2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar çatlak kremi için site ismi soranlar olmuş. Dün rastlamıştım, bu sitede bildiğimiz bir marka indirimde. İsteyenler varsa işine yarayabilir.. http://www.............../urunlist.aspx?id=2149&kid=2124

o krem ne kadardı o sitede rüyabaris, açamadım da siteyi,
aslında aldım ben o kremi 55 tl gibi bir fiyata da sadece uygun mu almışım merakımdan soruyorum,
lyriac demişti arkadaşlar ama benim olduğum yerde onun her kremi var çatlak kremi yok,
satanlar da bilmiyor, aa öyle bir kremimi varmış dediler.

lierac tatlım belki ismi yanlıştır çünkü çok bilinen bi çatlak kremi

Benim de ince bir çizgim var hayırlı olsun göğüslerime bakmaktan karnımı ihmal etmişim

Aaaa bende de varmış ya la ("Angara" ağzı)

Benimkiler de kocaman oldu. B bedendim, C oldum ki o bile sıkmaya başladı. Ama çok memnunum hep böyle kalsalar keşke

Son düzenleme:

​Geçtiğimiz yıl doğum yapan Bir arkadaşımın tavsiyesiyle aktardan bitkisel çatlak yağı aldım. İçerisinde badem,kakao,fındık,portakal,acıbadem,kayısı,kabak çekirdeği,susam yağı ve sarı kantaron yağı var. 12. Haftamı doldurduğum kontrolümde doktoruma giderken yanımda götürdüm.inceledi açtı baktı kokladı tamamen bitkisel görünüyor çok güzel kullabilirsin dedi. Ben sana eczaneden temin edeceğin 2 krem tavsiye edecektim ama gerek yok bunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin dedi. Aktardan 15 tl ye aldım markası akzer üzerinde hamile resmi var.. .. Ekonomik çözüm düşünenler için paylaşayım dedim...

Kızlar bugun eczaneye gittim vitaminlerim bitmişti onları almaya aa bi baktım eczacım hamile reçetemi eline alır almaz bir gülümsedi ztn hamilemisiniz diye :) sonra sohbet muhabbet derken bana dediki önceki aylarla fazla bir fark yok rahatım şimdilik az az hareket edio ama rahatsız etmiyo dedi ve işte bende 4 aylık oldugumu söyledim dediki artık çok hızlı büyücek ve bundan sonra dikkat etmeyen hamileler çok kilo alır dediii dikkat et dedi hoşuma gitti artık ordan alırım ilaçlarımı ve sorularımı ona sorarım nede olsa benden 2 ay önde :)

böyle bilgi alabilecek birilerinin olması çok güzel ben zaten yeterince kilo aldım artık dikkat etmem lazım ama buaralar iyiyim zayıflamış bile olabilirim birden şişmiştim dikkat etmek lazım.

iiyi fikir bende bir aktara uğrayım lierac almayı düşünüyorum ama bitkisel her zaman daha iyidir.
şimdilik sadece bebe yağı sürüyorum aklıma geldikçe o da mesela sabahları sürüyorum.
sanırım sabah akşam yağlanmak lazım pehlivanlar gibi

yaaaa neredeyse herkes cinsiyetini biliyo,hareketlerini hissetmeye başlamış...bizim sıpada tık yok ben de hissetmek istiyorum ilk bebişimiz geç hissedilir demişsiniz hep ama ben çooooookkkkkk merak ediyorum.bu arada benim hamilelik belirtilerimden biri de çizgim idi yani 4 haftalıkken çizgim vardı çoğunuzda halen yok acaba bende bir tuhaflık mı var yahu? bu arada kilolara dikkat arkadaşlar çünkü ben biraz fazla kilo aldım ve biraz yorulunca belim ağrıyor...

Canım sitenin adı 'butikbebe'. Kampanya bitmediyse bir bak. Lyriac da duydum ama Mustela kullananlar daha memnunmuş. Ben bebeyağı kullanıyorum o ayrı :))

kızlar benim diş etlerim de şişti ve fırçalarken kanama oluyor,ağabeyim aile hekimidir ona sordum günde mutlaka en az 2 kez fırçalamam ve fırçalarken de diş etlerinden dişlere doğru süpürür gibi fırçalamam gerektiğini eğer çok ağrı ve şişlik olurda antiseptik gargara da kullanabileceğimi söylemişti. belki size de bu bilgilerin faydası olur şikayetiniz yoksa bile oluşmadan fırçalama şeklini belki uygularsınız.

