2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin ve kizimin hakkinda hayirlisi ne ise o olsun canim.

Gecmis olsun buarada.

Çok sağolun kızlar sizleri çok seviyorum bu aralar uzak kaldım neler dönüyor merak ediyorum azcık ucundan baktım evler tutulmuş görevler verilmiş :)
Aybike : canım bugün başladım kefir denemelerine doğru yolu bulduğumda paylaşacağım
Bekle : kuzum kıyamam bozma moralini kızına bak baktıkça unut canını sıkan şeyleri umarım iyi sonuçlanır bu arada kızının isminide merak ediyorum ben özelden yazarsan sevinirim
Honeyim : canım ya maşallah kayra ne kadar iştahlı bizimkine su içse yarıo :)) bu arada sen yulaf unu alıyordun galiba nerden alıyordun canım
Ivy : ben seni ıgde göremiyorum şekerim takip ediyordum ancak bugün takip etmiyor görünüyorum sildinmi kız beni yoksa bide ekleyemiyorum izin vermio

Valla kk dışında bi grup kurulacaksa ben varım arkadaşlar hem daha özel olur kem gözlerden :)) hemde daha rahat olur şu whatsap Veli nimet hakkaten önceden uğraş dur yok mms gönderecem yok blutut aç bla bla bla canını seveyim teknolojinin :))

Bu tarz bi işim olsa ben de düşünürdüm. Ya da 1 yıl ücretli izin olsaydı. Eşimle para alma verme sıkıntımız yok ama bişey alırken kırk kere düşünüyorum. Ona açıklama yapıyorum. Halbuki hakkını yemem herşeyin en iyisini alır bana da hep al der ama şakasını yapsa alınırım. sosyal hayatı da özledim galiba emelcim. Ev gezmeleri bana göre değil. Alışacağım bi şekilde artık.

Bu arada bana bakan komşu teyzeyle hala görüşüyoruz. Düğünüme gelemediler ama evime gelecekler inşallah. Onu çok severdim. O da onun çocukları da beni çok severdi. Saatlerce oynarlardı benimle. Biri lisede biri ortaokuldaydı. Sandalyeye bağlarlar kızılderili gibi etrafımda dönerler çığlık çığlığa teyzem gelir kurtarırdı beni:))) gülmekten katılırdık hep beraber. Yumurta yerdik öğlenleri ben 2 gıdım yiyene kadar onlar bitirirdi hepsini. Ben ağlayınca teyzem yeniden yapardı. Çok ama çok eğlenirdim. Ne zaman istesem bakkala giderdik. Tipitip sakız bi de çikolatalı gofret alır dönerdik günde 4-5 kere hem de. Kızım da benim gibi mutlu olur inşallah

Yani ben beklemiyordum ne bileyim unutmuştum tarihin kaç olduğunu :)

Bu arada senin konudan haber var mı ?

Yok emelcim belllki bi ihtimal yarin netlesebilir.

Ben de beklemiyorum artik valla, cocuktan once trip Atardim bu tarihleri unutursa, simdi amaaaaaan onunla mi ugrasicam diyorum:) o kavgamiz da eksik olsun!

Sagol canim destegin icin, kizimin ismini yazarim sana da. Sutum etkilenmesin diye canimi sıkmamaya calisiyorum iste.

Çok doğru söylüyorsun para işini canım benimde eşim karışmaz alacağıma vs ama insan yine kendi parası olunca daha özgür hissediyor. İnşallah kızında senin gibi doğru insanlarla tanışır ve senin gibi çok mutlu çocukluk geçirir.

kızlar bu ek gıda olayı beni benden alıyor artık.verecek birşey bulamıyorum ya.kahvaltıya daha başlamadık ama ben size verdiklerimi söyleyim az mı çok mu siz bana söyleseniz çok iyi olacak.1 aydır her gün şu küçük mama kavanozları var ya onlara keçi yoğurdu mayalıyorum ve güzelce o bir kavanozu bir günde yiyor toprak ali. onun dışında çorba her gün veremiyorum.sebzelerde öğürüyor ama yoğurtla birlikte de bayağı yiyor.mesela örnek;

sabah 9da emdi
10 da biraz pekmez
11.30 da tekrar emdi uyudu.
13 de kalktı tekrar emdi.
14.30 da balkabağı,patates,yer elması,havuç ve irmikli çorbası ile yoğurdun yarısını yedi
15.30 da tekrar emdi,uyudu.
17.00 de tekrar ruşeym eklenmiş yoğurdun kalanını yedi.
19 da emdi uyudu.
20.30 da kalktı emdi
21.30 da muzlu anne sütü
22.30 tekrar emdi uyudu.
gece de en az 3 kere kalkar emer.

ben biraz fazla emziriyorum galiba ama o da reddetmiyor. bi de 5 dakika ya emiyor ya emmiyor zaten.bi de emzirmeyince direk sütüm azalıyor.şimdi ek gıda olayında nasıl beceriksiz miyim sizce?bi de hergün meyve veremiyorum,yada hergün çorba veremiyorum alışamadım.ama hergün yoğurt var.bazı akşamlarda sütlü pirinç unu veriyorum hani şu vitaminli falan olanlardan.kavanoz maması vermedim hiç,vermek de pek istemiyorum.siz de pirinç unu veriyor musunuz?onlar için gerekli mi sütlü pirinç unu?

Ay ne guzel anlatmissin cok eglendim okurken gozumde canlandi:)

Yok emelcim belllki bi ihtimal yarin netlesebilir.

Ben de beklemiyorum artik valla, cocuktan once trip Atardim bu tarihleri unutursa, simdi amaaaaaan onunla mi ugrasicam diyorum:) o kavgamiz da eksik olsun!

