- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.481
Belliki zor gunler gecirmissin canim bundan sonrasina bak lohusalik zaten zor bir surec birde bu sikintilarla...neyseki gecti artik kuzunla iyi gunleriniz olsun insallahHaklisin cnm cok sukur kucagimda ama iste sezaryen olunca birde erken olunca sutum az gekdi birde dr bozuntusu diyorum iceride plasenta birakinca cok agrili oldu lohusa sureci sık sık emziremedim galiba hatirlayamiyorum ruya gibi parcalari birlsstiremiyorum bebegim yalnizca anne sutu alamadi.
Yani boyle coook şükür sagkikli ve simdi de kollarimda ama bazen delleniyorum.
evet canım kızım var geçen hafta benimkide çıkardı harika bi duygu değil mi ? biz eşimle bütün sülaleyi arayıp gün boyu haber vermiştikhoşgeldin canım iyiyz benim paşama ne olduysa bugun saat 17.30 uyandı saat 22.30 da ancak uydu patlamış iki gözü bana gülüyor ne bakayım iki pirinci çıkmış burda da yazayım ilk kez de ısırdı bayadır bekliyordum bu anı.
ya szi nasılsınız senin kızn mı var.
İki saattir ağlamaktan içim şişti, göz yaşlarımı tutamıyorum
Annemim arkadaşının kızına ( 4yaşından beri tanışıyoruz) kahvaltıya gidecektim yarın.
Ozan la 2. ev gezmemiz olacaktı . (İlk önce küçük diye sonra da hastane hastalık nedeniyle ev gezmesine gitmedik.
Ya hastaneye ya mecburi alışverişler için avmye gittik okadar. ). Aradı yarın işim çıktı falan dedi
yalan olduğunu anladım sıkıştırınca annesinin eve kabul etme dışarda bile görüşme hastalıklı onun bebeği kızına da bulaşır
diye baskı yaptığını söyledi hiç birşey demeden kapattım telefonu.
Ozanın bulaşıcı hastalığı. TAMAMEN geçti tahlilde alt sınırında altında çıktı
Genetik karaciğer sorunu var ama o da hafif türü vebulaşıcı değil
Alerji zaten bulaşmaz ( bunları daha önce anlatmıştım ona)
hastalığı geçene kadar çocuklu kimseyle görüşmedim bulaşır diye .avmde bile uzak tuttum en tenha yerlere oturduk vs.
artık geçti biraz insan yüzü göreyim dedim şuna bak. Annesine birşey demiyorum yaşlı insan hasta karaciğer vs diyibce öyle zannetmiş olabilir, ama onu hiç anlamıyorum kızını korumak istiyorsa Tamam korusun bakalım hiç hasta olmasın !!!
merhabalar nasılsınız arkadaşlar ?
İki saattir ağlamaktan içim şişti, göz yaşlarımı tutamıyorum
Annemim arkadaşının kızına ( 4yaşından beri tanışıyoruz) kahvaltıya gidecektim yarın.
Ozan la 2. ev gezmemiz olacaktı . (İlk önce küçük diye sonra da hastane hastalık nedeniyle ev gezmesine gitmedik.
Ya hastaneye ya mecburi alışverişler için avmye gittik okadar. ). Aradı yarın işim çıktı falan dedi
yalan olduğunu anladım sıkıştırınca annesinin eve kabul etme dışarda bile görüşme hastalıklı onun bebeği kızına da bulaşır
hastalığı geçene kadar çocuklu kimseyle görüşmedim bulaşır diye .avmde bile uzak tuttum en tenha yerlere oturduk vs.
artık geçti biraz insan yüzü göreyim dedim şuna bak. Annesine birşey demiyorum yaşlı insan hasta karaciğer vs diyibce öyle zannetmiş olabilir, ama onu hiç anlamıyorum kızını korumak istiyorsa Tamam korusun bakalım hiç hasta olmasın !!!
evet canım kızım var geçen hafta benimkide çıkardı harika bi duygu değil mi ? biz eşimle bütün sülaleyi arayıp gün boyu haber vermiştik
hoşgeldin canım iyiyz benim paşama ne olduysa bugun saat 17.30 uyandı saat 22.30 da ancak uydu patlamış iki gözü bana gülüyor ne bakayım iki pirinci çıkmış burda da yazayım ilk kez de ısırdı bayadır bekliyordum bu anı.