Selam herkese, ilk doktoruma catlamalari onlemek icin hangi yag, kremi önerirsiniz diye sormuştum doktorum benin esim hamileyken badem yağı kullandı, piyasadaki markalı kremlere rağbet etme çatlayacağız varsa zaten catlar demişti.

Deneyimli annelere sorum olacak (bıktınız benden biliyorum) benim evim en üst kat ve yazın cok sicak oluyor. Bebegin Ağustos'da dogacagini düşünürsek bebege yarım kollu body giydirmem yeterli ki? Yoksa sadece penye tulum mü giydirelim? Body nin ustune tulum tulum fazla olur diye dusunuyorum. Evim gercekten cok sicak.

Selam herkese, ilk doktoruma catlamalari onlemek icin hangi yag, kremi önerirsiniz diye sormuştum doktorum benin esim hamileyken badem yağı kullandı, piyasadaki markalı kremlere rağbet etme çatlayacağız varsa zaten catlar demişti.

Deneyimli annelere sorum olacak (bıktınız benden biliyorum) benim evim en üst kat ve yazın cok sicak oluyor. Bebegin Ağustos'da dogacagini düşünürsek bebege yarım kollu body giydirmem yeterli ki? Yoksa sadece penye tulum mü giydirelim? Body nin ustune tulum tulum fazla olur diye dusunuyorum. Evim gercekten cok sicak.

Bir forumda okudum cok guzel bilgiler var. (alintidir)

• Bebek ancak 5. Ayında destekli olarak oturmaya başlar. Bebeğin nörolojik gelişimini etkilememek için erken oturtmaya çalışmamak gerekir.
• 1 aylıkken mutlaka işitme testi yaptırılmalıdır.
• Göz kontrolü 3-6 ay arasında takibe alınmalıdır.
• 15. Gününde D vitamini başlatmak gerekir.(güneşe çıkarılabilir bebeğimiz ancak ya sabah güneşi ya saat öğleden sonra 3-4 güneşidir 10-15 dakikadan fazla tutulmamalıdır. Güneş koruyucu sürülürse d vitamini alınamaz)
• 6. Ayında demir ilavesi bebek için zorunludur.
• Bebeğin üşüdüğünü ya da sıcakladığını eline-ayağına bakarak değil ensesine dokunarak anlarız. Bebeklerin ter bezleri gelişmediğinden fazla ısıyı ter olarak atamaz , fazla giydirirseniz direkt ateşi çıkar. Ateş 37’nin üzerinde ise doktora gitmek gerekir.
• Bebeğin uyuduğu erde nem oranı yüzde ortalama 50 olmalıdır. Oda ısısı 22-24 derece arasında olmalıdır. Buhar makinesi kullanılıyorsa sürekli çalıştırmamak gerekir oda nemini sağlayana kadar 1-2 saat çalıştırılıp kapatılmalıdır.
• Bebeğin göbeğine düşene kadar pansuman yapmak gerekli değildir. Önemli olan kuru tutmak ıslatmamaktır.
• Bebeğimizi kontrole götürmemiz gereken süreler 5.gün, 15.gün, 1. Ay, 2,3,4,6,9,12,15 ve 18 aylar, 2 yaş sonra senede bir kontrole götürülmelidir.

iyi geceler kızlar benim günler yoğun geçiyor aslında geçmiyor gibi sayınca ama bir bakmışım hafta bitti bugün dersim yoktu okula gitmedim akşam maç izledim yenildik canım sıkıldı ders notu çalışma yaprakları hazırladım bir bakayım dedim sizlerde neler var neler yok diye şimdide isim bulma telaşı başlamış :) bir bakmışız doğum zamanı gelmiş o günleri görmeyi çok istiyorum inşallah hepimiz yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağına alır kendinize bebeklerinize iyi bakın hepinizi kocaman öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…