2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bazı insanların daha kolay bazılarının daha zor geçer hamileliği, bunu hamile bir bayan anlamıyorsa başka kimse anlamaz. ben kapris falan biri yapan değilim. ben de işe gidiyorum ve ayrılan iki kişinin daha işini yapıyorum. hamileliğimin rahat geçtiğini kim söyledi? yazdıklarınıza inanamıyorum. hamilelerin okuduğu topicte yemek ismi paylaşmak neden bu kadar önemli sizin için onu da anlayamıyorum... eğer bulantıların buradaki çoğu insan gibi olsaydı yemek falan da yapıyorum diye şımarıklık yapamazdın! giremezdin çünkü o mutfağa!

Kızlar özel hastaneye gidiyordum ama doktorumdan memnun değildim ilgisiz ve fazla açıklama yapmayan bir doktordu. Üstelik alttan muayeneden korktuğumu söylediğim halde bişi olmaz diye muayene etmişti. Çevremde bi çok kişiden değiştirmem yönünde tavsiye almıştım ama sırf iş yerimin yanında diye tercihimdi bir de doğumu özel hastanede yapmak istiyordum. Dün eşime dedim devlete gidelim diye zaten devletteki doktor eşimle çok samimi bizi görür görmez hemen içeri aldı. Çok güzel ilgilendi ve cinsiyeti söyleyebilmek için çok uğraştı ama göremiyorum dedi belki de kızdır dedi. :) 3 hafta sonra tekrar gideceğim. Çok hafifledim sanki üzerimde bir yük vardı kalktı ve bundan sonra devlette devam edeceğim.

Çalışıyorsan daha kolay arasın telefonla pişmiş balığın 15 dakikada gelir kapına artik bu devirde hersey okadar kolay ki. Benim rahatsız oldugum birilerinin çıkıp kural koyması . Fikir vermek ayrı bisey onu konuşmayın bun konuşmayın demek ayrı bisey bence herkes özgürce neşeli neşeli her isteğini her mutluluğunu her üzüntüsünü korkusunu paylaşabilmeli burada. Yaşasın yemek yemek !!!

valla arkadaşım günlerdir balık söyleyebileceğim bir yer arıyorum bulamıyorum buralarda. neyse çok uzadı bu mevzuu... kural falan koymak da istememiştim, sadece keşke daha duyarlı olsak demiştim... iyi akşamlar....

arkadslarr
burada kimse birbirini tanimiyr, bilmiyr, ne hissetgini ne dusundugunu tahmin edemiyr
heleki is mesaj yolu ile anlatliyrsa hepten yanlis anlasilmalar yasanabiliyrr
o yuzden kimse kimseyi kirmasin incitmesinnnn
burda herkes istedigini yazma ozgurlugune sahippp
begenen olur begenmeyen olur
simdi birisi benim hoslanmdgm seyler yazdi dye ben kimseye cikisamam
oyle degilmi canlarrr
bosuna birbirinizi incitmeyn
daha yolun basindasiniz
kimbilir bu topikte neler paylasilacakkkkk
begenirseniz yorumlar, begenmezseniz de okur gecersinizzz
bn daha onceki topiklerde de yazistgm icin soyluyrmmm
yani nelerr duydm, neler okudum, ne yalanlara sahit oldm anlatamammm
o yuzden birbirimize karsi sinirlari koruyalim derim
sonucta hepimiz bebeklerimiz icin ortak bir yerde bulustuk
ve herkes kendine ozgu dusuncelerini soylemekte serbest diyrmmm
guzel paylasimlarda bulunalim dyrmmm

Heyecandan yazmayı unutmusumm.muhtemel dogum tarıhım 13 agustos vee buyuk ihtimalle bebişimin cinsiyeti erkek,istanbul da yasiyorum ve gunlerdir konuyu takip ediyorum.bugun uye olabildim sohbetiniz cok tatlii

ABD’li doktorlar artık İLAÇ yerine BULGUR veriyor.

O kadar ki çok faydaları var.

Özellikle de hamilelikte bir numaralı ilaç yerine geçiyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram diyor ki;

-’Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor’ .

HAMİLELİK İÇİN MUCİZE ETKİ

Profesör Doktor Mustafa Bayram´ın aktardığına göre, ´´Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor.

Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar.

Diyorlar ki ´hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz´.

O açıdan bulgur önemli´.

