2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende çok kararsızım normal doğum istiyorum ama çok ta korkuyorum..sezeryanında sonrası zor diyolar..kafam çok karıştı.....benim kızım olucak adını balım melek koyucaz inşallah:)

İzliyomusunuz kızlar ay nasıl agladımmm harika bir dopumdu müthiş bir program bu ilk nefesss..Nasıl tontiş 4 kilo bir bebiş dogdu darısı başımıza kızlar cok duygusal anlar müthişti herşey bian önce bebişimin doğucagı gun gelsin istiedim resmen yaaa ..Hepimiz için hayırlı müthiş dogumlar diliyorum kızlar inşallahhh..Duygusallık tavann yaptı bende..

bende çok kararsızım normal doğum istiyorum ama çok ta korkuyorum..sezeryanında sonrası zor diyolar..kafam çok karıştı.....benim kızım olucak adını balım melek koyucaz inşallah:)

Maşşallah.Adıyla yaşasın inşallah.Ben ela koymayı düşünüyorum.Benim doktorum bizim tüp bebek olduğu için normal doğumu pek önermiyoruz, normal doğum sırasında bir problem oluşmasın diye sezeryanı tercih ediyoruz dedi.Ablama doktorun bunları söylediğini söyledim.Ablam açtı ağzını yumdu gözünü.Onlar para almak için böyle yapıyorlarmış, normal doğum gibisi varmıymış, çok faydalıymış.Ben neden normal doğum istemiyormuşum.Afedersiniz ama salakmıymışım.Neden ela adını koyacakmışım.Anlamı neymiş....Kadın sinirlerimi alt üst etti.Zaten görüşlerimiz pek uyuşmaz.Bakalım zamanı gelince neyi seçicem.

Bende izlerken muslukları açtım.Anne babanın seside güzelmiş.Kızımda duygusallığı hissetmiş olacakki hareket etti.İlk defa hareketini hissettim.Daha önceleri minik minik pıt pıt oluyordu ama onlar kızımın hareketlerimiydi bilmiyorum.Bu başkaydı.Belirgindi.Süper bir duyguuuuuuu......

sen kimseyi dinleme canım doktorun ne diyosa bence ona uy..bebeğin için hangisi daha iyiyse öyle doğum yap....karışan çok oluyo banada normal doğum yap diyee..şimdilik bilmiyorum kararı ben vericem diyorum kestiriyorum..sıkma canınııı....ela da çokkk güzel bi isimm bence:)sonçta bizim bebeğimiz istediğimiz ismi koyarızzz:)..Allahım hepimize hayırlısını nasip etsinn..

slm kızlar doğum konusu geçmiş kesinlikle normal doğum öneririm ben çok rahat geçirdim bu süreci. normal hayatınıza hemen dönüyorsunuz. hastaneden bile süslenip püslenip öyle çıktım düşünün. allah nasip ederse bundada normal istiyorum. tabi sancım başlayınca hemen hastaneye gitmicem suni sancı istemiyorum kendi sancımla doğurmak istiyorum :)

Benim kardeşim normal doğum yaptı ama 15 tane dikişi vardı.20 güne yakın ağrısını çekti.O yüzden normal doğumdan çok korkuyorum.Zaten doktorumda tüp bebek olduğu için normal doğumu çok önermiyorum diyor.

ay canım ne güzel ya:)inşallah

canım bende doğumdan korkmuyor değilim ama aklıma getirmemeye çalışıyorum birde biz ne dersek ne istersek isteyelim doğum anında herşey değişebiliyor.sonuçta bebeğin duruş pozisyonu kadının sağlık durumu çatı muayenesi derken bir sürü dikkate alınması gereken değerler giriyor işin içine. o yüzden herşey yolunda giderse normal doğururuz inş ama işler ters gidersede sezeryandn başka bir seçenek yok sonuçta doktorun dediklerine uymak gerekiyor en iyisini bilen onlar. ayrıca her kadının bünyesi ayrı değil kardeş bile olsalar. belki kardeşin hiç yürüyüş yapmadı bebek kiloluydu ya da çatısı dardı da bu kadar sıkıntı çekti bilemeyiz doğum anı nasıl geçti. ablana göre odaklanma bence.ayrıca ablanın ne dediğindense doktorunun ne dediği önemli ben pek aileyi dikkate alan bir tip değilim gerek de yok zaten işin ehli insanlar varken yaşanmışlıkları dinlemek bana mantıksız geliyor. ablanın tercihinin seni bağlamaması gerekir o kendi çocuğunu normal doğursun ama madem tüp bebek yaptırdın doktotrundan başkası vız gelir tırıs gider. çok kızıyorum ben böyle ailede olsa fikirlerini kıza kıza kabul ettirmeye çalışanlar

