2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben 8-9 kilo aldım dert etmeyin kiloları sağlıklı doğuralımda yani bu dikkat ediyor halim demek dikkat etmesem 15 kilo olmuştu sanırsam bizde çarşamba günü ayrıntılı usg ye gideceğiz ben çok heyecanlıyım inşallah çok çook güzel haberler alırız kendinize ii bakın

Avrupada ve Amerikada sezeryan kesinlikle bir tercih değilmiş. eğer hamileysen normal doğuma hazırlanıyormuşun mecburen. Doktorlar çok mecbur kalınırsa sezeryan için müdahele ediyormuş. Artık Avrupada ve Amerikada ebe eşliğinde evde doğumlar yapılmaya başlanmış ve bunu doktorlarda destekliyormuş. Bu yönde çok fazla yazı ve doğum hikayesi okudum, sanırım biz işin ehli dediğimiz doktorlar tarafından biraz yanlış yönlendiriliyoruz... Günü belirlenmiş doğum bana da çok doğal ve fıtrata, yaratılışa uygun gelmiyor kaldı ki son 20 yıldır belki sezeryan bu kadar pompalanan bir seçim haline getirildi, ondan önceki bilmem kaç bin yıllık dünya tarihinde anneler doğal doğumla bebeklerini kucaklarına aldılar değil mi?... İster zengin ister fakir, ister zayıf ister şişman, ister güçlü ister zayıf... İyi yada kötü anılarla ama hepsi normal...

Burada biraz kendini buna hazırlamak belki önemli, "ben kadınım ve bunu yapabilecek güç ve kabiliyet bana verilmiş" diyerek motive olmak... Normal doğumda kadının bütün hücreleri yenileniyor, rahmi temizleniyor, ve manevi olarakta tıpkı o bebek gibi yeni doğmuş gibi günahları affolunuyor, bunlar benim için çok değerli... Bu yüzden ben ilk randevularımdan birinde doktoruma ben normal doğum istiyorum bu konuda sizin fikriniz nedir diye sordum ve konuştum. Herhangi bir müdahele gerekmediği sürece her zaman normal doğumdan yana olduğunu söyledi. Bu konuda doktor desteği önemli... Tabi o anda önce Allah'a sonra doktorumuza emanetiz. Gereğini en iyi şekilde yapacağına güvenerek ona kendimizi bırakacağız...

Umarım doğumlarımızı en güzel şekilde yaparız ve hem bebeklerimiz hem bizler mutlu bir doğum hikayesiyle hastanelerden ayrılırız. Allah en hayırlı doğumu, en kolay, en doğal ve en sağlıklısını bizlere nasip etsin...

günaydınlar :)) güsel bi hafta olsun inş. bol bol hissedelim kuzucukları :) oğluşummm ben burdaym dio ara ara çok güsel yaa :)) haftasonu ayrıntışı ultrasonum war...gell ctss gelll

minik oglum daha 18 haftalık ve ayrintili ultrasonda ilk kez bu kadar detayli gordum cok duygulandim cok tatli icim gitti gercekten anne oluyorum sanirim yavas yavas bambaska bir duyguymus.ayyah herkese nasip etsin insallah...demek kucagima aldigim zaman kimbilir neler neler olacak.sag saglik dogar insallah...sevgiler

Sabah boğaz ağrısıyla uyandım koca kış geçti grip bile olmadım diye nasıl seviniyordum sabah işe gelirken karbonat ve tuzlu suyla gargara yaptım ne alakaysa mikropları öldürsün diye,başka fik:44:ri olan varmı kızlar

kucağına almak bambaşka bir duygu. ilk hamılelıgımde o duyguyu doğumdan sonra yaşadığım için sımdı o duyguyu bıldiğim için o anı sabırsıkla beklıorum. bırde emzirmek baska yaa.. ben cok huylanırım kesın emzıremem falan dıye düşünüodum emzirmek de ayrı bişeymiş.....Allah herkese tattırsın... Kız kardeşim de hiç çocuk falan sevmez ağlama seslerine ve yaramazlıklara dayanamazdı... herkes korkuyordu bunun cocugu olsa kesin fırlatır atar dıyee... ilk kızını doğuruncaa bir sevmesi ilgisi vardı ki anlatamammm... şimdi ilk kızı 5 yasında ikinci kızı 5 aylık... çok güzel bakyor maşşallah... Annelik böyle işteeee.......

Günaydın güzel anneler ve bebekleri

Nisan ve mayıs annelerinin topiğine göz attım biraz. doğum yaklaştıkça özellikle 30. haftadan itibaren ne çeşitli sıkıntılar ve endişeler yaşıyor hamişler.

Anladım ki hamileliğin en güzel ve heyecanlı dönemindeyiz. yavaş yavaş bebişlerin tekmelerini hissediyoruz,ultrasonda görmenin heyecanını yaşıyoruz,ciciler alıyoruz.. :107: ilk dönemlere göre bünye olarak da daha rahatız. inşallah hepimiz hayırlısıyla,en sorunsuz ve sıkıntısız şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız. Allah hepimizin yardımcısı olsun canlarım.

günaydın yorucu bir haftanın ilk gününden.sanada günaydın içimdeki minik pıtırcığım

gunaydın arkadaslar...
hemen hemen hergun takıp edıyorum sızlerı ama bı uyusukluk var uzerımde atamadıgım...

4 lü testını yaptıranlar olmus, Rabbım hepımıze saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallah...
Doktorum ıstedıgı ıcın yaptırmıstım 4 lu testı. Sonuclardan bır tanesınde rısk gordugunu soyledı doktor...
ıkılı temız cıkmıstı... Neyse ayrıntılı ultrason yapıldı, orda herseyı temız cıktı yavrumun...
Doktorum amnıyonsentez yaptırabılcegımı soyledı, ıstemedım...
O gunden sonrakı her muayenede de ultrasonda hersey normal gorunuyor...
Rabbıme emanet kuzularımız...

Bız doktora her gıttıgımızde damarlarına, kalp odacıklarına, kan akısına, bobreklere falan fılan herseye her defasında bakılıyor, o yuzden ayrıca ayrıntılı yapılcak dıye bırsey olmadı bızde... Sordugumda da her seferınde yapıyom zaten dedı, perınatologa gondermıyormus zaten normalde de...

Bır de hemen hemen ılk haftalardan berı her gıttıgımızde sıyah beyazın yanında 4 boyutlu da yapılıyor, daha mınıcıkkenden berı renklı goruyoruz, gecen dedım doktora baska yerlerde bunu paralı yapıyorlarmıs bı de bellı haftaya kadar yapmıyorlarmıs dıye, güldü sekreterıne bız de bundan sonra parayla gosterelım dedım :)
Kucuk sehırde yasamanın avantajları ıste, o kadar olsun dedım kendı kendıme...

Tetanoz asımızı da vurulduk...
Gecen hafta gıttık doktora 325 gr dı mınık kelebegım...

günaydın arkadaşlar.benim burun kanaması oluyor bu haftalarda normalmiş diye öğrendim acaba bunu yaşayan başka arkadaşlar varmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…