- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.181
Aybike sen oğluşunda neden kusur arıyorsun kızıyorum bak. Hiçte kepçe değil sen kepçe kulak görmemişsin.
bi kere kepçe dedim gülmekten katıldı paşam :)))) ç ve ş li sesleri çok seviyor
şimdi de katılarak gülüyor o kelimeyi duyunca diye babası sürekli kepçe oğlum diye seviyor :) bide şaşkın dediğimizde çok tepki veriyor
Hadi gözün aydın canım maşallah Atahan'a .
Artık sürekli döner inşallah. Benim kızım a-e leri de çıkarıyor canım u-o larıda ve dediğin gibi ağlarken annee diye ağlıyor ama ben anne dediğimde gülüp bakıyor yüzüme baba dediğime baa baa diyor. Doktora sormadım henüz gittiğimizde soracağım. Birde babam nerede dediğimde babasına annen nerede dediğimizde de bana bakıyor.
Ben netten bakmadım hiç ne yapması gerek diye. Çünkü zaten zamanı gelince o yapacak. Oraya bakıpda kendimi birde bu yüzden üzümem. Doktorumuz bana dedi ki her çocuk bir değil o yüzden onu yapmıyor bunu yapmıyor deme dedi. Zamanı gelince yapacak dedi. Doktor amcamızın odasının duvarında çizgi film karakterleri var ve kızım her gittiğimizde onlarla konuşuyor muayene olurken doktor da iyi diyor bu duruma. Gerçi biz 7 aylığız :) Ay ne çok yazdım.
Alıştırmayın çocuğu ilerde biri kepçe diyince bakacak. Yakışıklı deyin. çekici deyin alla alla ya
Önemli olanları yapsınlar yeter zaten canım :)evet canım ya bende takılmıyorum nettekilere...zamanı gelince herşeyi yapacaklar zaten
sadece çok önemli olan tepkilere dikkat ediyorum her ay, hani yapamıyorlarsa araştırılması gerekenleri
mesela bu ay seslere artık tepki verebiliyor olmaları lazım, göz takibi yapabilmeli...bunlarda sorun varsa işitme, görme test edilmeli diyor doktorlar
işte sadece bu kilit konuları takip ediyorum okadar. yoksa dönmemiş emeklememiş önemli değil, hatta şu an rahat günlerimdeyim diyip tadını çıkartıyorum.şimdi koyduğum yerde duruyor, sonra çok koşucam peşinden
:)))) tamam bundan sonra "yakışıklı oğlum benim"
zaten ıvy teyzesi kıvanç tatlıtuğa benzeyecek dedi havaya girdim
Hera, kızım olaydı da ben de yapsaydım cçok güzel olmuş, güzel kizina da çok yakismis :)
Aybike benim oğluma da kıvanç diyolar ama gör bak daha yakışıklı olacak bu paşalar: )
Kızlar günaydin. ..ilk disimiz cikti, ucu görünüyor sivri:)) dis bugdayi yapip arkadaşları davet etmek istiyorum ammaa kurabiyeleri yaptirayim dedim pastayi falan. Tanesine 2 lira dedi kadin. Pastaya 100 lira istedi. Hoooh dedim. O kadar para veremem kendim yapayim diyorum ama becerebilecek miyim bilemedim.
Ya bu arada oglum kabiz. Sizinkiler ohh ne güzel gunde uc dort kex yapıyor benimki neden boyle oldu? Halbuki tek yediği yogurt, elma, armut, havuc püresi falan. Ne yapmali kizlar yavrum ikinirken birkac kez kakasi kanli geldi
lisede ortaya çıkan kalbimde ritim bozukluğu var, sebebi bulunamadı dolayısı ile çözümüde...ani hareketlerde yada heyecanlanınca çarpıntım geliyorbu ara paşamla oynarkende pek sık oluyor.hemen derin nefes alıp düzeltiyorum uzman oldum artık :))
az önce yine oyun oynarken olunca aklıma doğumum geldi, sizinle paylaşmak istedim
sezeryan olmasının sebeplerinden biri de buydu. doktoruma da tembihledim eğer çarpıntım gelirse "nefesini düzenle diye uyar beni"
paşamı tam çıkartıyor farkettim heyecandan başladı yine nabız uçmaya :) nasıl panik olmuşum, doktora "çarpıntım geldi, çabuk bağı kes ona bişey olmasın" diyorum. adamcağızda beni sakinleştirmeye çalışıyor "tamam artık geldi, kendisi nefes alabiliyor" diye
çünkü bi kere NST de olmuştu. orda gördüm benim kalp hızlanınca onunki deli gibi yükseliyordu...iyiki doktorumu dinlemişim normal doğum diye tutturmamışım. şimdi düşünüyorum o heyecanla dert açabilirmişim başımıza. çok şükür şimdi o anki paniğimi gülerek hatırlıyorum
kafayı yiyeceğim ya siz nasıl bişeyler yediriyorsunuz benim cadı sürekli kaşığı tutmak istiyor yemiyor
ben mi abartıyorum sanırım alışmak lazım bu dökme saçmaya
Valla canım meyve bir tek muz veriyorum. Günde neredeyse bir muzun %75 ini yediriyorum. Yinede maşallah kıvamlı kakası yani kabız değil. 7 aylık olduk aslında 6 aylık. 6 aylıkken doktorumuz başla dedi çoğunlukla anne sütü dedi bende başladım. Patates her çorbasına koyuyorum neredeyse kestane henüz vermedim alıp vereyim bakalım pirinçde vermedim. Birtek Hipp kaşık maması veriyorum yulaflı.
Çok şükür sende Atahan da aramızdanız .:)
acaba eline bir kaşık versen bide önünde birkaç oyuncak oyalansın.Şu var harektli bebekler genelde uzun süre masa durmaz seninki nasıl harektliise oylanacak birşey bulmalısın en sevdiği oyuncak yada yeni birşey görmediği birşey ilginisini eçksin.
Canım yavaş yavaş başlarsın ayva haşlayı verebilrisin o da kabıs yapıyor ama yuluaflı amma o barsakları çalıştırıyor benim bildiğim kadarıyla sen pirinçili mama dene yada kendin pirinç lapası yap biraz mu ekleyip tatlandırısın.Bide en baştan glutensiz un veya bisküvi kullansan daha iyi olur madem ishale eğilimli bebeğin.
kk yine izin vermedi ama Aybike beğendi
Merhaba kizlar;
Sonunda haberi aldik. Doktor hakliymis. Sapina kadar erkek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?