ya szi nasılsınız senin kızn mı var.
hehe aynene öyle canım baktım dişi çıkmış bide kafayı yiyorum niye daha önceden bakmadım da bu satte kimseyi arayama söyliyemiyorum dşye:)))delü bir anneyim heee.
kzının pirinçleri hayırlı olsun bundan sonra pat pat anlmadan çıksınlar İnşallah.
hehe canım hiç sorun değil yalnış birşey de tazmadın.Açıkçası ben de mümkün kadarıyla biz anneler bebeklerimiz çocuklarımız yedikleri evde hazırlmaya özen göstermemiz gerek.ama işte bazen yemiyorlar diye çok hoşumuza gitmesede hazı şeyleri de yediyoruz yeterki aç kalmasınlar diye.Hele kv ve benzeri faktörler varsa çocuk kilo almıyor diye annenin iyi bakmadığını iafeler olunca genç annele kaygıları yaşıyor ve bildiğine rağmen hazır mamalara kaçabiliyor yeterki bebği iyi beslensin.Bazen de renklamlar da bize kandırıyor.Büyük oğluma hazır meyve püreleri veriyorum ama bu oğluma vemeyi düşünmüyorum birçok sebeten.Büyük oğlumu büyütükern doğru zanetiğim şeyler birçoğu doğru bulmuyorum şimdi.Kavanoz ammalr için bence katkı madde yoktur çünkü onlar konserve konserve bozulmadan 2 sene durabilir kendim yaptığım için biliyorum ama şu var taze varklen neden konserve vereyim diye düşüncem var.Artık zor da olsa çocuklarımı mevsimsel beslmesine dikakt etemye çalışıyorum.En doğrus bu diye düşünüyorum.ama konservden veya dondurulmuş yiyecek yiyorsunuz da yanlış bulmuyorum ben sadece knedim için ailem için mevsimsel beslmesini tercih ediyorum.
ben demiştim ama sen inanmadıydın..masanı övdün hadi foto ekle de görelim
emell..kızına maşşallah ya koca kız olmuş bnmki yanında bebek kalır eminim..
cnm arkadaşım kıyamam gözyaşlarına yaa ne çektin sen önce hastalıklarla savaş sonra etrafınla keşke yakın olsak buluşsak..ben burdaki samimi dostluğumuzu reelde devam ettirmeyi çokk isterdim :)) aile gibi olduk (bi kaç yapmacık tip var arada kendi kendine yazan onlar hariç) iş arkadaşlarımız kardeşlerimiz annemizle bile bu kdr çocuklarımızla ilgili konuşmadığımızdan buradan uzakta cnm sıkılıyo eksik hissediyorum burda olmayı seviyorum..boşver düşüncesizleri bz çocuklarımızla başbaşa da güzel eğleniriz parklara pikniklere gideriz..üzülme nolur..
bnm misafir ardından harpten çıkmış bi evim olduarkadaşın oğlu kıpır kıpır..orta sehpayı tv ünitesinn önüne çektik camlı bölmeye ulaşıp düşmesin bi yerini acıtmasın die tüm aksesuar ve örtüleri babası kaldırdı elinde pastalarla oda mutfak gezdi durdu diğer 6yaşındaki iki çocuk pastaları sdce tırtıkladı etrafa saçaladı (anneleri ilgilenmedi hiç ) ne sohbet ne eğlence..en uslu furkişim di..şaşkın şaşkın babasınn kucağında bakındı durdu..
iki sorum var.. sizin bebişler gündüz kaç saat uyuyo, gece kaç saate bi uyanıp emio, ben deli olucam bnm oğlan gündüz max 3-4 saat (toplam olarak yani 7de uyanıp 21de uyuyana kadar)..gece ise 2saate bi emmelere geri döndük, ben çok uykulu oluyorum öle zor emziriyorum ki..çalışmaya başlayan emziren anneleri ayakta alkışlıyorum..çok zoruma gido bi gözü kapalı alıp yatakta yan yatarak emziriyorum uykuya dalıcam die ödüm kopuyo, kucağımda emzirecek mecali bulamıyorum:26::26:
Yaşayıp göreceğiz canım bekliyorum o günleri dört gözle :)Emelcim kilosu en yakın zamanda yaşıtlarını yakalayacak merak etme
Büyüyünce de normal boylarda çıtır bi kız olcAk herkes kilo vermek için kasarken o hep formda olcAk
Merhaba hoşgeldin.merhabalar nasılsınız arkadaşlar ?
