2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet cok basndayz canm. ANnemde der bisey olsa sen sus cocugun ustune gitme yada annesini sev uzme kadini kirma.. Yarn basina kakilit mutsuz olursun aman annem deip duruo.. Bisey olsa damadini savunur hakli olsam bile yeterki yarin oburgun sorun oldugunda basima kakilmasn die... Bende uzatnca offf cok gcksn demeye baslio bende susamiorum maalesef sensn o falan gidio hepten.. Umarm bzde bigun umursamamayi ogreniriz canmcm

aynen kuzum benım annemde alltan al o bagırısa sen sus sakınlesınce konus der..annesını sev o da onun annesı der damadını korur...ıyı nıyetlıler cnku canım kızları uzulsun ıstemıyolar olay bu

Günaydın. Ben şuan sadece zeytinyağı kullanıyorum. Lierac tavsiye ediliyor fakat çok pahalı. Ben geliş fiyatına aldığım halde pahalı yani o yüzden almayı düşünmüyorum. Bir de kullanabileceğiniz Basiscreme var çok eski bir kremdir.

anneler ses tonundan anlar canım bı sorun oldugunu....canlarımız onlar bızım....ben hıcbısı olmamıs gıbı davranmayı beceremıyorum yapsın etsın hıcbısey yok gıbı ortada askımm dıye sarılamam ben .... ama onlar bunu ıstıyo oh ne guzel ya

Kızlar bu çatlakları çok sorun etmeyin çünkü genetik yapıtları alakalı bn iki çocuk doğurdum ve hiçbirşeyi kullanmadım tekbir çatlağım yok kuzenim çok dikkat etmesine rağmen tek çocukta çatladı hertarafı Dr larda o yüzden şunu yap bunu yap demiyorlar

Cinsiyetin döllenmeden itibaren belli olduğunu biliyorum canım :) Benim sormak istediğim doktorun yanılma ihtimaliydi. Yani erkekten kıza dönen duydunuz mu çevrenizde? Yoksa gayet açık 'hislerinde yanılmışsın' dedi doktorum. (Ben kız hissediyorum demiştim de)
Cicişler almaya başlamak istiyorum bir an önce :)

buarada çatlak önlemek için ne kullanıyorsunuz sevgili anneler?

Canım ben şimdilik bebe yağı kullanıyorum. Ünlü bir iki marka var gebelikte çatlak önleyici ama bebe yağı da aynı işlevi görüyor diye duydum çevremden hep. Belki ileriki aylarda da o kremlerden alırım. Bu arada aktarlardaki yağlar giysilerde leke yapabiliyor, aklında olsun.

valla canım benim arkadaşta da aynı etkiyi yaratmış bebeyağı benim cilde iyi gelmedi sanırım

Bakış açını beğendim,bencede bir insana bir şey yaptırmanın en güzel yolu kendi istediği için yaptığını zannetmesidir bunun içinde ne istediğinden çok nasıl istediğin önemlidir. Bende bunları eskidende bilmeme rağmen , uygulayabilmem uzun zaman aldı. Artık sadece eşimi değil ,iş yerimizdeki ve günlük hayatımızdaki insanlarıda yönlendirebiliyorum.

Tabi bunu öğrenebilmemde en büyük pay sahibi eşim. Bende zamanında asi, dediği dedik, çabuk sinirlenen fevri bir insandım ama değiştim. Benim eşim çok zor bir insan ve iddia ediyorum benden başkasıylada kolay kolay geçinemezdi. Hayatı boyunca emir vermeye alışmış, herkesi işçisi zanneder kimsenin fikirlerine saygı duymaz,her soruya verdiği ilk cevap hayırdır. eğer ona muhtaç olmasalar çevresinde annesi ve benden başka kimse kalmazdı dostlarının olduğunu zannediyordu ama çok yer gezmiş görmüş çok insan tanımış ve neredeyse insan sarrafı olmuş ben öyle olmadığını biliyordum yanılmadımda en yakın dostları buldukları ilk fırsatta tabiri caizse sağlam kazıklar attılar (iş hayatı ve parayla ilgili). Ama tüm bunların yanında aslında iyi insandır. İnsanları kırmaktan çekinmez bencildir evet ama sözunde durur ,sahtekarlık yapmaz kimsenin hakkını yemez.Merttir ,cömerttir farkettirmeden herkese yardım eder. Onun gücüne sahip belki bir başkası olsa dağılırdı kısa sürede ama o sağlamdır. Ben onun iyi yönlerinide görebiliyorum ve olduğu gibi seviyorum. Ve bıkmadan usanmadan yılmadan onu ve kendimi eğitmeye çalışıyorum . Çok yol katettik oda bende.

Hepimiz insanız sonuçta hepimizin sevdiği sevmediği şeyler var hayatta hepimizin hataları var kocalar kusurlu bizlerde kusursuz değiliz karşımızdaki insanın yerine kendimizi koyarsak eğer ,onun şartlarıyla düşünerek tabiki ,hayat hepimiz için daha huzurlu ve mutlu olacaktır. Değerlerinizden ödün verin demiyorum karşınızdaki insanıda anlamaya çalışın. Örneğin emirvakilerden ve benim adıma karar verilmesinden bende hoşlanmam hoşlanan varmıdır acaba? Bu nedenle karşımdakinede hiç bir zaman böyle bir şey yapmam. Biri adına sormadan karar vermem ne olursa olsun. Bana yapıyorlar malesef hayatımda iki kişi var emirvakiyi seven biri eşim biride annem bu durumda ya itiraz ederim ki sonu kavgayla biter. İtiraz etmesemde istemeden yaptığım için suratım asılır ve acısını bir şekilde çıkarırım. Velhasıl önce kendini tanıyacaksın sonrada karşındakini tanımaya çalışacaksın.

