2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın herkese bugün kan sonucumu ve nasal kemik sonucunu arayıp öğreneceğim. Sevgililer gününüz kutlu olsun. Valla iş güç ağrılar ve bulantıdan gidip de aşkıma hediye alamadım. Sabah da kalkınca söyledim. Aşkım bişey alamadım ama bu sene en güzel hediyemiz bebeğimiz dedim :) Bu arada bulantılar azaldı ve tiksinmem azaldı inş böyle devam eder. Hepinize bulantısız ağrısız günler diliyorum.

Biz acaba kardeşmiyiz senle Sabah sabah birde tansiyonum düştü yere yapışıodum işte, zor tutundum ama şuan iim gibi gibi

Hepimizin sevgililer günü kutlu olsun canım saolasın

buarada bende bir uyandım bacağım sanki kalçamdan çıkmış gibi acıyor, ama olsun genede elhamdülillah...

canım bizdede aynı durum vardı kan uyuşmazlığı oğlumun doğumundan sonra bana iğne yapıldı 2. gebeliğimde bebekde problem vardı normal doğumla alındı ve uyuşmazlık olduğu için tekrar doğum sonrası iğne yapıldı şimdi 3. hamileliğim doğumdan sonra tekrar yapılacak çünkü ne olur ne olmaz tekrar gebelik yaşanır diye ben3. çocuğu düşünmüyorum ama yinede yapılmalı

Sanada günaydın esinle ve bebisinle daha nice senelere inşallah hadi hayırlı haberlerinizi bekliyoruz :)

Günaydın cinsiyeti bellimi hastaneye gidip doktorlar konusmiyacakmisin tah
İllerle ilgili sadece telefonlami sorucaksin inşallah hayırlı sonuclar alırsın benimkide Pazartesi cikicak ben alıp doktora gidicem belki gene ultrasonla bakar görür cinsiyetini inşallah :)

Gunaydın kızlar...
KIZIMLA ben geldim... Evet bır prensesım olacakmıs ...
Dun gıttık doktora, haftaya 4 lü test yaptırcakmısım, ıstemıyorum dedım ben ıstıyorum dedı, neden dıye sordum ıkılı testte bıyokımyasal rıskım cıkmıs, ben de gec dollenme var 2 hafta gerıden gelıyoruz, sebep o ama yıne de ben 4 luyu gormek ıstıyorum dedı...
Endıse yapmadım bılmıyorum yapmam gereklı mı ama?
Çok komık ama bu gıttıgım kendı doktorumdu dıgerlerıne oylesıne gıtmıstım, plesenta prevıayı sordum, cok kızdı asla bır durumun yok dedı şok oldum, o da var dedıklerıne sok olmus. Kıme guvencez bız anlamıyorum, sımdı nasıl emın olcam ıkısı var dedı bu yok. İyice sasırmıs doktorlar artık...
bunun harıcı ıdrar tahlılı yapıldı, tam da dusundugum gıbı bobreklerımde ve ıdrar yollarımda bakterı cıktı. Taş da var sanırım...
Ürolojıye sevkettı, bugun oraya gıdıcem bakalım ne olacak...
Kızım 114 gr olmus, kocaman bıseydı kurban oldugum, tek tek butun parmaklarını saydım resmen...
Esım hemen benden once atladı cınsıyetı bellı mı dıye, kadın baktı kocaman olmus bebek bellıdır tabı bakalım dedı...
Bana sordu bı tahmının var mı dıye, ben de tahmınım degıl fıkrım var kızım olcak dedım, gülerek nerden bılıyon dedı. Nub teorısıne baktım ordan anladım bı de ruyamda gordum dedım. Şasırdı kaldı neymıs o nub dedı, bozuldu galıba ben blınce evet bı kızın oluyor dedı sonra
Boyle ıste kızlar, agrım yok mu hala evet var ama kuzumu gordum ya gectı gıttı sankı...

