- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.461
Bende çok kızıyorum kıyaslamalara. Sezaryan düşünen arkadaşım sürekli normal doğum hakkında negatif kulaktan duymaları anlatıp canımı sıkıyor. Yok k.ıçına kadar kestilermiş de yok 15 dikişi varmışda yok efendim üstüne oturamamış birde 6 ay vajina toparlanamamış mışmışmış. Yakın arkadaşım olmasa gerçekten kalbini kırabilirim ama arada ki yaşanmışlıkların hatrına susuyorum bende. Doğumda neler bekliyor bizi bilmiyoruz, ki ilk doğum yapan için bu daha karmaşık. Allahın izni ile normal istiyorum bende, hem uzun boyluların daha rahat doğum yaptığını söyledi doktorum. Ailemdeki kadınların rahmi çabuk açılıyormuş ve ablam zorunlu sezaryan oldu ki 4 cm açıktı gittiğinde, benim de normal doğum yapmamı çok istiyorum acil bir durum söz konusu olmadıkça sezaryanı önermiyor. Eskiden sezaryan mı varmış ya, yok korkudan yok acımasın diye yok daha rahat etmek için. Ben sezaryan videosunu izlerken doğum değil bir ameliyat görüyorum. Bu zorunlu olmadıkça keşke yapılmasa. Ve ben onun içimden çıkışını o sancıyla kayışını ve herşey bitmiş halde kucağıma aldığımda o sancının bitişini hissetmek istiyorum. Rabbimden dilerim ki inşaallah kolay ve normal bir doğumum olur.Herkesin bünyesi ve vücut yapısı farklıdır herkeste aynı etkiler olmaz.
Dün kontrolümüz vardı 18+1 dik dün 18 cm ve 250 gram mışız kızım iymiş babasıda ilkkez gördü akşam saatine almıştım randevumu akıntım vardı onun için fiyil verdi bnde 4 kilo almışım biraz fazla dikkat et dedi çok yemediğimi söyledim tuzu makarnayı ve pilavı kes dedi kepekli makarna ve bulgur piksvı ve çok arzu ediosan dedi
Ben canınızı sıktıysam kusura bakmayın.Ben gördüğümü anlattım.Tabiki herkes böyle zor doğum yapacak diye birşey yok.Çok rahat doğum yapanlarda var.Çokda memnunlar.Ben içimi rahatlatmak ve sizlerden görüş almak için yazdım.Yani birnevi cesaretlenmek için.Herkes seçimini sağlık durumuna göre yapar.Kim nasıl isterse öyle doğum yapar.
Dün kontrolümüz vardı 18+1 dik dün 18 cm ve 250 gram mışız kızım iymiş babasıda ilkkez gördü akşam saatine almıştım randevumu akıntım vardı onun için fiyil verdi bnde 4 kilo almışım biraz fazla dikkat et dedi çok yemediğimi söyledim tuzu makarnayı ve pilavı kes dedi kepekli makarna ve bulgur piksvı ve çok arzu ediosan dedi
Valla bizdd kısa yok ne anne tarafı ne baba rarafı kısa bebek kısa olursa şaşarım ama şusnki ölçülerini anlamıorum uzunmu kısamı yada kilolumu zayıfmı bilemiorumHay maşallahhhhAilede kim uzun boylu, geçen ayın başından beri gitmedim en son 11 cm idi ki eşimde bende 1.80 üstüyüz :)) Merakla bende kızımın kilosu ve boyunu merak ediyorum
Canım bizde 18+3 günlüğüz.Doktorun sana 4 kiloyu fazla demişse ben çok çok almışım.Ama doktorum bana birşey demedi.Fakat şöyle bir fark var.Benimki tüp bebek.İğneler hormon iğneleri olduğu için normalde kilo aldırıyor.hamile kaldıktan sonrada düşük olmasın diye 3 ay boyunca hergün progestan kullandım.Toplam 150 kadar iğne oldum.Onlarında çok etkisi var.Artık yediklerime dikkat etmem gerekiyor.Bu arada hiç balık yiyemiyorum.Sizlerdede aynı sorun var mı?
herkese iyi akşamlar kızlar rahimimde bi baskı var cumadan beri bebek göbek deliğim hizasında hareket ediyor ama bu rahimimdeki basıncın ne oldugunu anlayamadım haftasonu çok yoruldum ondan mı oldu acaba
Canım ben böyle bir rahatsızlıktan, doktorumu arar haber eder içimi rahat ettiririm. Bazen hareketini değiştirdiği zamanda bende baskı oluyor, eğilip temizlik yaptığım zaman kafası rahme dönmüştü. Kendini yormaman gerekiyor.
Ben canınızı sıktıysam kusura bakmayın.Ben gördüğümü anlattım.Tabiki herkes böyle zor doğum yapacak diye birşey yok.Çok rahat doğum yapanlarda var.Çokda memnunlar.Ben içimi rahatlatmak ve sizlerden görüş almak için yazdım.Yani birnevi cesaretlenmek için.Herkes seçimini sağlık durumuna göre yapar.Kim nasıl isterse öyle doğum yapar.
kızlar bir doktorun sitesinde okudum yarın 20+1 olacagım 21 haftaya gireceğim yani bu haftada rahimde gerginlik hissi olurmuş buda oradaki kasların gerilmesiyle alakalıymış bi nevi yavaş yavaş doguma hazırlıkmış bu agrı acayip endişelendirdi beni resmen rahimimde bi agırlık var sanki
ya arkadaşlar ben 20 haftalık gebeyim ama daha hiçbirşey hissetmiyorum sz nasıl hissediyorsunuz tekme filanma yoksa seyrimemi benim gibi olan varmı
Masallh cnm kizina..tahmini dogumn ne zamdi senn cepten giriyorum o gorunmuyo cnm
ya arkadaşlar ben 20 haftalık gebeyim ama daha hiçbirşey hissetmiyorum sz nasıl hissediyorsunuz tekme filanma yoksa seyrimemi benim gibi olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?