- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.281
Ay cok alemsin eheehehehhe :)) esine de kocaman bir alkiss!
Merhaba hanımlar,
Çok kötü grip oldum,kızımın doktoru 1-2 tane ağrı kesici içebilirsin ıhlamur bal falan iç deyince ben de alternatif tıbbın dibine vurdum:)) aklıma ne gelirse yapıyorum. Kızımın öksürüğü geçmedi. Ama azaldı çok şükür. Grip ona bulaşmasındiye maskeyle geziyorum evde.
Bu arada bakıcı ile anlaştık. Allahım inşallah hayırlı olur ve kızıma çooook iyi bakar. Birbirlerini severler. Merhamet gösterir. Önceden bahsettiğim 3. Bakıcı ile anlaşmış olduk. Daha önce çocuk bakmamış tek sıkıntım bu. 2 çocuğu var. Akıllı dürüst ve uyanık bir kadın. Eşimde tanıştı. Evlerine ziyarete de gittik. Çocukları ve eşi ile de tanıştık. Iyi bi aile. Bi başlasın göreceğiz. Haftaya evde beraber olacağız. Bi sonraki hafta işe başlayacağım inşallah.
Hep " ben de bakıcı ile de büyüdüm bişey olmuyor anne çalışmalı örnek olmalı kızına" derdim ama vicdan yapmaya başladım galiba. Umarım herşey iyi olacak. Biraz tedirginim sadece. Ya aslında çalışmayı özledim sanırım itiraf ediyorum:)))
Bende çalışmayı özledim eşimin yanında çalışıyordum hala orada çalışıyor görünüyorum çok yoğun olursa kızımı da alıp gidiyoruz. Yada eşim eve getiriyor ben evde yapıyorum bazı işleri :) Çalışmak güzel ama ben bebeğimi bırakıp çalışmak istemiyorum çok şükürde böyle bir mecburiyetim yok.Bende hep derdim vereceğim kreşe yada bakıcıya çalışmaya devam edeceğim diye ama şimdi olunca düşüncelerim değişti. Belki 2 yaşına gelince başlarım. Bakalım.
İnşallah kızın sever hayırlısı olsun canım.
Kızının öksürüğü için ayaklarının altına vikis sür gece yatarken hemen geçer ama sakın göğsüne filan sürme ayaklarına ve çorap giydir benim kızda dişten dolayı öksürüyordu ve boğazı az kızarmıştı doktor peditus yazdı ben vermedim ıhlamur verdim ve gece vikis sürdüm geçti öksürüğümüz.
Yani ben beklemiyordum ne bileyim unutmuştum tarihin kaç olduğunu :)
Bu arada senin konudan haber var mı ?
Çok sağolun kızlar sizleri çok seviyorum bu aralar uzak kaldım neler dönüyor merak ediyorum azcık ucundan baktım evler tutulmuş görevler verilmiş :)
Aybike : canım bugün başladım kefir denemelerine doğru yolu bulduğumda paylaşacağım
Bekle : kuzum kıyamam bozma moralini kızına bak baktıkça unut canını sıkan şeyleri umarım iyi sonuçlanır bu arada kızının isminide merak ediyorum ben özelden yazarsan sevinirim
Honeyim : canım ya maşallah kayra ne kadar iştahlı bizimkine su içse yarıo :)) bu arada sen yulaf unu alıyordun galiba nerden alıyordun canım
Ivy : ben seni ıgde göremiyorum şekerim takip ediyordum ancak bugün takip etmiyor görünüyorum sildinmi kız beni yoksa bide ekleyemiyorum izin vermio
Valla kk dışında bi grup kurulacaksa ben varım arkadaşlar hem daha özel olur kem gözlerden :)) hemde daha rahat olur şu whatsap Veli nimet hakkaten önceden uğraş dur yok mms gönderecem yok blutut aç bla bla bla canını seveyim teknolojinin :))
Bu tarz bi işim olsa ben de düşünürdüm. Ya da 1 yıl ücretli izin olsaydı. Eşimle para alma verme sıkıntımız yok ama bişey alırken kırk kere düşünüyorum. Ona açıklama yapıyorum. Halbuki hakkını yemem herşeyin en iyisini alır bana da hep al der ama şakasını yapsa alınırım. sosyal hayatı da özledim galiba emelcim. Ev gezmeleri bana göre değil. Alışacağım bi şekilde artık.