Artık hepımız uzman olduk aranızda belkı anlayan vardır ıkılı test sonucumu yazayım bılen cıkar belkı... Kafama takmıyorum gercı...

PAAP A 127.6 ng\mL mom 0.33
T HCG 115 IU\ ml mom 1.68
NT 1. 13 mm mom 0.91

down sendromu rıskı 1:1700
Sadece yaş: 1:1250
Trisomi 18\13 1:32900

Günaydın annişler; (Ben anneme genelde annişim diye seslenirim)
Öncelikle sevgililer gününüzü kutluyorum. Allah inşallah seneye bugüne eşlerimiz ve çocuklarımızla sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yetişmeyi nasip etsin inşallah. Bugün imkanınız varsa tüm sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın veya seslerini duyun, kalbinizde anın onları...

Gelelim konularımıza.... Hatırlayan varsa 2 kilo aldım diye yakınan ben dün diyetisyenime kontrole gittim. İlk hamile kaldığımda abartıp bir haftada bir kilo aldığımda gitmiştim bir de şimdi gittim işte. Kontrol amaçlı. Ben adam "ama çok hızlı kilo almışsınız demesini bekliyorken" adamın beni bi tebrik etmediği kaldı. Kaldı ki bana verdiği diyete o kadar uymadığım halde. Yapabildiklerimi anlattım. O da diyette bazı değişiklikler yaptı. Şimdi aşağıya yazıyorum. Birden kilo alan arkadaşlara fikir olsun diye. Bu arada herkesin aynı diyeti yapamayacağını biliyoruz. Bu yüzden boyumu ve hamilelik öncesi kilomu da yazacağım ki fikir olsun. Boyum 1,75 hamilelik öncesi kilom 65

Sabah: 2 dilim peynir veya Haftada 3 kez 1 dilim peynir ve 1 yumurta
3 adet zeytin veya 2 tam ceviz (Ben artık sadece ceviz yiyorum)
1 tatlı kaşığı bal veya pekmez, 2 dilim ekmek, domates, salatalık,yeşilllik, 1 bardak süt
Ara: 1 meyve veya 3 kuru kayısı veya 1 incir (Bende 20 kilo verdiğim dönemden kalma kabızlık var yaklaşık 7 yıldır çektiğim bu yüzden kuru meyve tercihim)
3 tane fındık ve 3 tane badem
Öğle: Büyük parça et varsa yanında 3 yemek kaşığı pilav
kuşbaşı etli sebze yemeği varsa 2 dilim ekmek
salata
Ara: 1 meyve

Ara : 1 ayran ve yarım su bardağı beyaz nohut leblebi

Akşam: 4 kaşık sebze yemeği 4 kaşık pilav 1 dilim ekmek yoğurt salata

ara : 1 meyve

ara: 1 su bardağı süt

İşte bu kadar; Bu arada markette yaptığım araştırmalarda (Ben normalde yarım yağlı süt içerim) yarım yağlı sütle tam yağlı sütün arasındaki tek fark kalorisi ve yağ oranı olduğunu farketmiştim. Protein ve kalsiyum vb. ..oranları tammen aynı hatta yarım yağlıda daha fazla. mesela tam yağlıda protein oranı %3 ise yarım yağlıda 3.1 kadar fazla. Bunu da sorduğumda tam yağlı mı yarım yağlı mı içeyim diye hangisini içebiliyorsan onu iç dedi bana. aradaki yağ ve kalori farkını ceviz pilavdan yemeklerden zaten alıyorsun dedi.
Bu konuda kafam hala karışık. Sizin bi fikriniz var mı? (Buna mı takıldın demeyin. yaklaşık 7-8 yıldır ömrüm kalori yağ oranı hesaplama dengeli beslenme kitapları ile haşır neşir geçiyor . İster istemez takılıyorum)