Mailden bekliyorum :)Cok benzemiyorlar ama, durus, bakis, sac ve ten renkleri ayni :) havalari ayni yani :)
Buraya resim ekleyemiyorum maalsf canim, dusmanim cok :))
Maşallah luboyfcum ne çok alıntı yapmışsın :) Canım her türlü denedim yemedi babymix yedi artık 2 günde bir ondan mayalarım.Ben de buzdolabına koy beklesin düzelir diycektim
Yok canım domates alerjen hem de şu am sera vermemelisin
Ben de hala sezeryan oluşumun acısını sindiremiyorum
Kesinlikle pastorize ürünler verilmeli
2 günde bir taze mayalanması tavsiye ediliyor
Beklecim sen de hiç paylaşmadın kızının adını
İddirseğini ben de duydum iç Anadolu da öyle diyorlar
Canım meyveyle karıştırıp vermeyi denedim mi
kızzzllaaarrrrr ben geldim
kızımı kocamı kvmi uyuttum nete girebildim çok şükür
şöyle rahat rahat bir geçmişe bakayım :)
benim kızımda 40. haftayı doldurduktan sonra 8 gün daha kaldı içeride sancı serumu taktılar öyle doğurdum yoksa hala ne açılma (gerçi 2 cm açıklığım vardı) ne sancım vardı. çok şükür sağ sağlim doğdu ama kızım
öncelikle cevap verdiğin için tşk canım.Ben de buzdolabına koy beklesin düzelir diycektim
Yok canım domates alerjen hem de şu am sera vermemelisin
Ben de hala sezeryan oluşumun acısını sindiremiyorum
Kesinlikle pastorize ürünler verilmeli
2 günde bir taze mayalanması tavsiye ediliyor
Beklecim sen de hiç paylaşmadın kızının adını
İddirseğini ben de duydum iç Anadolu da öyle diyorlar
Canım meyveyle karıştırıp vermeyi denedim mi
Teyzeleri biz geldikk :) Pek güzel çıkmadı telefondan çektim.Eki Görüntüle 999099
domates alerji yapabiilir genelde dr bir yaşından sonra domatesi başlatıyor.Çorbaya biraz domates ve havuç eklyebilirsin piştikten sonra biraz zeytin yağ ve biraz yoğurt da ekleyebilirsin çeşitlendirmek için kabak da ekleyebilirsin.İki,nid öğün için haşlamış şehriye biraz yoğurt koyabilirsin kahvaltı ise haşalmış şehriyeye tereya.peynir ve ceviz le birlikte yedirebilirisn.meraba 2013 ün en güzel anneleri.
bebekler bu ayda domatesli şehriye çorbası içebilir mi?
ya da yapan varsa şehriye çorbasını nasıl yaptınız?
pupu maşalalh çok tatalı birşey bu ya kocmana kız gibi durmuş annesi.Bide zayıf demişsin ama bana öyle gelmedi çok sağlık bir bebiş bence.
domates alerji yapabiilir genelde dr bir yaşından sonra domatesi başlatıyor.Çorbaya biraz domates ve havuç eklyebilirsin piştikten sonra biraz zeytin yağ ve biraz yoğurt da ekleyebilirsin çeşitlendirmek için kabak da ekleyebilirsin.İki,nid öğün için haşlamış şehriye biraz yoğurt koyabilirsin kahvaltı ise haşalmış şehriyeye tereya.peynir ve ceviz le birlikte yedirebilirisn.