Bu arada bana bakan komşu teyzeyle hala görüşüyoruz. Düğünüme gelemediler ama evime gelecekler inşallah. Onu çok severdim. O da onun çocukları da beni çok severdi. Saatlerce oynarlardı benimle. Biri lisede biri ortaokuldaydı. Sandalyeye bağlarlar kızılderili gibi etrafımda dönerler çığlık çığlığa teyzem gelir kurtarırdı beni:))) gülmekten katılırdık hep beraber. Yumurta yerdik öğlenleri ben 2 gıdım yiyene kadar onlar bitirirdi hepsini. Ben ağlayınca teyzem yeniden yapardı. Çok ama çok eğlenirdim. Ne zaman istesem bakkala giderdik. Tipitip sakız bi de çikolatalı gofret alır dönerdik günde 4-5 kere hem de. Kızım da benim gibi mutlu olur inşallah
Bu tarz bi işim olsa ben de düşünürdüm. Ya da 1 yıl ücretli izin olsaydı. Eşimle para alma verme sıkıntımız yok ama bişey alırken kırk kere düşünüyorum. Ona açıklama yapıyorum. Halbuki hakkını yemem herşeyin en iyisini alır bana da hep al der ama şakasını yapsa alınırım. sosyal hayatı da özledim galiba emelcim. Ev gezmeleri bana göre değil. Alışacağım bi şekilde artık.
Bu arada bana bakan komşu teyzeyle hala görüşüyoruz. Düğünüme gelemediler ama evime gelecekler inşallah. Onu çok severdim. O da onun çocukları da beni çok severdi. Saatlerce oynarlardı benimle. Biri lisede biri ortaokuldaydı. Sandalyeye bağlarlar kızılderili gibi etrafımda dönerler çığlık çığlığa teyzem gelir kurtarırdı beni:))) gülmekten katılırdık hep beraber. Yumurta yerdik öğlenleri ben 2 gıdım yiyene kadar onlar bitirirdi hepsini. Ben ağlayınca teyzem yeniden yapardı. Çok ama çok eğlenirdim. Ne zaman istesem bakkala giderdik. Tipitip sakız bi de çikolatalı gofret alır dönerdik günde 4-5 kere hem de. Kızım da benim gibi mutlu olur inşallah
Yok emelcim belllki bi ihtimal yarin netlesebilir.
Ben de beklemiyorum artik valla, cocuktan once trip Atardim bu tarihleri unutursa, simdi amaaaaaan onunla mi ugrasicam diyorum:) o kavgamiz da eksik olsun!
Saat 2de doktor kontrolumuz var, ve her gun 11de uyuyan kizim bugun 12.30da uyudu, saka mi bu yaaaaa, tipitip tipitippp diyorum ya hep, ondan iste!
Bende bizim doktoru arayayım randevu alayım :)
Beklecim senin doktora benim kızın durumunu sorsan cevap verir mi acaba. 2400 gr doğduğunu ve şuan 7 aylık 6300gr olduğunu kilosu için ne dicek acaba.
canım ben genel bilgi için sormuştum bu ay...