Hadi hayırlısı bakalım.

Yok ben dediğim gibi doğum günü ve evlilik yıl dönümü dışındakileri pek umursamıyorum. Ama unutursa da trip vs yapmam.

Saat 2de doktor kontrolumuz var, ve her gun 11de uyuyan kizim bugun 12.30da uyudu, saka mi bu yaaaaa, tipitip tipitippp diyorum ya hep, ondan iste!

Bende bizim doktoru arayayım randevu alayım :)

Beklecim senin doktora benim kızın durumunu sorsan cevap verir mi acaba. 2400 gr doğduğunu ve şuan 7 aylık 6300gr olduğunu kilosu için ne dicek acaba.

Bende bizim doktoru arayayım randevu alayım :)

Beklecim senin doktora benim kızın durumunu sorsan cevap verir mi acaba. 2400 gr doğduğunu ve şuan 7 aylık 6300gr olduğunu kilosu için ne dicek acaba.

canım ben genel bilgi için sormuştum bu ay...
6. ayda doğum kilosunun 2 katı yada üzeri ise normaldir dedi. erken doğumlarda doğduğu değil doğacağı tarihe göre kilosuna bakarız dedi. tabi bide senin ki kız...yani gayet iyi kilosu

6. ayda bebekler kilo verebilirmiş. bu illa hastalık anlamına gelmezmiş. 6. aydan sonra anne sütünün besleyici değeri azalıyor dedi, vücut ek gıdaya alışmaya çalışıyor bide dişler geliyor bu nedenle kilo vermeside normal dedi

Teşekkür ederim canım sağol. Bakalım yarın bende doktora götüreyim ne çıkacak kilosu vs.

Evet aynı bizim diş belirtileri bunlar. Yekında kaşığın ucunda tıkırdar:)

Kızlar bu arada dün zahide yetiş de doktor vardı izledim biraz çocuklarımız artık günde en az 1 bardak su içmelilermiş. 1 bardaktan az içerlerse böbrek ilgili birşeyler söyledi.

Birde çipura verebilirmişiz 10 aydan sonra da hamsi ve mezgit verebilirmişiz. 1 yaşından sonra haftanın 5 günü et ve balık tüketmeliymiş yani 3 gün et 1 gün balık 1 tavuk dedi.

Başka şeylerde söyledi ama ben yemek yaptığım için pek duymadım. Odalarını 1 yaşından sonra ayırmamız gerekmiş birde 6 ayda kesin ek gıdaya başlanmalıymış çünkü 6 ayda tat alma duyuları oluşuyormuş.

Sbah abimizi doktora götürdük, ordan okula saalladık. Eve geldik uyudu oğlum. Yemek yaparken ara verdim size bakıyorum.
Kahvemi içsem bu arada iyiydi ama sıpam kahve kokusuna dayanaz uyanır hemen:)

iyice hafıza gitti bende bir sürü şeyler yazacaktım bak hepsini unutuverdim.

Gçen dışarı çıkıcam montum yok. Ara tara yok. Çıldırıcam mont bu nerdde olabilirki. Fortmantoda yok diğer dolapta yok. Salonq atarım bazen yok. Kan ter içinde mont arayan bi tip küçük bişy olsa neyse:))
meğer taaaa gidip yatak odasına gardolaba asmışım. Niye ne zman yaptı bunu hiç bir fikrim yok. :)))

Bende dün sabah eşime tereyağlı yumurta yapacaktım yağı koydum erisin diye unuttum birde benim mutfak balkonunda ocağım filan kapıda kapalı kızın altını açtım oynuyoruz filan sonra birden aklıma geldi ki yağ yanmış :) Neyse ki tava sağlamdı hemen başka tavada yaptım :)

Valla bizde ne diş ne belirtisi bi şey yok olsa dükkan senin:)) ama banada diş gibi geldi. Bizim sadece deli gibi kaşınıyor.

Canım ben hamsi de verdim, balık çorbası da verdim, lüfer de verdim, palamuttan yapılan bi meze var adını hep unuturum ama hep yeriz ondan da verdim. Çokta sevdi yedi. Düzenli olmasada kendimiz balıkçıya gittikçe kızımada mutlaka yediriyorum. Hatta hamsiyi çok sevdi biraz fazla kaçırdı. 3-4 adet yemiştir. Bize doktorumuz 3 şey yasak onun dışında her şeyi verebilirsin aşırıya kaçmamak kaydıyla dedi. Bal, inek sütü ve yumurtanın akı yasak. Ispanak dahil mi dedim evet dedi. Birde ben yarım kase çorbasını iştahla yedi diye tekrar kâseyi doldurup devam etmiyorum. Yeter kızım herşeyin fazlası zarar diyorum. Yemeyince de çok ısrar etmemeye çalışıyorum (oldukça zor bi şey tabi bu) nasıl olsa emiyor diyorum. Çorbalarına irmik koymaya yeni başladım sen düşün.

ya ben de o grupta olmak isterim whatsup süper olur bilg açmak zor ama telefon sürekli yakınımda:)
hem daha özgür olurum ben şahsen buraya ne yazılan siliniyor ne de kim ne için okuyor belli olmuyor....
özel grup olursa güzel kızımın fotosunu da paylaşırım

AYBİKE aynen diş çıkarken öyle anlamsız uyanmalar huysuzlanmalar oluyor cnm. iştahsızlık bizim baş sorunumuzdu. kakası da hafif ishaldi ve tuhaf bir yeşil. her dişte aynı şekilde oldu. iştahsızlığımız kronikleşti üst damak full dolu çünkü.... haa bir de ateş var gibi sürekli ateş ölçerle dolaşıyordum elleri kafası cayır cayır yanıyordu ama gerçek ateş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…