Canim sen neleri kafaya takiyorsun siz pasanizla ne gunler atlattiniz oyle uzulmek yok artik sana bunu soyleyen kisinin anne olmasi ne aci cunku kendiside bir evlat yetistiriyor insallah evladinida kendine benzetmez yazik o bence dusunsun artik senin gibi mukemmel bir anneyi arkadasi kaybettigi icinİki saattir ağlamaktan içim şişti, göz yaşlarımı tutamıyorum
geçmiş olsun cnm biraz ufaldı diyorsun ama sen yinede çocuk doktoruna götür. büyük ihtimalle enf. kapmıştır. göz damlası veya krem verebilir (büyük ihtimalle damla verir tobrased falan)kızlar kırmızı alarm... kızım geçen hafta göz kenarını çizdi.. o çizik sivilce olup tüm göz kenarına yayıldı.. az önce de göz altında beyaz renkte kabarcık çıktı.. foto da tam belli değil ama.. ne olmuş olabilir? göz doktoruna götürülmez diyorlar ama hangine gidim çocuk doktoruna mı yoksa göz doktoruna mı? bu gece devam ederse yarın götürcem.. Eki Görüntüle 998946
maşallah kuzuma biz daha oturmada denge sağlayamıyoruzTeyzeleri biz geldikk :) Pek güzel çıkmadı telefondan çektim.Eki Görüntüle 999099
benim suyumda gelmemişti gayet rahattım :) hatta kendi çalıştığım hastanede doktorum izine ayrılmıştı gittim düzcede doğurdum hiç tanımadığım ve bilmediğim bir yerdeYaşayıp göreceğiz canım bekliyorum o günleri dört gözle :)
Merhaba hoşgeldin.
Mailden bekliyorum :)
Maşallah luboyfcum ne çok alıntı yapmışsın :) Canım her türlü denedim yemedi babymix yedi artık 2 günde bir ondan mayalarım.
Benimde 2 cm açıklığım vardı ama suyum bittiği için doktor kızımın hayatını riske atamayacağını söyledi ve sezeryan oldum :)
Teyzeleri biz geldikk :) Pek güzel çıkmadı telefondan çektim.Eki Görüntüle 999099
Bende kavanoza yapacağım canım bakalım yarın. Hepsine maşallah. ee koca kız oldu teyzesi 7 aylık artık :)
rica ederim canım.
Ye teyzesi hepsine maşallah.
Evet çok şükrü gelişimi çok iyi. Dediğim gibi sadece kilo sorunumuz. Aaa foto istiyorum yeniden çok değişmiştir yazdan beri :)
Kesinlikle zayıf bir prenses olacak.
Amin canım darısı sizlerin başına :)
Hiç ağlama canım ben İstanbul a gelince gelirsin anneme yada biz geliriz sana boşver.
evet canım 1 ay olmuştur deldireli.. hiç hissetmedi.. hatta kulağında küpesinin olduğunun hala farkında değil. :)
ayy bu ne rezil, ne düşüncesiz, ne alçakça bir davranış burka.. senin adına çook üzüldüm arkadaşım.. arkadaşının yüzünü görmüş oldun işte. nolur üzülme.. bırak kim ne düşünmek istiyorsa onu düşünsün.. o hastalandığında da onu da istemezler anlar inş o zaman.. boşver.. al oğluşunu yürüyüşe çık. pastahaneye gidin çay için.. ben öyle yapıyorum.. burda hiç arkadaşım yok. hele geen hafta hergün çıktım kızımla 1 saat yürüdük ki( burda öle mağaza yok) gittik pastahane bulduk balkonlu.. ohh mis gibi hava. o bakındı ben bakındım.. nolur üzülmeeeee
Canım ya insanların kendini bilmezligi bugun bana yarin sana. Valla yarin ne degisecegini bilemeyiz sukretmek lazim. Hic kendini uzme. Senin ne yasayip hissettigini onlar bilemez hele ki boyle aptallardan hic bekleme.
Lutfen uzulme gercekten mesaji okurken coktuhaf oldum. Tum gonlumle söylüyorum lutfen uzulme. Uzuntunu paylasiyoruz.
canım üzülme cahilce bir davranış işte insanlar bir tuhaf
bulaşıcı olsa sen gitmek istermisin hiç düşünseler bunu böyle yapmazlardı..
Burka üzülme demek kolay ama insanlari tanımanın başka yolu yok. Sen hiç keyfini bozma, inan çok ama çok pişman olacak. Sans arkadaş mmı yok ?