6. ayda doğum kilosunun 2 katı yada üzeri ise normaldir dedi. erken doğumlarda doğduğu değil doğacağı tarihe göre kilosuna bakarız dedi. tabi bide senin ki kız...yani gayet iyi kilosu
6. ayda bebekler kilo verebilirmiş. bu illa hastalık anlamına gelmezmiş. 6. aydan sonra anne sütünün besleyici değeri azalıyor dedi, vücut ek gıdaya alışmaya çalışıyor bide dişler geliyor bu nedenle kilo vermeside normal dedi
paşamın 2 hafta önceki kontrolünde doktor dişin eli kulağında dedi ama hala ses yok
dün akşam ve bu akşam saat başı ağlayarak uyanıyor zor uyutuyorum. ateşi falan yok, öyle hastalık belirtisi bişey falanda...sizce diş artık geliyor ondan yapıyor olabilir miçünkü doğduğu günden beri zaman zaman gündüz problemleri olsada gece uykusunda hiç sorun yaşamazdık. aşılarında bile mışıl mşıl uyurdu
bu diş denen şey böyle mi geliyor? sinir oldum yavrumun bişeye canı yanıyor ve ben ne olduğunu anlamıyorum
bu arada gün boyu hiç bir sorun yok, ne oluyorsa akşam uykusuna yatınca oluyor
Sbah abimizi doktora götürdük, ordan okula saalladık. Eve geldik uyudu oğlum. Yemek yaparken ara verdim size bakıyorum.
Kahvemi içsem bu arada iyiydi ama sıpam kahve kokusuna dayanaz uyanır hemen:)
iyice hafıza gitti bende bir sürü şeyler yazacaktım bak hepsini unutuverdim.
Gçen dışarı çıkıcam montum yok. Ara tara yok. Çıldırıcam mont bu nerdde olabilirki. Fortmantoda yok diğer dolapta yok. Salonq atarım bazen yok. Kan ter içinde mont arayan bi tip küçük bişy olsa neyse:))
meğer taaaa gidip yatak odasına gardolaba asmışım. Niye ne zman yaptı bunu hiç bir fikrim yok. :)))
hep başkaları mı fırça atacak bize, birazda ben atayım...
oğlumun dişi ile ilgili mesaj yazdım ama hiçbiriniz cevap vermediniz. insan başına gelmeyince anlamıyor. siz böyle geyik yapmaya devam edin, bizim gibilere yardımcı olmayın
yaa harbiden şaka bir yana da saat başı uykudan çığlığı basıp uyanıyor. diş çıkarken böyle mi yapar. ateş falan yok çünkü, gündüzde keyfi çok yerinde.mesele akşam uykusuna yatınca
Kızlar bu arada dün zahide yetiş de doktor vardı izledim biraz çocuklarımız artık günde en az 1 bardak su içmelilermiş. 1 bardaktan az içerlerse böbrek ilgili birşeyler söyledi.
Birde çipura verebilirmişiz 10 aydan sonra da hamsi ve mezgit verebilirmişiz. 1 yaşından sonra haftanın 5 günü et ve balık tüketmeliymiş yani 3 gün et 1 gün balık 1 tavuk dedi.
Başka şeylerde söyledi ama ben yemek yaptığım için pek duymadım. Odalarını 1 yaşından sonra ayırmamız gerekmiş birde 6 ayda kesin ek gıdaya başlanmalıymış çünkü 6 ayda tat alma duyuları oluşuyormuş.
Çok sağolun kızlar sizleri çok seviyorum bu aralar uzak kaldım neler dönüyor merak ediyorum azcık ucundan baktım evler tutulmuş görevler verilmiş :)
Aybike : canım bugün başladım kefir denemelerine doğru yolu bulduğumda paylaşacağım
Bekle : kuzum kıyamam bozma moralini kızına bak baktıkça unut canını sıkan şeyleri umarım iyi sonuçlanır bu arada kızının isminide merak ediyorum ben özelden yazarsan sevinirim
Honeyim : canım ya maşallah kayra ne kadar iştahlı bizimkine su içse yarıo :)) bu arada sen yulaf unu alıyordun galiba nerden alıyordun canım
Ivy : ben seni ıgde göremiyorum şekerim takip ediyordum ancak bugün takip etmiyor görünüyorum sildinmi kız beni yoksa bide ekleyemiyorum izin vermio
Valla kk dışında bi grup kurulacaksa ben varım arkadaşlar hem daha özel olur kem gözlerden :)) hemde daha rahat olur şu whatsap Veli nimet hakkaten önceden uğraş dur yok mms gönderecem yok blutut aç bla bla bla canını seveyim teknolojinin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?