aliyordu hala emiyor aksamlari devam sutu veriyorum okadar bizde ayin 6 sini iple cekiyoruz zayifladik gibi geliyor bana insallah ben yaniliyorumdur
ben sabah dinledim malesef.. zehir zıkkım olsun.. sabah sayfamda bi ara paylaştım ama sildim hemen.. bir önceki seçimlerin hemen ardından mahkemeye verilmiştim rte ye küfür ettiğim için.. şimdi çocuğum var bide içeri girerim kızımdan ayrı kalamam.. ama kızım olmasaydı hem paylaşır hem küfrederdim..
kızlarr söyleyin bakalım kızım bandları nasıl olmuş.. yorum istiyorum fikir istiyorumEki Görüntüle 995763 Eki Görüntüle 995759 Eki Görüntüle 995760
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?