ılk nefesı her ızledıgımde aglıyorum...nası tombıs tombıs dogdu masallh allahm bızede nasıp etsn...ama annenın cesaretıne hayran kaldm...ne kadar rahat ve sakındı...normal dogumdan korkar oldum ıyıce...cnku agrı esıgım cok dusuk pek dayanaklı bı tıp degılım epıdural olursa normal dogum cok ısterm cnku bebegımı ılk ben gormek ıstıyorum kokusunu ıcıme cekmek ıstıyorum ılk ben....sezeryanda en son anne goruyo bebegı ne yazıkkı....ufff ya onumzde zamn var ama ınsan dusunuyo ıste...yınede doktorum ne derse o....en dogrusuna o karar verıcekkkk

canım sezeryan bile olsa epiduralle sezeryan olduktan sonra bebeğini görememe gibi bir durum yok ki. bende sezeryan olursam epidural istiyorum doktor zaten sezeryan bile olsa hemen sana gösterip bebeğin iğnesini yapıp giydirmeye götürüyorlarmış arkadaşım sezeryan olmasına rağmen ilk kendisi görmüş bebeği

Bende çok kızıyorum kıyaslamalara. Sezaryan düşünen arkadaşım sürekli normal doğum hakkında negatif kulaktan duymaları anlatıp canımı sıkıyor. Yok k.ıçına kadar kestilermiş de yok 15 dikişi varmışda yok efendim üstüne oturamamış birde 6 ay vajina toparlanamamış mışmışmış. Yakın arkadaşım olmasa gerçekten kalbini kırabilirim ama arada ki yaşanmışlıkların hatrına susuyorum bende. Doğumda neler bekliyor bizi bilmiyoruz, ki ilk doğum yapan için bu daha karmaşık. Allahın izni ile normal istiyorum bende, hem uzun boyluların daha rahat doğum yaptığını söyledi doktorum. Ailemdeki kadınların rahmi çabuk açılıyormuş ve ablam zorunlu sezaryan oldu ki 4 cm açıktı gittiğinde, benim de normal doğum yapmamı çok istiyorum acil bir durum söz konusu olmadıkça sezaryanı önermiyor. Eskiden sezaryan mı varmış ya, yok korkudan yok acımasın diye yok daha rahat etmek için. Ben sezaryan videosunu izlerken doğum değil bir ameliyat görüyorum. Bu zorunlu olmadıkça keşke yapılmasa. Ve ben onun içimden çıkışını o sancıyla kayışını ve herşey bitmiş halde kucağıma aldığımda o sancının bitişini hissetmek istiyorum. Rabbimden dilerim ki inşaallah kolay ve normal bir doğumum olur.Herkesin bünyesi ve vücut yapısı farklıdır herkeste aynı etkiler olmaz.

aynen canım insanlar güzel şeyleri anlatmaktran çok nerde olumsuzluk var onu anlatmayı seviyorlar herkesin acısı kendine sonuçta herkes aynı değil ki ne diye olumsuzluklar anlatıyorlar anlamıyorum. kimisi çok cesaretli kimisi çok panik olabilir kimi çok sabırlı olıyor doğum anında kimi saniye geçmiyor diyor o yüzden ben artık dinlemiyorum kimseyi. anlatmaya başlayınca yaaa başka konu yok mu hamileyken doğum hikayesi duymak istemiyorum diyorum artık

bu konudaki fikrimi yineliycem...herkes sizin kadar rahat doğum geçiremeyebilir..o nedenle bu önermelere,tavsiyelere katılmıyorum.daha önce de söylediğim gibi her doğum her hamilelik farklı...kaldı ki sadece fiziksel değil ruhsal olarakta müsait olunabilmeli ona...bence herkes tercihini kendisi yapsın...

cnm ben sezeryan olursam genel anestezıyle olmk ıstıyorum cnku o amelyathane ortamı doktorlarn ne yaptıgını bılmek flan benı ıyıce gerer...daha once bebegımn kalp atısı olusamdıgından kurtaj oldum ve o amelyt masasında uyutulana kadar yasadıgım stresı korkuyu ben bılırım o yuzden epıdıral sezeryan bana gore degıl:)ama epıdural dogum guzel aslında ..ama bnm kendı kendıme su olsun bu olsun demem onemlı degıl..cunku en dogrusunu doktorum bılır o ne derse gozum kapalı kabul ederım cok guvenıyorum cnku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…