Bulguru ABD´de gözde yapan bir çok yönü var.

Onlardan bazılarını Prof. Bayram şöyle sıralıyor;
*Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır.

*Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır.
*Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir.
*Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür.
*Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır.
*Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.

ET KANSERDEN KORUMAyabilir AMA BULGUR KORUR

Başlığa bakıp da et yememezlik etmeyin, onun yeri abartmamak kaydıyla ayrı ama en azından etli çiğ köfte yerine bulguru, özellikle haşlanmış (yalancı köfte gibi) olarak tercih edin ve sofranızda bulguru en azından haftada 2 kez tüketin.

Dünyada ilk işlenen gıda maddelerinden biri olan bulguru, meşhur moğol imparatoru Cengiz Han savaşlarda ordu erzakları arasında bulundurmuştur.

FAKİRİN DOKTORU

Gelelim ucuz olduğundan mı bilinmez ülkemizde Anadolu mutfağı dışında çok da fazla itibar görmeyen bulgurun faydalarına.

*Bulgur özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltır.

*Besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıdadır.

*Bulgur çözünebilen ve çözünemeyen lifler (fiber) bakımından oldukça zengindir.

*Fiber düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelleyen önemli bir besin elemanıdır.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

*Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.

*Bunun dışında B1, B6 vitaminleri ve Niasin’den zengindir.

*Bulgurda bulunan lifler, içerisinde bulunan selüloz, pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir.

*Suda çözünebilen lifler, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürücü etki gösterir.

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR

*Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır.

*Ayrıca günlük su ihtiyacını da artırdığından bol su içilmesini sağlar.

*Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, folat ve magnezyum sinir ve sindirim sistemi sağlığında önemli rolleri olan maddelerdir.

BULGUR KABIZLIĞI DA ÖNLÜYOR

*Bulgur aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

*Kabızlığı önler,

*Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar,

*Zihni dinlendirir ve enerji verir.

EKMEK GİBİ

*2 yemek kaşığı pişmiş bulgur kalori değeri bakımından 1 dilim ekmeğe denk düşmektedir.

*Zayıflama diyetlerinde kolestrol sorunu olanları ekmek yerine bu sebeple bulgur önerilir.

PİRİNÇ YERİNE BULGUR TÜKETİN

*Doktorlar bulgurun, vitamin ve protein yönünden pirince oranla daha zengin olduğu da bildiriliyor.

*Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü´nce yapılan bir araştırmaya göre, bulgur, pirince göre 4 kat kalsiyum, 4 kat demir, 2 kat fazla protein içeriyor.

*Vitamin ve protein yönünden zengin olan bulgur üstelik çok daha ucuz.

DEMİR ORANI ISPANAKTAN BİLE FAZLA

Bulgurda, bazı sebzelerden daha çok demir bulunmaktadır.

Bu sebeple de doktorlar vücudunda demir eksikliği bulunanlara ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

Porsiyon yününden karşılaştırıldığında, ıspanakta 3,2 miligram, bulgurda ise 3,5 miligram demir olduğu görülür.

ÇİN´DE KUTSAL BİTKİLERDEN BİRİ

MÖ 2800´de Çin İmparatoru Shen Nung, bulgurun ana maddesi olan buğdayı; pirinç, darı, arpa ve soya fasulyesiyle birlikte beş kutsal bitkiden biri olarak belirlemiştir.

İNCİLDE DE GEÇİYOR

Hıristiyanların kutsal kitabı İncil de, eski Babil, Hitit ve İbrani halklarının 4 bin yıl önce, Mısırlıların ve Doğu Akdeniz´de kurulu diğer uygarlıkların da MÖ 1000 yılında pişirilip kurutulmuş buğdayı kullandıklarını göstermektedir.

Radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de avantajlı bir gıda.

4000 yıldan beri besin maddesi olarak kullanılan bulgurun, Dünya Gıda Örgütü’nün açlık sınırındaki ülkelere gönderdiği gıdalar içerisin de yer alması, önemini bir kat daha artırmaktadır.

Bizim kıymetini ve önemini pek bilmediğimiz bulgur, dengeli beslenmeden taviz verilmeyen Beyaz Saray mutfağında dahi eksik olmayan emsalsiz bir gıda maddesidir.

Bazı ülkelerdeki ordular da radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve nükleer savaş dönemleri düşünülerek stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de önemli avantaj oluşturuyor.