Hayatımsın;

Senin yazdıklarını ve sana yazılanları okudum, ama diğer arkadaşlardan ve senden farklı düşündüğüm için yorum yazmamıştım ama yine de dayanamadım işte. Bana kızacaksın belki ama bunlardan benim düşüncelerim işte. Anneni aileni ve kendini hiç bir zaman ezdirme tabiki bende ezdirmem. Ama bu değer meselesini de böyle yüzeysel meselelerle abartmamalısın. Dışarda olan eşin gelip bırakmak istememiş ve bu durumdan hoşlanmıyor olabilir. Belki sen bu meseleyi büyük bir sorun haline getirdiğin için bir daha bu davranışta bulunmayadabilir ama gerçekten sevmediği bir şeyi sırf huzursuzluk çıkmasın diye yapacak olursa o mutsuz olacaktır ve acısı başka bir yerden çıkacaktır. Annene çok değer vermen güzel eşine sorarsın bırakabilirmisin diye olmadımı annene bir taksi çağır eşin o sırada yanınızda olsa tamam ama uzaktaymış galiba aynı hesaba gelir . Güzelim bunlar mesele değil Allah dert vermesin. Böyle şeyleri kafanı taktığına değmez.

Son düzenleme:

isetberry söylediklerin çok düşünülmesi gereken şeyler... her cümlen çok çok doğru.

ikili ilişkilerde bu kadar çabuk kestirip atamazsınız, siyahla beyaz kadar net değildir haklı ile haksız. aslında haklı olmak değil de sonunda mutlu olmayı tercih etmek gerekir. "ben haklıydım ve o benim söylediğime eninde sonunda gelecek" deyip de daha da kinlenmek yine önce kendini mutsuz etmektir. sen seçtiğine göre sana uygun bir eştir muhakkak. ama aynı fikirde olamazsınız her zaman. ömür boyu geçinmekse fikrimiz bunun için çözüm yolları aramamız gerek. iki ayrı safta değil; bir saftayız bu hayat savaşında eşlerimizle. birbirimize düşman olamayız aynı evin içinde, aynı amaç doğrultusunda yaşarken. amaç birlikte mutlu olmak...

benim de isetberry gibi bunları öğrenmem ve daha da önemlisi uygulayabilir hala gelmem uzun sürdü. ben de inatçı, baskın karakterli biriyim çünkü. bunun için hala çabalıyorum. çünkü biliyorum ki iyi ve mutlu yaşamanın tek yolu bu.

@hayatimsın; üzülmeni sinirlenmeni anlıyorum ama ben de konuyu fazla düşünüp içselleştirdiğini düşünüyorum. fazla üstüne alındığını, genelleme yaparak sana ve ailene değer vermediğin yargısına kapıldığını düşünüyorum.

herkesin özellikle de her erkeğin bizden de yoğun biçimde farklı konularda farklı "olur"ları ve "olmaz"ları vardır. benim de eşim asla emrivakilerden hoşlanmaz, misal annem yemeğe çağırır, bilirim bir program yok, hanidir de görüşmedik gitmek isterim, ama anneme tamam geliyoruz deyip de eşime bu akşam annemlerdeyiz yemekte demem. desem kızar çünkü eşim, çok diretsem daha da gitmez belki uzun süre inadına. onun yerine anneme derim konuşayım eşimle ararım seni ama herhalde geliriz derim. arar söylerim eşime napalım gidelim mi diye... tamam gidelim der; programı ya da kafasında başka bi şeyler varsa veya canı istemiyorsa ısrar etmem çünkü ne zaman ısrar ettiysem farklı farklı konularda ters tepti, sinirlendi, iş daha da uzadı gereksiz sözcükler söylendi. karşılıklı canla yakıldı. diğer akşam gelelim derim annem bir bahane uydururum gerekirse, eşime de derim madem diğer gün gidelim? diye. ona ve isteklerime saygı gösterdiğimi hisseder tamam der memnuniyetle. sonuç herkes mutlu olur.

eşinin mizacını bilemem ama benim gördüklerimden ve tanıdıklarımdan tecrübeyle sabit inatla, kızgınlıkla, sinirle, hınçla istediğini yaptıramazsın kimseye. istediğini yaptırmayı geçtim seni anlamayı aklının ucundan geçirmez. ki bence bu çok can acıtıcı. herkes önce anlaşılmak istiyor. çok kızgın ve kırgın bile olsan doğru sözcükleri seçip üzüldüğünü hissettir ona sadece. sus demiyorum sana, anlat ama uzatmadan ve sadece bir kere. sinirlenmeden, kırmadan konuş, surat asma. bunun senin için önemli olduğunu evet anlasın, ama sırf bu yüzden de senin ona sırt çevirdiğini, ona kinlendiğini vs. düşünmesin, bu defa o da kinlenir, sinirlenir. sakin ol. unutma ki her erkeğin kendine has (bize saçma gelen) davranışları garip huyları var, malesef ki hep olacak. bunları görüp de üzerine üzerine gidildiğinde de daha da kırıcı oluyorlar.

haklı olmayı değil, mutlu olmayı tercih et.

Son düzenleme:

canım zeytinyağını nasıl kullanıyosun vıcık vıcık olmuyo günün hangi saatlerinde nasıl sürüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…