Yer Yer hem de nasıl yer :) afiyet şeker oldun.
Canım benim sadece arkadaşını kaybettiğine üzül bence. Allah onun kızına sağlık sıhhat versin de seni hiç anlamasın. Sende ozan paşayla başbaşa gez. Benim sülalem izmitte ama ben daha çok kızımla başbaşa geziyorum. Daha çok seviyorum başbaşa gezmeyi. Kız çıkın bana gelin kalın hatta. Ben sizi şöööle ormanlık yeşillik dere kenarı yerlere götüreyim. Ohhh mis.
Hakikaten ne babanne :) ben hiç bilmem öyle şeyleri annemde sevmezdi ve bilmezdi. Arpacık çıkınca doktora gider damla ve merhem kullanırdık. Abimde sürekli çıkardı. Hassastır abimin cildi falan hala.
Hastalikli insanlar. Ya nasil sinir bozucu bir durum. Canim hic uzme kendini bosver Allah senin yavrunu sana bagisladi ya gecti gitti onlara anlatmak zorunda degilsin bunu. Ayrica bu soylenecek sey mi? Ne insanlar var ya gicik oldum simdi. Sen aglama nolur Ozan hastayken yeterince agladin. Boyle dusunen biriyle gorusmesen de olur zaten!
Burkacım sadece Boşver diyorum böyle insanları
Olur da aklı başına gelir görüşmek isterse ilerde biz tamamen iyileştik ama senin gibi düşünce özürlülerden uzak duruyoruz bulaşmasın bize dersin
Gıda alerjisinin nasıl bulaşanileceğini düşünür anlam veremiyorum
Canim kimse hic bir cocugun hasta olmasini istemez, sen bu sikintiyla aylardir mucadele ediyorsun, bir baska anneyi de ayni sikintiya dusurmeyi goze alir misin hic... Herkes cocugunu korumak ister, hatta bazen paranoyaklasiyoruz bile ama arkdasin keske biraz daha olgun olsaydi da (madem gorusmeyi ertelemek istiyor) baska turlu kotarsaydi durumu, seni incitmeden. " hastalikli onun bebegi " lafi annesine ait olsa bile bu sekilde sana aktarmasi ne kadar cirkin, acimasizca... Boyle anneleri gorunce, duyunca gercekten cok uzuluyorum, umarim bu kotu kalplerini yetistirdikleri cocuklarada gecirmezler.
Uzulme sende lutfen, ne kadar olgun oldugunu, boyle ufak puruzlere papuc birakmayacagini hepimiz biliyoruz.
Canım cok fazla aktif diilim zaten yakınlarda takip etmeye başladım öyle arada bir telefondan bakıyorum ama senin yazını görünce dayanamadım ben de üzüldüm. Ne yaşadınız tam olarak bilmiyorum ama anladıgım kadarıyla ciddi rahatsızlıklar gecirmiş ve atlatmışsınız çok şükür. Ne üzülmüş ağlamışsındır o zamanlar ki bu seni hiç üzmesin. Yaşlılar böyle söyler eder de arkadaşının bunu acıkca sana iletmesi cok sacma olmus. Bazı insanlar ne söyliyceklerini ne konustuklarını hiç bilmiyorlar. Çok kızıyorum öylelerine. Bir düşün bir empati yap öyle konus! Sen ona üzülme bence onun için üzül yazık ona! Zaten şükür ki oğlun da iyi artık bundan gerisi de yalan.
canım üzülmen normal senin hakında birşey deseydi üzülmezdin öyle ama insan çocuğuna bişey denilse gerçekten çok üzülüyor.Sen üzme kendini böyle insanlar üzünden gözyaşı dökme lütfen.Bırak boş kafalardan ne istersin.Önemli olan paşanın iyileşmesi o iyi olduktan sonra diyerisi boş ver.Çocuklar mbüyüdükçe bazı insanlar istenmeycek buna da hazır olun kimi kendini daha üstü sanıp çocuğuğu senin çocuğunla oynamsını istemez de olacaktır ,eleştirilcek ve istenmeyecek.bunu biz de yapacaz başkasının çocuğla.burda önemlisi dışırdaki insanların düşüncelerden etkilememektir.İçini ferah tut canım üzme kendini bak biz burdayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?