BM BULGUR STOKLUYOR

Raf ömrü uzun olduğu için bozulmaması ile bilinen bulgur o kadar kıymetli ki ABD´de savaş olasılığına karşı stoklanıyor.

Dipnot: 7 ci ayını doldurmuş bebeklerin mamaların da rahatlıkla kullanılabilir ve pirinçten daha besleyicidir.

kızlar sunu bı okuyun derim

merhaba arkadaşlar uzun süredir yazdıklarınızı takip ediyorum. bugün aranıza katılmaya karar verdim. nasip olursa ben de 15 ağustosta anne olucam.umarım hepimiz için hayırlı bir süreç olur ve hepimiz mis kokulu bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız. her birimizin evladı sağlıklı, akıllı, ailesine, vatanına milletine hayırlı, güzel ahlaklı birer birey olurlar.

arkadaşlar bence de yemeklerden abartıya kaçmadığımız sürece konuşmamzıda sakınca yok, ki en zavallı durumda ben varım,
canımın çektiği bir şey için bir hafta sabredip ya marketten ya bir restorandan alma şansım yok, hepsi için Türkiyeye gitmeyi beklemek zorundayım,
burda konuştuğumuzda benim de canım çok çekiyor ama doğru tvlerde de birsürü reklam var, heryer yiyecek içecek reklamı,
kaçış yok malesef,
ama orta yolu bulalım, burada tabi ballandıra balladıra anlatıp birbirimizin canını çektimemiz de gereksiz:):):)

İlk sen yazmışsın onlar da sana cevap olarak yazmışlar ele başı sensin yani

Kapris değil, burada hepimiz hamileysek ona göre yazmak durumundayız. Tv ile kıyaslaman çok saçma bence. Sonuçta buradaki herkes hamile, ki o yüzden başlık ağustos anneleri.
Şimdiye kadar hep alttan alınarak, rica ile dile getirilen bir konuyu bu kadar sert bir şekilde, tersleyerek ele alman bana garip geldi.
Birimizin bile canı çekse ve yiyebilecek durumu olmasa, vebalini üzerine alabilecek misin?
Bence hassasiyetlerimize dikkat etmeliyiz. Nasıl burada birbirimize destek olmak için bulunuyorsak, bu tür ricaları da hoş karşılamalıyız diye düşünüyorum.

ben 17. haftadayım ama bulantım tam gaz devam. geçen hafta daha iyiydim, geçiyo sandım ama cumartesiden bu yana eskisinden daha fenayım sanki

bthcg hormonu bu yalardan sonra düşmeye başlıyormuş. bu nedenle kimisinde bulantı azalıyor kimiside hormonların değişikliğine adepte olmayıp kusutor. benim en başından beri bulantım oldu. şimdilerde azaldı 3-4 günde bire düştü. benim ikiz kardeşimde hamile:) onun hiç miğde bulntısı yoktu benim geçti onun başltı mide bulntısı. değişiyor o durum. ikiz kardeşlerde bile değişiyor düşün :)

sizlerle doğum sonrasında işimize yaryacak yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bir çok anne emzirme nedeniyle göğüs yaralarından şikayetçi oluyormuş. Bu durumda emzirmek oldukça acı verici olduğundan bazı anneler bebeklerini besleyemez duruma gelebiliyorlarmış. Bunun için en doğal yöntem ise ayvanın çekirdeğinde gizliymiş. ben biriktirmeye başladım. deneyen yakınlarım var.

çekirdekleri bir miktar suda sabaha kadar bekletirseniz oluşan jel şeklindeki sıvıyı göreceksiniz. oluşan bu jel yaralı bölgeye sürülünce yaranın hızla iyileşmesini sağlıyormuş.ben çekirdekleri suda bekletip nsl olduğunu denedim. umarım ihtiyaç duymayız fakat piyasada içinde ne bir çok kimyasalın bulunduğu kremleri kullanmaktan daha iyi olacağına inanıyorum..

tatlım sinirim bozuldu ya bide hamileyken ilaç kullanmamak gerekiyor mümkün oldugunca cok gerekse kullanmak lazım ama suan ne yapacem bilmiyorm

ama doktorlar diyorsa var bir bildikleri. birde sadece birdoktor demiyorki bütün doktorlar aynı noktada birleşiyor.valla ben hamile olmadan önce bukadar ilaç kullnmıyordım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…