Bir de tabii hareket monitörü kavramı var. Hamile kaldığımdan beri bebek alışveriş sitelerine üyeyim. daha alışveriş yapmak nasip olmadı ama. Yeni yeni çıkan şeylerden insanın haberi oluyor. Daha doğrusu bu hareket monitörü kavramını görünce benim yeni haberim oldu. Aydınlanma yaşadım.
http://www.butikbebe.com/urundetay/2043/2018/145822/snuza-halo-mobil-bebek-hareket-monitoru
Açıklama da bunlar yazıyor;
Bebeğin nefes hareketini izlemek için; karnına temas edecek şekilde bezinin üzerine takılarak kullanılır
Bebeğinizin nefes alımının 15 saniye süre ile durması halinde; SNUZA HALO nefes alma istemi ile bebeğinizin karnına hafifçe titreşim uygular
Eğer 5 saniye sonra nefes alma problemi hala devam ediyorsa 85 dB alarmı ile size uyarı verir
Bebeğinizin nefesinin dakikada 8'in altına düşmesi halinde de, sesli ve görsel olarak size uyarıda bulunur
SNUZA mobildir. Herhangi bir kablo, kordon ya da pede ihtiyaç bulunmaksızın her yere kolaylıkla taşınabilir
İkiz, üçüz ve hatta prematüre bebeklerde dahi kullanılabilir
İstenilirse ilave olarak ses ve görüntü telsizleri ile birlikte de kullanılabilir
Hipoalerjenik-alerjik etkisi bulunmamaktadır.

Bir de satışı yapılan başla bir site var. Burdaki mobil değil. Yatağın altına yerleştiriyorsun yatak başına da aletin ses verecek ucunu takıyorsun . Bebek hareket alglayc(infant-movemant)-kiralk Bebek Kalp At dinleme sayma cihaz(Fetal doppler)
Burda satış fiyetı 300 lira civarı ama 50 lira civarında kiralama yapıyorlarmış. Nedeni bilinmeyen ani bebek ölümü sendromları için üretilmiş.

Fikir olsun diye yazayım dedim. O zamana kadar durumumuz iyileşirse almayı düşünüyorum. Tek derdim ultrasonik dalgaların gerçekten zararsız olup olmadığı....

Benden bu kadar kızlar. aklımdakileri yazıp kaçıyorum bugün işler çok yoğun arada girip okurum ama cevaben bişeyler yazanlara yazmaya fırsatım olmayabilir. olursa zaten ne ala. hemen dönerim.

Hepinizi öpüyorum. Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın....

Bu sene hayatıma 3. Bir erkek giriyor ilk 14 şubatım babamındı sonra eşimin bu seneki de minik adamımın .
Erkek egemen bir hane oluyoruz :)

Şimdi oldumu ya amma ugrastirdin evladım :)

şimdi baktım canım ama nubdan pek anlamıyorum. bu siyah beyaz ultrason resimleri eskiden bana anlamsız gelirdi. derdim bunda bişey görünmüyo diye. ama şimdi bakınca dünyanın en sevimli şeylerini görüyorum o resimlerde.yerim ben bunlarııııı.....

Pazartesi günü ultrasona girdim ense kalınlığı 1.1 dedi herşey normal dedi. Kan sonucum bugün çıkıyor. Ayrıca gitsem bile doktorum fazla konuşmuyor zaten doktor değiştirmek konusunda kararsızım. özel hastanenin yanında eczanede çalışıyorum. Doktorun sekreterleri arkadaşlarım heran arayıp herşeyi sorabiliyorum ve Birşey olsa hemen koşarım diye tercih ettim ama çevremde de herkes doktor fazla konuşmaz değiştir diyor. Devlet hastanesindeki doktor da aslında çok yakın tanıdığımız eşim söylemiş hamile olduğumu gelin bakayım demiş ama ben devlet hastanesinde doğum yapmak istemiyorum. Çok kararsızım ne yapacağım bilmiyorum...

GÜNAYDIN GÜZEL ANNELER;
bebişimi çok özlüyorum ben yaa
göbişimizde kocaman oldu sanki
çok hoşuma gidiyor bu durum
28 şubatta bebeğimi görücem inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…